Autor

Eva Boudová

tlf: 221 554 624 

Zůstat ve výrazu slova a neztratit ze zřetele obsah je pro mě výzvou i po deseti letech práce s mikrofonem. Zatím co má zpravodajská tvář je více adrenalinová a hlídá každou minutu, tvář publicistická nikam nespěchá a vychutnává si každé setkání s lidmi při natáčení v jakémkoliv prostředí a v jakékoliv situaci.

Informovat, poučit i pobavit to je to co bych chtěla dělat i nadále. Bez Vás posluchačů i těch, kteří s ochotou informace poskytujete by to ale nebylo možné. Proto díky především Vám všem.

V Českém rozhlase Hradec Králové pracuje od roku 1999.

RSS autora

Články autora

|Eva Boudová |Regiony

Před vraty chalupy Václava Havla na Hrádečku hoří stovky svíček

Sídlo bývalého českého disentu je spojováno s chalupou Václava Havla. Bílené stavení s dřevěnými vraty a jeho okolí bylo v minulosti místem důležitých politických i kulturních setkání. V době komunismu právě tady, pár metrů od chalupy, čtyřiadvacet hodin denně hlídala Václava Havla z maringotky státní bezpečnost. Dnes chodí lidé k chalupě, aby zapálenou svíčkou vzdali poctu muži, který byl pro mnohé prezidentem s lidskostí a schopností odpouštět.

|Ivan Holas, Eva Boudová, Radoslava Kvasničková, Andrea Brtníková, Simona Bartošová |Regiony

Na Havla vzpomínají i v Ostravě, kde byl prezident vězněn

Lidé se mohou od dnešního poledne přijít rozloučit s Václavem Havlem do sídla Pražské křizovatky v centru hlavního města. Pietní místo bude pro veřejnost otevřené dnes do 20 hodin a zítra už od 10. hodiny dopolední. Vláda dnes rozhodne, kdy bude vyhlášen státní smutek. Lidé po celé zemi podepisují také kondolenční knihy a přinášejí květiny a svíčky na významná místa jejich měst a obcí.

|Eva Boudová, mta |Zprávy z domova

Zdravotně postižení hrozí protesty před Drábkovým ministerstvem

Národní rada osob se zdravotním postižením kritizuje návrh nové vyhlášky o posuzování míry závislosti postiženého. Republikový výbor rady požaduje, aby ministerstvo práce a sociálních věcí použilo návrh novely připravený národní radou. V případě nedohody hrozí protestními akcemi před budovou ministerstva v Praze.

|Eva Boudová, Jan Herget, Jan Piroch, Jan Bumba |Zprávy z domova

Odchod ministra vnitra Johna si přeje 35 tisíc policistů a hasičů

Více než 35 tisíc podpisů se už sešlo pod peticí, v níž především policejní odboráři žádají odchod ministra vnitra Radka Johna. Stěžují si v první řadě na to, že letošní propad mezd v těchto složkách je údajně vyšší, než jim šéf rezortu sliboval. Že platy klesly v průměru o více než deset procent. Ministr to popírá, mluví o zhruba osmiprocentním snížení odměn. Tvrdí, že policistům a hasičům zajistil maximální možný objem peněz na mzdy a petici označuje za politickou akci.

|Eva Boudová, Jan Piroch, Jan Bumba |Zprávy z domova

Ministr John slíbil v případě potíží posílení policie v Novém Bydžově

Vedení radnice Nového Bydžova na Královéhradecku si od svého nástupu po podzimních volbách ostře stěžuje na velkou kriminalitu v obci. Tu prý prudce zvýšili nově přistěhovaní Romové. Starosta Pavel Louda vydal prohlášení, které Romy ostře kritizuje a radnice rozhodla o zvýšení počtu strážníků a na čtyři příští víkendy si najala bezpečnostní agenturu. Situaci se dnes do Nového Bydžova vydal obhlédnout ministr vnitra Radek John. A slíbil, že pokud budou problémy pokračovat, vyšle na místo víc policistů.

|Eva Boudová |Zprávy z domova

Kraj žádá armádu o ostrahu skládky v Libčanech

Královéhradecký kraj požádal ministerstvo obrany o třicet vojáků na zabezpečení skládky v obci Libčany. Provizorní ostrahu areálu zatím obstaral obecní úřad. Na nelegální skládce leží několik set tun nebezpečných chemických látek - pro okolí představují riziko do té doby, než se vytřídí a oddělí.

|Eva Boudová |Ekonomika

Výstavba dálnice D11 bude pravděpodobně dokončena včas

Dálnice D11 by měla být dostavěna včas. Stavbě ještě podle nedávných prohlášení hrozilo kvůli nedostatku peněz zastavení. Podle ministerstva jsou však na dostavbu dálnice připraveny prostředky od Evropské investiční banky. Příslušný dokument by vláda mohla projednat už příští týden.

|Eva Boudová, Martin Hromádka |Zprávy z domova

Hradec Králové má uprostřed města vlastní pláž

Oficiální křest si dnes v Hradci Králové odbyla první umělá písečná pláž v republice. Nechala ji zřídit tamní radnice. Labskou vodu okusily na náplavce v centru města za slunečného počasí první desítky odvážlivců, v čele s několika hradeckými zastupiteli.

|Markéta Kaclová, Lenka Šumová, Marika Táborská, Eva Boudová, Michaela Vetešková |Zprávy z domova

Kraje dostanou na zadlužené nemocnice přes 3 miliardy

Kraje dostanou od státu pro zadlužené nemocnice 3 miliardy 400 milionů korun. K tomuto řešení krizové situace ve zdravotnictví dospěli členové vlády na schůzce šéfů koaličních stran se zástupci odborné koaliční komise pro zdravotnictví. Původně nebylo jisté, že stát zaplatí za nemocnice tolik: uvažovalo se o částce v rozmezí jeden a půl až tři miliardy korun podle toho, jestli by jim stát kompenzoval všechny dluhy, které nemocnice měly v době převodu pod správu krajů, a nebo jestli by jim poskytl jen rozdíl mezi tím, kolik nemocnice dlužily a kolik někdo jiný dlužil jim.