Zavede EU limity pro internetové sázky?

Sázky a hazardní hry na internetu skrývají podle poslanců Evropského parlamentu větší riziko, než jiné sázení. Doporučili členským státům Unie zavedení omezení internetových sázek. Jejich regulaci chce ale nadále nechat na členských státech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce s PC

Práce s PC | Zdroj: AFP

Europoslanci vyzvali členské státy, aby hledaly řešení problémů spojených s internetovými hazardními hrami. Podle nich představují větší riziko zneužití osobních údajů, chorobné závislosti nebo podvodů s kreditními kartami, než běžné sázkovéh hry.

Pro omezení rizik při sázení velkých částek, europoslanci doporučili stanovit maximální sumu, kterou by mohl jednotlivec na internetu měsíčně vsadit. Jistou možností by podle nich bylo také zavést pro sázkaře předplacené karty.

Úpravy sázkových her sice patří do výlučné kompetence členských zemí, ale podle europoslanců jde o "hospodářskou činnost velmi zvláštní povahy" a nemělo by se na ní dívat jen jako záležitost vnitřního trhu Unie.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme