Fotbal - online přenos AC Sparta Praha - SK Slavia Praha, 22. září 2019 18:00, Generali Arena, Praha-Bubeneč

Sparta

Slavia

0 : 3

(0:1)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
  • Hezký večer z pražské Letné, kde se uskuteční 294. derby pražských "S" mezi Spartou a Slavií.

    V roli mírného favorita do něj vstupují hosté z Vršovic. Ti obhajují ligový titul, vedou současný ročník soutěž a navíc se probojovali do Ligy mistrů, nejprestižnější klubové soutěže na starém kontinentu. Tu rozehráli v úterý remízou na San Siru, domovském stadiónu Interu Milán.
  • Akce "Krysa pro krysu"

    Českým fotbalovým děním už do minulého týdne hýbe akce sparťanských fanoušků, kteří avizovali zakoupení velkého množství plysových krys, hadů nebo prasat, které chtějí věnovat bývalým sparťanům v dresu Slavie.

    Právě vedení hostujícího týmu využilo této aktivity soupeřových příznivců a chystá se za každého plyšáka, který se objeví na hrací ploše, věnovat 100 Kč na účet nadace Donor (transplantační jednotka léčby leukémie dětí FN Motol), .
  • AC Sparta Praha

    Sparťany letos trápí zejména defenziva a zranění. I proto do dnešního zápasu proti Sigmě vstupují až ze sedmé příčky, když v úvodních sedmi kolech uhráli deset bodů (3-1-3, skóre 13:11).

    Na úvod sezóny Sparta senzačně podlehla Slovácku 0:2, ovšem od tohoto duelu v dalších třech ligových střetnutích na Letné pokaždé vyhrála bez inkasované branky (Jablonec 2:0, Příbram 3:0, Ostrava 2:0), úspěšnou domácí sérii pak přeťala Sigma Olomouc krátce před reprezentační přestávkou remízou 3:3.

    O poznání horší je to na hřištích soupeřů, kde Sparta v prvních třech zápasech inkasovala už devětkrát (2:2 v Českých Budějovicích, 3:4 v Mladé Boleslavi a 1:3 v Liberci)! Výrazné zlepšení přinesl až zápas ve Zlíně, kde se poprvé představila stoperská dvojice Semih Kaya – David Lischka a Sparta tam vyhrála 2:0.

    Učinkování v evropských pohárech už má Sparta za sebou, když třetí sezónu po sobě skončila v kvalifikaci o Evropskou ligu hned na prvním možném soupeři. Letos ale poprvé nebyla v dvojzápase favoritem, tureckému Trabzonsporu nestačila po výsledcích 2:2 v Praze a 1:2 v Turecku.

    Trenér Jílek se musí obejít bez dlouhodobě zraněných Zahustela, Panáka, Ben Chaima, Costy, Vindheima, Dočkala, Kadlece, Drchala a Pulkraba, k těmto marodům nedávno přibyli i Matěj Hanousek s Ladislavem Krejčím. Tal Ben Chaim s Andreasem Vindheimem už se ale mají za sebou zápasovou zátěž ve sparťanské rezervě a jejich možný zásah do ligových bojů se blíží.

    Při posledním utkání ve Zlíně se premiérově objevil ve sparťanském dresu David Lischka, jehož zimní přestup zhatily potíže se srdcem a někdejší opora národního týmu do 21 let tak přišla na Spartu až v létě. První start v letošní sezóně si pak po zranění připsal i Martin Frýdek.
  • SK Slavia Praha

    Slavia zažívá nesmírně úspěšné období, když na loňský devatenáctý mistrovský titul (pátý v éře samostatného Česka) navázala povedeným startem do nové sezóny. Po devíti kolech nepoznala hořkost prohry a FORTUNA:LIGU vedla o tři body před Viktorií Plzeň. Západočeši už ale mají svůj zápas desátého kola za sebou, včera zvítězili 3:0 v Českých Budějovicích a bodově se na sešívané dotáhli.

    V tomto kalendářním roce se Slavia velmi úspěšně prezentuje také v evropských pohárech. Při jarní pouti Evropskou ligou vyřadila loňského belgického suveréna z Genku i nejúspěšnější tým této soutěže, španělskou Sevillu. Nestačila až ve čtvrtfinále na Chelsea, přičemž i na Stamford Bridge prohrou 3:4 zanechala velmi dobrý dojem.

    Ještě důležitější význam ale měl srpnový dvojzápas s rumunskou Kluží o postup do Ligy mistrů. Slavia oba duely zvládla shodným vítězstvím 1:0 a objevila se v soutěží evropské elity. Tam ji ale nepřál los, neboť ji přiřkl tři věhlasné soupeře. Slavia už má za sebou utkání na Interu Milán, kde při remíze 1:1 přišla o výhru až v nastaveném čase a v dalších týdnech ji čekají i souboje s Borussií Dortmund a Barcelonou.

    V české nejvyšší soutěži je Slavia k nezastavení na domácím trávníku, kde vyhrála všechny čtyři zápasy bez inkasované branky (1:0 nad Olomoucí i Libercem, 4:0 nad Bohemians 1905 a 3:0 nad Slováckem). Na trávnících soupeřů se sešívaní pyšní bilancí 3-2-0, přičemž obě bodové ztráty utrpěla ve Slezsku (0:0 v Karviné a 1:1 v Opavě).

    Trenér Trpišovský disponuje velmi širokým kádrem, což se prokázalo při utkání s Bohemians, kdy mezi oběma duely s Kluží vyměnil hned deset hráčů v základní sestavě a přesto Slavia vyhrála 4:0. Od té doby navíc vršovický tým ještě posílili teplický Jakub Hora, českobudějovický Lukáš Provod a Ladislav Takács z Mladé Boleslavi.

    Několik slávistů po návratu z Milána skolila viróza a museli i do nemocnice na vyšetření. Ibrahim Traoré si na Interu poranil kotník a dnešního derby se nezúčastní, na marodce doplnil Petra Ševčíka s Ladislavem Takácsem.
  • Derby "S"

    V dlouhé historii derby je úspěšnější Sparta, která v 293 zápasech zvítězila 133x, zatímco Slavia se z výhry radovala devadesátkrát. V ligových bojích oba týmy proti sobě nastoupily ve 174 zápasech (83-39-52 z pohledu Sparty).

    Po rozdělení Československa se uskutečnilo 53 ligových derby mezi Spartou a Slavií (24-19-10), přičemž na Letné Slavia dokázala zvítězit jen třikrát (14-9-3).
  • Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Semih Kaya, Lischka, Matěj Hanousek – Mandjeck – Hložek, Kanga, M. Frýdek (C), M. Hašek – Tetteh.
    Náhradníci: Nita – Štetina, Hancko, Plavšić, Trávník, Graiciar, Kozák.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C) – Masopust, Hušbauer, Stanciu, Olayinka – Tecl.
    Náhradníci: Kovář – Holeš, Zelený, Van Buren, Provod, Milan Škoda, Hora.

    Rozhodčí: Zelinka – Nádvorník, Paták.
  • Fotbalisté už se rozcvičují na výborně připraveném trávníku. Ten Sparta během reprezentační přestávky zcela vyměnila a dnes jej čeká premiéra.

    Utkání bude doprovázet krásné počasí, v Praze je dnes zcela jasno a teploměr už vyšplhal nad dvacet stupňů.
  • V základní sestavě Sparty jsou dvě změny oproti utkání ve Zlíně. Již zmíněného Ladislava Krejčího nahradí v sestavě Martin Hašek, přičemž Haškův jmenovec Frýdek se přesune z levého beka do středu zálohy, na kraj čtyřčlenné obrany se pak po zranění vrací Matěj Hanousek a jen na lavičce náhradníků začne Srdjan Plavšić.

    Hostující trenér Trpišovský změnil základní sestavu oproti zápasu na San Siru o jediné jméno, zraněného Ibrahima Traorého v sestavě nahradí Stanislav Tecl, jenž se posune na hrot.
  • Ochozy na Letné se rychle zaplňují, jako obvykle zde bude při derby vyprodáno.
  • Generali Arenou už zní sparťanská klubová hymna "Zpívej, kdo jsi sparťanem!". Atmosféra je parádní a čeká se na příchod aktérů zápasu na trávník.
  • Rozhodčí Zelinka s asistenty Nádvorníkem a Patákem přivedli fotbalisty na trávník, z tribun už létají na trávník avizovaní plyšáci.
  • Sparťanské vedení ještě před utkáním gratuluje k osmdesátým narozeninám klubovému archiváři Václavu Borečkovi.
  • Utkání právě začalo.
  • Zahajovacího výkopu se ujal Benjamin Tetteh a bitva o Prahu vzplála!
  • Není překvapením, že oba týmy hrají v tradičních barevných kombinacích, Sparta tedy v rudé a Slavie v červeno-bílé.
  • Benjamin Tetteh zaútočil po pravé straně, Jan Bořil jej ubránil jen za cenu rohového kopu.
  • Rohovému kopu Matěje Hanouska se slávisté ubránili, po odrazu míče za postranní čáru už bude moci vršovický tým vhazovat.
  • Slávisté mají míč ve svém držení, zatím se jim ale nedaří odpoutat se od vlastního pokutového území.
  • Olayinkův centr byl příliš vysoký pro Stanislava Tecla, od branky bude rozehrávat Milan Heča.
  • Jan Bořil rychle vhodil míč na Stancia, ten se mi jej jedním dotykem zpracoval a pak hned prudce pálil z otočky, Milan Heča byl u bližší tyče připraven.
  • Sparťanští příznivci se prezentovali efektní choreografií za brankou, kterou v prvním poločase hájí Ondřej Kolář.
  • Po standardní situaci Guélora Kangy se nikdo v rudém nedostal do zakončení, rozhodčí Zelinka pak píská faul domácích hráčů.
  • Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny byl Masopustovi odmáván ofsajd.
  • Benjamin Tetteh znovu zaútočil zprava, při průniku do pokutového území ovšem nevyzrál na pozorně bránícího Hovorku.
  • Rohový kop Kangy byl příliš krátký, slávisté už přesunuli hru do středu hřiště.
  • Slávisté teď na levé straně své defenzivy nechali velké množství prostoru Adamu Hložkovi, ten přízemním pasem hledal v pokutovém území Tetteha, toho hosté do zakončení nepustili.
  • Mandjeck nedovoleně atakoval Tomáše Součka poblíž pokutového území hostů, rozehrávat může Slavia.
  • Masopustův centr našel jen hlavu Michala Sáčka, Josef Hušbauer pak srazil k zemi Guélora Kangu a Sparta může rozehrávat míč z klidu.
  • Adam Hložek se těžce zvedá ze země po osobním souboji s Janem Bořilem, jenž mladému fotbalistovi nastavil tělo do výskoku a Hložek tvrdě dopadl na trávník, ovšem bude v pořádku.
  • Tetteh si vysloužil potlesk obecenstva za svoji práci po ztrátě míče, kdy znepříjemnil odkop Bořilovi a srazil míč za postranní čáru.
  • Nicolae Stanciu ve středu hřiště posunul míč Coufalovi do běhu, hostující obránce pak zpoza pokutového území zakončoval svoji slabší levačkou a přízemní ránou branku netrefil.
  • Do souhry Olayinky se Stanciem se včasným skluzem vložil Semih Kaya a turecký obránce nasměroval míč do zámezí.
  • Hušbauerovu přihrávku si zády k brance zpracoval Masopust, pak mu ale nevyšla střela z otočky a míč doskákal k Milanu Hečovi.
  • Důležité
    Penalta pro Slavii!
  • Důležité
    Tomáš Souček si v pokutovém území posunul míč kolem Martina Frýdka, ten netrefil míč, naopak soka kopl do lýtka a rozhodčí Zelinka bez váhání odpískal penaltu!
  • Gól
    Slavia právě vstřelila branku!
    Míč si vzal TOMÁŠ SOUČEK a s přehledem penaltu proměnil! Milan Heča skočil ke své pravé tyči, Souček zakončil do jeho protipohybu.
  • Důležité
    Už to mohlo být o dvě branky! Lischkovu přihrávku hosté vystihli ve středu hřiště, Hušbauer pak výborným pasem do pokutového území našel naprosto osamoceného Olayinku, ten ale trestuhodně míjí sparťanskou branku!
  • Tettehův souboj s Hovorkou k nevoli ghanského fotbalisty rozhodčí posoudili jako jeho faul, rozehrávky se ujal Ondřej Kolář.
  • Hušbauerův nákop do pokutového území se odrazil ke Stanislavu Teclovi, toho ale do zakončení nepustil Martin Frýdek a Milan Heča pak odkopl míč ze sparťanského pohledu do bezpečí.
  • Po dlouhém autovém vhazování domácích se do odraženého míče opřel Mandjeck, tomu ale střela ze střední vzdálenosti vůbec nesedla a mířila několik metrů od slávistické branky.
  • Mandjeck se šikovně uvolnil kolem Olayinky, pak ale zazdil své snažení velmi nepřesnou přihrávkou Hložkovi na paty.
  • Po dalším z řady soubojů Tetteha proti Hovorkovi je sparťanskému útočníkovi pískán nedovolený zákrok.
  • Olayinka sklepl dlouhý pas do pokutového území Stanciovi, Rumunovu ránu Mandjeck srazil na rohový kop a právě Nicolae Stanciu se chystá na rozehrávku rohového kopu.
  • Stanciu rozehrál po zemi Hušbauerovi, jehož centr se odrazil zpět ke Stanciovi, ten pak ránou bez přípravy mířil mimo sparťanskou branku.
  • Martin Hašek se uvolnil na levém křídle díky šikovné narážečce s Frýdkem, pak ale nepovedeně přihrával do prostoru, kde nebyl vůbec nikdo z jeho spoluhráčů.
  • Standardní situace pro Spartu, Frýdkův centr od postranní čáry dosedl jen na hlavu Vladimíra Coufala.
  • Slávisté rozjeli rychlý přechod do útoku, Stanciův pas do pokutového území je sražen k Milanu Hečovi.
  • Žlutá karta
    První žlutou kartu derby vidí Josef Hušbauer, jenž podrazil rozběhnutého Guélora Kangu, navíc při svém skluzu zvedl nohu do vzduchu.
  • Při Kangově kolmici na Frýdka do pokutového území byl odmáván ofsajd Martinu Haškovi.
  • Nadražený centr Hložka stáhl ze vzduchu brankář Kolář, mezitím se na trávníku po souboji s Kúdelou svíjel Benjamin Tetteh.
  • Adam Hložek si v pokutovém územím neporozuměl s Michalem Sáčkem a svému spoluhráči z pravé strany sparťanské sestavy nasměroval příliš dlouhou přihrávku.
  • Ondřej Kolář rozehrávkou po zemi dostal pod tlak Davida Hovorku, toho Guélor Kanga obral o míč jen za cenu nedovoleného zákroku.
  • Po souboji Mandjecka s Teclem se píská proti Slavii, oba aktéři tohoto duelu si poté ještě vyměnili názory a situaci musí uklidňovat rozhodčí Zelinka.
  • Michal Sáček se na útočné polovině prohnal kolem Hušbauera a potáhl míč k pokutovému území, pak ale promarnil ideální moment k přihrávce Tettehovi a nakonec byl o balón připraven.
  • Po přihrávce Stancia z levého křídla Josef Hušbauer zakončoval technickou střelou z hranice pokutového území nad vzdálenější horní roh domácí branky.
  • Tettehovi Hovorka ukopl míč do zámezí, sparťané budou vhazovat z blízkosti vlastní střídačky.
  • Důležité
    Hanouskův centr Benjamin Tetteh sklepl k Martinu Frýdkovi, jehož prudkou ránu Ondřej Kolář vyrazil!
  • Na opačné straně se pokusil zahrozit Stanislav Tecl, tomu ale nevyšel technický obstřel, který mířil dobré dva metry za vzdálenější tyč sparťanské branky.
  • Žlutá karta
    Žlutou kartu dostává Lukáš Masopust (SK Slavia Praha).

    Pravý záložník hostů je karetně napomenut za zákrok na Martina Haška.
  • Slávisté se usadili u pokutového území Sparty, Součkův oblouček se ale neujal a domácí se ubránili.
  • Žlutá karta
    Kanga s Bořilem se začali pošťuchovat u postranní čáry, rozhodčí Zelinka oběma hráčům ukazuje žlutou kartu.
  • Po Bořilově autovém vhazování se Tecl pokusil uvolnit kolem Davida Lischky, hostující útočník si ale pomohl přidržením Lischkova dresu, což neuniklo pozornosti zatím výborného sudího Zelinky.
  • Adam Hložek byl u postranní čáry atakován Olayinkou nad rámec pravidel, sedmnáctiletý mladík musí být ošetřen.
  • Hlavní arbitr Miroslav Zelinka k úvodním pětačtyřiceti přidává dvě nastavené minuty.
  • Důležité
    Sparta byla blízko vyrovnání! Po rychlé akci se k hlavičce dostal Martin Hašek a jeho pokus výborným zákrokem vyráží Ondřej Kolář!
  • První poločas skončil.
  • Po prvním poločase 294. derby nejslavnějších českých klubů vede Slavia na Letné nad Spartou 1:0 díky penaltové trefě Tomáše Součka z 19. minuty.

    Krátce poté neproměnil obrovskou příležitost Peter Olayinka, na opačné straně si Ondřej Kolář výbornými zákroky poradil s projektilem Martina Frýdka a v závěru prvního poločasu také s hlavičkou Martina Haška.
  • Začal druhý poločas.
  • Po změně stran se pokračuje v zahajovacích sestavách.
  • Už po půlminutě hry se ke střeleckému pokusu zpoza pokutového území odhodlal Stanciu, s jeho střelou doprostřed branky měl Milan Heča komplikace a nepředvedl úplně nejjistější zákrok, sparťané pak ale odehráli míč do bezpečí.
  • Důležité
    Benjamin Tetteh dostal prostor na útočné polovině, přesně přihrál Guéloru Kangovi, jeho rána z dvaceti metrů míří těsně nad horní roh hostující branky! Jednalo se o první střelecký pokus gabonského středopolaře v dosavadním průběhu zápasu.
  • Mandjeck výbornou kolmicí vysunul Tetteha do rychlého protiútoku, domácímu útočníkovi se ale nepovedla finální fáze a odraženého míče se zmocnil Ondřej Kolář.
  • Ondřej Kúdela ostrým skluzem vjel pod nohy Tettehovi, podle rozhodčího Zelinky si počínal čistě a po odrazu míče za postranní čáru navíc mohou hosté vhazovat.
  • V době, kdy Sparta chvíli hrála v deseti při ošetření Tetteha, z dálky nepovedeně střílel Hušbauer. Benjamin Tetteh se pak vrátil zpět na pažit.
  • Slávisté vybojovali standardní situaci ve vzdálenosti nějakých třiceti metrů od sparťanské branky, míč je položen na ose hřiště.
  • S přetaženým centrem na nabíhajícího Tomáše Součka si sparťanská defenziva poradila.
  • Slávisté pokračují v držení míče a jsou usazeni na sparťanské polovině.
  • Gól
    Slavia právě vstřelila branku!
    Milan Heča neudržel Coufalův centr, Stanislav Tecl se pak sice ještě do zakončení nedostal, míč se ale odrazil k Peteru Olayinkovi, jehož nepříliš povedenou střelu si do vlastní branky nešťastně srazil sedící MICHAL SÁČEK!
  • Střídání
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Matěj Hanousek, přichází Srdjan Plavšić.

    Martin Frýdek se stáhl na post levého obránce, Martin Hašek se posunul do středu zálohy a Plavšić bude hrát tradičně na levém křídle.
  • U postranní čáry se uskutečnil důrazný souboj čtyř hráčů o míč, Masopustovi je máván ofsajd.
  • Ondřej Kúdela uspěl v rychlostním souboji s Benjaminem Tettehem, před ním pak ukopl míč za postranní čáru.
  • Srdjan Plavšić byl po odehrání míče atakován nad rámec pravidel, píská se proti hostům.
  • Faulu se dopustil také Kanga v souboji se Součkem ve středu hřiště.
  • Kanga se pokusil přenést hru na levé křídlo, kam si naběhl Plavšić, včas ale vyběhl ze své branky Ondřej Kolář a odkopl míč zpět do středu pole.
  • Standardní situace pro Spartu, na Kangův centr jen stěží dosáhl Kaya a jemnou tečí nasměroval míč za soupeřovu branku.
  • Ondřej Kolář si troufl na drzou kličku Adamu Hložkovi v pokutovém území, hostující brankář ale nezaváhal a udržel míč na svých kopačkách.
  • Benjaminu Tettehovi se nadále nedaří v soubojích s Davidem Hovorkou, někdejšího sparťanského stopera teď navíc fauloval.
  • Josef Hušbauer zvedl nohu vysoko do vzduchu v souboji s Benjaminem Tettehem a rozhodčí Zelinka jej po druhé žluté kartě a následné červené posílá do šatny!
  • Tettehovi byl zároveň odmáván ofsajd, rozehrávat tak může Slavia.
  • Žlutá karta
    Rozhodčí Zelinka musí řešit další ostrý souboj, tentokrát Hovorka atakoval Guélora Kangu a prohlíží si žlutou kartu.
  • Střídání
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Libor Kozák.
  • Kangův nákop do pokutového území doskákal do náruče Ondřeje Koláře.
  • Střídání
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Nicolae Stanciu, přichází Jaroslav Zelený.
  • Mandjeck obral o míč Tecla jen pomocí nedovoleného zákroku, píská se proti Spartě.
  • Derby na Letné sleduje 17 292 diváků.
  • Kanga dlouhým lobem hledal v pokutovém území Kozáka, ten se k míči neprosadil přes výborně bránícího Hovorku, ten se navíc stal obětí Kozákova faulu.
  • Mandjecka podrazil Zelený, sparťané na vlastní polovině rychle rozehráli.
  • Guélor Kanga po ztrátě míče fauloval Tomáše Součka, hosté budou rozehrávat z blízkosti postranní čáry.
  • Střídání
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Milan Škoda.
  • Po Janu Bořilovi před autovým vhazováním začaly létat kelímky, rozhodčí Zelinka hru krátce přerušil.
  • V boji už se může zase pokračovat.
  • Plavšićova rána z dálky ke vzdálenější tyči pořádně protáhla Ondřeje Koláře, ten vyrazil míč vedle své branky.
  • Po nakrátko rozehraném rohu už sparťané nedokázali Ondřeje Koláře nijak ohrozit.
  • Střídání
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Hašek, přichází Michal Trávník.
  • Jan Bořil sice z levého křídla nepronikl do pokutového území, ovšem i zisk rohového kopu je pro hosty úspěchem.
  • Na hřišti se zhoršila viditelnosti po světlicích v hledišti a rozhodčí Zelinka znovu na chvíli pozdržel hru.
  • Lukáše Masopusta rozhodčí Zelinka poslal rozehrát rohový kop dále od kotle sparťanských fanoušků, centr hostujícího záložníka pak přeletěl Zeleného.
  • Čerená karta
    Benjamin Tetteh byl pozdě v souboji s Davidem Hovorkou a rozhodčí Zelinka mu za následný nedovolený zákrok okamžitě udělil červenou kartu!
  • Ve hře už se může pokračovat, počet hráčů na trávník je po Tettehově vyloučení vyrovnán.
  • Souček se pokusil přenést hru Olayinkovi na levou stranu, dříve u míče ale byl Michal Sáček a hlavou jej odehrál k brankáři Hečovi.
  • Libor Kozák si počínal příliš důrazně proti Zelenému, po odpískaném faulu naváže hru volným kopem Ondřej Kolář.
  • Důležité
    Sparťané jednoduchou souhrou přehráli slávistickou defenzivu, Michal Trávník výbornou průnikovou přihrávkou vysunul Srdjana Plavšiće do samostatného úniku, Srba ale vychytal Ondřej Kolář!

    Čtvrtý důležitý zákrok Ondřeje Koláře v dnešním zápase, hostující brankář jej oslavil s Davidem Hovorkou.
  • Série nepřesností na obou stranách, míč pod svoji kontrolu dostali slávisté.
  • Žlutá karta
    Lischka zvládl souboj s Milanem Škodou, ten navíc sparťanského stopera fauloval za cenu žluté karty.
  • Gól
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté orazítkovali svoji dnešní výhru! Peter Olayinka se vydal do útoku ve dvou s LUKÁŠEM MASOPUSTEM, přihrál svému spoluhráči a Masopust efektním lobem přehodil brankáře Heču!
  • Pokud někteří jedinci začali odcházet po červené kartě Benjamina Tetteha, teď už domácí příznivci míří ze stadiónu v masových počtech.
  • Rozhodčí Zelinka oddaluje závěrečný hvizd o šest nastavených minut.
  • Střídání
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Peter Olayinka, přichází Jakub Hora.
  • Semih Kaya musí být ošetřen ve středu hřiště, tureckému obránci přišlápl nohu Tomáš Souček.
  • Míč se ve středu hřiště dotkl rozhodčího Zelinky, ten tak navazuje hru míčem rozhodčího, v držení balónu je Slavia.
  • V úvodu poslední avizované nastavené minuty zahrával ještě jednu standardní situaci Masopust, Souček ale u vzdálenější tyče v tísni jen prodloužil míč za sparťanskou branku.
  • Slavia vybojovala ještě jeden rohový kop, to už jsou závěrečné momenty 294. derby.
  • S centrem Masopusta si sparťanská defenziva poradila, přesto se míče brzy zase zmocnila Slavia.
  • Konec zápasu.
  • Slavia ovládla dění na Letné a vítězí 3:0! Hosté jásají, skolili největšího rivala a odskakují Plzni zpět na tříbodový rozdíl, přičemž na Spartu už disponují náskokem dvanácti bodů.
  • Derby začalo oboustranně velmi opatrně a první příležitostí tak byla rovnou penalta, kterou v 17. minutě zavinil Martin Frýdek a nabídnuté šance se úspěšně chopil sám faulovaný Tomáš Souček.

    Slavia navýšila své vedení po změně stran, kdy po sérii odrazů míče v pokutovém území vystřelil Peter Olayinka a jeho střelu směřující mimo branku si do sítě srazil sedící Michal Sáček.

    Po hodině hry sudí Zelinka vyloučil nejdříve Josefa Hušbauer, o patnáct minut později také Benjamina Tetteha a v závěru zápasu pak potvrdil vítězství Slavie třetí brankou úspěšným lobem Lukáš Masopust.