Země G7 spojuje obava z rostoucích cen ropy

Obavy z důsledků vysokých cen ropy dominovaly jednání ministrů a centrálních bankéřů skupiny G7 ve Washingtonu. Představitelé sedmi nejvyspělejších zemí světa se zabývaly energetickou situací a ochranou hospodářského růstu před negativními faktory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze, dolary

peníze, dolary | Foto: www.archiweb.cz

Prezident George Bush zároveň vyzval Kongres, aby schválil novou energetickou strategii, která by měla zajistit vzrůstající poptávku po energiích.

Zatímco demonstranti uspořádali v parčíku před Světovou bankou a Mezinárodním měnovým fondem v centru Washingtonu malý happening, sešli se finančníci sedmi nejvyspělejších zemí světa a přislíbili rázné kroky při řešení nerovnováh ve světové ekonomice.

Podle náměstka českého ministra financí Tomáše Prouzy bude příchod nového prezidenta Světové banky Paula Wolfowitze znamenat prověrku dosavadní politiky. " Myslím, že je to prostor pro velkou inventurou toho, co dělali. Inventuru toho jestli všechny programy, které zavedli, byli dostatečně efektivní. Jestli se možná nevykládalo příliš prostředků na administraci projektů a jenom málo peněz nakonec nešlo do těch zemí, které pomoc potřebovali," dodal Prouza.

Miroslav Konvalina, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme