Zetor bude propouštět

Asi třetina zaměstnanců z původních tří tisícovek do konce letošního roku opustí podnik Zetor Brno a jeho dceřinné firmy. Hromadné propouštění ohlásil majitel podniku už ke konci července, a to asi 650 lidí. Dnes už se hovoří o propouštění asi 950 zaměstnanců, převážně režijních a technicko-hospodářských.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

traktor

traktor | Foto: Čáslavice

Do konce letošního roku má v Zetoru zůstat asi 1300 a v devíti dceřiných společnostech 700 lidí. "Dávali jsme pozor na to, abychom nepropouštěli oba manžele, když byli oba zaměstnaní v Zetoru, aby nebyli propouštěni lidé, kteří mají velmi blízko důchodovému věku," uvedl šéf HTC Holdingu Teodor Lysák.

Propouštění si podle něj vyžádalo špatné hospodaření Zetoru, který od roku 1989 ještě nevykázal zisk. Tento stav má zvrátit nastartovaná restrukturalizace. V čem kromě propouštění spočívá, řekl opět Teodor Lysák: "Snižování nákladů v oblasti materiálů, v oblasti energetiky o 30 procent, v oblasti režie o 30 procent."

Vyrovnaného hospodaření by měl Zetor dosáhnout v březnu příštího roku. I přes problémy s financováním si ale Zetor podle jeho prezidenta Vratislava Goje udržel konkurenceschopnost. "I za to období posledních dvou let, které bylo pro zetor velmi těžké, tak se nám podařilo udržet vývoj a výzkum, a tím se nám podařilo udrřet krok s konkurencí.

Markéta Kaclová, Michal Záboj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme