ME ve fotbale 2020 - online přenos Francie - Německo, 15. června 2021 21:00, Fußball Arena München, Mnichov (GER)

Francie

Německo

1 : 0

(1:0)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
  • Krásný úterní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Historicky 16 mistrovství Evropy je plném proudu a dnes se zapojí do turnaje i jedni z největších favoritů celého turnaje. Na úvod základní skupiny F vyzve v souboji gigantů Francie německou reprezentaci.
  • Formát turnaje

    Teprve podruhé v historii se závěrečného turnaje účastní 24 týmů. Všech čtyřiadvacet kvalifikovaných zemí bylo rozlosováno do šesti čtyřčlenných základních skupin. Do vyřazovací části turnaje postupují vždy první a druhý tým v tabulce základních skupin. Na osmifinále se mohou těšit také čtyři nejlepší reprezentace ze třetích míst.

    Vyřazovací fáze vyvrcholí finálovým zápasem, který se odehraje 11. června v Londýně.
  • Nominace Francie

    Brankáři: Hugo Lloris (Tottenham/ENG), Steve Mandanda (Marseille), Mike Maignan (Lille)

    Obránci: Benjamin Pavard (Bayern Mnichov/GER), Presnal Kimpembe (PSG), Raphaël Varane (Real Madrid/ESP), Clément Lenglet (Barcelona/ESP), Kurt Zouma (Chelsea/ENG), Lucas Digne (Everton/ENG), Lucas Hernández (Bayern Mnichov/GER), Léo Dubois (Lyon), Jules Koundé (Sevilla/ESP)

    Záložníci: Paul Pogba (Manchester United/ESP), Thomas Lemar (Atlético Madrid/ESP), Corentin Tolisso (Bayern Mnichov/GER), N'Golo Kanté (Chelsea/ENG), Adrien Rabiot (Juventus/ITA), Moussa Sissoko (Tottenham/ENG), Kingsley Coman (Bayern Mnichov/GER)

    Útočníci: Antoine Griezmann (Barcelona/ESP), Olivier Giroud (Chelsea/ENG), Kylian Mbappé (PSG), Ousmane Dembélé (Barcelona/ESP), Karim Benzema (Real Madrid/ESP), Wissam Ben Yedder (Monako), Marcus Thuram (Mönchengladbach/GER)
  • Francie

    Francouzi jsou stále ještě úřadujícími mistry světa, před třemi lety totiž ve finále světového šampionátu přemohli 4:2 Chorvaty. Na Mandžukićovu vlastní branku navázal z pokutového kopu Griezmann. Ve druhém poločase se trefili ještě Pogba s Mbappém a ani chorvatské snížení Francouzům zlato nesebralo. Ze základní sestavy finálového duelu je v nominaci hned deset hráčů, pouze Blaise Matuidi se s reprezentací rozloučil. Celkem má trenér Deschamps k dispozici rovnou čtrnáct mistrů světa!

    Jednoznačnou jedničkou mezi tyčemi je kapitán Hugo Lloris, který je také se 125 starty nejzkušenějším z aktuální nominace. Přes sto utkání v národním dresu má také Olivier Giroud. Útočník Chelsea sice ztratil pozici v základní sestavě londýnského klubu, ale i tak se mohl radovat z titulu v Lize mistrů. Naopak výbornou sezonu prožil navrátilec do reprezentace Karim Benzema, který v dresu Realu Madrid nastřílel ve 46 zápasech hned 30 branek. V ofenzivě nemůže chybět ani Kylian Mbappé. Forvard PSG je sice ve dvaadvaceti letech stále nejmladším z kádru Didiera Deschampase, ale rozhodně patří k nejdůležitějším. Obrannou řadu by měli tvořit Kimpembe s Varanem a dvojice beků z Bayernu Mnichov – Pavard s Hernándezem. Spolehlivost ve středu pole poté obstarají Kanté s Pogbou případně Rabiotem.

    Ani mistři světa se nevyhnuli náročné kvalifikaci na evropský šampionát. Po snadných vítězstvím v Moldavsku a na Islandu přišla tvrdá facka v podobě výboru proti Turecku. Francouzi nebyli schopni za celý zápas ohrozit branku a po zásluze padli 0:2. Kouč Deschamps ale včas namotivoval své svěřence a do závěru kvalifikace už francouzská mašina neprohrála a s klidem si zajistili postup na závěrečný turnaj.
  • Nominace Německa

    Brankáři: Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Bernd Leno (Arsenal/ENG), Kevin Trapp (Frankfurt)

    Obránci: Antonio Rüdiger (Chelsea), Marcel Halstenberg (Lipsko), Matthias Ginter (Mönchengladbach), Mats Hummels (Dortmund), Niklas Süle (Bayern Mnichov), Lukas Klostermann (Lipsko), Robin Gosens (Atalanta/ITA), Emre Can (Dortmund), Robin Koch (Leeds/ENG), Christian Günter (Freiburg)

    Záložníci: Joshua Kimmich (Bayern Mnichov), Toni Kroos (Real Madrid/ESP), Serge Gnabry (Bayern Mnichov), Jonas Hofmann (Mönchengladbach), Jamal Musiala (Bayern Mnichov), Florian Neuhaus (Mönchengladbach), Leon Goretzka (Bayern Mnichov), Leroy Sané (Bayern Mnichov), Ilkay Gündogan (Manchester City/ENG)

    Útočníci: Kai Havertz (Chelsea/ENG), Kevin Volland (Monako/FRA), Timo Werner (Chelsea/ENG), Thomas Müller (Bayern Mnichov)
  • Německo

    Němci před třemi lety zpackali mistrovství světa v Rusku. Po porážce s Mexikem na úvod turnaje ještě dokázal Toni Kroos parádním gólem v nastaveném čase otočit duel proti Švédsku, ale v boji o postup jinak precizní německá družina vyhořena s nadšeně hrající Jižní Koreou 0:2. Po nepostupu ze základní skupiny se spekulovalo i o konci trenéra Löwa, ale ten přijde až po letošním evropském šampionátu. Ostudu z Ruska zažilo hned dvanáct hráčů aktuálního kádru.

    Loučící se trenér Joachim Löw povolal do reprezentace to nejlepší, co aktuálně německý fotbal nabízí. Do národního dresu se tak vrátili i dříve odepsaní třicátníci Hummels s Müllerem. Kvůli operaci kolena přišel o šampionát Marc-André ter Stegen, ale ani přes výbornou sezonu v dresu Barcelonu by nejspíše roli jedničky neplnil. Ta už totiž dlouhé roky patří Manuelu Neuerovi! Němci mají přetlak především na ofenzivních postech. Ve středu pole může hrát Kimmich, Goretzka, Gündogan nebo Kroos. Na výsluní se tlačí také osmnáctiletý Jamal Musiala, který v dresu Bayernu prožil průlomovou sezonu. Křídla obstarají hráči Bayernu Mnichov – Serge Gnabry a Leroy Sané. V útoku poté může trenér Löw spoléhat na útočné duo z Chelsea – Havertz a Werner nebo právě na vracejícího se Thomase Müllera.

    Die Mannschaft rozehrál kvalifikaci na evropský šampionát těsných vítězstvím 3:2 v Nizozemsku o kterém rozhodl až v 90. minutě Nico Schulz. Právě Nizozemci ale uštědřili německé reprezentace jedinou ránu, když si z hamburského Volksparkstadionu odvezli výhru 4:2. Parta především kolem fotbalistů Bayernu bezpečně kontrolovala postup z první pozice a na závěr potupila Severní Irsko 6:1, když se hattrickem blýskl Gnabry.
  • Souboj trenérů

    Dvaapadesátiletý Didier Deschamps prožil fantastickou hráčskou kariéru. V roli defenzivního záložníka vyhrál co se dalo. S Marseille i Juventusem došel až na vrchol Ligy mistrů. Při ročním působení v Chelsea dokázal dovést londýnský celek k zisku prestižního FA Cupu. Reprezentaci Francie dovedl jako kapitán v roce 1998 k titulu mistrů světa, o dva roky později také ke zlatu z mistrovství Evropy. Ihned po ukončení aktivní kariéry se vrhl na trénování a i v něm je extrémně úspěšný. Podceňované Monako dovedl v roce 2004 až do finále Ligy mistrů, na lavičce Marseille následně vyhrál francouzskou ligu a tři domácí poháry. V roce 2012 se přesunul k národnímu týmu a i s ním došel až do finále domácího evropského šampionátu. Před třemi lety se po zisku titulu z mistrovství světa zařadil na exkluzivní list pouze třech mužů, kteří mají zlato ze světového šampionátu jako hráč i jako trenér.

    Pro Joachima Jöwa je EURO rozlučkovým turnajem, téměř po patnácti letech ho vystřídá na lavičce německého národního týmu Hans-Dieter Flick. Také Jöw působil v hráčské kariéře na postu záložníka, v Bundeslize odehrál v dresu Freiburgu, Stuttgartu nebo Frankfurtu více než 200 zápasů, ale start v dospělé reprezentaci si nepřipsal. S trénováním začal ve Frauenfeldu, poté se přes Stuttgart, Fenerbahce nebo Austrii Vídeň přesunul k reprezentaci a v roce 2006 vystřídal na lavičce Jürgena Klinsmanna. Německý tým dovedl v roce 2014 k titulu mistrů světa. Cestu na vrchol na mistrovství Evropy ale ani na tři pokusy nenašel. V roce 2008 bral stříbro, na dalších dvou šampionátech skončil v semifinále.
  • Fußball Arena München

    V soutěžích pod hlavičkou UEFA s názvem Fußball Arena München, jinak známá Allianz Arena je domovem bavorského giganta Bayernu Mnichov. Na tribuny mnichovského svatostánku se vejde až 75 tisíc diváků, kvůli protiepidemickým opatřením bude ale vpuštěno pouze 14 500 šťastlivců, kteří okusí atmosféru šampionátu na vlastní kůži.

    Výstavba supermoderní arény stála 340 milionů euro a byla slavnostně otevřena v květnu roku 2005. Od té doby hostila zápasy mistrovství světa 2006 nebo finále Ligy mistrů v roce 2012. V něm domácí Bayern padl s Chelsea po penaltovém rozstřelu.

    Kromě dnešního zápasu v Allianz Areně odehrají Němci i další dva duely v základní skupině s Portugalskem a Maďarskem. Z vyřazovacích bojů bude v Mnichově k vidění pouze jedno čtvrtfinále.
  • Rozhodčí

    Hlavní sudím souboje Francie s Německem je Carlos del Cerro Grande ze Španělska. Na čarám budou pětačtyřicetiletému arbitrovi pomáhat krajané Juan Carlos Yuste a Roberto Alonso Fernández. Čtvrtým rozhodčím je poté Srdjan Jovanović ze Srbska. V základně UEFA v Nyonu bude na duel dohlížet u videa Juan Martínez Munuera také ze Španělska.

    Carlos del Cerro Grande řídí zápasy ve španělské La Lize se dostal na listinu elitních rozhodčích v roce 2013. Před dvěma lety rozhodoval čtvrtfinále Ligy mistrů Ajax – Juventus (1:1), následně i semifinále Evropské ligy mezi Frankfurtem a Chelsea (1:1). Také letos si zapískal čtvrtfinále Ligy mistrů a to utkání Dortmundu s Manchesterem City (1:2).
  • Vzájemné zápasy

    Na mistrovství světa v roce 2014 na sebe Francie s Německem narazili ve čtvrtfinále. Do boje o medaile a následně až pro titul nasměrovala Němce trefa Matse Hummelse ještě z prvního poločasu.

    O dva roky později na evropském šampionátu šlo dokonce o semifinále. Francouzi se po dvou zásazích nejlepšího hráče turnaje Antoinea Griezmanna proklouzli do finále, kde ale následně nestačili na Portugalsko.

    O té doby spolu obě reprezentace odehrály přátelský duel 2:2 a v roce 2018 také dva zápasy v rámci Ligy národů. V Německu se týmy rozešly bez branek, ve francouzské odvetě se sice jako první z penalty prosadil Toni Kroos, ale po změně stran srovnal Griezmann, který měl také deset minut poslední slovo proměněným pokutovým kopem.
  • Úvodní sestavy:

    Francie: Lloris (C) – Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernández – Rabiot, Kanté, P. Pogba – Griezmann – Benzema, Mbappé.
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Lenglet, Lemar, Giroud, O. Dembèlé, Tolisso, K. Zouma, Digne, Coman, Ben Yedder, Koundé.

    Německo: Neuer (C) – Ginter, Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens – Havertz, Gnabry, T. Müller.
    Náhradníci: Leno, Trapp – Halstenberg, Volland, Werner, Süle, Klostermann, Neuhaus, Sané, Can, Koch, Günter.

    Rozhodčí: Del Cerro Grande (ESP) – Yuste (ESP), Fernández (ESP).
  • Základní sestavy nabízejí hned několik klubových soubojů! Jako doma se mohou cítit Benjamin Pavard s Lucasem Hernándezem, kteří trávník v Allianz Aréně z působení v Bayernu Mnichov dobře znají. Stejně tak i Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Serge Gnabry nebo Thomas Müller.

    Na hřišti se budou potkávat také tři spoluhráči z Realu Madrid. Na straně Francie Raphaël Varane a Karim Benzema, proti se postaví špílmachr Německa Toni Kroos.

    Aktuální šampioni Ligy mistrů z Chelsea mají v základní sestavě také tři své zástupce. Barvy Francie hájí N'Golo Kanté, za reprezentaci Německa poté nastupují Antonio Rüdiger a Kai Havertz.
  • Hlavní rozhodčí Carlos del Cerro Grande se svými kolegy již přivádí na hrací plochu mnichovské Allianz Areny obě úvodní jedenáctky, které vedou dva kapitáni, dva brankáři a dvě velké osobnosti svých týmů – Hugo Lloris a Manuel Neuer. Šlágr základních skupin mistrovství Evropy může za několik málo okamžiků začít.
  • Ještě před samotným zahájením přicházejí na řadu národní hymny obou zemí.
  • Utkání právě začalo.
  • O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali němečtí fotbalisté. Po Gnabrym byl u balonu Kroos s Gündoganem, poté přišel dlouhý nákop na Müllera, který udržel míč pro domácí reprezentaci na útočné polovině.
  • Hummels na krátkou vzdálenost přistrčil míč Gündoganovi. Záložník Manchesteru City ale neměl komu dále nahrát a tak musel zvolit ústup a přihrávku až k Neuerovi.
  • Kimmich nepřihrál přesně Müllerovi a hned toho využil Kanté. Právě od defenzivního štítu Francie však skončil míč za postranní lajnou. Němci okamžitě vhodili aut a mohou mířit do útoku.
  • Lehkým faulem se u postranní lajny provinil Kanté. Rychlou rozehrávku ale musel hlavní rozhodčí zastavit, balon byl ještě v pohybu. Nakonec si vzal exekuci volného přímého kopu na starost Kroos, ale Hummelsova hlavička zamířila jen vysoko nad branku.
  • Hugo Lloris rozehrával od své branky k Pavardovi, který musel v nouzi hrát na Pogbu a ten v souboji s Gonensem použil ruku více, než by bylo zdrávo. Píská se faul francouzského záložníka.
  • V úvodních minutách jsou více u balonu Němci. Gonesova pobídka měla najít Havertze, ale čerstvý vítěz Ligy mistrů s Chelsea byl až za vysunutým Kimpembem.
  • Ke slovu se konečně mohli dostat i Francouzi. Pavardův aut sice našel Griezmanna, ale německá aktivita okamžitě přinutila ofenzivní eso Barcelony ke ztrátě.
  • Žlutá karta
    Kimmich přišel do souboje s Hernándezem až příliš pozdě. Svého spoluhráče z Bayernu poslal tvrdě k zemi a po zásluze vidí první žlutou kartu v zápase.
  • Vůbec poprvé se k balonu dostal také Kylian Mbappé. Přihrávkou více k ose trávníku sice našel Benzemu, ale ten napálil z blízkosti jen sobě dobře známého Toniho Kroose.
  • Rüdiger zkoušel oslovit dlouhým pasem rozběhnutého Gosense, ale se sedmi zápasy nejméně zkušený hráč na trávníku z pohledu reprezentačních startu nedokázal zasáhnout míč na hrací ploše.
  • Úvodní desetiminutovka vyšla o poznání lépe Němcům. Výběr trenéra Löwa drží balon povětšinou balon na svých kopačkách. Nyní se do rozehrávky zapojil také Manuel Neuer.
  • Gnabry si došel pro balon až hluboko do středu trávníku. Poté přihrával na pravou stranu Kimmichovi, který spolupracoval s Havertzem, ale Müller už akci Die Mannschaftu nedokázal více rozvinout.
  • Po Griezmannově nahrávce spěchal do útoku Mbappé. Mladík z PSG ještě vracel balon svému kolegovi, ale Griezmann nedokázal lépe přihrát schovanému Benzemovi.
  • Nyní se rozehrávky ujal Varane. Přes napadající Němce však musel opatrně přihrávat na krátkou vzdálenost Pavardovi. Francouzi jsou okamžitě po zpracování pod tlakem a nyní musel po ztrátě upalovat do obrany i Mbappé.
  • Perfektní obranný zákrok předvedl Kroos, který tělem odstrčil od balonu Mbappému. Další chybu v rozehrávce ale udělal Müller, ale Němcům se balon vrátil na kopačky.
  • Hned několikrát si vyměnili míč stopeři francouzské reprezentace Kimpembe s Varanem. Následně se stáhl pro balon Pogba, který ještě prostrčil do pohybu Pavardovi a ten získal pro Francouze rohový kop.
  • Důležité
    Od rohového praporku centroval do šestnáctky Antoine Griezmann. Pogba se dokázal prosadit k hlavičce z hranice malého vápna, ale branku trestuhodně netrefil.
  • Už už to vypadalo na nebezpečnou akci i na druhé straně. Müller přihrával ve velké rychlosti Gnabrymu, který už ale nedokázal najít lépe postaveného Havertze.
  • Důležité
    Manuel Neuer musel poprvé zasahovat! Kylian Mbappé si navedl míč z levé strany více k ose trávníku, na nic nečekal, nenechal se odstrčit Kimmichem a táhlou střelou donutil německého gólmana k povedenému zákroku.
  • Druhý rohový kop Les Bleus nebyl tak nebezpečný. Němci s přehledem odvrátili balon z pokutového území a následný nákop Rabiota už si domácí reprezentace bez problémů pohlídala.
  • Opět skvělý Neuer. Nyní přečetl průnikovou nahrávku, který by šla přesně do běhu Mbappému. Německý brankář ale vystartoval až před vápno a byl u míče o něco dříve než francouzský rychlík.
  • Gól
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie se dostává do vedení! Zpoza postranní lajny vhazoval Pavard, následně vyhrál silový souboj Paul Pogba, který našel parádním centrem Lucase Hernándeze. Bek Bayernu Mnichov stříleným centrem hledal ještě Mbappého, ale balon si srazil do vlastní sítě MATS HUMMELS. Neuer už nemohl na nešťastný moment reagovat.
  • Němci ihned po rozehrávce touží po vyrovnání. Kroos sice ještě na hranici vápna netrefil balon ideálně, poté ještě rozvinul akci Müller, který ale ze střední vzdálenosti branku neohrozil.
  • Po několika nepřesnostech ve středu pole vyplaval balon u Gosense. Následně se prosadil u lajny Müller a náběh Gündogana poté musel řešit faulem těsně před pokutovým územím až Kanté.
  • Balon si na místo přestupku postavil Toni Kroos. Špílmachr Real Madrid pálil tvrdě, ale našel jen horní polovinu obranné zdi francouzského týmu. S míčem mohou pokračovat domácí reprezentanti.
  • Müller parádním obloučkem vyslal do pokutového území Havertze. Stále jen dvaadvacetiletý útočník si ale nedokázal lépe zpracovat balon a toho v obraně využil Varane.
  • Další faul na třiceti metrech před brankou Francie. Tentokrát skončil na trávníku Thomas Müller.
  • Hugo Lloris si nechal postavit na hranici vápna čtyřčlennou zeď. Tentokrát Kroos sice zeď překonal, ale balon zamířil jen vysoko nad břevno francouzské branky.
  • Pogba sice vyhrál hlavičkový souboj po výkopu Llorise, ale balon sebral v území nikoho Kroos. Němci neměli téměř žádnou práci se ziskem míče a mohou pokračovat v mírném tlaku.
  • Joshua Kimmich se dokázal prosadit kolem Hernándeze, poté se dožadoval rohového kopu. Balonu se skutečně dotkl jako poslední Kanté, ale hlavní sudí nechává rozehrávat od branky.
  • Francouzi se museli v posledních minutách bránit a tak nyní v postupně kombinaci uklidňují hru. Pogba spolupracoval s Rabiotem, poté byl u balonu i Griezmann, ale to už byla německá obrana zformována před vápnem.
  • Kimmichův aut skončil u Havertze. Následně se ale dostal do problémů při rozehrávce Rüdiger, ale nakonec s pomocí Neuera nedal Mbappému šanci při napadání.
  • Už to vypadalo, že mohou jít Francouzi do otevřenější obrany. Rabiot nahrával na pravou stranu Pavardovi, který ale balon zasekl a toho využili defenzivní hráči Německa k návratu na svá místa.
  • Kimpembe nerozehrál zrovna přesně a Němci si už brousili zuby na zisk balonu v hodně nebezpečném prostoru. Vše ale za Kimpembeho vyřešil parádním obranným zákrokem Kanté.
  • Od Hummelse putoval balon jen na krátkou vzdálenost ke Ginterovi. Stoper Mönchengladbachu přihrával podél postranní lajny ke Kimmichovi, který ještě prodloužil na Müllera. Kroosova pobídka už ale na Havertze neprošla.
  • Mbappé pláchl po levém kraji, poté se snažil ještě před koncovou čárou nahrávat do ohně před Neuera, ale to už přijel ve skluzu Ginter. Následovat bude rohový kop.
  • Griezmannův rohový kop znovu domácím příliš práce nenadělal. Němci se lehce ubránili, ale ani oni se k rychlému protiútoku nehrnou. Postupnou rozehrávku si vzal na starost Kroos.
  • Důležité
    Po Kroosově nahrávce byl na levé straně u balonu Gosens. Tečovaný centr srazil Gnabry přesně do pohybu Gündogana, který se ale v klíčovou chvíli zalekl bránícího Pogby a branku netrefil.
  • Lloris sice vykopával od své branky, ale Francouzi si míče příliš dlouho neužili. Rüdiger společně s Hummelsem odzbrojili Benzemu. Na druhé straně poté ubránil Müllera Kimpembe.
  • První poločas pomalu míří ke svému závěru. Tvrdý souboj spoluhráčů z Bayernu. Kimmicha povalil Hernández, ten ho při pádu trefil kopačkou do obličeje. Vše musí uklidňovat až hlavní sudí Del Cerro Grande.
  • Gosens přihrával Kroosovi jen do souboje. Skvěle balon vypíchl Kanté a Francouzi sice mohli jít do otevřenější defenzivy, ale vše končí jen ofsajdem Karima Benzemy.
  • V pokutovém území Francie přihrával na pár decimetrů Gündogan Havetzovi, ten se rychle otočil směrem k brance, ale z blízkosti napálil jen chrániče bránícího Kimpembeho.
  • Pogbu ve středu pole lehce přidržel Kroos. Hlavní sudí okamžitě odpískal faul německého záložníka. Francouzi rozehráli jen zpět ke stoperům a nikam se v závěru první půle neženou.
  • Z pravé strany mířil do vápna Paul Pogba. Tentokrát proti sobě měl ale kromě Kroose i Rüdigera a s přesilou si nevěděl rady. Griezmann sice vybojoval autové vhazování, ale ihned poté se Pogba ocitl v ofsajdu.
  • Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
  • Po autovém vhazování Hernándeze měli Francouzi potíže s dotírajícím Gnabrym. Po obranném odkopu sebral balon ve středu trávníku Ilkay Gündogan.
  • První poločas skončil.
  • Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Do šaten odcházejí spokojeněji Francouzi, kteří nad Německem vedou v polovině zápasu 1:0.

    Utkání odstartovalo pozvolna. Až v 16. minutě naservíroval Griezmann centr od rohového praporku na hlavu Pogby, který v nadějné pozici branku těsně minul. O několik okamžiků později prověřil Manuela Neuera nebezpečnou ránou ze vzdálenější tyči Kylian Mbappé. Skóre se měnilo až ve 20. minutě, když po přenesení hry od Paula Pogby měl otevřený prosto ve vápně Hernández a jeho nahrávku na Mbappého si srazil do vlastní sítě Mats Hummels. Jediná slibnější šance Němců v prvním dějství přišla až těsně před přestávkou, ale Ilkay Gündogan se zalekl bránícího Pogby a zakončil mimo tři tyče.
  • Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 42%-58%
    Střely na branku: 1-0
    Střely mimo: 1-4
    Rohové kopy: 3-0
    Ofsajdy: 1-1
    Fauly: 4-6
  • Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
  • Začal druhý poločas.
  • Beze změn v sestavách může začít druhý poločas rozehrávkou ze středového kruhu. Francouzi se ihned po úvodním doteku hnali kupředu po pravém kraji.
  • Kimpembe si několikrát vyměnil míč s Varanem. Právě stoper PSG následně oslovil svého někdejšího spoluhráče z francouzského velkoklubu Adriena Rabiota. To už se ale k míči dostali také Němci.
  • Kylian Mbappé mířil z levé strany do vápna, proto sobě měl pouze Hummelse, ale zkušený stoper si dokázal i s o poznáním rychlejším soupeřem poradit perfektní poziční hrou.
  • Gosens byl u postranní lajny pod tlakem a tak raději zvolil ústup a přihrávku až k Rüdigerovi. Nakonec balon doklouzal i k Manuelu Neuerovi.
  • Skvěle se otočil po zpracování Pogba kolem Kroose. Další nahrávka už ale záložníkovi Manchesteru United nevyšla podle představ. Němci však opět ztratili balon po vynikajícím zákroku Kantého.
  • Adrien Rabiot sice odzbrojil Gündogana, ale poté si balon předkopl až příliš daleko před sebe a najednou měl snadný obranný zákrok hned před sebou Matthias Ginter.
  • Po Gündoganově nahrávce mohl pokračovat v akci na pravé straně Kimmich. Nadýchaný centr do šestnáctky měl sice najít Müllera, ale lépe si ve vzduchu vedl Varane.
  • Důležité
    Obrovská šance Francie! Parádní kolmici za obranu narýsoval Mbappé, Rabiot na hraně ofsajdu proklouzl do vápna, ale prudkou ránou v pádu poslal balon jen do tyče.
  • Němci uklidňují hru v kombinaci u středového kruhu. Nakonec směrem kupředu pádil Gosens, ale dlouho očekávaná přihrávka na Müllera byla lehce ubráněna.
  • Důležité
    Také Němci nebyli daleko od gólu! O poznání lepší centr poslal do vápna Robin Gosens. Balon přelétl na vzdálenější tyč, kde byl téměř osamocený Gnabry, který ale z voleje branku netrevil.
  • Po faulu na Kimmicha rozehrával standardní situaci Toni Kroos. Na první tyči přizvedl balon Havertz a vysoký míč si poté sebral do rukavic gólman Tottenhamu Hugo Lloris.
  • Hra se nyní přelévá ze strany na stranu. Benzema bleskovou přihrávkou rozběhl Mbappého. Už už to vypadalo, že dvaadvacetiletý útočník dokáže zakončit, ale nakonec trefil jen Gintera.
  • Druhý poločas pokračuje v obrovském tempu. Po Rüdigerově nahrávce musel podstoupit souboj s Pogbou Gündogan, ale udržel míč a Němci mohou pokračovat v útoku.
  • Důležité
    Tentokrát Gosens necentroval až do vápna, ale přihrával na krátkou vzdálenost Müllerovi. Akce pokračovala pasem Kimmicha, následně právě Gosens se snažil zakončit, ale tělem trefil jen Pavarda. Kroosovo zakončení z hranice vápna už přišlo po odpískání.
  • I po hodině hry vede Francie nad Německem díky vlastní brance Hummelse 1:0. Na hrací ploše je mezitím ošetřován Pavard, který je zjevně otřesen po direktu od Gosense.
  • Benjamin Pavard bude v pořádku. Po ošetření musel sice za postranní lajnu, ale u lékařů příliš dlouho nevydržel a hned se hlásil o návrat na trávník.
  • Z rohového čtvrtkruhu centroval Joshua Kimmich. Před Llorisem se prosadil na přední tyči Griezmann a odvrátil hrozící nebezpečí. Němci ale po odraženém balonu pokračují v kombinaci.
  • Vynikající práci proti Mbappému odvedl v obraně Ginter. Francouzského snajpra dokázal zastavit čistým skluzem ještě u středové čáry. Francouzi poté balon pouze odevzdali.
  • Havertz našel na pravé straně Kimmicha, který na nic nečekal a cpal balon do vápna. V nebezpečném prostoru srazil míč mimo tři tyče Varane.
  • Tlak německé reprezentace se stupňuje. Po rohovém kopu rozvíjel akci Müller, po něm i Gosens, ale přihrávka podél koncové čáry skončila v náručí Huga Llorise.
  • Francouzi po minutách v defenzivě mířili do útoku. Griezmann našel Benzemu, ten si kličkou více k ose trávníku připravoval pozici ke střele, ale napálil jen Kimmicha.
  • Důležité
    Francouzi se několik sekund radovali z nádherné branky Kyliana Mbappého! Mladý útočník přezval míč na levé straně, obránci ustupovali a tak Mbappé napálil míč dokonale k tyči. Píská se ale milimetrový ofsajd.
  • Kimpembe cpal balon na levý kraj k nohám Hernándeze. Po náporu v posledních minutách se nyní německý výběr zatahuje do defenzivy. Ještě ve středovém kruhu však získal míč Gündogan.
  • Právě Ilkay Gündogan cpal balon na obsazeného Havertze. Nakonec centroval do vápna Kimmich, ale míč byl sražen na další rohový kop. Následný pokus od rohového praporku si pohlídal před Rüdigerem Lloris.
  • Do hry v nejbližší době zasáhnou Sané s Wernerem. Joachim Löw připravuje první změny v sestavě německého výběru.
  • Obléhání francouzského pokutového území pokračuje. Nyní si skvěle pohlídal pohyb Havertze Presnel Kimpembe. Do protiútok mohl Griezmann, ale raději podržel míč pro Pavarda.
  • Po střetu s Mbappém skončil na trávníku Matthias Ginter. Se stoperem německého týmu to nevypadá nejlépe a plány se střídáním se nejspíše budou měnit. Komplikace pro Němce.
  • Střídání
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Timo Werner.
  • Střídání
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Leroy Sané.
  • Ginter se zatím vrací do hry. Mezitím se chystá pro střídání také Emre Can. Francouzi nyní ušetřili drahocenné minuty, které by mohly německému týmu v závěru chybět.
  • Kroos si přišel pro balon až ke stoperům. Následně si narazil s Kimmichem, ale napadající Griezmann je vytlačil zpět na polovinu německého celku.
  • Parádní dlouhý pas si dokonale zpracoval Joshua Kimmich. Následně se zbavil bránícího Hernándeze, ale centr už znovu posadil jen do rukavic Huga Llorise.
  • Důležité
    Neskutečný zákrok Matse Hummelse! Mbappé rozdílem dvou tříd přesprintoval zkušeného stopera, který ale na poslední chvíli skluzem zastavil unikajícího Francouze.
  • Griezmanna sice ve vzdušném souboji přehlavičkoval Hummels, ale balon se odrazil jen k nohám Pogby. Záložník Manchesteru United nyní ve druhém poločase tolik vidět, ale nyní ještě dokázal rozběhnout Mbappého.
  • Pogba se z pravé strany přes Kroose k centru neprosadil a Francouzi se museli vracet do obrany. Werner následně nedokázal lépe najít unaveného Toniho Kroose.
  • Zápas stále pokračuje s obrovským nasazením. Kimmich si tělem pohlídal míč před Hernándezem, následně spadl na trávník a hlavní sudí odpískal faul. O několik sekund později hrál nečistě i Gosens.
  • Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Francouzi i nadále vedou nad Německem díky vlastní brance Hummelse z prvního dějství 1:0.
  • Robin Gosens už toho má také na levé straně dost a místo úprku do útoku zvolil raději přihrávku jen zpět k nohám Rüdigera. Francouzi se musí znovu bránit.
  • Francouzi se znovu radovali z druhého zásahu. Pogba až příliš dlouho čekal s přihrávkou na Mbappého. Útočník PSG ještě v úniku nahrál zcela volnému Benzemovi, který už měl práci snadnou.

    Po přezkoumání na videu však gól pro ofsajd neplatí!
  • Němci vrhají všechny síly do útoku. Na pravé straně byl rozběhnutý Kimmich, ještě přihrál Müllerovi, který napálil z blízkosti ruku Rabiota.
  • Střídání
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Matthias Ginter, přichází Emre Can.
  • Střídání
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Kevin Volland.
  • Leroy Sané si připravil míč po ruce Rabiota na třicet metrů od branky Llorise. Tvrdou ránu však poslal přes zeď i nad břevno francouzské branky.
  • Střídání
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Corentin Tolisso.
  • Toni Kroos kroutil míč od rohového praporku do vápna, ale centr zachytil ještě na první tyči Antoine Griezmann. Němci ještě zůstali natlačeni těsně před šestnáctkou, ale k zakončení se opět neprokousali.
  • Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase rovnou šest minut.
  • Adrien Rabiot zůstává na trávníku a notnou dávku nastavení ukrojí jeho ošetření. Záložník Juventusu musí za postranní lajnu.
  • Zatímco se rozehrálo se Rabiot vrátil rychle na trávník. Němečtí fotbalisté e nemohou přesunout až do blízkosti francouzské branky. Ani souhra Kimmicha s Kroosem ovoce nepřinesla.
  • Tentokrát to Kimmich zkusil kolem Hernándeze a dokázal se uvolnit. Nakonec cpal balon do nebezpečného prostoru ve vápně Müller, ale Werner ani Volland se k zakončení nepropracovali.
  • Střídání
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Adrien Rabiot, přichází Ousmane Dembèlé.
  • Jednu z posledních akcí zápasu rozehrál Joshua Kimmich. Vůdce Bayernu Mnichov chtěl najít Saného, který ale při zpracování podklouzl a míč mu utekl až za postranní lajnu.
  • Francouzi natahují čas. Hernándezovi trvalo dobrých dvacet sekund než vhodil míč zpět do hry zpoza postranní lajny. Následně se ale k balonu prosadil pouze Rüdiger.
  • Šestá nastavená minuta sice vypršela, ale hlavní rozhodčí ještě přidává po ošetření Rabiota. Pogba dlouhý nákop nasměroval do prostoru, kde cítil Mbappého, ale o něco dříve byl u míče Neuer.
  • Konec zápasu.
  • Hlavní arbitr Carlos Del Cerro Grande nakonec nastavil ve druhém poločase hned osm minut, ty jsou však pryč a Francouzi tak v mnichovské Allianz Areně vítězí nad domácím Německem 1:0!

    Utkání odstartovalo pozvolna. Až v 16. minutě naservíroval Griezmann centr od rohového praporku na hlavu Pogby, který v nadějné pozici branku těsně minul. O několik okamžiků později prověřil Manuela Neuera nebezpečnou ránou ze vzdálenější tyči Kylian Mbappé. Skóre se měnilo až ve 20. minutě, když po přenesení hry od Paula Pogby měl otevřený prosto ve vápně Hernández a jeho nahrávku na Mbappého si srazil do vlastní sítě Mats Hummels. Jediná slibnější šance Němců v prvním dějství přišla až těsně před přestávkou, ale Ilkay Gündogan se zalekl bránícího Pogby a zakončil mimo tři tyče.

    Po změně stran sice následoval mírný tlak Die Mannschaftu, ale Francouzi využívali rychlé protiútoky. V 53. minutě pláchl obraně Rabiot, ale v nouzi trefil pouze tyč. Následně zahrozili i domácí, ale po Gosensově přetaženém centru pálil z voleje Gnabry jen nad břevno. Po více než hodině hry sice Kylian Mbappé dokonalou ránu usměrnil parádně k tyči, ale to už byl zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Gól Francie nemohl být uznán ani v 85. minutě, kdy šla Pogbova nahrávka na Mbappého do ofsajdu a Benzemovo uklizení míče do odkryté sítě se nepočítalo.
  • Již za čtyři dny přivítají Němci znovu na mnichovském stadionu silné Portugalce, kteří dnes přehráli 3:0 Maďarsko. Pokud by výběr Joachima Löwa opět neuspěl, tak už by měl cestu do osmifinále velmi komplikovanou.

    Naopak úřadující mistři světa se mohou radovat z vydařeného vstupu do turnaje. Tým okolo brankáře Huga Llorise čeká právě maďarské družstvo.
  • Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:1.
    Střely mimo: 2:6.
    Rohy: 3:5.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 7:10.
  • To už je z utkání Francie – Německo vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek úterního večera.