Zkušební dráha u Milovic nebude

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto nepostaví zkušební dráhu v lesích u Milovic. Mělo přitom jít o významnou investici za dvě a půl miliardy korun. Škoda od svého záměru ustoupila i přesto, že do něj investovala už 60 milionů. Proti polygonu protestovaly okolní obce i ekologové. Podle mluvčího Romana Melišky byly už průtahy pro automobilku neúnosné. Náhradní lokalitu v České republice ale nehledá a své vozy bude nadále testovat v zahraničí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto a.s.

Škoda Auto a.s. | Foto: Škoda Auto

Testovací dráha nových vozů automobilky Škoda Auto u nás nebude. Firma od investice za 2,5 miliardy korun v lesích u středočeských Milovic ustoupila. Proti jejímu záměru protestovaly okolní obce i ekologové. Automobilka už podle svého mluvčího Romana Melišky považovala průtahy za neúnosné. "My jsme k tomuto rozhodnutí dospěli po zralém uvážení dosavadního vývoje, protože v důsledku těchto průtahů byla zpochybněna i samotná hospodárnost projektu."

S využitím této části bývalého vojenského prostoru k jiným účelům se nepočítá. Jak Radiožurnálu řekl starosta Milovic Milan Kraus, jde o cennou lokalitu, kde žije řada vzácných živočichů. "Ten prostor je přírodní prostor, kde je v tuto chvíli soustava silnic, cest a porostlý lesem a loukami. Tam nikdy nic nebylo realizováno."

Automobilka Škoda náhradní lokalitu pro výstavbu polygonu v České republice nehledá. Nové vozy bude nadále testovat v zahraničí.

Markéta Kaclová, Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme