Zastupitelé Krnova vybrali firmu, která připraví rozšíření průmyslové zóny v Červeném dvoře

Desítky, a možná i stovky nových pracovních míst přinese v Krnově rozšíření průmyslové zóny Červený dvůr. Zastupitelé už vybrali firmu, která na volných pozemcích vybuduje veškerou infrastrukturu. Začít by měla ještě letos. O místo v zóně už se totiž hlásí první vážný investor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kukuřičné pole. Zemědělci letos odhadují kvůli suchu nižší výnosy

Kukuřičné pole. Zemědělci letos odhadují kvůli suchu nižší výnosy | Foto: Lucie Valášková

Průmyslová zóna Červený dvůr stojí u Krnova již zhruba 10 let. Momentálně tady působí pět firem se zhruba 550 zaměstnanci.

„Na druhou etapu se nám podařilo získat státní dotaci, a pokud vše půjde dobře, tak ještě v roce 2015 bychom chtěli začít stavět,“ říká místostarosta Krnova Michal Brunclík z ČSSD.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zastupitelé Krnova vybrali firmu, která připraví rozšíření průmyslové zóny v Červeném dvoře. Natáčela o tom Kateřina Daňková

Přepokládané náklady jsou 53 milionů bez DPH. O rozšíření průmyslové zóny se přitom v Krnově mluví už dlouho. 17hektarový pozemek totiž město odkoupilo zhruba před devíti lety a od té doby čeká na své využití.

Plochu je totiž nutné kompletně zasíťovat a vybudovat i základní obslužnou komunikaci spolu s veřejným osvětlením. Vybraná firma to musí stihnout do konce příštího roku. Na otevření zóny už totiž čeká první velký investor.

„Je to poměrně moderní technologie, která kombinuje intenzivní chov sladkovodních ryb s aquaponickým pěstováním zeleniny a bylin,“ přibližuje místostarosta s tím, že pokud se jednání podaří, vznikne v zóně 150 až 200 nových pracovních míst.

A to není málo, dodává ředitel krnovské pobočky Úřadu práce Miroslav Petreček:

„Pro samotné město Krnov by to představovalo snížení nezaměstnanosti ze současných 11 procent na přibližně 8 procent.“

Podobně jako Červený dvůr plánuje město využít i plochu po bývalé slévárně. Opuštěnou lokalitu chce proměnit v podnikatelskou zónu pro menší firmy. Nejdřív ale musí najít finanční prostředky na odkup soukromých pozemků.

Kateřina Daňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme