Zbrojovka v Uherském Brodě nechala doma stovky zaměstnanců. Firma šetří, prodává méně v USA

Dvoutýdenní odstávka firmy Colt CZ se v továrně České zbrojovky v Uherském Brodě dotkne stovek zaměstnanců. Informaci Českému rozhlasu potvrdili zaměstnanci firmy i zástupci odborů.

Uherský Brod Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká Zbrojovka Uherský Brod

Česká Zbrojovka Uherský Brod | Zdroj: Profimedia

Firma Colt CZ v Uherském Brodě, která vyrábí zbraně, zaměstnává asi 1 400 lidí. Aktuálně se potýká s poklesem prodejů na svém nejdůležitějším trhu ve Spojených státech. Na celkových loňských výnosech Coltu CZ, které byly rekordní a činily téměř 14,6 miliardy korun, se ty z USA podílely z 47,9 %.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úsporná opatření ve zbrojovce v Uherském Brodě – shrnutí

Firma se rozhodla situaci s nižším prodejem vyřešit omezením části výroby, které potrvá do 10. dubna. Část zaměstnanců bude po dobu odstávky do 10. dubna na 80 % platu. Další mají nařízenou dovolenou. Konkrétní čísla nechtělo vedení firmy komentovat.

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) přitom vykázal loni rekordní výnosy přibližně 14,6 miliardy korun. Meziročně vzrostly o 36,5 procenta. 

Růžena Vorlová, Tomáš Fránek, Leona Nevařilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme