Zemní plyn od dubna podraží

Ceny zemního plynu pro domácnosti se od dubna zvýší téměř o osm procent. Rozhodl o tom Energetický regulační úřad. Jak uvedla jeho mluvčí Jarmila Lehnerová, ke zdražení je vedl růst dovozní ceny plynu společnosti Transgas. Zvyšovat se ale budou pouze ceny za odebrané množství plynu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plynový hořák

plynový hořák | Foto: MORA Moravia, a. s.

"Vlivem nepříznivé mezinárodní situace rostou dovozní ceny zemního plynu již od 4. čtvrtletí roku 2002 v závislosti na růstu cen ropy a ropných produktů. Tento vývoj pokračuje i v letošním roce. Budoucí vývoj cen zemního plynu je tedy zatížen velkým stupněm nejistoty, protože do konstrukce předpokládaných dovozních cen plynu vstupuje značným dílem odhad vývoje cen ropných produktů a kursu dolaru vůči české koruně," řekla Radiožurnálu mluvčí Energetického regulačního úřadu.

Prodejní ceny distribučních společností pro všechny konečné zákazníky v průměru vzrostou asi o 9 procent. Největší zvýšení cen pro domácnosti čeká západní a střední Čechy, nejméně se cena zvedne v Praze, severních a východních Čechách.

Petr Doležel, Marika Táborská, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme