Železničáři pohrozili stávkou

Železničáři pohrozili možností stávky. Podle odborového svazu je pravděpodobné, že Českým drahám budou příští měsíc chybět peníze na výplaty. Odboráři upozorňují, že pokud zaměstnanci nedostanou své peníze, začne stávka okamžitě den po výplatním termínu. Šéf odborového svazu Jaromír Dušek považuje hrozbu stávkou za legitimní nátlak na to, aby se problém začal řešit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak

vlak | Foto: Jan Rosenauer

"Tím, že jsme deklarovali vážnost situace i pohrůžkou stávky, jsme přiměli k jednání příslušné úředníky jak na ministerstvu, tak ostatní vládní úředníky. Čekáme tedy na reálný přísun prostředků, které nejsou ničím nadstardartním," řekl Radiožurnálu Jaromír Dušek.

Podle mluvčí Českých drah Martiny Benešové se potíže firma snaží vyřešit. "Vzhledem k tomu, že výplatní termín je zhruba za tři týdny, podnikáme nejrůznější kroky proto, aby naši zaměstnanci své mzdy v řádném termínu obdrželi," uvedla mluvčí. Výplatní termín je podle ní vždy patnáctého a za minulý měsíc zaměstnanci své peníze dostali.

Lenka Šumová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme