Závěrečná kontrola v Temelínu zítra!

Státní úřad pro jadernou bezpečnost pokračuje v posuzování dokumentace o Jaderné elektrárně Temelín. Předložil ji majitel a provozovatel elektrárny, a.s. ČEZ. Závěrečnou kontrolu přímo v JETE zahájí inspektoři úřadu zítra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jak dále uvedl tiskový mluvčí Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Pavel Pittermann, nedělní kontrola bude trvat do pozdních večerních hodin. Inspektoři úřadu závěrečnou kontrolou v elektrárně ověří informace z dokumentace. Po aktivaci paliva, kterou začne asi desetidenní fyzikální spouštění při nulovém výkonu, bude následovat testování technologie při vzrůstajících výkonových hladinách reaktoru.

Po dosažení více než dvou procent výkonu bude ukončena etapa fyzikálního spouštění a elektrárna přejde do etapy energetického spouštění. Podle pátečního vyjádření předsedkyně SÚJB Dany Drábové se aktivace paliva v prvním bloku Temelína neuskuteční dříve než v pondělí.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme