Zetor se vymanil ze ztráty, loni vydělal téměř 116 milionů korun

Brněnský Zetor se loni vymanil ze ztráty a vykázal čistý zisk skoro 116 milionů korun. Výroba traktorů přesto nedosahuje objemu jako před krizí. V roce 2007 jich firma vyrobila sedm tisíc, loni jen 4,5 tisíce. Zetor chce výrobu rozšířit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Traktor Zetor

Traktor Zetor | Foto: Jan Rosenauer

Zatím má firma asi 750 zaměstnanců a chce přijmout nové, hlavně experty přes marketing a vývojáře. "V letošním roce by mělo přijít do výzkumu deset lidí. Je to otevřené a běží to a část těch lidí si myslím, že dokonce i nastupuje,“ řekl předseda představenstva Zetor Tractors Martin Blaškovič.

Zetor podle něj musí dát daleko vyšší přidanou hodnotu svému zákazníkovi. „S tím, že produkt má pro něj mnohem víc užitných vlastností za přijatelnou cenu. A samozřejmě s tradičně vysokou spolehlivostí,“ dodal.

Výrobní kapacity Zetoru jsou podle něj dnes dostatečné na nejbližší dva až tři roky.

Výsledky Zetoru zveřejnili představitelé firmy na tiskové konferenci, která se konala i k oslavám 65. výročí založení společnosti a zahájení výroby traktorů Zetor.

Vlasta Gajdošíková, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme