Zastavení dodávek plynu na Ukrajinu by se Česka nemělo dotknout

Ruský plynárenský monopol Gazprom zastavil dodávky zemního plynu na Ukrajinu, která nebyla ochotna přijmout novou cenovou dohodu. Tuzemský dovozce plynu RWE Transgas prostřednictvím svého mluvčího Martina Chalupského sdělil, že zásobování České republiky plynem probíhá normálně a uzavření kohoutu se západní Evropy nebude týkat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hořící plyn

hořící plyn | Foto: MORA Moravia, a. s.

Chalupský uvedl, že aktuální omezení dodávek zemního plynu pro Ukrajinu nemá na dodávky do České republiky vůbec žádný vliv. "Do České republiky doputovalo dnes přesné sjednané množství podle dlouhodobých kontraktů s Gazpromem, čili není třeba vytvářet žádné poplašné scénáře," řekl mluvčí.

Podobné omezení dodávek jako pro Ukrajinu podle něj ani Česko nečeká. "Něco takového nepředpokládáme a podle mých informací mluvčí Gazpromu ujistil, že dodávky do západní Evropy budou dál putovat standardním systémem tak, jako to je každý den," dodal.

Lenka Rákosová, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme