Fotbal - online přenos Real Madrid CF - Liverpool FC, 26. května 2018 20:45, NSC Olimpijskyj, Kyjev, Ukrajina

Real Madrid

Liverpool

3 : 1

(0:0)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
  • Vítejte u online přenosu finále fotbalové Ligy mistrů, v němž se v ukrajinském Kyjevě utká REAL MADRID s LIVERPOOLEM FC.
  • STADION
    Finále nejprestižnější klubové soutěže letos hostí ukrajinský Kyjev, kde ve čtvrtek vyvrcholila také ženská Liga mistrů (hrálo se na stadionu Valerije Lobanovského a vyhrál francouzský Lyon, po výhře nad německým Wolfsburgem).
    Hrát se bude v Národním sportovním komplexu Olimpijskyj, postaveném v roce 1923. Tento velký sportovní komplex prošel postupně různými přestavbami ve čtyřicátých, šedesátých, sedmdesátých a devadesátých letech minulého století. Poslední přestavba a modernizace komplexu proběhla v roce letech 2008 – 2010. I proto zde mohlo v roce 2012 proběhnout fotbalové ME, které hostila Ukrajina a Polsko. Finále EURA proběhlo právě v Kyjevě, na území Ukrajiny se pak zápasy odehrály také ve Lvově a v Doněcku, kde byla vystavená krásná nová Donbas Arena, později zdevastovaná válečným konfliktem.
  • ROZHODČÍ
    Důvěru rozhodovat velkolepé finále dostali srbští rozhodčí, které povede v pozici hlavního sudího pětačtyřicetiletý Milorad MAŽIĆ. Na čarách budou asistovat Milovan Ristić a Dalibor Djurdjević. Asistenty na brankové čáře budou Nenad Djokić a Danilo Grujić. Pozici čtvrtého sudího bude zastávat Francouz Clément Turpin.
    Hlavní rozhodčí Milorad Mažić je zkušeným a ostříleným sudím, který je od roku 2009 oficiálně rozhodčím FIFA. Na svém kontě má nespočet zápasů Ligy mistrů, Evropské ligy, odpískal také finále Super Cupu v roce 2016. Dále byl vybrán jako rozhodčí také na fotbalové MS 2016, EURO 2014 a 2016, Konfederační pohár FIFA 2017. A není překvapením, že si Mažić zapíská i na letošním fotbalovém MS.
  • REAL MADRID

    Základní část:
    Svou letošní pouť Ligou mistrů zahájil Real doma s kyperským APOELem a nepřipustil žádné obavy, dvěma góly Ronalda a jedním Ramose vyhrál 3:0. Ve druhém utkání však čekala tvrdá zkouška na hřišti výtečně hrající Borussie Dortmund. V Signal Iduna Parku otevřel skóre v 18. minutě Gareth Bale, na což po přestávce navázal Ronaldo druhým gólem. Domácí snížili Aubameyangem, ale na víc se nezmohli. Skóre pak na konečných 3:1 pečetil v 79. minutě opět Ronaldo. První zaváhání přišlo ve třetím zápase doma s Tottenhamem (remíza 1:1) a první porážka hned v následujícím zápase v Londýně ve Wembley, kde Real s Tottenhamem, nakonec i vítězem skupiny, prohrála 1:3. Tyto ztráty ale tolik nebolely, třetí aspirant na postup, Borussia, totiž překvapivě často body ztrácela... Se základní skupinou se Real rozloučil výhrou 6:0 na hřišti APOELu a domácí výhrou 3:2 nad Borussií.

    Osmifinále:
    Do další fáze postoupil Real z druhého místa a v osmifinále narazil na milionářské PSG! V úvodním duelu v Madridu šli ve 33. minutě hosté do vedení, trefil se Rabiot a na hře Realu byla znát velká nervozita! V samém závěru prní půle ale srovnal z penalty Ronaldo a to možná rozhodlo o dalším průběhu zápasu. Real byl totiž aktivnější a svou převahu vyjádřil dalšími dvěma góly v 83. a 86. minutě. Do Paříže tak k odvetě odcestoval s velmi slušným náskokem.
    Odveta se nesla v duchu velmi dobrého taktického výkonu Realu, který eliminoval útočnou sílu trojlístku Di María, Cavani, Mbappé. První poločas gól nenabídl, ve druhém otevřel skóre utkání v 51. minutě Ronaldo. O osudu zápasu pak rozhodla 66. minuta, kdy byl vyloučen domácím Verratti. Byť se domácím podařilo srovnat v 71. minutě, hosté si postup pojistili druhým gólem v 80. minutě.

    Čtvrtfinále:
    Velké drama nabídlo čtvrtfinálové klání Realu s italským Juventusem, s legendárním Buffonem v brance. První duel v Turíně ovládli hosté, kteří vyhráli jasně 3:0 a odveta se tak zdála jen jako formalita. Jenže na Santiago Bernabéu otevřel již ve 2. minutě skóre Mandžukić, který tak svým spoluhráčům vlil krev do žil. Juventus útočil, eliminoval útočnou sílu soupeře a ještě do přestávky přidal, opět zásluhou Mandžukiće, druhý gól! Začátek druhé půle byl hodně nervózní z obou stran, hrálo se o hodně. Po hodině hry navýšil skóre hostující Matuidi a Real pomalu ztrácel půdu pod nohama! Zápas ale vrcholil již v nastaveném čase, kdy Angličan Oliver odpískal penaltu pro Real, po faulu Benatii na Vázqueze a Ronaldo proměněnou penaltou nejen poslal Real dál, ale i ukončil hvězdnou a dlouhou kariéru legendárnímu Buffonovi (v dresu Juventusu).

    Semifinále:
    V semifinále čekal bavorský velkoklub z Mnichova. A Bayern začal doma v Allianz Areně, v prvním utkání, výborně, dravým průnikem po pravé straně se prezentoval Kimmich, který dostal domácí do vedení. Co ale Realu letos jde, jsou závěry poločasů, což potvrdil i v Mnichově, ve 44. minutě srovnával Marcelo. Ani úvody poločasů nemá Real špatné, v tomto zápase se po dvanácti minutách druhé půle dostal do vedení 2:1, které již pohlídal až do konce. Odveta začala podobně, jako první duel v Mnichově, skóre otevřel znovu Kimmich, tentokrát již ve 3. minutě. Diváky v hledišti uklidni v 11. minutě Benzema, který srovnával na 1:1. Tentýž hráč opět udeřil v úvodu druhé půle, přesněji již ve 46. minutě a dostal Real do vedení. To domácí neudrželi, na konečných 2:2 srovnával v 63. minutě James Rodríguez. V nervózním závěru pak již Real udržel postupovou remízu.
  • LIVERPOOL FC

    4. předkolo:

    Liverpoolští zahájili svou pouť letošním ročníkem již ve 4. předkole, kde se museli popasovat s nevyzpytatelným Hoffenheimem. I bez přispění hvězdného útočného tria Salah, Firmino, Mané dokázal Liverpool vyhrát v Hoffenheimu 2:1. V odvetě bylo již ve 21. minutě hotovo – Liverpool třemi góly (2 x Emre Can, Salah) doslova zdrtil svého soka. Tomu se sice podařilo snížit ve 28. minutě, ale skóre dotvořil ve druhé půli Firmino a 11 minut před koncem snižoval na konečných 4:2 pro domácí hostující Sandro Wagner.


    Základní část:
    Na rozdíl od Realu prošel Liverpool základní skupinou bez prohry, byť se třemi remízami. Tu první zaznamenal hned v prvním zápase doma se Sevillou (2:2) a následovala druhá v následujícím zápase v Moskvě se Spartakem (1:1). Útočný dynamit vybouchl ve třetím zápase a odnesl to na svém hřišti nebohý slovinský Maribor... V 19. minutě vedli hosté již 3:0 (4. Firmino, 13. Coutinho, 19. Salah) a když dal ve 40. minutě na 4:0 Salah, bylo hotovo. Zoufalý Maribor ve druhé půli inkasoval ještě třikrát a lidé na stadionu Ljudski vrt jen nevěřícně zírali, co se to na hřišti děje. Navíc s obavami, co čeká Maribor za dva týdny na Anfield Road. Byť ve druhém utkání Maribor vyslal jen jednu střelu na branku, výsledek byl milosrdný – Liverpool vyhrál pouze 3:0. Následoval památný souboj v Seville, kde Liverpool ovládl první půli výsledkem 3:0, aby stejným výsledkem vyhrála ve druhé domácí Sevilla a zápas tak skončil nerozhodně 3:3. O postupu tak musel Liverpool rozhodnout až v posledním domácím duelu s moskevským Spartakem a byl to další výbuch útočného dynamitu! 4. a 15. Coutinho, 18. Firmino... a bylo po zápase. Ve druhém poločase se postupně prosadil dvakrát Mané, jednou Coutinho a Salah a Spartak si do Ruska odvezl debakl 0:7!

    Osmifinále:
    Tak, jak se Liverpool rozloučil se základní fází, začal tu vyřazovací. V osmifinále čekalo natěšené Porto, které chtělo soupeře potrápit. V posledním zápase zákl. skupiny doma Porto poraziulo Monaco 5:2 a právem si dělalo zálusk na dalšího favorita. Osud zápasu vzal do svých rukou trojlístek Mané, Salah, Firmino... tito tři hráči Liverpoolu nasázeli Portu na Estádio do Dragão pět gólů a nebylo do řešit. Paradoxně na pět gólů potřeboval Liverpool pouze šest střel mezi tři tyče. Odveta již byla pouze formální, navíc Liverpool již šetřil síly na nadcházející ligový duel s Manchesterem United. Výsledek 0:0 znamenal postup do čtvrtfinále.

    Čtvrtfinále:
    V něm se v ostře sledované anglické bitvě utkal Liverpool s ligovým suverénem Manchesterem City, který si dělal zálusk i na vítězství v letošním ročníku Ligy mistrů. Jenže Liverpoolu znovu vyšel první zápas a znovu díky fantastickému úvodu zápasu, kdy dvěma góly (ve 12. minutě Salah a ve 21. minutě Oxlade-Chamberlain) dokonale školil defenzivu Citizens. Ta kapitulovala potřetí v 31. minutě a znovu bylo velmi brzy po zápase. Alarmující bylo, že hosté nevystřelili na Kariuse, domácí opět přesvědčili o famózní střelecké produktivitě, kdy se prosadili ze čtyř střel třikrát... Odvetu začal Manchester City dobře, ve 2. minutě otevřel skóre zápasu Gabriel Jesus. Jenže to bylo ze strany domácích všechno. V závěru poločasu pak sudí Lahoz neuznal gól Saného (který měl platit) a to se na psychice hráčů Citizens podepsalo zle nedobře. Navíc jim nepříjemný direkt zasadil v 56. minutě Salah, který srovnal na 1:1 a v poklidném závěru stvrdil osud domácích v 77. minutě druhým gólem hostů Firmino.


    Semifinále:
    Podobně, jako měl Real Madrid namále s Juventusem, potrápil i Liverpool další italský tým, tentokrát AS Řím! A i Liverpoolu vyšel první zápas, na Anfield Road prohrálo AS 2:5, když ještě deset minut před koncem prohrávalo 0:5! V 81. minutě snížil Džeko na 1:5 a naději hostům dal Perotti v 85. minutě proměněnou penaltou. A že to nebyla marná naděje, dokázala odveta v Římě. Po bzrkém gólu Maného (v 9. minutě) přišel v 15. vlastní gól Milnera. Domácí nesrazil ani druhý gól Liverpoolu (25. minutě Wijnaldum). Ve druhé půli srovnal v 52. minutě Džeko na 2:2 a pak se domácí snažili o smazání ztráty, což se jim dlouho nedařilo. Ale svou bojovností nakonec třetí gól dali, v 86. minutě se trefil Nainggolan. Tentýž hráč pak ve třetí nastavené minutě dal z penalty na 4:2 a bylo na světě drama! Respektive mohlo být, kdyby se hrálo dalších několik minut, což se nestalo a i přes porážku 2:4 slavil postup Liverpool.
  • • Obhájí Real Madrid titul ve čtvrtém finále LM za posledních pět let a dosáhne na rekordní třetí triumf v řadě?

    • Šest z předchozí devíti ročníků Ligy mistrů ovládl španělský klub (3 x Barcelona, 3 x Real Madrid), bude to sedmý triumf v tom desátém?

    • Zopakuje Liverpool finálovou výhru (tehdy v PMEZ) 1:0 nad Realem ze sezóny 1980/1981?

    • Dovrší Zinedine Zidane „zlatý hattrick“ na lavičce Realu Madrid?
  • Obě mužstva nastoupí do finále v očekávaných sestavách.
  • Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Benzema, Isco, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Bale, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Kovačić.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Clyne, Klavan, A. Moreno, Lallana, Can, Solanke.

    Rozhodčí: Mažić – Ristić, Djurdjević (vš. SRB).
  • Do začátku utkání zbývá přesně půl hodiny.
  • Oba týmy na trávníku, finále letošního ročníku LM za okamžik začne!
  • Utkání právě začalo.
  • Liverpool začal velmi slušně, Mohamed Salah poslal pas do vápna Realu, kde upadl Sadio Mané, ale penalta se nepíská, obránce Realu odkopává míč do bezpečí.
  • Ronaldo přihrává z levé strany před vápno, tam je Modrić, ten přenechává Carvajalovi, jež posílá míč do vápna, Loris Karius šel do souboje a byl úspěšný. Nicméně nakonec byl pískán ofsajd.
  • Georginio Wijnaldum (Liverpool) se dostal s míčem k vápnu Realu, zkoušel vystřelit, ale míč zastavil před ním stojící obránce, Keylor Navas nemusel zasahovat.
  • Liverpoolští jsou v úvodu zápasu aktivnější, drží se častěji na polovině soupeře, nyní se Real brání pouze odkopem Varaneho do autu.
  • Mohamed Salah faulován na polovině Realu, provinil se Marcelo, bude to zajímavá standardka pro Liverpool!
  • Milner rozehrál, posunul míč doleva na Salaha, který chtěl vystřelit, ale dobře proti němu vystoupil Luka Modrić.
  • Krásný pas Firmina za obranu Realu, kam si naběhl Sadio Mané, to vypadalo hodně nadějně pro Liverpool, ale včas vyběhl gólman Navas, který znemožnil Manému zakončit.
  • Keylor Navas (Real Madrid) opět v akci, tentokrát chytá míč před nabíhajícím Alexanderem-Arnoldem, který si do vápna seběhl z pravé strany.
  • Diváci v hledišti pískají, Real Madrid je od úvodního hvizdu pod tlakem Liverpoolu a to se divákům příliš nelíbí, pravděpodobně.
  • Luka Modrić (Real Madrid) padá na trávník v blízkosti půlící čáry a Real tak získává míč, může se tak po delší odmlce opět dostat na polovinu soupeře.
  • Marcelo nyní pobavil svou kličkou v souboji s Milnerem, dokázal i vystřelit, ale míč nemíří mezi tři tyče, odkop od branky Liverpoolu.
  • Sergio Ramos nyní nepřesně rozehrál na levou stranu, soupeř toho ale využít nedokázal, míč se dostává až k Navasovi, který posílá pas na pravou stranu.
  • Real stále s míčem na své polovině, Liverpool vyčkává, příliš se nepouští do napadání rozehrávky soupeře. K míči se ale Liverpool dostane, po faulu na Maného.
  • Maného střela uvnitř vápna Realu zablokována, Liverpool ale zůstává s míčem na polovině Realu.
  • Důležité
    Ronaldo o sobě dal poprvé v zápase vědět, z pravé strany se dostal do vápna, vypálil a střela zamířila nad branku.
  • Marcelo šel ostře do hlavičkového souboje, který vyhrál a navíc se mu faul nepíská, takže Real se s míčem snaží něco vymyslet na polovině Liverpoolu.
  • Isco (Real Madrid) odcentroval z levé strany, ale míč dolétl pouze na hlavu bránícího Andrewa Robertsona, který ho odhlavičkoval ven z vápna.
  • První rohový kop v zápase vybojoval Liverpool, z pravé strany bude rozehrávat Mohamed Salah.
  • Mohamed Salah poslal míč na malé vápno, tam šel do souboje gólman Navas, vysoko do vzduchu se dostal ale také útočící Virgil van Dijk, který sice míč zasáhl, ale poslal ho mimo branku.
  • Je za námi prvních dvacet minut prvního poločasu, zatím je to trochu nervózní bitva, více chyb mají na svém kontě fotbalisté Realu. Liverpoolu patřil úvod zápasu.
  • Nyní se hraje především ve středu hřiště, ani jeden tým se nežene do útočení, Real drží míč na své polovině.
  • Firmino s Maném se nyní dostali do zajímavé pozice za obranu soupeře, ale prvně jmenovaný to neudělal zrovna nejlépe, míč uskakuje, odehrát ho stihl vracející se Sergio Ramos.
  • Důležité
    Trent Alexander-Arnold (Liverpool) vypálil z pravé strany, uvnitř vápna Realu a byla to velmi nebezpečná střela pro branku Realu, ovšem Keylor Navas předvedl parádní zákrok, kdy navíc míč dokázal nejen chytit, ale i ztlumit, takže nebyl prostor k dorážce, bravo!
  • Marcelo se nyní zlobí u postranní čáry, že sudí nechává vhazovat soupeře, míč ale vzápětí fotbalisté Realu získali zpět.
  • Důležité
    Pozor, Mohamed Salah svedl souboj s Ramosem, který mu přilehl levou ruku a egyptský reprezentant musí být ošetřován!
  • Je to nakonec v pořádku, Mohamed Salah byl ošetřen a bude dál pokračovat v zápase, dobrá zpráva pro příznivce Liverpoolu!
  • Další roh pro Liverpool, hosté budou rozehrávat z levé strany.
  • Ještě před rozehráním rohového kopu ale došlo ke strkanici před brankovou čárou, hned po rozehrání nakonec sudí přerušil hru.
  • Důležité
    Ne, nepůjde to! Mohamed Salah (Liverpool) nebude moci dál pokračovat v zápase, bolest v rameni ho limituje natolik, že zápas pro něho skončil! A ve tváři egyptského hráče jsou vidět slzy... to je velká rána pro ambice Liverpoolu.
  • Střídání
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Adam Lallana.
  • Real s míčem na polovině soupeře, Luka Modrić pálí z pravé strany, ve vápně Liverpoolu, ale jeho střelu zablokoval bránící Jordan Henderson.
  • Karim Benzema (Real Madrid) zkoušel vystřelit ve vápně Liverpoolu, ale byl těsně bráněn a neprostřelil bránícího hráče soupeře, nicméně Real se znovu dostává k míči.
  • Spolupráce Ronaldo – Carvajal na pravé straně, druhý jmenovaný ale neuspěl v souboji s bránícím Hendersenem.
  • Důležité
    Další plačící hráč leží na trávníku! Nyní jde o hráče Realu, konkrétně o Carvajalovi, který špatně došlápl a vypadá to na zranění levého kotníku.
  • Opět tedy ošetřování hráče přímo na hrací ploše, plačící Carvajal nyní s obličejem v dlaních odchází za postranní čáru a je to jasné, pro obránce Carvajala končí tento zápas!
  • Střídání
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Daniel Carvajal, přichází Nacho Fernández.
  • Statistika držení míče zatím jednoznačně pro Real – 65% : 35%!
  • Pískot diváků opět sílí poté, co hráči Realu kombinovali u půlící čáry, pískot ale nepřestává ani poté, co se Real dostal blíže k vápnu Liverpoolu.
  • Real vybojoval rohový kop, z pravé strany bude rozehrávat Toni Kroos. Ten nakonec rozehrál na krátko, Real drží míč před vápnem Liverpoolu.
  • A dopadlo to tak, jako zatím většinou v dosavadním průběhu prvního poločasu, fotbalisté Realu chybují a ztrácí míč, Liverpool jde do útoku.
  • Kdo očekával nějaké útočné galapředstavení, musí být zatím z dosavadního průběhu letošního finále LM zklamán... je to zejména vyčkávaní na chyby soupeře.
  • Důležité
    Isco (Real Madrid) vyslal parádní centr z pravé strany, Ronaldo hlavičkoval, míč dokázal Karius vyrazit, Benzema dorazil míč do branky, ale gól neplatí pro ofsajd.
  • Také na druhé straně končí akce ofsajdem, míč tak získává znovu Real, který se hned žene dopředu.
  • Loris Karius (Liverpool) nyní pojistil střelu Nacha, který poslal míč pouze do boční sítě. Mezitím rezervní sudí oznámil, že se budou nastavovat tři minuty.
  • Toni Kroos rozehrál rohový kop Realu z levé strany, ale Liverpool se ubránil, nicméně nyní je pod tlakem při pokusu o rozehrávku z vlastní poloviny.
  • Karim Benzema se odhodlal ke střele z levé strany, zpoza vápna, ale branku netrefuje, Loris Karius opět tuto střelu spolehlivě pohlídal.
  • První poločas skončil.
  • První poločas letošního finále je za námi, gól jsme neviděli! Samotný úvod zápasu vyšel lépe Liverpoolu, Real vyrovnal hru až zhruba po dvaceti minutách. Navíc Liverpoolu nepřidal ani moment z 26. minuty, kdy byl v souboji s Ramosem faulován Salaha, který nakonec musel odstoupit ve 30. minutě. Hra Liverpoolu poté jakoby ztratila řád a více nebezpečnější začal být Real. Ten dokonce dokázal vstřelit gól, zásluhou Benzemy, ale pro předchozí ofsajd nebyl správně uznán.
    Také Real musel střídat kvůli zranění, po špatném došlápnutí musel hřiště opustit Carvajal a k vidění tak byl druhý plačící hráč v zápase. Doufejme, že ve druhé půli již další plačící borce neuvidíme, místo toho pouze krásné akce a nějaké ty góly.
  • Statistika prvního poločasu

    Držení míče: 66% : 34%.
    Střely na branku: 0 : 1.
    Střely mimo: 4 : 2.
    Rohy: 2 : 2.
    Fauly: 3 : 10.
  • Druhý poločas začne přibližně v 21:49.
  • Začal druhý poločas.
  • Sadio Mané (Liverpool) se dostal do vápna, zkusil patičkou vybídnout k zakončení Lallanu, ten ale tuto fintu nepředpokládal a k míči se tak dostal obránce Realu.
  • Důležité
    Šance Realu, chyba Lallany, k míči se dostal Isco, který zakončil, ale orazítkoval břevno!
  • Jedno je zatím jisté – zraněného Salaha zatím Adam Lallana zastoupit nedokázal, byť je pochopitelné, že to není jednoduchá pozice.
  • Špatná kombinace Realu ve středu hřiště, k míči se tak dostává Liverpool, který se ale nepovedeným nákopem sám zbavuje míče.
  • Gól
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Velká minela Lorise Kariuse! Gólman Liverpoolu lapil míč ve vápně, pak ale vyhodil míč přímo na nohu před ním stojícího KARIMA BENZEMU, neskutečné!
  • Sadio Mané (Liverpool) nyní zbytečně ostře udeřil do tváře Ramose a může být rád, že nedostal kartu!
  • Gól
    Liverpool právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! James Milner rozehrál roh z pravé strany, ve vápně vyhrál hlavičkový souboj Dejan Lovren, před Navase si pak naběhl SADIO MANÉ, který míč dokázal zasáhnout a změnit směr tak, že gólman Realu již nestačil zasáhnout.
  • Real s míčem na polovině Liverpoolu, Marcelo drží míč na levé straně, ale netroufá si na průnik.
  • Autové vhazování Realu, z levé strany vhazují míč do hry Marcelo, Liverpool se nyní ale pouští do napadání rozehrávky, to vidíme snad vůbec poprvé v zápase!
  • Vyrovnávací gól Maného určitě vlil krev do žil borcům v rudém, kteří nyní jakoby přidali na obrátkách.
  • Nicméně zatím ale hraje Real, který se snaží udržet míč co nejdéle ve své moci, navíc na polovině soupeře, což se mu posledních několik minut daří.
  • Toni Kroos (Real Madrid) rozehrává roh z pravé strany, ale akce Realu končí odpískaným ofsajdem, na řadu tak přichází střídání.
  • Střídání
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Isco, přichází Gareth Bale.
  • Liverpool opět pouze vyčkává na své polovině, Real s míčem u půlící čáry, je to hledání prostoru kudy proniknout k brance Kariuse.
  • Gól
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Další nůžky Ronalda? Ne! Po centru Marcela vystřihl krásné nůžky čerstvý muž na trávníku, GARETH BALE, který poslal míč k tyči, Karius plachtil vzduchem marně.
  • Real tak opět vede a nyní znovu sledujeme jeho typickou hru, kdy drží míč u půlící čáry a vyčkává na příhodný okamžik.
  • Nepřesným centrem z levé strany končí nyní akce Realu, Loris Karius tak bude moci rozehrát od své branky.
  • Akce Liverpoolu končí odpískaným ofsajdem, v němž se ocitá Adam Lallana.
  • Důležité
    Je tu rohový kop pro Liverpool, po výborném obranném zákroku Ramose, který dokázal v poslední chvíli odehrát míč před Maném!
  • Důležité
    Sadio Mané (Liverpool) se dostal ke střele z prostoru před vápnem soupeře, nebyla to kdovíjaká střela, nicméně míč končí na tyči!
  • Georginio Wijnaldum (Liverpool) nezachytil přihrávku a Liverpool se musí hodně rychle vracet k vlastní šestnáctce.
  • Virgil van Dijk (Liverpool) šel do skluzu a dokázal odehrát míč před dotírajícím Ronaldem, velmi důležitý zákrok!
  • Roberto Firmino (Liverpool) se nyní domáhal hraní rukou bránícího Casemira, ale sudí nepíská, záložník Realu měl ruku při těle.
  • Andrew Robertson (Liverpool) na druhé straně včasným skluzem sebral gólovou šanci Ronaldovi, roh pro Real!
  • Real se z rohu nedokázal prosadit, nicméně po faulu Alexandera-Arnolda má k dispozici volný kop.
  • Gareth Bale (Real Madrid) se však po rozehrání volného kopu ocitá v ofsajdu, není co řešit, sudí přerušují hru.
  • Adam Lallana (Liverpool) si pomáhá na pravém křídle, při zpracování míče, rukou, sudí pískají, což se tomuto záložníkovi vůbec nelíbí a protestuje... marně.
  • Liverpool se nyní snaží kombinovat na polovině Realu, míč se ale vrací až k půlící čáře.
  • Míč ale vybojoval ve středu hřiště Luka Modrić, takže hrát bude pravděpodobně nějakou tu chvíli Real, který za tohoto stavu nespěchá dopředu.
  • Real Madrid je v začínající osmdesáté minutě velmi blízko třetímu triumfu v LM za sebou, historický počin, dokáže ještě Liverpool zápas zdramatizovat a vynutit si alespoň prodloužení?
  • Autové vhazování Realu, na polovině Liverpoolu – míč směřuje zpět na polovinu Bílého baletu, hlavně žádné starosti před vlastním vápnem.
  • Důležité
    Karim Benzema (Real Madrid) byl úspěšnější nyní v souboji s Alexanderem-Arnoldem a dostal se k hlavičce ve vápně soupeře, po parádním pasu z pravé strany, Loris Karius ale míč dokázal vyrazit.
  • Žlutá karta
    Sadio Mané (Liverpool) nyní znovu vlétl do souboje s Ramosem, kterého zezadu podrazil a dostal za to žlutou kartu.
  • Střídání
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází James Milner, přichází Emre Can.
  • Gól
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Karius dnes rozhodně nemá svůj den... další minela gólmana Liverpoolu! GARETH BALE si na pravé straně zpracoval míč po dlouhém pasu z levé strany, udělal pár kroku směrem k vápnu a vypálil, co poté předvedl Karius, to se vidí opravdu na této úrovni málokdy – míč mu propadl mezi rukama do branky.
  • Real Madrid vybojoval rohový kop, rozehrávat bude z pravé strany.
  • Real rozehrával dva rohové kopy, ani jednou však branku Liverpoolu neohrozil, což mu ale tak vadit nemusí, hattrick se totiž blíží!
  • Akce Liverpoolu končí útočným faulem Firmina, který se provinil v souboji s Nachem a Real připravuje střídání.
  • Střídání
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Marco Asensio.
  • Poslední minuta základní hrací doby, Sadio Mané (Liverpool) faulován na polovině Realu, Trent Alexander-Arnold bude rozehrávat z levé strany, u pokutového území soupeře.
  • Tři minuty se nastavují, mezitím Trent Alexander-Arnold (Liverpool) rozehrál, Real se v pohodě ubránil a nyní se bude již čekat na závěrečný hvizd.
  • Real Madrid vybojoval rohový kop, po zákroku Virgila van Dijka, který odehrál míč před Ronaldem.
  • Drobný útočný faul Asensia v souboji s Maném, míč tak získává Liverpool.
  • Zákroky brankáře Realu Madrid Keylora Navase – 1.
  • Zákroky brankáře Liverpoolu Lorise Kariuse – 2.
  • Konec zápasu.
  • Důležité
    Real Madrid jako první v historii vítězí potřetí v řadě v Lize mistrů! Neuvěřitelné se stává skutkem, stále ještě trenérský zelenáč Zinedine Zidane dokázal již také jako trenér neskutečnou věc, bravo!
  • Fotbalisté Realu přijímají svůj triumf tak nějak v poklidu, smutným hrdinou se stal gólman Liverpoolu Loris Karius, který se svými dvěma minelami výrazně podepsal na dnešním finále.
  • To je z dnešního online přenosu vše, u toho dalšího se s vámi těším na shledanou.