Zeman: Nabídka 260 miliard za ČEZ

Na koupi elektrárenské společnosti ČEZ existují podle premiéra Miloše Zemana neoficiální nabídky. Ty podle jeho slov převyšují vládou požadovaných 200 miliard korun. Šéf kabinetu to uvedl s tím, že se jedná o 260 miliard. Zeman doufá, že tato cena bude stoupat. Předchozí tendr vláda zrušila, protože žádný ze zájemců nenabídl přes 200 miliard.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEZ

ČEZ

Analytici si ovšem obecně myslí, že je ČEZ za tuto cenu neprodejný. Radiožurnálu to potvrdil Miroslav Ševčík z Liberálního instutu. "Já jsem od začáktu skeptický ke způsobu privatizace ČEZu. Já říkám, že tady v podstatě ani není nejdůležitější ta absolutní výše peněz, kterou by Česká republika dostala, a tvrdím, že pokud bude zachován tento monopol jak výrobce, tak dodavatele a v podstatě i distributora energie, tak je to velmi nepřátelské k jejím spotřebitelům, ke spotřebitelům té energie a to je vždycky špatné."

Markéta Kaclová, Dušan Valenta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme