Fotbal - online přenos AC Sparta Praha - SK Slavia Praha, 17. března 2018 17:30, Generali Arena, Praha-Bubeneč

AC Sparta Praha

SK Slavia Praha

3 : 3

(3:0)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
  • Krásný fotbalový podvečer u 289. derby pražských "S" mezi Spartou a Slavií! Fotbalová slavnost se tentokrát uskuteční v domácím prostředí sparťanů na Letné a můžeme se těšit na tradičně zajímavou podívanou ve skvělé atmosféře, neboť utkání bylo velmi brzy po startu předprodeje lístků vyprodáno.
  • AC SPARTA PRAHA

    Nejúspěšnější klub české historie se před touto sezónou pokusil zapomenout na hubená léta razantními změnami v kádru, trenérském štábu i celé klubové vizi, když přivedl jedenáct zahraničních hráčů včetně trenérského týmu Itala Andrey Stramaccioniho, bývalého kouče například slavného Interu Milán.

    Tato změna klubové strategie ale dopadla neslavně. Spartě se nedařilo v žádné soutěži a tak Stramaccioni se svými kolegy v úvodu března skončil. Vedení klubu brzy našlo náhradu, kterou se stal bývalý sparťanský záložník Pavel Hapal, toho času trénující slovenskou reprezentaci do jednadvaceti let, se kterou na posledním ME útočil na postup do semifinále.

    Vraťme se ještě ale k období pod italským trenérem. Sparta se letos účastnila Evropské ligy, ve které si během posledních dvou let udělala velmi dobré jméno na mezinárodní scéně, v letošní sezóně ji ale byl nad síly hned první soupeř, Crvena Zvezda Bělehrad, kterému nevstřelila ani branku. Spartě pak nevyšla ani podzimní část domácí ligy, po níž z páté příčky ztrácela na vedoucí Plzeň propastných 18 bodů a v domácím poháru nestačila v penaltovém rozstřelu na Baník Ostrava již v osmifinále.

    V zimě sparťané učinili další změny, řada hráčů v klubu skončila (např. Janko, Biabiany, Mareček, Karavajev či brankář Dúbravka) a nahradili je noví cizinci. V brance Dúbravku zdařile nahrazuje Florin Niță, do pole pak tým posílili Srb Ristič, Kanga z Gabonu a také nejdražší posila českých ligových dějin, rumunský špílmachr Nicolae Stanciu z Anderlechtu Brusel. Do jarní části pak Sparta sice vstoupila výhrou nad Libercem (2:0), poté ale shodně remizovala 1:1 na Slovácku, s Brnem a v Karviné, tedy se soupeři, které by běžně měla porážet.

    Remíza s Brnem se stala konečnou pro Stramaccioniho, kterého nahradil Pavel Hapal a ten začal své angažmá obdobně, tedy remízou 1:1 v Karviné. Hapal po svém nástupu udělal v základní sestavě čtyři změny a do boje také po delší době od začátku vyslal obvyklého kapitána Davida Lafatu.

    Do dnešního zápasu Sparta vstupuje z páté příčky ligové tabulky, když na svého dnešního soupeře aktuálně ztrácí sedm bodů a o dalších sedm je v čele nadále Viktoria Plzeň. Oproti svému rivalovi ale má Sparta jednu podstatnou výhodu, má takřka prázdnou marodku a do boje by již mohl být připraven i Josef Šural, jenž si během zimní přípravy zlomil prst a byť s ním chtěl trenér Stramaccioni počítat na post hrotového útočníka, tak ještě do ligových bojů v tomto kalendářním roce nezasáhl.
  • SK SLAVIA PRAHA

    Slávistům se letos nedaří navázat na skvělou loňskou sezónu, kdy v tomto čase již vedli tabulku s náskokem čtyř bodů a tažení dokázali dotáhnout až k mistrovskému titulu, prvnímu po osmi letech. Také Slavia se poté pokusila značně posílit kádr, když kromě českých hráčů (mj. Necid, Laštůvka, Jugas či Slovák Hromada z Plzně) přivedla i velká zahraniční jména, o kterých se v dřívějších letech mohlo českým týmům jen zdát. Především tedy bundesligou ostříleného Altintopa, oporu slovenského národního týmu Miroslava Stocha a především kapitána movitého Zenitu Petrohrad a mnohonásobného portugalského reprezentanta Dannyho.

    To vše mělo přinést dva hlavní cíle, obhajobu ligového titulu a postup do hlavní fáze Ligy mistrů. K titulu má Slavia daleko, především díky historickému podzimu plzeňské Viktorie, a ten druhý cíl nevyšel již v létě, kdy Slavia nejdříve sice po obrovském boji pokořila BATE Borisov, poté ale neustála roli favorita v souboji s kyperským šampiónem APOEL Nikósia a brány nejprestižnější evropské soutěže ji zůstaly zavřené. Postupem přes Bělorusy si Slavia alespoň zajistila účast v základní skupině Evropské ligy, také tam se ale vyřažení ve skupinové fázi považuje za neúspěch, zejména za konstelace, kdy k postupu ji stačilo neprohrát v posledním kole doma s Astanou, ale nepovedlo se.

    To vše vyústilo v konec mezi fanoušky oblíbeného trenéra Šilhavého, který loni dotáhl Slavii k nečekanému mistrovskému titulu. Šilhavého konec nastal v prosinci nedlouho po vyřazení od Astany, po němž trenérské žezlo v Edenu převzal Jindřich Trpišovský, do té doby podřízený sportovního manažera Jana Nezmara v Liberci, který o několik týdnů dříve také podepsal smlouvu se Slavií.

    Jarní část Slavia zahájila senzační porážkou na hřišti poslední Jihlavy, ale z dalších tří duelů již vydolovala plný počet bodů a díky jarnímu plzeňskému trápení i výrazně snížila ztrátu na ligového lídra.

    Slavia tedy do derby vstupuje se sedmibodovým náskokem na svého arcirivala, ovšem trápí ji celá řada zdravotních potíží, když dlouhodobě je mimo hru Muris Mešanović a nejistý je start Hromady, Kúdely, Mingazova, Pokorného, Sýkory, Zmrhala či nejnověji také Milana Škody. Slávistický kapitán se zranil při oslavě třetí branky posledního utkání proti Olomouci, kdy mu reklamním panelem zavalili kotník oslavující vlastní fanoušci.
  • ROZHODČÍ

    Velká utkání obvykle pískají velcí rozhodčí. Nejinak tomu bude v dnešním pražském derby, během nějž bude rozhodcovské sestavě šéfovat Pavel Královec. Účastník ME 2016 už od roku 2011 úspěšně řídí zápasy Ligy mistrů, letos se mu dostalo cti pískat zápas Realu Madrid s Borussií Dortmund či osmifinálového souboje Manchesteru City proti Basileji.

    Česká jednička posledního desetiletí mezi rozhodčími bude derby "S" řídit poprvé od roku 2015. Tehdy Sparta byla v domácím prostředí výrazným favoritem, ovšem na překvapení zadělal Milan Škoda, Spartě se ale přeci jen podařilo derby otočit díky brankám Lafaty a v předposlední minutě Jakuba Brabce.

    Pavlu Královcovi budou na čarách pomáhat Ivo Nádvorník s Kamilem Hájkem, roli čtvrtého rozhodčího bude u střídaček plnit Emanuel Marek a do utkání mohou výrazně zasáhnout i videorozhodčí Miroslav Zelinka s asistentem Karlem Hrubešem.

    Zkoumat se budou moci pouze konkrétní situace:

    1. Jestli bylo gólu dosaženo regulérně, to znamená, jestli nedošlo k přestupku útočícího mužstva, jestli nebyl ofsajd nebo zda míč nebyl v autu.

    2. Jestli sudí penaltu nařídil správně, čili zda byl faul, nebo k zákroku došlo v pokutovém území.

    3. Jestli došlo k surové hře či hrubému nesportovnímu chování, za což se uděluje rovnou červená karta.

    4. Jestli sudí udělil osobní trest, žlutou kartu, správnému hráči.

    Zvrátit by se měla pouze zjevně špatná rozhodnutí. Pokud tedy bude situace nejasná, mělo by zůstat v platnosti rozhodnutí Pavla Královce, hlavního rozhodčího dnešního utkání.
  • HISTORIE DERBY

    Do dnešního dne se oba týmy v historii střetly již 288x. Dlouhodobě je úspěšnější Sparta. Šestatřicetinásobný český či československý šampión zvítězil ve 133 případech, Slavia se radovala 88x a bitva o metropoli neměla vítěze 67x.

    Nejvyšší vítězství Sparty se datuje do roku 1952, kdy Letenští zvítězili 8:1, to nejvýraznější výhra Slavie je ještě o jednu branku vyšší, týká se ale již listopadu 1907, kdy Slavia zvítězila 9:1. Nejlepšími střelci derby jsou na sparťanské straně Josef Ludl (19 branek) a legendární slávistický kanonýr Josef Bican Spartě vstřelil dokonce 35 gólů.

    V rámci samostatné české ligy se odehrálo 49 vzájemných zápasů, v nichž má také aktivnější bilanci Sparta (24-15-9), diváci viděli 112 branek při průměru 2,3 branky na zápas a již také 16 červených karet (0,3 na zápas). Doposud posledním vyloučeným hráčem byl sparťan Costa Nhamoinesu, jenž nedohrál podzimní zápas v Edenu.

    Ten Slavia vyhrála 2:0 díky brankám Škody a Hušbauera ze závěrečných dvaceti minut.
  • Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Nhamoinesu, Štetina, M. Frýdek – Kulhánek, Kanga – V. Kadlec, Stanciu, Plavšić – Lafata (C).
    Náhradníci: Bičík – Vatajelu, Mich. Kadlec, Ben Chaim, Drchal, Sáček, Josef Šural.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer, Danny, Sobol – Milan Škoda (C).
    Náhradníci: Kovář – Pokorný, Kúdela, Hromada, Van Buren, Tecl, Necid.

    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek.
  • Derby se netradičně bude hrát ve velice zimních podmínkách, neboť včera večer Prahu navštívila sněhová nadílka a více či méně nadále sněží.
  • Za pískotu sparťanských fanoušků hlasatel právě oznamuje základní sestavu hostující Slavie. V ní nechybí kapitán Milan Škoda, kterého trápily zdravotní trable s kotníkem po již zmíněné oslavě branky v síti Sigmy Olomouc. Představí se také druhý ze střelců v podzimním derby a někdejší sparťanský středopolař, Josef Hušbauer.
  • Ve sparťanské sestavě se na hrotu objevuje David Lafata, který po dlouhé době dostává šanci ve druhém ligovém zápase od úvodní minuty. Ve stoperské dvojici dnes nastoupí Costa s Lukášem Štetinou a na lavičce náhradníků se kromě zraněného Josefa Šurala objevuje také Izraelec Tal Ben Chaim.
  • Zatímco slávisté už se odběhli schovat zpět do tepla své kabiny, tak sparťané na trávníku ještě pilují střelbu z hranice pokutového území.
  • Letenským stadiónem už zní tradiční klubová hymna Sparty "Zpívej, kdo jsi sparťanem!". Mezitím trojice rozhodčích v čele s Pavlem Královcem přivádí fotbalisty na jeviště dnešního velkého představení.
  • Utkání právě začalo.
  • Po čtvrtminutě hry se prvního nedovoleného zákroku dopustil Simon Deli a sparťané se mohli nastěhovat na útočnou polovinu, ovšem brzy o držení míče přišli.
  • První nebezpečný centr před branku Slavie adresoval Nicolae Stanciu, hostující defenziva ale dokázala ubránit nabíhající dvojici Kadlec – Lafata.
  • Deliho nákop na rozběhnutého Sobola byl příliš dlouhý, rozehrávat bude Florin Niță.
  • Sparťané tentokrát zaútočili zleva, neujal se ale ani jeden ze dvou centrů Martina Frýdka, se kterým na křídle spolupracoval Srdjan Plavšić.
  • Po nepřesné sparťanské přihrávce se Václav Kadlec dožadoval odpískání údajné Součkovy teče, oba fotbalisté si poté vyměňovali názory na situaci, až náznak roztržky musel uklidňovat rozhodčí Královec.
  • První standardní situace ve prospěch Slavie, Miroslav Stoch ale z velké dálky přestřelil branku zimní rumunské posily Sparty.
  • Frydrych při autovém vhazování dlouho hledal volného spoluhráče, až našel Dannyho, ten se ale při pokusu o kličku Plavšićovi vyhnal sám do zámezí.
  • První šance Sparty! Plavšić rozehrál míč do křídla Zahustelovi, jehož tečovaný centr doletěl právě ke srbskému záložníkovi, jehož prudkou střelu z hranice pokutového území brankář Kolář vyráží a nikdo v rudém už se k dorážce neprobojoval.
  • Gól
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bouře radosti na Letné! Sparta svoji úvodní převahu zúročila ve vedoucí branku, když střílený centr NICOLAE STANCIA si brankář Ondřej Kolář nohou srazil do vlastní branky!
  • Ukrajinec Sobol netradičně na pravém křídle vybojoval první rohový kop Slavie v dnešním derby.
  • Dannyho centr Deli prodloužil ke Frydrychovi u vzdálenější tyče, ten vybojoval další roh.
  • Sparťané se standardní situaci ubránili a už přesunuli hru do středu hřiště.
  • Slávisté po krátké chvíli znovu dobývali domácí pokutové území, ke střeleckému pokusu se ale nikdo v sešívaném neprobojoval.
  • Další útočné snažení Slavie hatí postavení mimo hru Milana Škody.
  • Kanga byl při průniku u postranní čáry faulován, sparťané rozehrávají míč z klidu.
  • Důležité
    Obrovské štěstí měli hosté, kteří se teď vyhnuli druhé inkasované brance! Kadlec dokázal v tísni u rohového praporku perfektně nacentrovat na Lafatu, jenž zblízka přestřeluje takřka odkrytou branku!
  • Důležité
    Penalta pro Spartu!
  • Frýdek vybojoval míč u vlastního pokutového území a kolmou přihrávkou rozehrál rychlý protiútok pěti sparťanů proti třem slávistům, Plavšićův centr pak rukou srazil Jakub Jugas.
  • Důležité
    Videorozhočí ale mění rozhodnutí! Jugas rukou zahrál těsně před hranicí pokutového území a bude se pouze kopat přímý volný kop!
  • Důležité
    Další sporná situace na Letné! Ránu Stancia ze standardní situace zeď odrazila zpět k rumunskému špílmachrovi domácích, který levačkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě, rozhodčí ale viděli ofsajd jednoho ze sparťanů a branku neuznávají!
  • Hušbauer ve středu pole nedovoleně atakoval Kangu, sparťané se opět zmocní míče.
  • Znovu se píská proti hostům, Souček srazil Stancia a teď už sparťané budou rozehrávat na útočné polovině.
  • Na dlouhý pas za slávistickou obranu si naběhl Václav Kadlec, výborně si ale počínal brankář Kolář, jenž vyběhl daleko z branky a stačil míč před sparťanskou oporou vyhlavičkovat.
  • Na opačné straně z dálky střílel Hušbauer, s jeho prudkým přízemním centrem si brankář Niță poradil, přičemž zachycením míče soupeři ani neumožnil dorážku.
  • Kanga na levém křídle zakombinoval s Plavšićem a druhý jmenovaný vybojoval rohový kop ve prospěch domácích.
  • Gól
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nicolae Stanciu zahrál dva rohové kopy na bližší tyč, ten přední ještě hosté odrazili za branku, ten druhý si za Kolářova záda srazil vlastní spoluhráč TOMÁŠ SOUČEK!
  • Souček se loktem ohnal po Václavu Kadlecovi, píská se proti hostům.
  • Žlutá karta
    Další nedovolený zákrok hostů, ti zatím v osobních soubojích nestíhají. Danny šlapákem zasáhl Stancia a vidí v ruce sudího Královce první žlutou kartu utkání.
  • Stanciu poté z velké dálky střílel přímo na branku, Kolář ale jistě ukryl míč ve svých rukavicích.
  • Důležité
    Také Slavii neplatí vstřelená branka! Po rohovém kopu se míč odrazil k Janu Bořilovi, jenž křižnou přízemní střelou překonal Florina Nițu a když už vše bylo připraveno ke sparťanské rozehrávce ze středového kruhu, tak rozhodčí Královec po konzultaci s videorozhodčím branku odvolává kvůli postavení mimo hru!
  • Po sparťanském faulu ve středu pole z místa přestupku rozehrává Jakub Jugas.
  • Důležité
    Po Jugasově dlouhém nákopu Štetina nepřesvědčivě odehrál míč jen k Hušbauerovi, jehož rána z dvaceti metrů proletěla nad břevnem sparťanské branky!
  • Ondřej Zahustel po průniku na pravém křídle vybojoval rohový kop pro domácí celek.
  • Gól
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané potřetí udeřili a znovu všeho dění je opět NICOLAE STANCIU! Ten dostal míč do volného prostoru na pravém křídle, vnikl do pokutového území a prudkou střelou prostřelil brankáře Koláře!
  • Na Letné se pořádně rozchumelilo, to ale nebrání domácím fanouškům k hlasitému přání "bůra".
  • Rozhodčí Královec k úvodním pětačtyřiceti přidává dvě nastavené minuty.
  • První poločas skončil.
  • Je za námi první poločas derby, které nikdy nezevšední!

    Viděli jsme nesmírně zajímavých pětačtyřicet minut, ve kterých rozhodčí Královec odvolal penaltu i neuznal branky na obou stranách hřiště, přesto sparťané také stačili třikrát skórovat! Dvakrát jim k tomu výrazně pomohli sami hosté, kteří si sami srazili do branky centry Nicolae Stancia (Kolář a Souček), třetí branku pak vstřelil Stanciu sám a to ještě Rumunovi byla jedna branka neuznána!

    Slávisté pořádně zahrozili jen při gólové střele Bořila, avšak tu rozhodčí Královec po dohodě s videorozhodčím neuznal a derby tak má zatím překvapivě jednostranný průběh.

    Dokáží slávisté ještě zdramatizovat souboj o vládce Prahy nebo si sparťané pohlídají vysoké vedení? Sledujte s námi za necelou čtvrthodinu.
  • Slávisté do druhého poločasu vystřídají, místo Dannyho vběhne na hřiště Mick van Buren, druhý nejlepší střelec vršovického celku. Na trávník výrazně pokrytý sněhem se nevrátí ani Michal Frydrych, kterého nahradí Jakub Hromada.
  • Rozhodčí Královec přinesl oranžový míč, se kterým bude utkání na již bílém podkladu pokračovat.
  • Před rozehráním druhého poločasu se ještě obtahují čáry, hráči se poskakováním snaží udržet rozehřátí ze šatny.
  • Začal druhý poločas.
  • Střídání
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Michal Frydrych, přichází Jakub Hromada.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Danny, přichází Mick Van Buren.
  • Zahustel se po průniku do pokutového území marně hlásil o rohový kop, bude se rozehrávat od brankáře Koláře.
  • Žlutá karta
    Jakub Hromada se do zápasu uvedl ostrým skluzem pod nohy Guélora Kangy, za který je žlutě napomenut.
  • Kanga napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů, Kolář ale dokázal zkrotit balón do své moci.
  • Slávisté se usadili u soupeřova pokutového území a van Buren vybojoval rohový kop.
  • Se standardní situací si sparťanská defenziva dokázala poradit, u míče ale zůstávají sešívaní.
  • Slavia ale nakonec nedokázala Florina Nițu nijak ohrozit a ten už může odkopávat od vlastní branky.
  • Po dalším ubráněném rohovém kopu Guélor Kanga byl faulován Hromadou a burcuje diváky.
  • Václav Kadlec na levém křídle vybojoval autové vhazování pro Spartu, dění se přesouvá na slávistickou polovinu.
  • Žlutá karta
    Dalším žlutě potrestaným fotbalistou je David Lafata, ten byl pozdě v souboji s Bořilem a soupeře poslal skluzem nedovoleně k zemi.
  • Simon Deli si rukami pomohl v souboji s Václavem Kadlecem, sparťané budou rozehrávat ze středu hřiště.
  • Neúspěšná souhra slávistů na pravém křídle, Součkova kolmice byla příliš prudká pro van Burena.
  • Žlutá karta
    Žlutých karet na kluzkém povrchu přibývá, tentokrát Václav Kadlec podrazil Součka a slávistům se navíc otevírá možnost velmi nebezpečné standardní situace.
  • Stochovi ale střelecký pokus nevyšel a mířil nad břevno, navíc v místech, která hlídal domácí brankář.
  • Sobol u střídaček povalil k zemi Lafatu, Stanciu rychle rozehrál do běhu Kadlecovi, blíže k míči ale měl Ondřej Kolář.
  • Hosté zaútočili po pravém křídle, Mick van Buren ale svůj průnik zakončil centrem do brankáře Nițy.
  • I další nebezpečnou akci slávisté vedli po pravém křídle, Hušbauerův centr je sražen za branku.
  • Důležité
    Po následném rohovém kopu se do odraženého míče opřel Miroslav Stoch a procedil svoji přízemní střelu skrz chumel hráčů před Nițou, branku však těsně minul!
  • Tentokrát po levém křídle zaútočil Sobol, ovšem ztroskotal na výborně bránícím Ondřeji Zahustelovi.
  • Ostrý střet Kulhánka s Hušbauerem rozhodčí Královec vyhodnotil jako nedovolené počínání domácího středopolaře.
  • Po dlouhé době zaútočili také sparťané, Plavšić se prohnal po levé straně hřiště a před brankou hledal Kangu, tomu ale míč ukopl Jugas.
  • Po rohovém kopu Stancia se balón odrazil ke Kadlecovi, ten ale neprostřelil těla před Kolářem.
  • Žlutá karta
    Další nedovolený zákrok je pískán Zahustelovi v souboji s Hušbauerem, po následné rozmíšce vidí žluté karty Plavšić a Deli.
  • Gól
    Slavia právě vstřelila branku!
    Po Bořilově centru si Florinem Nițou vyražený míč našel MIROSLAV STOCH a z úhlu namířil míč přesně pod břevno!
  • Střídání
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Lafata, přichází Michal Sáček.
  • Rychlá sparťanská akce, Stanciu po průniku na pravém křídle vybojoval rohový kop, z něj ale sparťané nedokázali ohrozit Ondřeje Koláře.
  • Střídání
    Po Sobolově centru je hostům pískán útočný faul a posléze Slavia střídá, zraněného van Burena na závěrečnou čtvrthodinu nahrazuje Stanislav Tecl.
  • Další snahu hostů zastavila hra rukou na útočné polovině, sparťané moho přenést dění na tu slávistickou.
  • Žlutá karta
    Na Plavšićův velmi nebezpečný centr si naskakoval Kadlec, ten byl ale v blízkosti Koláře ubráněn! Míč se odrazil k Plavšićovi, kterého složil k zemi Bořil a hostující obránce je dalším žlutě napomenutým fotbalistou.
  • Důležité
    Po centru Stancia ze standardní situace měl čtvrtou branku Sparty na hlavě Lukáš Štetina, z bezprostřední blízkosti ale hlavou netrefil odkrytou část Kolářovy svatyně!
  • Hušbauer ve středu pole nedovoleně atakoval Sáčka a poté důrazně adresoval svůj názor na situaci rozhodčímu Královcovi.
  • Po Deliho malé domů si brankář Kolář trochu zkomplikoval pozici, před atakujícím Kangou ale stačil odkopnout míč do bezpečí.
  • Po Deliho malé domů si brankář Kolář trochu zkomplikoval pozici, před atakujícím Kangou ale stačil odkopnout míč do bezpečí.
  • Střídání
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Václav Kadlec, přichází Josef Šural.

    Už třetím sparťanem s kapitánskou páskou na rukávu se dnes stává Ondřej Zahustel.
  • Gól
    Slavia právě vstřelila branku!
    Na Letné je zaděláno na pořádné drama! Po Hušbauerově rohovém kopu se prosadil SIMON DELI a bývalý obránce sparťanské juniorky propasíroval míč za brankáře Nițu!
  • Žlutá karta
    Žlutou kartu dostává Josef Šural (AC Sparta Praha).
  • Důležité
    Jako první se za vyrovnáním dral Stanislav Tecl, jenž se prohnal kolem Costy, ale z úhlu Nițu neprostřelil.
  • Hra je přerušena, u své branky je ošetřován Florin Niță.
  • Po zhruba minutovém přerušení už se může v ostrém boji pokračovat.
  • Kanga si vynutil faul na svoji osobu ve středovém kruhu, čas rychle spěchá k devadesáté minutě.
  • Dnešní 289. derby "S" na Letné sleduje 17 034 diváků.
  • Střídání
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Srdjan Plavšić, přichází Michal Kadlec.
  • Sparťanský kotel hlasitě vyvolává jméno Srdjana Plavšiće, který se v základní sestavě domácích objevil po dlouhé době.
  • Rozhodčí Královec oddaluje závěr zápasu o pět nastavených minut.
  • Po odpískání Šuralova ofsajdu Tomáš Souček neúmyslně podrazil Martina Frýdka.
  • Důležité
    Zahustel odhlavičkoval míč místo z vápna směrem k vlastní brance, kde se po velké skrumáži před Nițou a pádu Tecla míče zmocnil rumunský brankář a rychle rozehrál brejkovou situaci, kterou však Šural zakončil nepřesnou přihrávkou. Rozhodčí Královec nyní kontroluje situaci před Nițou s videorozhodčím.
  • Důležité
    Penalta pro Slavii! Tecla při pokusu o střelu kopl do lýtka Lukáš Štětina. Tecl promáchl, sudí nechal ve hře pokračovat, domácí brejk nevyužili a v následné přerušené hře Královec po kontrole videa dodatečně odpískal penaltu.
  • Žlutá karta
    Lukáš Štětina navíc vidí žlutou kartu za svůj zákrok.
  • Gól
    Slavia právě vstřelila branku!
    MILAN ŠKODA penaltu proměnil přesnou střelou pod břevno a slávisté bouřlivě oslavují senzační zvrat v průběhu zápasu, kdy dokázali smazat tříbrankové manko!
  • Sparťané ještě zaútočili, Kangův přízemní centr ale kryje brankář Kolář.
  • Konec zápasu.
  • Je za námi nesmírně dramatické derby, o kterém se bude ještě dlouho mluvit! Viděli jsme dva velmi odlišené poločasy, když v tom prvním Sparta na trávníku dominovala a vedla 3:0, po změně stran ale Slavia trvalou převahu dokázala dotáhnout k vyrovnání v nastaveném čase!

    Velmi důležitou roli sehrál i videorozhodčí Miroslav Zelinka, na jehož pokyn se hned několikrát zcela měnilo rozhodnutí hlavního rozhodčího Pavla Královce v důležitých situacích. Spartě byla odvolána penalta, oběma týmům neuznány branky a v nastavením čase udělen hostům pokutový kop.
  • Dnešní program posunul Spartu až na šesté místo ligové tabulky, když výhrou v Jihlavě ji přeskočil Jablonec.

    Slávisté zůstanou i po dalším průběhu jednadvacátého kola na druhém místě se čtyřbodovým náskokem na aktuálně třetí Liberec a šestibodovým mankem na vedoucí Plzeň, která ale disponuje dvěma zápasy k dobru.