Zlatá koruna o veřejných financích a dopadech hospodářské krize

Zda čeká ČR krach veřejných financí nebo státní bankrot, právě na tyto otázky mají odpovědět přední čeští i světoví ekonomové na Mezinárodním ekonomickém fóru Zlatá koruna, které začne zítra ráno v Praze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finanční fórum Zlatá koruna

Finanční fórum Zlatá koruna | Foto: Zlatá koruna

Fórum se bude také věnovat důsledkům, které má ekonomická krize na veřejné finance, ale i na celé české a evropské hospodářství. Podle ředitele Zlaté koruny Pavla Doležala se účastníci fóra mohou těšit až na dvanáct světových top ekonomů.

„Na fóru ale vystoupí například i prof. Jan Švejnar, ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka, vrchní ředitel ČNB prof. Holman atd. Do bloku ‘Čeká nás krach veřejných financí?‘ jsme zařadili zejména zahraniční hosty. Z Řecka to bude přední konzultant společnosti Accenture Nicos Christodulu, který nazval svůj příspěvek Veřejné finance v Řecku – novodobá tragédie,“ uvedl Doležal pro Rádio Česko a dodal:

Přehrát

00:00 / 00:00

Finančí fórum Zlatá koruna očima ředitele projektu Pavla Doležala.

„Hlavní témata fóra jsou tři. Veřejné finance, nezaměstnanost v době krize a vzdělanost jako cesta k ekonomické prosperitě. Právě ke zmíněnému bloku bude mít zajímavý seminář finský ekonom Markula, který by měl mluvit o novém systému vzdělávání v návaznosti na ekonomickou prosperitu a stabilitu státu.“

Podle ředitele Zlaté koruny ale nebude fórum jen o diskusích a debatách, ale bude se snažit najít odpověď na konkrétní a aktuální ekonomické a hospodářské problémy.

„Také díky účastí dvou bývalých ministrů financí Jiřího Rusnoka a Pavla Mertlíka se budeme snažit najít odpověď na to, jak řešit nestandardní ekonomické situace, respektive například rostoucí deficit veřejných financí v ČR. Právě k tomuto tématu se zřejmě vyjádří i někdejší premiér a prognostik Miloš Zeman,“ upřesnil Doležal Rádiu Česko, které je i mediálním partnerem fóra.

Naďa Bělovská, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme