Zrušení ekologického tendru by se neobešlo bez následků

Případné zrušení takzvaného ekologického tendru by se neobešlo bez finančních následků. Dnes to v České televizi řekl premiér Jan Fischer. O zrušení výběrového řízení na likvidaci ekologických zátěží z minulosti, které by podle zadání minulé vlády mohlo stát 60 až 115 miliard korun, rozhodli poslanci s dodatkem ,pokud to bude v souladu s českým právním řádem'.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skládka odpadu

Skládka odpadu | Foto: Pozďátky bez jedů

Potřebné právní analýzy bude mít ministerstvo financí k dispozici koncem února. Už teď je ale jasné, že firmy, které se do tendru přihlásily, budou po státu žádat minimálně vrácení nákladů, které s tím už měly. To podle vlastních slov nutí premiéra Fischera ke zvažování všech výhod i nevýhod zrušení tendru.

"Bohužel ve smlouvě nebylo uvedeno, vláda si to tehdy nevyjednala, aby tendr mohla zrušit. Prostě to tam není, nevím z jakého důvodu to bylo takto nasmlouváno. Já budu se zájmem čekat, jak dopadne expertíza, kterou si opatřuje ministr financí," vysvětlil Fischer.

"Já bych se velice zamyslel nad tím, jak jsou tyto náklady snesitelné. Kdybych neměl právní analýzu a bylo to jen na Janu Fischerovi, tak bych se pocitově přikláněl ke zrušení tendru, ale čekám," dodal premiér.

Jitka Hanžlová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme