Zjednodušení konkursů sněmovnou neprošlo

Sněmovna neschválila poslaneckou novelu, která měla výrazně zrychlit a zjednodušit konkurzy a snížit možnost korupce. Poté, co předlohu upravily pozměňovací návrhy, stáhli někteří její autoři své podpisy, které byly pod jejich původním záměrem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

poslanci

poslanci | Foto: Česká televize

Jedním z nich je i stínový ministr spravedlnosti Jiří pospíšil z ODS. Podle něj by upravené znění novely posílilo postavení věřitelů jen částečně protože neprošla řada návrhů, které to měly umožnit.

"Například posílení oddělených věřitelů, kteří svou pohledávku zajistí nějakou zástavou. Dnes jsou uspokojováni pouze ze 70 %, my jsme chtěli, aby byli uspokojováni ze 100 %. A tento návrh neprošel. V tuto chvíli si myslíme, že je vhodnější počkat na nový, celkový návrh, který vláda připravuje, než přijímat polovičatá řešení," řekl Českému rozhlasu Pospíšil.

Milan Kopp, Milada Richterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme