Zatím v Katalánsku zůstaneme, ujišťuje zaměstnance automobilka Seat

Vedení automobilky Seat zatím nemá v úmyslu opustit Katalánsko. Ředitel továrny o tom ujistil odboráře i zaměstnance. Nechce zatím následovat přes tisíc jiných firem, které přenesly svá sídla do jiných částí Španělska.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Seat (ilustrační foto)

Seat (ilustrační foto) | Foto: MatanVizel | Zdroj: Fotobanka Pixabay

K masivnímu útěku z Katalánska přiměla hlavně finanční společnosti politická nestabilita v regionu a nejistota, jestli se neoddělí od Španělska.

Na dění v Katalánsku dohlíží státní policie a národní garda. Místní obyvatelé je berou s humorem

Číst článek

Ředitel společnosti Seat, která patří do koncernu Volkswagen, Luca de Meo napsal dopis zaměstnancům, ve kterém zcela nevyloučil změnu sídla firmy. V tuto chvíli, ale podle něj není na pořadu dne.

Přenesení společnosti jinam by mělo smysl jedině tehdy, pokud by firma ztratila v Katalánsku právní jistoty. Ty jsou spolu s politickou stabilitou a členstvím země v Evropské unii podle šéfa firmy nezbytné k prosperitě značky.

Seat vyrábí auta ve třech továrnách v Katalánsku a zaměstnává přes 14 tisíc lidí.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme