MS fotbal 2018 - online přenos Kolumbie - Anglie, 3. července 2018 20:00, Otkrytie Arena (Moskva)

Kolumbie

Anglie

1 : 1

(0:0)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
  • Příjemný úterní večer přeji všem fanynkám a fanouškům té nejkvalitnější kopané! Mistrovství světa ve fotbalu se přehouplo do vyřazovací fáze, ve které nebylo o krásné zápasy ani překvapivé výsledky nouze. My se v tomto online přenosu zaměříme na souboj, z něhož vzejde poslední čtvrtfinalista – čeká nás atraktivní střetnutí mezi Kolumbií a Anglií. Začínáme ve 20:00.
  • Kolumbie

    V nabité jihoamerické kvalifikaci obsadili Kolumbijci čtvrté místo, a do Ruska tak přijeli s cílem minimálně zopakovat čtyři roky starou účast ve čtvrtfinále. Do vyrovnané skupiny H ale nevstoupili ideálně, když překvapivě podlehli Japonsku 1:2. Velký podíl na tomto výsledku měla situace ze samotného úvodu utkání, už ve třetí minutě byl totiž vyloučen Carlos Sánchez, načež samurajové ze země vycházejícího slunce dlouhatánskou přesilovku zúročili. Ve zbývajících dvou duelech ale svěřenci trenéra Pékermana excelovali, když nejprve poměrem 3:0 přejeli trápící se Poláky a nakonec přetlačili i Senegal.

    Šest bodů Los Cafeteros stačilo na postup do osmifinále z prvního místa, vzhledem k tomu, že ze skupiny G šli dál Belgičané s Angličany se ale o bůhvíjakou výhodu nejedná. Pokud bychom měli vyzdvihnout některého z jednotlivců kolumbijského výběru, volba by určitě padla na Yerriho Minu, který ke spolehlivým výkonům na postu stopera přidal ještě dva přesné zásahy. O jeho přítomnosti v zahajovací sestavě tak nemůže být pochyb, to samé ale neplatí pro Jamese Rodrígueze. Největší hvězda La Tricolor si totiž proti Senegalu poranila lýtkový sval, v minulých dnech pak s týmem vůbec netrénovala a nad startem šestadvacetiletého záložníka se tak vznáší otazníky.

    Předpokládaná sestava:

    Ospina – Arias, D. Sánchez, Mina, Mojica – C. Sánchez, Uribe – Cuadrado, Quintero, Muriel – Falcao
  • Anglie

    Angličané jsou už dlouhou dobu považováni za tým, který nedokáže na vrcholných akcích uspět, vždyť mezi nejlepší osmičku se na světovém šampionátu naposledy prokousali v roce 2006. V základní skupině se ale talentovaný výběr progresivního trenéra Southgatea prezentoval velmi líbivým fotbalem a vše nasvědčuje tomu, že nový systém se třemi obránci The Three Lions sedí. Do turnaje vstoupila Anglie soubojem s Tuniskem, proti kterému si vypracovala řadu šancí, většinu z nich ale trestuhodně neproměnila a vítězství zachránila až v nastaveném čase. Proti Panamě, jednomu z největších outsiderů tohoto mistrovství, už kolébka fotbalu dominovala a s naprostým klidem dokráčela k drtivé výhře poměrem 6:1.

    Minulý čtvrtek si to Albion v přímém střetnutí o první příčku rozdal s Belgií. Oba celky šetřily většinu opor, příležitost tak dostali náhradníci. Jediným přesným střelcem se stal Adnan Januzaj, což zapříčinilo, že osmifinálovým soupeřem Anglie se místo papírově přijatelnějšího Japonska, které ale Rudé ďábly pořádně potrápilo, stala Kolumbie. V souboji s jedním z černých koní šampionátu se The Three Lions budou moct opřít o svého kapitána. Harry Kane totiž v úvodních dvou duelech svého týmu nasázel pět branek, a momentálně tak drží pozici nejlepšího střelce před čtyřgólovými Ronaldem a Lukakem.
  • Ještě jednou Vás všechny vítám při sledování našeho online přenosu z posledního osmifinále světového šampionátu mezi Kolumbií a Anglií. Los Cafeteros musí dnešní utkání zvládnout bez své největší hvězdy, Jamese Rodrígueze totiž nepustil do hry poraněný lýtkový sval. Oproti poslednímu duelu ve skupině se kromě šestadvacetiletého záložníka do sestavy nevešel také Mateus Uribe, příležitost naopak dostávají Wílmar Barrios s Jeffersonem Lermou. The Three Lions měli postup do vyřazovací fáze zajištěný už po dvou zápasech své skupiny, proti Belgii tak dostali prostor náhradníci. Dnes ale trenér Southgate posílá do boje svou nejsilnější jedenáctku, celý fotbalový svět je zvědavý především na to, co předvede kapitán Harry Kane, s pěti trefami zatím nejlepší střelec mistrovství.
  • Úvodní sestavy:

    Kolumbie: Ospina – Arias, D. Sánchez, Y. Mina, Mojica – Barrios, Ca. Sánchez, Lerma – J. Cuadrado, Quintero – Falcao (C).
    Náhradníci: C. Vargas, J. F. Cuadrado – C. Zapata, Murillo, Bacca, Aguilar, Muriel, Uribe, F. Díaz, Izquierdo.

    Anglie: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young – Kane (C), Sterling.
    Náhradníci: Butland, Pope – Rose, Dier, Vardy, Welbeck, Cahill, P. Jones, Rashford, Loftus-Cheek, Alexander-Arnold.

    Rozhodčí: Mark Geiger – Joe Fletcher, Frank Anderson.
  • Mark Geiger, hlavní sudí ze Spojených států amerických, který bude mít dnešní duel na starost, právě shromažďuje jeho aktéry v útrobách moskevské Otkrytie Areny. Hráči za pár okamžiků vstoupí na travnatou plochu před velmi solidně zaplněné tribuny.
  • Oba týmy už jsou na travnaté ploše, následovat budou státní hymny.
  • Utkání právě začalo.
  • Hymny obou zemí jsou za námi, Mark Geiger právě odstartoval poslední osmifinálové střetnutí světového šampionátu mezi Kolumbií a Anglií – pojďme na to! Rozehrávky se ujali Los Cafeteros, kteří nastupují ve žlutých dresech, naopak fotbalisté Albionu budou hrát v červeném.
  • Dlouhý nákop od Ariase odehrál Harry Maguire k Allimu, který ale nešikovně namazal Carlosi Sánchezovi. Ten se pokoušel prosadit okolo Hendersona, anglický záložník jej ale o míč připravil.
  • Následovala postupná kombinace Southgateovy družiny na vlastní polovině, do role dispečera se pasoval John Stones. Po jeho pasu se o individuální průnik snažil Sterling, ovšem proti byl Lerma.
  • Na levé straně dostal až příliš volného prostoru Johan Mojica, na jehož centrovaný balon si v šestnáctce sbíhal Radamel Falcao, spolehlivě však zasáhl Harry Maguire.
  • Raheem Sterling v hlavičkovém souboji s Minou postrádal centimetry, balon si ale šikovně pokryl a vybojoval pro své kolegy standardní situaci. Rychlá rozehrávka v podání Harryho Kanea ovšem nikam nevedla.
  • Alli se u postranní lajny zbavil Carlose Sáncheze a vyslal kupředu Sterlinga. Ten se sice kousek vedle šestnáctky neprotáhl okolo Miny, kolumbijský zadák ovšem ve skluzu zasáhl míč rukou. Následovat tak bude přímý kop.
  • Rozehrávky přímého kopu se ujal Ashley Young. Veterán působící v Manchesteru United vsadil na střílený centr, kterým se pokusil překvapit Ospinu, kolumbijský brankář ale vyboxoval míč mimo vápno.
  • Nedlouho nato vracel kulatý nesmysl do pokutového území Trippier, jenž nakonec zařídil pro svůj tým premiérový roh tohoto mače. Z jeho exekuce ale nic nevzešlo, pro načechraný centr si vyskočil David Ospina.
  • Angličané vybojovali další standardní situaci, kterou rozehráli na krátko. Na skákavou přihrávku si v pokutovém území seběhl Raheem Sterling a z otočky se pokusil vypálit, kolumbijští beci ale přispěchali s včasným blokem.
  • Nic světoborného se neudálo ani po rozehrávce dalšího anglického rohu, svěřenci trenéra Pékermana naopak mohli zahrozit z okamžité protiakce, jenže Ariasovi v souboji s Walkerem scházela rychlost.
  • Mojica chyboval při rozehrávce, když ukázkově namazal Kaneovi. Angličané se na to konto opět vrhli vpřed, jejich kombinace vyústila ve Sterlingovu kolmici na Alliho, dobrou defenzivní práci ale odvedl Mina.
  • The Three Lions tak v krátkém časovém sledu zahrávali už třetí kop od rohového praporku. Obrana soupeře ale tentokráte moha zůstat v klidu, John Stones totiž ve snaze o uvolnění se fauloval Barriose.
  • K vidění byl další výškově nerovný souboj mezi Sterlingem a Minou. Záložník Manchesteru City znovu prokázal nesmírnou šikovnost, když udržel vytáhlého stopera soupeře na zádech a došel si pro nedovolený zákrok.
  • Trippierův kroucený nákop doputoval do míst, kde se nacházeli pouze Kolumbijci. O chvíli později z dobré pozice po šťastném odrazu pálil Sterling, hráz těl před Ospinou ale neprostřelil. Pomezní sudí navíc přehlédl jasný ofsajd, vzrušení bylo zbytečné.
  • Po chvilkové odmlce se kupředu vydala také Kolumbie. Na levé straně se pokoušel něco vymyslet hodně vytažený zadák Mojica, v souboji jeden na jednoho s Trippierem ale moc šancí nedostal.
  • Mojica se dostal pod tlak napadajícího Trippiera, načež byl nucen vyslat ne úplně povedenou zpětnou přihrávku pro Davida Ospinu, ten si ovšem proti dotírajícímu Sterlingovi počínal s velkým přehledem.
  • Zajímavá akce fotbalistů Albionu. Kieran Trippier se odpoutal od svého strážce a poté vyslal do vápna přetažený centr, na který si naběhl Harry Kane, už byl ale mimo ideální střelecký úhel a hlavou zakončil nad branku.
  • Maguire sice vyhrál hlavičkový souboj s Cuadradem, pouze ale odevzdal míč zpět do držení Kolumbijců. Ti zatím působí hodně opatrným dojmem, směrem do útoku se jim moc nechce, především se snaží vyvarovat zbytečným chybám.
  • O trochu více volného prostoru se nyní otevřelo před Yerrym Minou, který se rozhodl přihrát Ariasovi. Pravý obránce Kolumbie vyslal dlouhý míč do běhu pro Falcaa, skvěle ale zareagoval Pickford.
  • Harry Kane zvedl hlavu a přenesl hru k napravo nehlídanému Kieranu Trippierovi. Anglický zadák byl ovšem okamžitě dostoupen Mojicou, jenž se nenechal opít rohlíkem a do šestnáctky jej nevpustil.
  • Lingard přenechal balon Allimu, který si jej pod tlakem napadajícího Davinsona Sáncheze musel přehodit na slabší levačku. I tak ale poslal míč na Sterlinga, Kolumbii ovšem znovu podržel spolehlivě bránící Mina.
  • Raheem Sterling se rychle obtočil kolem svého strážce a poté načechral míč na hlavu Harryho Kanea, toho ovšem odzbrojil Davinson Sánchez. Právě souboj těchto dvou hráčů londýnského Tottenhamu by se mohl stát hlavním příběhem dnešního mače.
  • V podání Los Cafeteros je to zatím hodně statické, chybí jim pohyb. Nyní se ale ke střele z dobré pozice odhodlal Juan Cuadrado, trefil ale pouze před sebou clonícího Maguirea. S prázdnou odešel také o chvíli později kličkující Falcao.
  • Arias zákrokem na hranici fotbalových pravidel a regulí odstavil Younga, načež se svěřenci Josého Pékermana mohli vydat do protiakce. Na jejím konci přenášel Cuadrado hru k Falcaovi, těsně před ním ovšem stačil zasáhnout Walker.
  • Cuadrado s Quniterem opět potvrdili, že s míčem si opravdu hodně rozumí. Druhý jmenovaný posléze vyslal kolmici pro sprintujícího Ariase, balon mu ovšem předložil pouze na paty, což byla voda na mlýn pro Johna Stonese.
  • Anglická kombinace na obranné polovině je doprovázena hlasitým pískotem z řad kolumbijských fanoušků, kterých si na moskevský stadion našlo cestu vskutku požehnané množství. Na place ale mají převahu hráči Albionu, jejichž další akci táhne Young.
  • Obránce Manchesteru United byl nakonec faulován nestíhajícím Ariasem. Balon po standardní situaci kousek od postranní čáry znovu směřoval k vytáhlému Maguireovi, nakonec z toho bude pouze další roh.
  • Standardní situaci Angličanům zatím nevychází podle představ, což nyní pouze potvrdil Trippier, jehož centr od rohového praporku s klidem odvrátil Davinson Sánchez.
  • Los Cafeteros následně mohli těžit z poněkud šťastného odrazu balonu, který se osamocen kutálel po anglické polovině hřiště. Sprinterský souboj o něj svedli Walker s Ariasem a úspěšnější znovu obránce Albionu.
  • Máme za sebou úvodních třicet minut posledního osmifinálového střetnutí, na vedoucí trefu zatím čekáme. Aktivněji se určitě jeví Angličané, kteří mají územní převahu, nějakou vážnější možnost si ale stále ne a ne vypracovat.
  • Kieran Trippier u lajny dohrál Radamela Falcaa, kterému se počínání obránce Tottenhamu vůbec nelíbilo. Oba hráči si posléze ještě celou situaci vysvětlovali, vše se ale obešlo bez zásahu hlavního rozhodčího Geigera.
  • Raheem Sterling opět divákům předvedl svou neuvěřitelnou rychlost, když se šikovně zbavil Barriose, nachystal si balon na levačku a zkusil své štěstí, do jeho rány se ovšem postavil Davinson Sánchez.
  • Zatím velmi aktivní Santiago Arias nejprve nedostihl Mojicovo přenesení hry, o chvíli později pak vyslal dlouhatánský balon pro Juana Cuadrado, ten se ale k němu nedostal přes Harryho Maguirea.
  • Kolumbijci se dostali k míče po nepovedeném autovém vhazování svého soupeře. Radamel Falcao udržel balon před Stonesem a nachystal jej do palebné pozice pro Quintera, šikovný záložník měl však mušku hodně vychýlenou.
  • Do konce prvního poločasu zbývá posledních deset minut, navíc se možná dočkáme drobného nastavení. Skóre je zatím bezbrankové, povede se některému z týmů před odchodem do šaten otevřít skóre?
  • Raheem Sterling se místo pokusu o individuální průnik rozhodl nahrát Allimu, na něj si ovšem počíhal Yerry Mina. Záložník londýnského Tottenhamu zatím nehraje šťastné utkání, vidět není ani Jesse Lingard.
  • Harry Maguire si pustil balon do běhu a vydal se na dlouhý ofenzivní výlet, na jehož konci přišel pas k Youngovi. Po jeho přihrávce hledal Jordan Henderson Kanea, který se sice odpoutal od Ariase, na míč ale v šestnáctce nedosáhl.
  • I další náznak ofenzivní snahy v podání Kolumbijců byl zažehnán, John Stones následně uklidnil hry zpětným pasem pro Jordana Pickforda. Jeho rozehrávka směřovala k Youngovi, jenž rozjíždí další akci svého celku.
  • Harry Kane to teď udělal velice chytře, když se vrhl mezi tři protihráče a v nebezpečné vzdálenosti od kolumbijské branky vybojoval přímý kop, nedovoleným zákrokem se prezentoval Jefferson Lerma.
  • Exekuce přímého kopu se kvůli nepokojům ve zdi odkládá. Jordan Henderson inkasoval lehký úder hlavou od Barriose, nutno ale poznamenat, že celou situaci zbytečně přihrál.
  • Žlutá karta
    Wílmar Barrios byl nakonec přeci jen potrestán, hlavní sudí Geiger mu udělil žlutou kartu. Nutno podotknout, že tak učinil zcela oprávněně, od kolumbijského záložníka to byla zbytečná klukovina.
  • Důležité
    Exekuce přímého kopu se nakonec překvapivě ujal Kieran Trippier. Anglický zadák se nenechal rozhodit předchozími událostmi a vypustil velmi zajímavou střelu, po níž balonu k zaplutí do horního růžku kolumbijské branky opravdu moc nescházelo.
  • Stones Maguirem se ocitli pod tlakem napadajících Falcaa s Cuadradem, kteří prvního jmenovaného dopustil k přenesení míč k Pickfordovi. Angličané ale v rozehrávce působí až obdivuhodně klidně, žádný náznak chyby v jejich podání k vidění nebyl.
  • Juan Fernando Quintero nejprve prováhal ideální moment pro přihrávku, o chvíli později pak po zbavení se Lingarda hledal rozběhnutého Mojicu, ten ale, ač patří k velmi rychlým fotbalistům, neměl šanci balon dostihnout.
  • Harry Kane si kousek za šestnáctkou našteloval balon na silnější pravačku, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla. Téměř ve stejný moment došlo ke konfliktu mezi Minou a Sterlingem, který pouze potvrdil fakt, že se na hřišti začíná jiskřit a přitvrzovat.
  • Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat hned tři minuty.
  • Falcao opět potvrdil, že je pro svůj tým platným hráčem, když připravil střeleckou pozici pro Quintera. Šikovný záložník vyslal zajímavý pokus, balon ovšem zamířil přesně doprostřed branky, kde číhal Jordan Pickford.
  • Trippierův centr těsně před Sterlingem odvrátil Mina, načež se k odraženému balonu hnal Jesse Lingard, kvůli vracejícímu se Carlosi Sánchezovi ovšem nezakončil.
  • Na trávníku zůstává ležet Dele Alli, který v dosavadním průběhu utkání nevypadá úplně v nejlepší pohodě a kolmici. Opakovaný záběr ale odhalil, že talentovaný záložník inkasoval od Falcaa tvrdý úder tam, kam je to všem pánům velice nepříjemné ...
  • První poločas skončil.
  • První poločas je za námi. Ofenzivní hody, které fanoušci od tohoto utkání očekávali, se zatím nekonají, na první branku stále čekáme. Aktivnějším dojmem určitě působí Angličané, jenž se častěji drží u balonu, jejich ofenzivním akcím ale schází větší kreativita v koncové fázi. Naopak Kolumbie se nikam bezhlavě nežene a spíše čeká na okénka, která se ale ve velmi spolehlivě fungující defenzivě soupeře příliš často neobjevují. Asi největší příležitost první půle byla k vidění ve dvaačtyřicáté minutě, když z přímého kopu kousek vedle Ospinovy svatyně pálil Kieran Trippier.
  • Začal druhý poločas.
  • Druhý poločas, do kterého oba celky vstupují bez jediné změny ve svých sestavách, rozehrávkou otevřeli Angličané. Ti zatím určují tempo hry, v drtivé většině případů ale narážejí na pevnou obranu Kolumbie. Asi všichni nezaujatí fanoušci si přejí, aby co nejdříve padla vedoucí branka, která by kvalitě utkání bezesporu prospěla.
  • Po Kaneově faulu přenesl rychle rozehrávající Davinson Sánchez hru k Ariasovi, ten ale dostatku volného prostoru na pravé straně nedokázal využít. Kolumbijci jsou ale znovu u balonu, konkrétně je to Yerry Mina.
  • Davinson Sánchez nalezl na ose hřiště si sbíhajícího Juana Cuadrada, jenž předvedl fanouškům ukázkový první dotek s balonem, posléze si ale nerozuměl s Falcaem. Následovat bude autové vhazování Anglie.
  • Stonesova nahrávka poněkud zavařila Kieranu Trippierovi, jenž měl na zádech přilepeného Johana Mojicu, s nezáviděníhodnou situací si ale poradil bez výraznějších problémů.
  • Druhý poločas začal v podobném tempu, v jakém ten první skončil. Opět jsme svědky taktické a velice opatrné partie, v níž ani jeden z týmů nechce udělat zbytečnou chybu, která by soupeři nabídla možnost na vstřelení vedoucího gólu.
  • Jesse Lingard udělal několik rychlých kroků, díky čemuž se zbavil Jeffersona Lermy. Poté se pokoušel o narážečku s Allim, ten ale ideální moment pro navrácení míč svému kolegovi prováhal a byl odstaven Carlosem Sánchezem.
  • Žlutá karta
    Žlutou kartu dostává Santiago Arias (Kolumbie).
  • Po hodně přísném Ariasově faulu měli Southgateovi svěřenci k dispozici další přímý kop. Z kopačky Ashleyho Younga se balon snášel přesně do míst, kam si sbíhal Harry Maguire, výtečný defenzivní zákrok ale předvedl Davinson Sánchez!
  • Kolumbijský zadák odhlavičkoval předchozí centr na rohový kop, po jehož rozehrávce vybojovala Anglie pokutový kop. Carlos Sánchez přímo před zraky hlavního sudího držel Harryho Kanea, není o čem diskutovat.
  • Žlutá karta
    Žlutou kartu dostává Carlos Sánchez (Kolumbie).
  • Mark Geiger ještě celou situaci konzultoval s kolegy u videa, ti ale jeho rozhodnutí správně podpořili. Zároveň musel čelit tlaku ze strany Kolumbijců, kterým se verdikt hlavního rozhodčího podle očekávání nelíbí.
  • Žlutá karta
    Žlutou kartu dostává Jordan Henderson (Anglie).
  • Gól
    Anglie právě vstřelila branku!
    Angličané byli v dosavadním průběhu utkání aktivnějším celkem a nyní se po zásluze ujímají vedení! Pokutového kopu se nemohl ujmout nikdo jiný než HARRY KANE, který se nenechal rozhodit kolumbijskými protivníky a i třetí penaltu na tomto turnaji proměnil s naprostým přehledem. Pro anglického kapitána se jedná už o šestý přesný zásah na tomto světovém šampionátu.
  • Ihned po rozehrávce byl Stonesem faulován Radamel Falcao, přímý kop tak konečně získala i Kolumbie. Právě kapitán Los Cafeteros sklepl balon pro Davinsona Sáncheze, ten ale doplatil na špatný první dotek.
  • Už nyní je jasné, že zbývající průběh utkání se odehraje za doprovodu emocí na obou stranách, především pak ze strany frustrovaných Kolumbijců. Ti se během několika chvilek zřejmě odhodlají k prvnímu střídání.
  • Johan Mojica na levé straně převzal balon po přihrávce od Lermy a poté vyslal směrem k šestnáctce skákavou nabídku pro Falcaa, ten byl ale střežen Johnem Stonesem.
  • Střídání
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Jefferson Lerma, přichází Carlos Bacca.
  • Důležité
    I další volný přímý kop si na starost vzal Young. Anglický veterán vsadil na osvědčenou taktiku, když znovu odcentroval k Harrymu Maguireovi, jenž se odpoutal od svého strážce, hlavičkoval ale těsně nad břevno Ospinovy branky.
  • Žlutá karta
    Žlutou kartu dostává Radamel Falcao (Kolumbie).
  • Žlutá karta
    Žlutou kartu dostává Carlos Bacca (Kolumbie).
  • Kolumbijci průběh utkání neunášejí, jihoamerický temperament se začíná projevovat. Rozčilovat se nad každým verdiktem sudího je ale určitě to poslední, co svěřenci trenéra Pékermana potřebují.
  • Po hlavičkovém souboji s Davinsonem Sánchezem zůstal na trávníku ležet Harry Kane, hra ale pokračovala dále. O chvíli později zase Alli jasným šlapákem dohrál Ariase, ovšem i jeho počínání se obešlo bez karetního trestu.
  • Juan Fernando Quintero nejprve se štěstím prošel mezi Hendersonem a Lingardem, o chvíli později pak zkusil zrychlit hru dlouhým pasem na sbíhajícího si Cuadrada, výtečně ale zasáhl Young.
  • Opravdovou lahůdku teď předvedl Raheem Sterling, když patičkou vyřadil ze hry dva bránící hráče a přenechal balon Youngovi, ten ale přes Barriose neodcentroval.
  • Ashley Young posléze zůstal ležet na trávníku, kam byli z anglické střídačky přivoláni zdravotníci. Zřejmě se ale nebude jednat o nic vážného, zkušený obránce se po rychlém ošetření vrací do hry.
  • Žlutá karta
    Žlutou kartu dostává Jesse Lingard (Anglie).
  • Kolumbijci už musí upustit od svého opatrného stylu hry, kterým se doposud prezentovali, a začít veškeré zbývající síly věnovat ofenzivě. Povede se Los Cafeteros smazat náskok svého soupeře a vyrovnat?
  • Kieran Trippier byl tvrdě dohrán Mojicou, na rozdíl od většiny současných fotbalistů ale nezůstal na trávníku ležet zbytečně dlouho a rozhodl se bolavý kotník okamžitě rozpohybovat.
  • Radamel Falcao se díky šikovné kličce zbavil Stonese, načež poslal balon k Baccovi. Ten se mohl kolem Maguirea pokusit protlačit až do střelecké pozice, urostlý stoper Leicesteru ale pouze potvrdil to, že dnes hraje fantastické utkání.
  • Alli vymyslel parádní průnikový pas pro Jesseho Lingarda, jenž situace dvou proti jednomu hodlal vyřešit přihrávkou na před brankou osamoceného Kanea, Kolumbii ale od další pohromy zachránil Davinson Sánchez.
  • Rohové kopy rozehrávají fotbalisté Albionu pořád stejně. Ashley Young znovu posadil balon na hlavu Harryho Maguirea, jenž ale zakočnoval v záklonu a poslal jej nad horní tyč Ospinovy pokladnice.
  • Harry Kane si počínal velmi zkušeně, když si vymodlil další nedovolený zákrok na svou osobu. Následně si anglický kapitán sbíhal na balon po Youngově centru, zaprvé na něj ale nedosáhl a zadruhé byl přichycen v ofsajdu.
  • Johan Mojica ani nadvakrát nedokázal obelstít poctivě bránícího Kierana Trippiera, načež byl nucen otočit hru směrem vzad k Davinsonu Sánchezovi, přes něhož balon doputoval až k brankáři Ospinovi.
  • Cuadrado to udělal výborně, když přes Younga odcentroval do míst, kde se nacházel Carlos Bacca, jenž sice vyhrál hlavičkový souboj se Stonesem, ovšem doplatil na nedostatečnou podporu ze strany svých spoluhráčů.
  • Kolumbijci se dopustili ztráty ve středu hřiště, a Anglie tak rozjela rychlou protiakci. Na jejím konci Sterling posunul balon pro Lingarda, jenž se v pokutovém území poroučel k zemi po souboji s Davinsonem Sánchezem, sudí ale nechává hru plynout.
  • Střídání
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Carlos Sánchez, přichází Mateus Uribe.
  • Cuadradovi po Ariasově pasu sice odskočil balon od kopaček, záložník turínského Juventusu jej ale zastihl ještě na hrací ploše. O chvíli později už ale Kolumbijci míč ztratili, další brejk Anglie pak Barrios zastavil jen za cenu taktického faulu.
  • Střídání
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Eric Dier.
  • Důležité
    Obrovská šance na vyrovnání zůstala nevyužita! Hrozitánskou minelu na polovině hřiště předvedl Walker, načež se kupředu okamžitě vydal Carlos Bacca. Z jeho nahrávky nakonec mohl těžit Cuadrado, jenž se ocitl v ideální palebné pozici, branku ale vysoko přestřelil.
  • Harry Kane zvedl hlavu, dobře se zorientoval a z první poslal míč k Lingardovi, jenž si nevšiml před branku si sbíhajícího Sterlinga, nechal hlavu dole a byl odstaven Davinsonem Sánchezem.
  • Harry Kane sice není u balonu tak často, když už se k němu ale dostane, tak je pro svůj tým neuvěřitelně platný. Poté, co si došel pro další faul, nacentroval Young už poněkolikáté k Maguierovi, ovšem ani tato hlavička anglického stopera se do branky nevešla.
  • Do konce základní hrací doby zbývá posledních pět minut, určitě se ale ještě bude nastavovat, velké časové prodlevy byly k vidění především po nařízení pokutového kopu. Povede se Pékermanově družině srovnat?
  • Do šestnáctky Albionu přilétly dva nepříjemné centry. Nejprve se k hlavičce dostal Davinson Sánchez, jenž už zaujal své místo na hrotu útoku, zakončení mu ale nevyšlo, o chvíli později pak nad branku mířil Radamel Falcao.
  • Quintero místo Uribeho našel pouze Maguirea, také on se ale dopustil nepřesnosti v rozehrávce. Kolumbie se ovšem zmohla pouze na zakončení Radamela Falcaa, jehož rána doprostřed branky ale Pickforda nezaskočila.
  • Střídání
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Juan Fernando Quintero, přichází Luis Muriel.
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Jamie Vardy.
  • Harry Kane udržel dotírajícího Minu na zádech, kolumbijský zadák si nakonec počínal nedovoleně. Trippier ale míč pouze odevzdal soupeři, který se začíná nadechovat k závěrečnému náporu.
  • Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat pět minut.
  • Do pokutového území Anglie se už přestěhovali oba urostlí stopeři kolumbijského výběru, kteří si sbíhali na Mojicovu nabídku, ta byla až příliš razantní a celou šestnáctku přelétla.
  • Hra se přerušuje, na trávníku totiž zůstává sedět Jordan Henderson. Jeho střet s Cuadradem sice nebyl úplně příjemný, hlavní záměr anglického záložníka je ale nad slunce jasný.
  • Důležité
    Kolumbijci se v nastaveném čase málem dočkali vyrovnání! Po Ospinově nákopu odhlavičkoval Maguire balon pouze k Uribemu, jehož neuvěřitelná pumelice se stáčela pod břevno, Pickford ale předvedl parádní zákrok.
  • Gól
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné, předchozí situace ještě gólem o kousek neskončila, ta následující už ale ano a Kolumbie pár okamžiků před koncem základní hrací doby vyrovnává. Celá situace se narodila po rohovém kopu, na načechraný centr od Juana Cuadrada si v šestnáctce naskočil YERRY MINA, jenž potvrdil fantastickou formu, vstřelil už třetí branku na turnaji a vrátil Los Cafeteros zpět do hry o účast mezi nejlepší osmičkou.
  • Yerry Mina se vydal slavit s diváky na tribunách, za což by měl inkasovat žlutý kartónek, hlavní sudí se ale k tomuto kroku, zdá se, nemá. Kolumbijský fotbalista ale určitě patří k nejvýraznějším postavám tohoto mistrovství, tři góly za čtyři utkání jsou v podání středního beka parádním počinem.
  • Druhý poločas skončil.
  • Základní hrací doby je u konce a vzhledem k tomu, že skóre je nerozhodné 1:1, o vítězi rozhodne prodloužení. Do vedení se v sedmapadesáté minutě dostali Angličané, když po Sánchezově faulu nařízenou penaltu s přehledem proměnil Harry Kane, jenž se prosadil už pošesté na turnaji. Kolumbijci celou situaci hodně těžko kousali, na hřišti se proto hodně přitvrdilo a sudí tasil hned několik žlutých karet. V samotném závěru Pékermanova družina vrhla zbývající síly do ofenzivy. Nejprve Pickford fantasticky vyškrábl Uribeho parádní ránu, z následného rohového kopu ale už jihoamerický celek udeřil, o vyrovnání se postaral Yerry Mina.
  • Začal první poločas prodloužení.
  • začíná prodloužení, rozehrávkou jej odstartovali fotbalisté Kolumbie. Nechme se překvapit, zda je pozdní vyrovnání nakopne k okamžité ofenzivě, nebo zda budou Pékermanovi hoši vyčkávat na to, co předvede soupeř.
  • Krátce po začátku prodloužení došlo k nepříjemnému střetu mezi Youngem a Barriosem. Dle názoru sudího Geigera se nedovoleného zákroku dopustil druhý jmenovaný, přímý kop tedy bude zahrávat Anglie.
  • Sám faulován Ashley Young opět odcentroval na zadní tyč, kde se k hlavičce pokoušel prodrat Harry Maguire, tentokráte se ale musel sklonit před Davinsonem Sánchezem.
  • Trippier na pravé straně nešikovně podklouzl, kupředu se tak mohl vydat Luis Muriel. Drobný kolumbijský šikula se ovšem na útočné polovině ocitl proti čtyřem protivníkům, s nimiž si podle očekávání nedokázal poradit.
  • Young sice zastavil Mojicův nákop, balon ale odhlavičkoval pouze k Juanu Cuadradovi, který tak mohl rozjet další ofenzivní snahu svého týmu, jeho centr ovšem k Baccovi nedoputoval.
  • Na hráčích obou celků je vidět obrovská únava. Rozhodnout by tak mohli ti, kteří do utkání naskočili z lavičky, jmenovitě třeba Luis Muriel nebo rychlostně velice dobře vybavený Jamie Vardy.
  • Johan Mojica naznačil přihrávku, poté se ale rozhodl vyslat do šestnáctky přízemní centr, na nějž si k přední tyči nabíhal Radamel Falcao, včasnou reakci ale předvedl pohotový Pickford.
  • Na hřišti se v jeden moment objevily hned dva balony. Harry Maguire se věnoval tomu, jenž se zpět do hřiště šťastně odrazil, toho druhého se ujal Bacca a poslal jej do sítě, gól ale samozřejmě nemohl platit.
  • Carlos Bacca v souboji rameno na rameno předskočil Johna Stonese a špičkou kopačky šťouchl míč směrem k Falcaovi, Ten mu hodlal tu samou laskavost oplatit, počínal si ale velice nepřesně.
  • Z toho, co jsme zatím v prodloužení měli možnost vidět, lze odhalit, že aktivnější a hladovějším jsou přeci jen Kolumbijci. Angličané už opravdu tahají nohy, hodně vyčerpaně vypadá i Harry Kane.
  • Arias na pravé straně přenechal balon Cuadradovi, který dostal spoustu času na to, aby si jej připravil na pravačku a odcentroval. K hlavičce se prodral Bacca, jemná teč Stonese ale zapříčinila, že z toho bude pouze roh.
  • Juan Cuadrado poslal od rohového praporku míč na hlavu Davinsona Sáncheze, jenž přeskočil Kylea Walkera a zkusil své štěstí, zakončoval ale o pořádný kus vedle bližší tyče.
  • Střídání
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Danny Rose.
  • Johan Mojica byl nejprve faulován Lingardem, o chvíli později pak do pokutového území The Three Lions poslal povedený centr, na nějž si naskočil Radamel Falcao, Pickford ale zasahovat nemusel.
  • Stones se pokusil roztáhnout hru na Rose, místo toho ale pouze zakopl balon do zámezí. Angličané jsou viditelně rozhození, v těchto okamžicích se jim nedaří absolutně nic.
  • Nastavovat se bude jedna minuta.
  • První prodloužení skončilo.
  • První prodloužení je u konce, skóre zůstává stále stejné. V uplynulých patnácti minutách byli lepším týmem Kolumbijci, které žene pozdní vyrovnávací trefa ze závěru druhého poločasu, naopak na Angličanech je znát obrovská únava. Rozhodne o postupujícím druhé prodloužení, nebo dojde na penaltový rozstřel?
  • Začalo druhé prodloužení.
  • Angličané se okamžitě po uvedení míče do hry dostali do zajímavé možnosti. Lingardova rána byla sice zablokována, nedlouho nato ale z ideální pozice pálil Vardy, Ospina ovšem byl připraven. Pomezní sudí poté zvedl praporek, jednalo se tedy o ofsajd.
  • Nejprve se míč snášel k Vardymu, jenž mohl postupovat sám na branku, výtečně se ale vrátil Davinson Sánchez. Nedlouho nato připravil Lingard pro Lišku z Leicesteru další šanci, Vardymu ale zakončení nesedlo.
  • Podobná situace byla k vidění i na druhé straně, když Uribe dlouhatánským pasem zkusil nalézt Baccu, jenž dělal vše, co bylo v jeho silách, k míči ale doběhl o chvíli později než Jordan Pickford.
  • Rose vyslal podél postranní čáry skákavý pas, načež balon v nebezpečné pozici promáchl Yerry Mina, naštěstí pro Kolumbijce ale Vardy byl celou situací spíše překvapen.
  • Jamie Vardy by měl mít sil na rozdávání, což nám v posledních minutách potvrzuje. Tentokráte se sám vrhl mezi trojici protivníků, načež byl atakován Minou, sudí ale nedovolený zákrok neodpískal.
  • Harry Maguire se vydal vpřed, Jesse Lingard ale jeho prudkou přihrávku nezpracoval. Angličané se začínají osmělovat, o chvíli později to individuálně zkoušel Henderson, výtečně ale proti němu zasáhl Uribe.
  • Důležité
    Tohle může Angličany, kteří si málem vzali ztracené vedení zpět, hodně mrzet. Jordan Henderson si počkal na ideální okamžik a poté vymyslel parádní kolmici pro Dannyho Rose, jehož přízemnímu pokusu scházely decimetry.
  • Střídání
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Kyle Walker, přichází Marcus Rashford.
  • Střídat měl i Yerry Mina, místo kterého se na plac chystal Zapata, jenž kolumbijský stoper, zdá se, odmítá hřiště opustit. Otázkou je, zda Kolumbie na jeho tvrdohlavost nedoplatí.
  • Důležité
    Eric Dier měl na hlavě vítěznou branku! Střídající záložník anglické reprezentace si naběhl na Lingardův povedený centr od rohového praporku, zcela osamocen ale z penaltového puntíku hlavičkoval nad branku.
  • Střídání
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Santiago Arias, přichází Cristián Zapata.
  • Teď sudí Kolumbii upřeli jasný roh. Radamel Falcao na Cuadradův centr nedosáhl, snad všichni na stadionu kromě rozhodčích viděli teč Erica Diera, následovat ale bude odkop od Pickfordovy branky.
  • Žlutá karta
    Žlutou kartu dostává Juan Cuadrado (Kolumbie).
  • V rozehrávce standardní situace Anglie došlo ke změně, volba tentokráte padla na leváka Rose. Jedno zůstalo stejné, jeho nabídka se snášela k Maguireovi, tomu ale zakončení znemožnil vybíhající Ospina.
  • Nastavovat se opět bude jedna minuta.
  • Druhé prodloužení skončilo.
  • Ani dvě hodiny hry vítěze a posledního čtvrtfinalistu neurčily, utkání mezi Kolumbií a Anglií tak rozhodnou pokutové kopy! Druhá polovina prodloužení se, na rozdíl od té první, odehrála v režii Angličanů, Danny Rose ale zamířil kousek vedle vzdálenější tyče a Eric Dier hlavou v nadějné pozici přestřelil. Albion na minulých šampionátech v penaltovém rozstřelu několikrát selhali, tak se nechme překvapit, zda toto prokletí dnes zlomí.
  • Střílení penalt začíná.
  • Jako první se k pokutovému kopu postavil Radamel Falcao, jenž potvrdil roli obávaného kanonýra a tvrdou ranou doprostřed prostřelil Pickforda.
  • Jenže také druhý kapitán svou penaltu kopl fantasticky, na přízemní ránu Harryho Kanea nemohl Ospina dosáhnout – 1:1.
  • Zatím dominují střelci. Juan Cuadrado se s tím nepáral a tvrdou ranou nedal Pickfordovi, který sice trefil stranu, šanci.
  • Marcus Rashford kopl penaltu stejně jako Harry Kane a také on byl úspěšný. Nutno ale poznamenat, že Ospinovi moc nechybělo.
  • Luis Muriel si počkal a v moment, kdy udělal Pickford první pohyb, mu poslal balon do protipohybu – 3:2 pro Kolumbijce.
  • Prvním hráčem, který svou penaltu neproměnil, je Jordan Henderson. Jeho rána k tyči nebyla vůbec špatná, pochvalu ale zaslouží Ospina, jenž předvedl parádní zákrok!
  • Jenže Uribe neunesl tíhu okamžiku a také on svůj pokutový kop neproměnil! Při Pickfordovi stáli všichni svatí, kolumbijský šikula totiž trefil horní tyč.
  • Je znovu vyrovnáno! Kieran Trippier vyslal nechytatelnou střelu do horního růžku, tady byl Ospina bez šance.
  • Carlos Bacca kopl penaltu špatně. Míč letěl přesně v ideální výšce pro gólmana Pickforda, který získává pro své kolegy obrovskou výhodu.
  • Je rozhodnuto, Eric Dier se rozběhl hodně pomalu a jeho penalta nebyla úplně jistá, David Ospina ale na balon o kousíček nedosáhl, a Angličané tak postupují do čtvrtfinále!
  • Konec zápasu.
  • Dnešní moskevské drama je u konce, šťastnější nakonec odchází Angličané. Sledovali jsme hodně vyrovnané utkání, první poločas byl z obou stran svázán opatrností a taktikou, góly padaly až po přestávce. Nejprve se trefili fotbalisté Albionu, když pokutový kop proměnil Harry Kane. Kolumbie postupem času zvyšovala svůj nápor a nakonec se zásluhou přesné hlavičky Yerryho Miny dočkali vyrovnání. Po vyrovnaném prodloužení přinesl rozuzlení až penaltový rozstřel, v němž The Three Lions do čtvrtfinále poslal Eric Dier.
  • Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:9. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 23:13.
  • Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu zase někdy příště těšit na počtenou.