V Číně je v současnosti 1,5 milionu poštovních zásilek na které čekají adresáti z Česka

V Číně v současnosti zůstává kolem 1,5 milionu poštovních zásilek, které mají adresáty v České republice. Vzhledem k nedostatečným mezinárodním přepravním kapacitám není jasné, kdy budou z Číny odeslány, aby je mohla Česká pošta dodat tuzemským adresátům. Uvedl to mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poštovní balíky standardizované velikosti, vlevo balíky jiných rozměrů

(ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Pošta podle Vitíka doručuje svým zákazníkům v České republice zásilky z Číny a čínských e-shopů, které od zahraničních dopravců dostane v tuzemsku do přepravy. „Pokud zahraniční e-shop není kvůli současným limitům v mezinárodní přepravě schopen dopravit zásilku po řádném objednání svým zákazníkem do přepravy, na kterou by měla Česká pošta vliv, nemůžeme garantovat její doručení adresátovi v Česku,“ uvedl.

Denní průměr zpracovaných zásilek, které mají odesilatele v Číně, v běžném období je ve vnitřní logistice České pošty 100 tisíc kusů. V současné době zpracovává necelých 18 tisíc zásilek z Číny denně a objemy zatím stále klesají.

Nadále platí opatření České pošty, že kvůli přepravním kapacitám zahraničních poštovních operátorů nepřijímá zásilky určené adresátům v Číně, protože nemůže garantovat jejich včasné dodání. Pošta nedoručuje ani do Izraele, Íránu, Jižní Koreje, Arménie, Azerbajdžánu, Uzbekistánu, Kypru, Gruzie, Ruska, Nového Zélandu, Peru, Senegalu, Rwandy, Kajmanských ostrovů, Tuniska, Moldavska a Lotyšska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme