Zimní exotické zájezdy by měly být letos levnější

Letní turistická sezóna už pomalu končí a cestovní kanceláře chystají zájezdy na zimu. Jen v loňském roce vyjelo podle údajů analytika cestovního ruchu Jaromíra Beránka v zimě k teplým mořím na sto tisíc Čechů. Podobný počet by měl odcestovat i letos.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Thajsko

Thajsko | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Zimní cesty do teplých oblastí jsou u nás rok od roku oblíbenější. A i letos bude z čeho vybírat.

„Tradičním cílem našich turistů v zimě je Egypt, protože nabízí perfektní klimatické podmínky, možnost koupání a rovněž cesta tam není drahá. Cenově je Egypt přijatelný celoročně. Z těch dalších se nejvíce létá do Karibiku, jihovýchodní Asie a východní Afriky – to znamená Kuba, Dominikánská republika, Thajsko a Keňa,“ říká obchodní ředitel Exim Tours Jan Koláčný.

Přehrát

00:00 / 00:00

ORž Zimní zájezdy.mp3

Prodej zájezdů na zimní sezónu do teplých destinací zatím podle zkušeností cestovních kanceláří zhruba odpovídá loňsku.

Letoviska například ve střední a jižní Americe nebo Tichomoří, kam směřují i turisté z Evropy, musela na hospodářskou situaci ve vyspělých zemích reagovat.

Podle analytika cestovního ruchu Jaromíra Beránka se mírné snížení cen dotkne i našich turistů, kteří za exotikou míří:

„Vzhledem k tom, že se předpokládá ze strany zejména západní Evropy pokles zájmu o 5 až 7 procent, tyto exotické destinace nabízejí ubytování ve srovnání s loňským rokem o 2 až 3 procenta levnější. Můžeme tedy předpokládat, že naši občané si budou moci koupit zájezdy do exotických destinací zhruba o 2 až 5 procent levněji, než tomu bylo v loňském roce.

I u zimních zájezdů nabízejí cestovní kanceláře v případě koupě s časovým předstihem bonusy a sice v podobě slevy nebo dárků.

Václava Vařeková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme