MS fotbal 2018 - online přenos Francie - Belgie, 10. července 2018 20:00, Krestovsky stadion (Petrohrad)

Francie

Belgie

1 : 0

(0:0)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
  • Zdravím a vítám všechny příznivce toho nejlepšího světového fotbalu u sledování on-line přenosu semifinále mistrovství světa mezi týmy Francie a Belgie. Zápas se odehraje v Rusku na Krestovském stadionu v Petrohradě.
  • Francie

    KVALIFIKACE
    Francie prošla kvalifikací na mistrovství světa celkem bez problému. Zahájila sice nepřesvědčivou remízou v Bělorusku, ale pak další čtyři zápasy vyhrála. Jedinou porážku Francii uštědřilo Švédsko, ale i tak skončila Francie s 23 body ve skupině o čtyři body právě před Švédy první.

    PŘÍPRAVA
    Před mistrovstvím světa odehrála Francie sedm přípravných zápasů s bilancí čtyř výher, dvou remíz a jedné prohry s Kolumbií. Mezi týmy, které Francii porazila, byly například Itálie, Wales nebo Rusko.

    MISTROVSTVÍ SVĚTA
    Základní skupina
    Los přidělil Francii účast ve skupině C po boku Dánska, Peru a Austrálie. Francouzi byli při tomto složení jasnými favority, což také dokázali potvrdit. Na úvod Francie zdolala 2:1 Austrálii, další vítězství přidala proti Peru (1:0), a to jí už dalo jistotu postupu. V posledním zápase tak už Francie nebyla pod tlakem a s Dánskem remizovala 0:0, čímž si zajistila první místo.

    Osmifinále
    V osmifinále Francie narazila na Argentinu a odehrála proti ní jeden z nejlepších zápasů, které jsme zatím mohli na mistrovství světa sledovat. Už ve 13. minutě proměnil penaltu Griezmann, ale ještě do poločasu vyrovnal Di María a ve 48. minutě otočil skóre ve prospěch Argentiny Mercado. Jenže pak přišla ještě jedna otočka, tentokrát v podání Francie. Nejprve vyrovnal Pavard a pak poslala Francii do vedení nádherným gólem hvězda utkání Mbappé, jenž ještě o čtyři minuty později v 68. minutě přidal pojistku. Za Argentinu ještě stihl na 3:4 snížit v nastavení Agüero, to už ale bylo všechno.

    Čtvrtfinále
    Čtvrtfinále přineslo další velký zápas, tentokrát proti Uruguayi, která patřila také k jedním z favoritů turnaje. Jenže proti Francii tvrdě narazila. Bez zraněného Cavaniho se nedokázala výrazněji prosadit a sama inkasovala z jediných dvou francouzských střel na branku. Tu první měl hlavou po centru Griezmanna na svědomí obránce Varane, tu druhou pak sám Griezmann, jehož střelu z dálky hrubě podcenil brankář Muslera.
  • Belgie

    KVALIFIKACE
    Belgie prolétla kvalifikací na světový šampionát v Rusku ve velkém stylu, v deseti zápasech se jim k devíti vítězstvím vloudila jen jediná remíza doma s Řeckem 1:1. Jinak byli ale Belgičané suverénní, nastříleli 43 branek a inkasovali jen šest. Skončili na prvním místě o devět bodů před Řeckem.

    PŘÍPRAVA
    Belgičané odehráli před mistrovstvím světa šest přípravných duelů, z nichž čtyři vyhráli a dva remizovali s Mexikem a Portugalskem. Porazili účastníky MS Japonsko, Egypt, Saúdskou Arábii a Kostariku.

    MISTROVSTVÍ SVĚTA
    Základní skupina
    V základní skupině se Red Devils utkali s Panamou, Tuniskem a nakonec Anglií, se kterou společně také nakonec postoupili. Belgie od začátku turnaje hraje ve velké formě a platí za nejproduktivnější tým šampionátu. Na úvod Belgie porazila 3:0 Panamu, poté přestřílela 5:2 Tunisko a tím si zajistila postup. V posledním zápase pak v bitvě o první místo porazila Anglii 1:0.

    Osmifinále
    V osmifinále měli Belgičané hodně namále s Japonskem. V tomto utkání byla Belgie sice jasným favoritem, ale nechybělo moc a klidně už si mohla balit kufry domů. Japonci totiž hráli skvěle a krátce po půli se dostali do vedení 2:0. Stalo se jim ale osudným, že se rozhodli nebránit, ale dál útočit. Za Belgii nejprve srovnali Vertongen a střídající Fellaini a vítězný gól přidal po úžasné rychlé akci od brankáře Courtoise v 94. minutě další střídající hráč Chadli.

    Čtvrtfinále
    Ve čtvrtfinále na Belgičany čekal ještě mnohem těžší soupeř, a to Brazílie, jeden z hlavních favoritů na zlaté medaile. V pohledném zápase nakonec Belgičané vyhráli 2:1, ale neměli to vůbec snadné. Pomohlo jim například, že Brazilci nastřelili v obrovské šanci tyčku, nebo když si už ve 13. minutě dal vlastní gól Fernandinho. Druhou branku přidal ve 31. minutě krásnou ranou De Bruyne. Brazilci se později ve druhém poločase marně dožadovali penalty a Renato Augusto už stihl v 76. minutě jen snížit.
  • Vzájemné zápasy

    V poslední době se cesty Francie s Belgií v soutěžních zápasech vyhýbaly. Na vrcholné akci se tyto dvě země utkaly naposledy v roce 1986 na mistrovství světa, Francie v bitvě o třetí místo vyhrála 4:2 v prodloužení. Z celkem jedenácti soutěžních vzájemných zápasů vyhrála Francie pětkrát, Belgie třikrát (naposledy kvalifikace MS 1981 2:0) a tři skončily remízou. Posledních pět utkání mezi Francií a Belgií byly přátelské zápasy, naposledy v roce 2015 vyhrála Belgie 4:3. Francie Belgii neporazila tři utkání v řadě a od roku 2004.
  • Úvodní sestavy:

    Francie: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández – P. Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Matuidi – Giroud.
    Náhradníci: Aréola, Mandanda – Kimpembe, Mendy, Rami, Sidibé, N'Zonzi, Tolisso, O. Dembèlé, Fékir, Lemar, Thauvin.

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli, M. Dembélé, Witsel, Fellaini, De Bruyne – R. Lukaku, E. Hazard (C).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, T. Hazard, Tielemans, Batshuayi, Januzaj, D. Mertens.

    Rozhodčí: Cunha – Taran, Espinosa.
  • Hráči obou celků už vedeni svými kapitány nastupují na trávník stadionu v Petrohradu.
  • Jako vždy jsou nyní na programu hymny obou států. Nejprve Francie, hned poté Belgie.
  • Hymny jsou za námi, první semifinálové utkání mistrovství světa už se nezadržitelně blíží. Hráči obou týmů si nyní podávají ruce.
  • Oba kapitáni se setkávají s rozhodčími, kteří jsou dnes z Uruguaye. Tím hlavním je Andrés Cunha, asistenty Nicolas Taran a Mauricio Espinosa.
  • Úvodní výkop budou mít Francouzi, Antoine Griezmann už si staví míč do středového kruhu.
  • Utkání právě začalo.
  • Utkání bylo zahájeno, boj o finále začíná.
  • Francouzi začali hodně aktivně. Z pravé strany hned poslal střílený míč do vápna rychlík Kylian Mbappé. Jeho první nabídka se ale neujala, Belgičané si to pohlídali.
  • Francouzi nyní kombinují o poznání klidněji a hlavně hodně daleko od belgické branky. Jsou převážně na své polovině hřiště.
  • Ani Belgičané nikam nespěchají a nenapadají, takže Francouzi mohou být v klidu. Do hry se zapojil také jejich brankář Hugo Lloris.
  • N'Golo Kanté rychle napravil předchozí chybu vlastních spoluhráčů a Francie tak opět na vlastní půlce ovládá míč.
  • Francouzi to zkusili nákopem napravo na Pavarda, ale ten nezvládl těžké zpracování. Dopředu může Belgie.
  • Belgičané to zkusili po pravé straně, tím, kdo měl poslat míč do vápna, měl být Nacer Chadli. Ale včas u něj byl Lucas Hernández a nic takového mu nedovolil.
  • Kevin De Bruyne neposlal moc povedený centr před branku, ale míč ještě dokázal zachytit na hrací ploše Marouane Fellaini. Akce Belgie pokračuje.
  • Poprvé je u míče na delší dobu Belgie, a teď je to pro změnu ona, která v poklidu rozehrává mezi svými obránci.
  • Eden Hazard se poprvé rozběhl a i když byl proti přesile, dokázal z levé strany poslat míč levačkou na malé vápno. Míč odvrátil na rohový kop Benjamin Pavard.
  • Nacer Chadli poslal míč někam na zadní tyč, ale bylo to hodně nepovedené. Nikdo z jeho spoluhráčů v červených dresech tam nebyl, takže míč opustil hrací plochu a Lloris bude mít kop od brány.
  • Belgie už zase kombinuje a opět hledá mezírky ve francouzském postavení. Francouzi se zatím pohybují kompaktně a nic takového nenabízí.
  • Francie je připravena dnes hrát velice trpělivě v zataženém bloku. Její hlavní zbraní bude zřejmě rychlý protiútok.
  • Špatnou přihrávku Belgie vystihl Benjamin Pavard, ale pak hledal Griezmanna a také mu jeho pas nevyšel.
  • Francouzi znovu mají míč a mohou něco vymyslet směrem dopředu.
  • Z levé strany nakonec centroval Lucas Hernández. Měl ve vápně hned dva spoluhráče, ale ani jeden jeho polovysoký centr nezasáhl.
  • Chvíli poté letěl další centr před branku Belgičanů. Kompany byl ve vápně v oslabení oproti Francouzům, ale ti toho nevyužili a ke střele na branku nevyšlo.
  • Thibaut Courtois, jednička Belgie, vyběhl ze své branky, aby pomohl spoluhráčům v rozehrávce. Dnes se zatím moc do hry zapojit nemusel.
  • N'Golo Kanté získal míč a okamžitě ho předal vedle stojícímu Paulu Pogbaovi. Ten se krátkou kličkou zbavil svého strážce a hned poslal kolmici do běhu Mbappému. Ten sice frnknul obránci Vertongenovi, ale pak už byl u míče dříve Thibaut Courtois.
  • Romelu Lukaku se chystal dnes poprvé pozlobit francouzskou defenzívu, ale k tomu nedojde, protože byl tento belgický útočník v ofsajdu.
  • Kevin De Bruyne na chvíli unikal Francouzům, ale pak už k němu přistoupil Kanté. De Bruyne možná mohl posílat míč nabíhajícímu Lukakovi, ale tuto možnost nezvolil.
  • Důležité
    Kevin De Bruyne prostrčil míč na Edena Hazarda a kapitán Belgie z levé strany po zemi vypálil. Branku Francie ale minul a Lukaku mu hned naznačil, že by si raději představoval přihrávku.
  • U belgické branky to byl záložník Francie Blaise Matuidi, kdo se jako poslední dotkl míče, takže to bude pouze odkop od branky, který provede Thibaut Courtois.
  • Kylian Mbappé opět ukázal své zrychlení a zbavil se Hazarda. Odcentrovat se mu ale nepovedlo, proti byl skluzující Jan Vertonghen.
  • Důležité
    A máme tu konečně i první střelu na branku. Jejím autorem je Blaise Matuidi, který natáhl z dálky, jenže mířil přesně doprostřed branky. Snadná práce pro Thibauta Courtoise.
  • Důležité
    Na druhé straně už to bylo mnohem nebezpečnější. Z levé strany pálil Hazard a Lloris by to měl pořádné těžké, kdyby Raphaël Varane míč nepřizvedl nad branku na rohový kop.
  • Rohový kop z pravé strany rozehrával Nacer Chadli. Míč odvracel Umtiti.
  • Pak ale ještě letěl další nebezpečný míč do vápna a to už měl práci brankář a kapitán Francie Hugo Lloris, který musel míč boxovat před naskakujícím Fellainim.
  • Další centr před francouzskou branku mířil na hlavu Fellainiho. Ve vzduchu ale byl nejvýš Raphaël Varane. Belgie bude kopat další rohový kop.
  • Důležité
    Míč po rohovém kopu propadl k Fellainimu, ten ho přiklepl obránci Alderweireldovi a ten hodně nebezpečně vypálil. Fantastický zákrok předvedl Hugo Lloris.
  • Další Chadliho rohový kop boxoval Lloris a byl při svém zákroku faulován. Konečně přijde možná chvilka klidu pro Francouze.
  • Dlouhý vzdušný pas od Umtitiho za belgickou obranu mířil na Girouda. Ten dokázal míč špičkou kopačky zasáhnout, ale zpracovat už nikoliv.
  • Francouzi nyní hlavně chtějí zklidnit hru a volí postupný útok středem hřiště.
  • Nakonec došlo i na centr. Giroud sklepl míč nalevo pro Hernándeze, ale jeho míč Belgičané srazili na rohový kop. První pro Francii v tomto utkání.
  • Nebyl to ale povedený rohový kop. Zamířil jen do místa, kde byl jen a pouze záložník Belgie Marouane Fellaini.
  • Rozhodčí Cunha ukazuje, že míč už byl v zámezí, Blaise Matuidi to nestihl. Takže odkop od branky Belgie.
  • Teď už je to zase Belgie, která si přihrává a hledá, kudy by překonala obranu Francie.
  • Jenže Belgičany zklamala nepřesnost a autové vhazování provede Lucas Hernández.
  • Hazard na sebe navázal hned čtveřici Francouzů a pak poslal míč De Bruynemu. Ten hned nacpal míč před branku, ale našel jen připravenou kopačku francouzských obránců.
  • Lucas Hernández se u levého útočného rohového praporku neprosadil, od míče ho odstavil Nacer Chadli. Ale ani útočný výpad Belgie vzápětí netrval vůbec dlouho.
  • Moc faulů dnes k vidění nebylo, tohle je snad vůbec první. Píská se faul Jana Vertonghena na Kyliana Mbappého.
  • Francouzi tak mají zajímavou standardní situaci. Není to na střelu, ale na nebezpečný centr před branku už rozhodně ano.
  • Francouzi to nesehráli vůbec špatně. Míč dostal Pavard, který centroval na Girouda. Jenže ten hlavičkoval z těžké pozice a zády k brance. Tu nakonec také minul.
  • Znovu se pustil do akce Eden Hazard. Ani tři Francouzi ho neodzbrojili, ale pak útočné hvězdě Chelsea utekl míč do zámezí.
  • Antoine Griezmann využil toho, že se k němu před šestnáctkou odrazil míč. Okamžitě si ho přehodil na svou slabší pravačku a tou poté vysoko přestřelil branku.
  • N'Golo Kanté rozběhl rychlou akci Francie, ale pak se mu nepovedla přihrávka na Girouda.
  • Vzápětí měla ale Francie mnohem větší šanci. Mbappé dostal míč napravo a hned ho poslal před branku na Oliviera Girouda. Tomu ale zakončení vůbec nevyšlo.
  • Antoine Griezmann se chtěl odpoutat od Moussy Dembélého, ale ten si ho přidržel a píská se faul uprostřed hrací plochy.
  • A další faul. Tentokrát ze strany Francie. Hazarda poslal k zemi útočník Francouzů Antoine Griezmann.
  • Belgická akce skončila na hranici pokutového území u Lukaka, který nedokázal zády k brance přesně rozdělit míč.
  • Francie okamžitě přešla do protiútoku. Antoine Griezmann se rozhodl sám zakončovat, ale střelou po zemi minul branku.
  • Je tu ale mnohem větší problém pro Francouze. Na zemi totiž zůstal ležet Olivier Giroud a musí být ošetřen.
  • Zatím to snad vypadá s kanonýrem Francie dobře. Zdá se, že by mohl pokračovat ve hře.
  • Po Mbappém se k míči na ose hřiště dostal Antoine Griezmann, ale jeho střela byla zablokovaná.
  • Důležité
    Obrovskou šanci měl Benjamin Pavard, zatím tu nejlepší, co dnes Francie měla. Pálil z pravé strany z velké blízky, ale Courtois dokázal skvěle nohou míč vykopnout.
  • Rohový kop Francie už byl poté mnohem klidnější záležitostí pro obranu Belgie, která si s ním v pohodě poradila.
  • Francouzi se přesunuli na polovinu Belgie, ale Pogbova přihrávka na Matuidiho akci trochu zpomalila.
  • Následně akce Francie k ničemu nebezpečnému nedospěla, a tak jsou to znovu Belgičané, kteří mohou myslet na útok.
  • Jenže Chadliho centr byl špatný. Takže mohl být Hugo Lloris v naprostém klidu.
  • Kylian Mbappé chtěl opět úřadovat na pravém křídle, ale hned před ním byli dva Belgičané a nic velkého mu nedovolili.
  • Francie bude kopat standardní situaci, poté co Moussa Sidi Yaya Dembélé zezadu poslal k zemi Griezmanna.
  • Tentokrát už se jedná určitě o pozici, ze které se dá vystřelit přímo na branku.
  • Antoine Griezmann to také zkusil přímým zakončením, ale trefil jen Fellainiho ve zdi.
  • Nastavovat se bude v prvním poločase pouze jedna minuta.
  • Belgičané už nikam nespěchají, do hry zapojují i svého brankáře Courtoise.
  • Ještě jedno vzrušení přišlo před brankou Francie. Míč šťastně propadl na Lukaka, ale ten už nestačil zakončit. To je pro první půli vše.
  • První poločas skončil.
  • První poločas je za námi, žádný strhující fotbal se mezi Belgií a Francií zatím neodehrává, skóre je nerozhodné 0:0. Oba týmy si ale některé příležitosti vypracovaly. První velkou měl Hazard, ale jeho nebezpečnou ránu přizvedl nad Varane. O pár minut později střílel Alderweireld a to už musel Lloris do akce a míč vyrazil. Největší šanci Francie měl pět minut před přestávkou Pavard, ale jeho střelu z pravé strany skvěle vytěsnil Lloris.
  • Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
  • Začal druhý poločas.
  • Blaise Matuidi nejprve jen přibrzdil De Bruyneho, který byl poté od míče odstaven už definitivně.
  • Kylian Mbappé si to namířil přímočaře přes několik Belgičanů rovnou do vápna, ale nakonec mu jeho drzá akce nevyšla. Nedostal se ke střele a ani k centru.
  • Po centru z pravé strany se vyšrouboval do vzduchu Romelu Lukaku. Před Varana se k zakončení hlavou dostal, leč minul francouzskou branku.
  • Chadli si vyměnil míč s De Bruynem a poté hledal obloučkem v šestnáctce Fellainiho. Ten se ale k hlavičce nedostal. Ubránil ho Pogba.
  • K De Bruynemu se se štěstím dostal míč. Belgický tvůrce hry se hned snažil poslat do šance Lukaka, ale ten byl přikrytý.
  • Matuidi pěkně poslal míč do vápna na Girouda. Útočný hrot Francie se krásně s míčem otočil a vypálil, ale ještě mu do té rány stihl dát nohu Kompany. Rohový kop Francie.
  • Gól
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie je ve vedení, raduje se po rohovém kopu! Ten rozehrál z pravé strany Griezmann, který posadil míč na hlavu SAMUELA UMTITIHO na přední tyči. Toho neuhlídal Fellaini a ani Courtois už nic nezachránil. Stoper Francie střílí první gól tohoto semifinále. Asistence: Antoine Griezmann.
  • Blaise Matuidi byl poslán k zemi hodně tvrdě Dembélém a ten může být rád, že neuviděl žlutou kartu. Standardka pro Francii z levé strany ohrozí branku Belgie.
  • Antoine Griezmann poslal míč před branku, ale netrefil nikoho ze svých spoluhráčů, kteří si na něj nabíhali.
  • Belgie drží míč a bude hrozit postupným útokem, protože Francouzi už jsou zformovaní na vlastní polovině.
  • A když měli Francouzi možnost, hned zamířili rychle dopředu. Mbappé z pravé strany nahrál na Matuidiho. Jeho střelu zablokoval Toby Alderweireld.
  • Důležité
    A hned měli Francouzi další pěknou šanci. Opět přihrával Mbappé, tentokrát nádherně patičkou a našel Girouda. Jeho střela ale byla zablokovaná.
  • A potřetí byl v krátkém časovém sledu v akci Kylian Mbappé. Tentokrát se mu vrhl pod nohy Marouane Fellaini a uklidnil Belgii. Ta bude mít kop od branky.
  • Belgická střela byla hodně nepřesná, Hugo Lloris provede za malou chvilku odkop od brány.
  • Míč skončil za postranní čarou a budou to Belgičané, kteří budou vhazovat. Zároveň se také chystá střídání u tohoto týmu.
  • Thibaut Courtois poslal míč do autu a dojde tedy ke střídání.
  • Střídání
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Moussa Sidi Yaya Dembélé, přichází Dries Mertens.
  • Francouzům se nepovedlo vyvézt míč a málem je to mohlo přijít draho. Z pravé strany centroval Mertens a míč odvrátil Varane. Pak ještě mohl pálit z voleje Kevin De Bruyne, ale promáchl.
  • Belgie začíná přitápět pod kotlem a tlačí Francouze před jejich šestnáctku. Na vyrovnání má zhruba 30 minut.
  • Belgičané si vybojovali rohový kop, ten rozehraje jako dnes zatím vždy Chadli.
  • Chadli ale dnes necentruje dobře a tento okamžik nebyl výjimkou.
  • Žlutá karta
    Eden Hazard musel zatáhnout za záchranou brzdu a fauloval Blaise Matuidiho, který by jinak mohl prchnout belgické obraně a navíc by měl podporu. Je tu první žlutá karta utkání.
  • Zprava poslal nepříjemný míč před branku Dries Mertens. Do akce musel Hugo Lloris, který míč dokázal vyboxovat.
  • Důležité
    Další nebezpečný míč z pravé strany letěl před branku Francie. K hlavičce se přes Pogbu dostal Fellaini, ale o kousek minul francouzskou branku.
  • Belgičané nepřesně rozehráli, ale Lucas Hernández se rozhodl, že nebude nikam spěchat, raději budou Francouzi déle držet míč na kopačkách.
  • N'Golo Kanté sice akci Belgie úplně nezastavil, ale alespoň přibrzdil, což zatím Francii stačí.
  • Francouzi se dokonce za malou chvíli k míči dostali a tentokrát už šli rychle dopředu. Girezmann našel Girouda, tomu ale zakončení vůbec nevyšlo. Střílel vysoko nad.
  • Dries Mertens to v útoku přehnal s aktivitou a fauloval Griezmanna.
  • Belgie sice znovu drží míč na polovině Francie, ale je to z její strany zatím dost pomalé. Francouzi se stíhají přesouvat za míčem.
  • Dries Mertens je rozhodně povedené střídání. Poslal další nebezpečný centr před branku, ale tentokrát nepřesný.
  • Žlutá karta
    Žlutou kartu dostává Toby Alderweireld, který fauloval Matuidiho, jenž mu chtěl prchnout podél levé postranní čáry.
  • Po francouzském ofsajdu mohou Belgičané započít další akci, na konci které by rádi dosáhli na vysněné vyrovnání.
  • Samuel Umtiti dostal od Mertense nepříjemně míčem z blízka do hlavy a je pochopitelně otřesený. Bude ale v pořádku.
  • Hazardův pas na Fellainiho byl hodně nepřesný. Francouzi ale rychle míč zase odevzdali, takže může Belgie pokračovat v kombinaci.
  • Axel Witsel zezadu zfauloval Griezmanna, takže je hra přerušena, což rozhodně Francii v těchto minutách vyhovuje.
  • Vzápětí se ale píská faul Girouda a znovu tak může hrát Belgie. A znovu do plných.
  • Kevin De Bruyne se dostal k zakončení z hranice šestnáctky. Ale dnes mu to nelepí, branku Francie hodně vysoko přepálil.
  • Zprava opět nemohl centrovat nikdo jiný než Dries Mertens, ale tentokrát byl pod tlakem a centr mu vůbec nevyšel.
  • Francie se nyní brání tím nejlepším možným způsobem. S míčem na kopačkách na útočné polovině. Mbappé byl navíc faulovaný.
  • Francie tak bude mít standardní situaci z pravé strany, nejspíš přijde centr před branku.
  • Po Griezmannově centru se k míči dostal Paul Pogba, ale jeho hlavička nebyla vůbec nebezpečná.
  • Eden Hazard upadl asi tři metry před šestnáctkou, ale rozhodčí Cunha jasně ukázal, že pískat se nebude. Tohle je ale chyba, protože faul to byl.
  • Střídání
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Marouane Fellaini, přichází Yannick Carrasco.
  • Důležité
    Hazard si narazil míč s Lukakem, ale míč mu poté Francouzi vypíchli. Ještě ale pálil velice tvrdě z dálky Axel Witsel a Lloris musel vytáhnout důležitý zákrok.
  • Hodně nepříjemně se srazili Eden Hazard a Blaise Matuidi. Hůře tento střet odnes Francouz, který zatím zůstává na zemi a možná bude muset střídat.
  • Matuidi nakonec nepotřeboval nosítka, odchází ze hřiště po svých.
  • Belgičanům se teď čas hodně rychle krátí, přerušení hry, jako třeba před chvílí, jim vůbec nevyhovuje. A přerušuje se znovu, Francouzi střídají.
  • Střídání
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Steven N'Zonzi.
  • Blaise Matuidi se opět svalil na záda a vypadá to, že je to pro něj konečná. Belgičané samozřejmě zuří.
  • Střídání
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Blaise Matuidi, přichází Corentin Tolisso.
  • Chadli poslal centr před branku Francie, ale ve vzduchu kraloval stoper Raphaël Varane, který míč sebevědomě odvrátil.
  • Žlutá karta
    N'Golo Kanté dostává žlutou kartu za faul na Edena Hazarda. Belgie bude mít obrovskou šanci na vyrovnání.
  • Za míčem už stojí Kevin De Bruyne, nejspíš bude centrovat, ale třeba překvapí střelou.
  • Byl to nakonec centr a Steven N'Zonzi ho hlavou odvracel. Jenže trefil jen před sebou stojícího Lukaka. Ten ale nedokzal rychle zareagovat a nezakončil.
  • Pak letěl ještě jeden nebezpečný míč na Romela Lukaka, ale tomu chybělo pár centimetrů, aby balón hlavou trefil.
  • Tlak Belgičanů pokračuje. Chadli si ale s míčem nerozuměl a Francouzi budou vhazovat. Jmenovitě Lucas Hernández.
  • Antoine Griezmann v blízkosti útočného rohového praporku nikam nespěchal, raději podržel míč, než aby riskoval centr.
  • Nastavovat se bude šest minut. To je hodně, Belgie má ještě na vyrovnání čas.
  • Pogba se nechal faulovat, standardní situace pro Francii.
  • Střídání
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Nacer Chadli, přichází Michy Batshuayi.
  • Francouzům se rozehrávka standardky vůbec nepovedla, ale budou dál na míči, protože dle názoru pomezního rozhodčího míč Belgičanům utekl za postranní čáru.
  • Žlutá karta
    Kylian Mbappé ještě uviděl žlutou kartu za nesportovní chování.
  • Důležité
    Definitivně rozhodnout mohl Antoine Griezmann, ale střela pravačkou Courtoise nepřekonala. Ten ránu po zemi chytil.
  • De Bruyneho bochánek do vápna neodvrátil znovu nikdo jiný než Raphaël Varane. Francouzi už jsou nyní opravdu hodně blízko vytouženého finále.
  • Žlutá karta
    Jan Vertonghen zbytečně fauloval Mbappého a dostane žlutou, takže hra je opět přerušena. Nutno ale říci, že mladý francouzský útočník tomu hodně přidal.
  • Ve vzduchu byl opět neomylný Raphaël Varane a získal důležitý míč pro svůj tým. Belgičané o něj budou muset znovu bojovat.
  • Důležité
    Ani Corentin Tolisso nerozhodl! Z levé strany střílel levou nohou po zemi na zadní tyč. Thibaut Courtois dokázal konečky prstů vytáhnout míč na rohový kop.
  • Francouzi nespěchají. Paul Pogba po rohovém kopu rozehraném na krátko drží míč u rohového praporku.
  • Konec zápasu.
  • Utkání je u konce, z vítězství a postupu do finále mistrovství světa se raduje Francie, která porazila Belgii těsně 1:0. Jediným střelcem utkání, a pro dnešek tím největším francouzským hrdinou, je stoper Samuel Umtiti. Ten proměnil v gól centr Griezmanna z rohového kopu, Courtois se po jeho hlavičce natahoval marně. Francouzi postupují zřejmě zaslouženě, protože zápas zvládli takticky lépe a dokázali až na malé výjimky ubránit největší belgické hvězdy. Z těch byl nejvíce vidět Hazard, ale ani on se gólově neprosadil. Největší šanci Belgie měl v prvním poločase Jan Vertonghen, ale skvěle jeho ránu po rohovém kopu vyrazil Lloris. Od stavu 1:0 pro Francii už si Belgie žádnou vyloženou šanci nevytvořila, prudkou ránu Witsela z dálky měl Lloris pod kontrolou. V závěrečných minutách mohli definitivně rozhodnout Griezmann a střídající Tolisso, ale oba vychytal Courtois. To už ale Francii mrzet nemuselo. Zahraje si totiž o zlato, kdežto Belgii čeká jen zápas o bronz.
  • Statistiky utkání
    Držení míče: 40 % : 60 %
    Střely na branku: 5:3
    Střely mimo: 8:5
    Rohy: 4:5
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 6:16
  • Z mé strany je to už pro tento zápas vše. Díky za pozornost a přeji hezký zbytek večera.