Zetor chce s Indy vyvinout nový traktor pro indický trh. Prodávat se bude v Asii i v Africe

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors bude spolupracovat s indickou firmou VST Tillers Tractors na vývoji nového traktoru určeného primárně pro indický trh. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Traktory firmy Zetor

Traktory Zetor. (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

Zetor a VST chtějí společně vyvinout traktor s výkonem vyšším než 36 koní. Vyráběl by se pak přímo v Indii. Obě firmy pak mají podle podepsaného memoranda hledat cesty, jak nový model exportovat do dalších asijských a afrických zemí.

Brněnský Zetor Tractors loni vykázal ztrátu 149 milionů, většina produkce jde do zahraničí

Číst článek

„Od této spolupráce si slibujeme obnovení pozice značky ZETOR na indickém trhu. ZETOR hledal silného lokálního partnera s dobrou znalostí místního trhu a máme velkou radost, že se nám podařilo dohodnout se na spolupráci právě se společností VST Tillers Tractors. Ta je jedničkou na indickém trhu v segmentu traktorů do 30 koní a zemědělských kultivátorů a je známá vysokou kvalitou vyráběných strojů,“ cituje zpráva Martina Blaškoviče, předsedu představenstva Zetor Tractors.

Brněnský výrobce je v Indii dobře známý, desítky tisíc traktorů tam vyvezl zejména v 60. až 80. letech minulého století. Od roku 2014 je zastoupen dceřinou společností Zetor India.

Zetor Tractors sídlí v Brně-Líšni, od roku 2002 společnost vlastní slovenská HTC Investments. Zaměstnává 464 lidí, dalších 83 zaměstnanců pracuje v šesti zahraničních pobočkách, kromě Indie ještě ve Velké Británii, Francii, Německu, Polsku a USA.

Zetor byl v roce 2018 ve ztrátě 149 milionů korun, výroba traktorů klesla o 685 kusů na 2080 kusů, pro rok 2019 bylo v plánu vyrobit jen 1500 nových strojů. Na začátku loňského roku Zetor propustil 145 zaměstnanců a snižoval skladové zásoby, teď lidi znovu nabírá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme