Zástupci G20 se dohodli na další podpoře ekonomiky

Ministři financí ze skupiny G20 podpořili plán na zvýšení kapitálu, s kterým nebudou moci banky volně disponovat, aby dokázaly snáze krýt případné ztráty. Představitelé největších a nejrychleji rostoucích ekonomik světa se v Londýně shodli také na omezení odměn bankéřům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministři zemí skupiny G20 v Londýně

Ministři zemí skupiny G20 v Londýně | Foto: AFP

Plán amerického ministra financí Timothyho Geithenra narazil na počátku jednání na odpor Německa a Francie.

Zdá se, že se ho podařilo během jednání překonat, stejně jako původní neochotu Britů a Američanů přistoupit k k regulaci mnohamilionových bonusů pro bankéře v Londýně v New Yorku.

Na summitu koncem září v americkém Pittsburghu podpoří lídři G20 také stimulační balíčky proti recesi a nezaměstnanosti a zopakují svůj závazek navýšit jmění Mezinárodního měnového fondu o půl miliardy dolarů na přecházení krizí v zemích, jejichž veřejným financím by mohl hrozit bankrot.

Martin Hromádka, Ivan Kytka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme