Změna na českém trhu s hračkami. Puntanelu převzala Bambule

Firma Puntanela, která je českým rodinným prodejcem hraček, zkrachovala. Podnik už má nového majitele. Tím se stala společnost Alltoys, která v Česku provozuje obchody Bambule.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lego projekt - Vysoké Mýto

Lego projekt - Vysoké Mýto | Foto: Lukáš Peška

Puntanelu stáhly ke dnu hlavně vysoké náklady na budování velkoplošných prodejen. Podle informací deníku E15, který zprávu o převzetí zveřejnil, se tržby firmy v polovině loňského roku snížily o třetinu na 254 milionů korun. Podniku vzrostla provozní ztráta na 21 milionů.

Majitel Puntanely Ladislav Vávra Radiožurnálu mimo záznam potvrdil, že se firma dostala do situace, kdy měla více věřitelů a také závazky po splatnosti více než tři měsíce. Kolik firma celkově dluží, insolvenční správce ještě zjišťuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novinkách na českém trhu s hračkami informovala Eva Rajlichová

Podle odborníků nejde o žádný historický milník, ani o výrazný pohyb na našem trhu s hračkami. Například podle místopředsedy Sdružení pro hračku a hru Jiřího Šťastného dochází k zavírání a otevírání nových obchodů poměrně často.

„Vzhledem k tomu, že u nás nemá žádná z maloobchodních prodejních sítí tak dominantní postavení, tak nehrozí, že by zákazník pocítil, že došlo k nějakému sloučení nebo zmizení velkého hráče.“

Síť prodejen Bambule je v Česku jedním z hlavních distributorů hraček Mattel nebo Lego. Firma podniká také na Slovensku. Na českém trhu ale musí bojovat s konkurenty, kteří přicházejí také ze zahraničí.

V Česku podniká třeba slovenská síť Dráčik. Podle deníku E15 svou první prodejnu otevřel polský řetězec Smyk. Na trh by měla vstoupit i americká síť Toys „R" Us.

Igor Maňour, Eva Rajlichová, Jan Beneš, Pavla Lioliasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme