Zvýšený palivový příplatek zdraží lety ČSA

České aerolinie kvůli vysokým cenám ropy od října znovu zvýší palivový příplatek k cenám letenek. Na evropských linkách si cestující ČSA budou muset od 1. října připlatit navíc další tři eura. Celkem tak bude příplatek činit již 12 eur, tedy přibližně 360 korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus A310-300 společnosti ČSA

Airbus A310-300 společnosti ČSA | Foto: Jan Rosenauer

Na dálkových letech, kde palivo tvoří podstatnou část nákladů, pasažéři zaplatí 38 eur, což je o deset eur víc než dosud. Radiožurnálu to řekla mluvčí aerolinek Jitka Novotná. Podle ní se firma i přes zdražení neobává odlivu klientů.

"Nejsme leadrem na trhu, a proto samozřejmě přistupujeme ke zdražení až po důkladné analýze trhu, a to i v případě těchto poplatků. To znamená, že jsme následovali letecké společnosti jako British Airways, Lufthansa a Austrian Airlines."

Milan Kopp, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme