Bakala s manželkou opouštějí orgány Economie. Vydavatelství ale prodat nechtějí

Posty v představenstvu a dozorčí radě Economie opouští její vlastník Zdeněk Bakala a jeho žena Michaela. Vydavatelství prodávat ale nechtějí. Informoval o tom v pondělí server Echo24.cz. Do vydavatelství patří například Hospodářské noviny, server Aktuálně.cz nebo týdeník Respekt.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnikatel Zdeněk Bakala (archivní foto)

Podnikatel Zdeněk Bakala (archivní foto) | Foto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Manželé Zdeněk a Michaela Bakalovi se rozhodli odstoupit z postů v představenstvu a dozorčí radě, aby zdůraznili, že chtějí hájit nestrannou a nezávislou žurnalistiku.

„Vlastnictví médií chápeme jako veřejnou službu. Vždy jsme chtěli a dělali vše pro to, aby Economia a její tituly byly synonymem profesionální a svobodné žurnalistiky,“ vysvětlil rozhodnutí podle serveru Echo24.cz Zdeněk Bakala.

Bakala prodal Forum Karlín. ,Je čas podívat se na nové investiční příležitosti,‘ komentuje rozhodnutí

Číst článek

„Důvěřujeme zvoleným členům představenstva i dozorčí rady, že budou veškeré řídicí i kontrolní činnosti nadále vykonávat v souladu s posláním Economie, tedy dělat skvělý obsah a přispívat jím k informované společnosti,“ dodal Zdeněk Bakala.

Volné místo v představenstvu pak obsadí Monika Zahálková, která má dlouholetou praxi z poradenství v oblasti správy a řízení společností a auditu správních orgánů.

Nejde ale o jedinou změnu, která vydavatelství v posledních dnech postihla. Minulý týden oznámil rezignaci ředitel redakcí Economie Vladimír Piskáček, který ke konci ledna odchází po pěti letech. Od 1. února se novou ředitelkou redakcí stane novinářka Zuzana Kleknerová, dosavadní zástupkyně ředitele. 

Podle mluvčího Economie Jakuba Kašpara změna souvisí se změnami organizační struktury, kterými vydavatelství prochází.

O Economii

Finančník Zdeněk Bakala je jediným akcionářem vydavatelství Economia. Většinový podíl získal už v roce 2008 Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Respekt a několik odborných titulů. Zároveň provozuje weby Aktuálně.cz, IHNED.cz, Atlas.cz nebo Volný.cz.

Vydavatelství v roce 2017 vykázalo konsolidovaný zisk 1,8 milionu korun po předchozí ztrátě téměř 20 milionů. Tržby stouply o čtyři procenta na 878,6 milionu korun. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme