Fotbal - online přenos Belgie - Itálie, 2. července 2021 21:00, Football Arena Munich, Mnichov

Belgie

Itálie

1 : 2

(1:2)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
  • Vítám všechny fotbalové fanoušky u atraktivního čtvrtfinálového střetnutí mistrovství Evropy, v němž se představí Belgie, která vyzve Itálii. Jedná se o souboj, v němž je Itálie favoritem, alespoň podle kursů sázkových kanceláří. Ovšem Belgie je zase jedničkou žebříčku FIFA, a tak nás čeká velmi zajímavý duel.
  • Cesta Belgie šampionátem

    V základní skupině Belgie přemožitele nenašla, a tak pokračovala s plným počtem bodů dále. Nejlepší celek v žebříčku FIFA si postupně poradil s Ruskem, Dánskem a pak také s Finskem. Společně s Belgií postoupilo do další části turnaje Dánsko. Vyřazovací pavouk chtěl tomu, aby Belgii vyzvalo Portugalsko, které ve střetnutí vypadalo herně mnohem lépe, ale osmifinálový souboj rozhodl jedinou trefou Thorgan Hazard. Jenže Belgie musí počítat také dvě citelné ztráty, jelikož střetnutí s Portugalskem nedohráli Kevin De Bruyne, jenž byl nešetrně atakován ve středovém kruhu a Eden Hazard, jenž si přivodil svalové zranění. Nad jejich startem tak visí minimálně otazník. Nejlepším střelcem týmu pak je osmadvacetiletý Romelu Lukaku, který se radoval třikrát.
  • Cesta Itálie šampionátem

    V domácím prostředí se Itálie prezentovala velmi povedenými výkony, ovšem pak přišlo stěhování do Anglie a další předvedená hra už nebyla tak dobrá. Ovšem vraťme se ještě chviličku ke skupině, kde reprezentace z jižní Evropy skončila na vedoucí pozici, když získala plný počet bodů a navíc neinkasovala. Italský celek si postupně poradil s Tureckem, Švýcarskem a Walesem. V osmifinále na Italii čekalo Rakousko, čekalo se snadné vítězství, ale opak byl pravdou. Rakousko se favoritovi vzepřelo, dovedlo utkání do prodloužení, které rozhodl Matteo Pessina. Nejlepšími střelci týmu jsou Ciro Immobile, Manuel Locatelli a Matteo Pessina. Všichni zmínění se prosadili dvakrát.
  • Naposledy se obě reprezentace setkaly ve skupinové fázi EURA, psal se červen 2016. Z vítězství 2:0 se radovala Itálie, ze kterou se prosadili Emanuele Giaccherini a Graziano Pellé. Díky tomuto vítězství se Itálie radovala z vítězství skupiny přesto, že měla stejný počet bodů jako druhá Belgie.

    13.06.2016 Belgie – Itálie 0:2
    13.11.2015 Belgie – Itálie 3:1
    30.05.2008 Itálie – Belgie 3:1
  • Kdo půjde do bojů o medaile? To začneme odtajňovat v pátek od 21 hodin. Ze zajímavého střetnutí je pro vás připravený podrobný textový přenos, kterým vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit nejlepším reprezentačním fotbalem.
  • Ještě jednou vás vítám u střetnutí mezi Belgií a Itálií, který by měl nabídnout atraktivní podívanou a duel bude rozhodovat slovinský sudí Slavko Vinčić. Souboj startuje za pětasedmdesát minut, a tak si za malou chvilku představíme sestavy obou soupeřů.
  • Úvodní sestavy:

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen (C) – Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard – De Bruyne, R. Lukaku, Doku.
    Náhradníci: Sels, Kaminski – Boyata, Carrasco, D. Mertens, Denayer, Dendoncker, Ch. Benteke, Chadli, Batshuayi, Trossard, Praet.
    Trenér: Roberto Martínez.

    Itálie: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (C), Spinazzola – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Immobile, L. Insigne.
    Náhradníci: Sirigu, Meret – Locatelli, Belotti, D. Berardi, Pessina, Emerson, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Bastoni, Tolói.
    Trenér: Roberto Mancini.

    Rozhodčí: Slavko Vinčić – Tomaž Klančnik, Andraž Kovačič (všichni Slovinsko).
  • Důležité
    Na vítěze ze střetnutí Belgie – Itálie budou v semifinále čekat hráči Španělska, kteří před malou chvilkou vyřadili Švýcarsko po penaltách!
  • Všechno důležité už se chystá k začátku zápasu! Ovšem ještě před samotným výkopem zazní hymny zúčastněných zemí. Následně už se můžeme těšit na atraktivní utkání.
  • V minulém zápase se Belgii zranil kapitán Eden Hazard, který bude citelně scházet. Jeho místo zaujal záložník francouzského Rennes Jeremy Doku. Na druhé straně budou ve stoperské dvojici působit zkušení obránci Juventusu Giorgio Chiellini a Leonardo Bonucci.
  • Jistě bude zajímavé také sledovat oba střelce z povolání, kteří působí v italské Serii A. Na straně Belgie je řeč o Romelu Lukakovi, jenž hájí barvy Interu Milán. Mezi Italy toto postavení zaujímá útočník Lazia Řím Ciro Immobile.
  • Utkání právě začalo.
  • Jdeme na to, jelikož slovinský rozhodčí Slavko Vinčić poprvé použil svou píšťalku! Romelu Lukaku byl prvním hráčem, který se chopil balonu. Belgie ale začíná opatrně, poprvé se do hry zapojil také brankář Thibaut Courtois.
  • Belgie do dnešního střetnutí nastoupila v červených dresech a je vedená jako domácí! Naopak Itálie se oblékla do bílé sady a je pochopitelně na hostující straně!
  • Důležité
    Začínáme ve velkém stylu, když Kevin De Bruyne vyslal pěknou kolmici na hranici šestnáctky, kde si míč do běhu posunul Romelu Lukaku. Jenomže jeho pohyb zachytil Giorgio Chiellini a jeho práci dokonal brankář Gianluigi Donnarumma.
  • Domácí mužstvo rozehrávalo rohový kop, kterého se chopil Kevin De Bruyne. Jeho pas mířil na přední tyčku, kde na balon nedoskočil Toby Alderweireld, a tak se Itálie v pohodě ubránila.
  • Hostující mužstvo se muselo dál bránit, když se na levé straně chopil míče Jeremy Doku, který si ale vzal velké sousto, když měl proti sobě dva soupeře. Přes Giovanni Di Lorenzo už se nedostal.
  • A znovu dvojice Romelu Lukaku – Giorgio Chiellini. Belgický útočník se dostal ke střele, která zaprvé mířila nad branku a zadruhé letěl do vzduchu praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
  • Pas z levé strany mířil do pravé části šestnáctky, kde se nacházel pohotový Federico Chiesa. O zbytek práce se postaral brankář Realu Madrid Thibaut Courtois. Ten okamžitě otočil hru, když akci táhl Jeremy Doku, který nedal přesnou přihrávku před branku Itálie.
  • Na pravé straně byla k vidění kombinace hostujícího celku. Giovanni Di Lorenzo hledal více u postranní čáry postaveného Nicolóa Barellu, avšak přihrávka neprošla, Itálie bude vhazovat.
  • Velké sousto si vzal Thomas Meunier, jenž si píchl míč kolem soupeře, ale toho ještě zastoupil Leonardo Spinazzola. Následně na středu hrál Jorginho, který našel Lorenza Insigneho, jehož pokus prolétl jen vedle pravé tyče.
  • Běží už desátá minuta hry, která zatím nabízí oťukávací taktiku, i když Romelu Lukaku si připsal jednu zajímavou příležitost. Vypadá to také, že Belgie se bude více soustředit na bránění a rychle vyrážet do protiakcí.
  • Vhazování Belgie mířilo jen k vlastnímu brankáři, jenž se nacházel pod tlakem, a tak musel vymyslet odkop. Hlavičkový souboj pak vyhrál Axel Witsel. Jenomže Jorginho předčil záložníka Manchesteru City.
  • Domácí celek rozehrával další rohový kop, který poslal Kevin De Bruyne na první tyčku, kde se nacházeli bránící hráči. Následně akci vytáhl Nicoló Barella, jehož nedovoleně atakoval Axel Witsel.
  • U postranní čáry fauloval Thorgan Hazard, jenž zezadu srazil soupeře a nabídl Itálii první standardní situaci.
  • Radost Itálie skončila po vstupu VARU! Lorenzo Insigne rozehrál standardní situaci a míč propadl na malé vápno, kde byl výborně postavený Leonardo Bonucci, jenž jej nasměřoval k levé tyči. Jenomže nejprve se aktivně zapojil do hry Giorgio Chiellini a po něm také Giovanni Di Lorenzo, jenž byli v ofsajdu. Pokračujeme za nerozhodného stavu!
  • Po rychlém rozhodnutí se pokračuje ve hře! Z levé strany se do vápna hnal Jeremy Doku, jehož přihrávka na penaltu nebyla přesná. Po chvilce to zpoza vápna zkusil také Kevin De Bruyne, jehož zakončení bylo zablokované a zamířilo do postranní lajnu.
  • Thorgan Hazard na své straně trochu zaspal, když se přes něj probojoval Federico Chiesa. Jeho následná přihrávka mířila na první tyčku, jenže výborně byl postavený Thomas Vermaelen.
  • V posledních minutách je Itálie více na balonu a také na útočné polovině! Hráči v bílých dresech se snaží vytáhnout soupeře z bloku a najít cestičku před branku. Zatím spíše marně, ale stále je velmi hodně dlouhá doba ke vstřelení vedoucího gólu.
  • Žlutá karta
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Marco Verratti (Itálie), který si prohlédl žlutou kartu. Youri Tielemans si pustil výbornou přihrávku od spoluhráče a následně byl stažen na zelený pažit.
  • Žlutá karta
    Role se otočily a žluté karty se také dočkal Youri Tielemans (Belgie), jenž zezadu sestřelil před malou chvilkou faulujícího Marca Verrattiho.
  • Důležité
    Thomas Meunier dával přihrávku na střed, která byla ale sražená do strany, kde se nacházel Kevin De Bruyne. Záložník Manchesteru City pokračoval k šestnáctce, kde oklamal Leonarda Bonucciho a vypálil k levé tyči! Jenomže Gianluigi Donnarumma vytáhl parádní zákrok a míč vytěsnil na roh!
  • Kevin De Bruyne byl znovu při chuti, když vystřelil zpoza šestnáctky. Jenomže na jeho technický pokus si počíhal znovu připravený Gianluigi Donnarumma.
  • Na levé straně vymýšlel Leonardo Spinazzola, který se odhodlal k centru, jenž zablokoval Thomas Meunier. Krajní obránce Dortmundu pak odkopl míč a Belgie se zlobí, jelikož nebyl odpískán faul na Lukakua.
  • Důležité
    Kevin De Bruyne si velmi pěkně pustil míč a zbavil se soupeře, najednou Belgie šla ve třech na stejný počet obránců. Romelu Lukaku už neměl moc času, a tak přes obránce zamířil na levou stranu. S pokusem po zemi si poradil Gianluigi Donnarumma, jenž míč konečky prstů vyrazil na další roh.
  • Zleva zamířil do velkého vápna Leonardo Spinazzola, jehož pokus zablokoval Toby Alderweireld. Itálie pokračovala v akci a zpoza šestnáctky to zkusil také Lorenzo Insigne, jenž mířil jen nad branku domácího mužstva.
  • Itálie v dosavadním průběhu zápasu držela míč více na kopačkách, naopak Belgie byla zase více nebezpečnější. Regulární branky jsme se zatím nedočkali, avšak sledujeme velmi atraktivní fotbal.
  • Leonardo Spinazzola se znovu nedostal přes krajního obránce Belgie, jenž centr srazil na rohový kop. K praporku přispěchal Lorenzo Insigne, jehož centr na první tyči odvrátil za postranní lajnu Thomas Vermaelen.
  • Giovanni Di Lorenzo se u postranní čáry nechal faulovat, když jej nedovoleně atakoval Thorgan Hazard. Itálie rychle rozehrála a v pokutovém území skončil na trávníku Ciro Immobile, avšak rozhodčí hru pustili.
  • Gól
    Itálie právě vstřelila branku!
    Zatímco Ciro Immobile ležel na trávníku, tak italská akce pokračovala a skončila vedoucí brankou! Marco Verratti posunul míč na pravou stranu šestnáctky, kde míč zpracoval NICOLÓ BARELLA, jenž nechytatelně poslal svou střelu ke vzdálenější tyči – 0:1! Asistence: Marco Verratti.
  • Thibaut Courtois dostal velmi nepříjemnou přihrávku od spoluhráče, jelikož se nacházel pot tlakem. Brankář Realu Madrid byl opravdu atakován, naštěstí pro něj odpískal slovinský sudí faul.
  • Belgie rozehrávala další rohový kop, další centr před branku poslal Kevin De Bruyne. Na hranici malého vápna se nejvýše dostal Giorgio Chiellini, jenž předčil Axela Witsela. Domácí mužstvo musí zapnout a hodně přidat.
  • Hráči v bílých dresech jsou ve vedení, ale opět na nic nečekají. Itálie velmi dobře napadala na útočné polovině a nepřesností se předvedl Thorgan Hazard, jemuž balon utekl za postranní lajnu, vhazování pro Belgii.
  • V dosavadním průběhu šampionátu mohla Belgie hrát svou hru, ovšem proti Itálii bude muset hrát více nátlakově, s čímž se zatím nestřetla. Uvidíme, jak si celek kolem Kevina De Bruyneho poradí.
  • Až k levé postranní lajně si naběhl Romelu Lukaku, kterému se nepovedlo odcentrovat. Stejně také dopadl Jeremy Doku, jenž zase musel volit přihrávku zpátky. Toby Alderweireld pak otočil hru na druhou stranu.
  • Belgie na malou chvíli přišla o míč, který následně vybojoval Kevin De Bruyne. Jenomže hráčům v červených dresech se kombinace nepovedla a navíc se faulu dopustil Axel Witsel, jenž atakoval Marca Verrattiho.
  • Důležité
    Jdeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu, Marco Verratti rozehrál další roh. Do vzduchu se nejvýše dostal Thomas Meunier, jenž míč odehrál těsně za šestnáctku. Federico Chiesa následně vyslal pěkný střelecký pokus, který mířil jen těsně vedle pravé tyče.
  • Thorgan Hazard vybojoval míč u středového kruhu, jenže následně zaváhal Axel Witsel. Míče se chopil Federico Chiesa, který měl proti sobě trojici soupeřů, a tak hru raději uklidnil.
  • U levé tyče se nacházel Ciro Immobile, který byl zády k brance a po chvíli byl dokonce zdvojen. Útočník Lazia se vydal blíže k pokutovému puntíku, jenže dvojí blok neprostřelil.
  • Gól
    Itálie právě vstřelila branku!
    Panečku, Itálie pokračuje ve výborných výkonech a dává další branku! LORENZO INSIGNE se zbavil soupeře, postupoval blíže k vápnu a využil toho, že Toby Alderweireld a Thomas Vermaelen před ním couvali. Útočník Neapole pak přesně zamířil k pravé tyči, čímž brankáři nedal šanci.
  • Důležité
    Belgie bude kopat pokutový kop! Jeremy Doku zamířil do šestnáctky, kde jej nedovoleně atakoval Giovanni Di Lorenzo. Slovinský rozhodčí chvíli počkal s rozhodnutím, celou situaci si přehrál a ukázal na pokutový puntík. Situaci ještě musí prověřit VAR!
  • Gól
    Belgie právě vstřelila branku!
    Kdo jiný se měl postavit k pokutovému kopu než střelec z povolání! ROMELU LUKAKU před míčem výrazně zadrobil nohama, počkal si na pohyb brankáře a zamířil doprostřed branky, zatímco Gianluigi Donnarumma se vydal ke své pravé tyči. Belgie tak v nastavení znovu ožila a je na dostřel jediného gólu!
  • První poločas skončil.
  • Sledujeme atraktivní fotbal, který musí fanoušky zvedat ze sedadel i gaučů! Itálie je více na balonu a neustále se tlačí blíže k soupeřově šestnáctce. Po jednatřiceti minutách se navíc dostala tížené branky, kterou vsítil Nicoló Barella, jehož v závěru poločasu napodobil nechytatelnou střelou ještě Lorenzo Insigne. Jenomže v nastavení si pro pokutový kop došel Jeremy Doku, a tak se mohl radovat Romelu Lukaku. Belgii se před poločasovou přestávkou povedlo snížit a nakopnout svou psychickou stránku do druhého poločasu. Doufejme, že se bude pokračovat v nastaveném tempu!
  • Otevřete další pivo nebo třeba brambůrky, za malou chvilku budeme pokračovat druhým poločasem. Zatím sledujeme strhující podívanou, která snad bude pokračovat. Hráči už se pomalu vracejí na zelený pažit, takže se dál budeme bavit skvělým fotbalem.
  • Začal druhý poločas.
  • Pokračujeme druhým poločasem, jako první se balonu chopil Ciro Immobile. Itálie rovnou zamířila na útočnou polovinu, kde doprava přihrával Lorenzo Insigne. Avšak jeho přihrávku přeběhl Federico Chiesa.
  • Pokud se podíváme na hrací plochu zjistíme, že ani jeden z trenérů nesáhl ke střídání. Itálie se znovu objevila za vápna, odkud pálil Federico Chiesa. Záložník Juventusu v klíčové chvíli podklouzl a zamířil jen vedle brány.
  • Marco Verratti znovu mířil přihrávku do šestnáctky, kam si nabíhal Lorenzo Insigne. Jenže před ním zahrál na roh Thomas Meunier. Rohový kop byl od první tyče odvrácen a Itálie dostala šanci na reparát.
  • Po chvíli přišel centr z pravé strany, odkud míč před branku směřoval Federico Chiesa. Jenomže Marco Verratti na balon nedoskočil a na tahu bude Belgie, která je ve druhé části hodně pasivní.
  • Těžkou přihrávku převzal Jorginho, kterého ihned napadl Kevin De Bruyne, avšak italský záložník si poradil. Následným odkopem se činil Leonardo Bonucci, jenže Belgie míč znovu vrátila soupeři.
  • U rohového praporku si míč tělem pokryl Jorginho, do kterého ještě strčil Kevin De Bruyne. Záložník Manchesteru City si žádal rohový kop, avšak slovinský rozhodčí správně viděl faul.
  • Nicoló Barella posunul míč na pravou stranu šestnáctky, odkud střílenou přihrávku směřoval na pokutový puntík Federico Chiesa. V dobré pozici se nacházel Ciro Immobile, který chtěl prudkou přihrávku zasáhnout, ale míč od jeho kopačky zamířil jen za postranní lajnu.
  • Po dlouhé době sledujeme postupnou kombinaci Belgie. Na levé straně se rozeběhl Jeremy Doku, jehož zastavil Giovanni Di Lorenzo. Ovšem svému spoluhráči přiběhl na pomoc Thorgan Hazard, a tak domácí mohou dál zlobit.
  • Belgie zastavila akci soupeře a kolmou přihrávku vymyslel Kevin De Bruyne. Jenomže Romelu Lukaku uděla dva kroky směrem k brance, ale jeden ze stoperů vystoupil a akci domácího mužstva zažehnal.
  • Giovanni Di Lorenzo odklidil míč raději na rohový kop, který velmi rychle rozehrál Kevin De Bruyne. Na levé straně pak pronikl do vápna Jeremy Doku, jehož přihrávka mířila na hranici malého vápna, celou situaci si výborně pohlídal Gianluigi Donnarumma.
  • Itálie následně velmi rychle otočila hru na druhou polovinu a také ona vybojovala rohový kop. Centr mířil do zadní části šestnáctky, kde se k balonu bokem točil Federico Chiesa. Hostující celek bude alespoň vhazovat.
  • Jorginho upadl v pokutovým území a žádal si po pádu penaltu! Kevin De Bruyne italského soupeře netrefil, a tak slovinský rozhodčí hru správně pustil.
  • Dlouhý pas Itálie mířila za obranu, kde se v obrovském ofsajdu nacházel Lorenzo Insigne. Rozhodčí hru nechali dohrát, až poté ji přerušili. Pokus ale stejně mířil nad belgickou bránu.
  • Hodina hry je minulostí a Itálie je stále v těsném vedení! Po poločasové přestávce jsme asi všichni čekali nátlak Belgie, ovšem opak je pravdou a právě hostující mužstvo působí lepším dojmem.
  • Důležité
    Jeremy Doku potáhl míč na hranic vápna, kde míč předal na nabíhajícího Kevina De Bruyneho, jenž dával přihrávku na zadní tyčku! V nebezpečné pozici se nacházel Romelu Lukaku, jenž ve vyložené příležitosti trefil nohu dobíhajícího obránce!
  • Dobíhajícím hráčem a hrdinou okamžiku se stal Leonardo Spinazzola, kterého po zažehnání nepříjemností oslavoval šestatřicetiletý kapitán Giorgio Chiellini.
  • Hráči v bílých dresech se opět nastěhovali před šestnáctku soupeře, kde hledají recept na překonání belgického bloku. To se nepovedlo a do akce mohl jít Kevin De Bruyne, jenž si prý počínal nedovoleně. Giorgio Chiellini byl rozhodčím zachráněn, jinak by se domácí hnali do otevřené obrany.
  • U belgické střídačky se už chystá Dries Mertens, který italský fotbal velmi dobře zná.
  • Důležité
    Itálie mohla definitivně rozhodnou, ovšem situaci zahodila! Do šestnáctky se hnal Leonardo Spinazzola, jenž už měl proti sobě brankáře. Thibaut Courtois nemusel zasahovat, protože pokus mířil kousek vedle levé tyče.
  • Thomas Vermaelen se u postranní lajny dopustil faulu, což mu Italové nedarovali. Rozhodčí si belgického obránce ještě zavolal k sobě a ukázal mu, aby se alespoň soupeři omluvil.
  • Kevin De Bruyne hraje skvělé utkání, znovu totiž získal míč. Záložník Manchesteru City obešel ve velké rychlosti dva soupeře, ale následně si dal míč daleko od nohy a přišel o něj.
  • Jednou už mu to vyšlo, a tak Lorenzo Insigne znovu natáhl ke střele. Jeho zakončení vyletělo zpoza pokutového a mířilo na branku. Situaci si pohlídal Thibaut Courtois, před nímž balon ještě nepříjemně skočil.
  • Střídání
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Nacer Chadli.
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Dries Mertens.
  • Důležité
    Obrovská šance znovu nekončí vyrovnávací brankou! Nacer Chadli vnikl do vápna a posílal centr před branku, kde na míč nejprve nedoskočil Romelu Lukaku a následně jej patičkou netrefil ani Thorgan Hazard, jenž už byl ve složité situaci.
  • Přihrávku do běhu dostal Jeremy Doku, jehož si tělem odstavil Giovanni Di Lorenzo. Záložník Rennes se pak dopustil faulu! Nešťastný moment pro Belgii, jelikož svalové zranění si přivodil před malou chvíli příchozí Nacer Chadli.
  • Střídání
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Nacer Chadli, přichází Dennis Praet.
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Bryan Cristante.
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Andrea Belotti.
  • Pokud chce Belgie myslet na postup, musí v následujících momentech přidat a být více u balonu. Domácímu celku zbývá patnáct minut plus nastavený čas.
  • Kevin De Bruyne si dal před vápnem míč daleko od nohy, a tak o něj přišel. Ovšem chopil se ho Romelu Lukaku, jehož pokus byl zablokovaný, a tak si s ním v pohodě poradil Gianluigi Donnarumma.
  • Leonardo Spinazzola v dnešním utkání končí! Italskému obránci podjela noha a okamžitě přišlo svalové zranění. Šampionát přichází snad o nejlepšího krajního obránce ve svém dosavadním průběhu!
  • Leonardo Spinazzola má slzy v očích, jelikož tuší, že šampionát pro něj právě skončil. Ve hře jsou také nosítka, tohle pro krajního obránce Itálie není dobré znamení.
  • Střídání
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Domenico Berardi.
  • Střídání
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Leonardo Spinazzola, přichází Emerson.
  • Po dlouhém ošetřování se opět hraje! Belgie je u balonu, ovšem nachází se kolem středového kruhu. Domácí obránci nemají komu přihrát, jelikož jejich spoluhráčům chybí pohyb. Po chvíli přišlo přenesení hry na levou stranu, ale pas byl nepřesný a skončil mimo hrací plochu.
  • Na pravé straně byl v pohybu Dries Mertens, jemuž narazil Kevin De Bruyne. První jmenovaný se po chvilce dopustil faulu. Tlak Belgie stále nepřichází ...
  • Thorgan Hazard vyslal pas na útočnou polovinu, kde míč do pravé strany přizvedl Romelu Lukaku, čímž vyřadil dva soupeře. Následně se pokusil o centr Axel Witsel, ale trefil soupeře a vybojoval jen autové vhazování.
  • Důležité
    Od postranní lajny si míč na střed navedl Jeremy Doku, který ještě před zakončením udělal kličku italskému kapitánovi. Zakončení záložníka Rennes zamířil jen těsně nad břevno!
  • Jeremy Doku hraje ve druhém poločase výborně, tentokrát ale neprošel přes Giovanniho Di Lorenza. Belgie zůstala u míče, ovšem bude volit další postupnou akci. O centr se pokusil Dries Mertens, avšak Romelu Lukaku byl pokrytý.
  • Italští hráči se již soustředí na defenzivní hru, Belgie stále nepředvádí závěrečný tlak. Navíc se domácí celek dopustil faulu a znovu mu utečou další cenné vteřiny, možná minuty.
  • Hostující celek napadal velmi vysoko a poté spěchal za balon. Romelu Lukaku sice zpracoval vysoký míč, ale následně mu odskočil od nohy a Itálie volí pouze odkop za obránce Belgie, tohle ji stačí.
  • Kevin De Bruyne nejprve poslal centr do vápna, který byl odvrácený. Záložník Manchesteru City předskočil Domenica Berardiho, který fauloval. Belgie bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
  • Žlutá karta
    Domenico Berardi (Itálie) vyrazil proti přímému kopu dříve než bylo pískáno. Kevin De Bruyne jej trefil do zad a slovinský rozhodčí tahá z kapsičky znovu žlutou kartu.
  • Střídání
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Federico Chiesa, přichází Rafael Tolói.
  • Důležité
    Nastavuje se ještě pět minut navíc!
  • Kevin De Bruyne kroutil míč na hranici malého vápna, kam se první dostal Gianluigi Donnarumma. Italského brankáře poté atakoval Axel Witsel, teď se znovu chvíli hrát nebude, jelikož Gianluigi Donnarumma stále leží na trávníku a bude ošetřován.
  • Stále se nehraje, jelikož italský brankář se stále ošetřován. Belgie už to bude mít velmi složité, čas se jí velmi krátí.
  • Itálie zdržuje hru! Dalším hráčem, který zůstává ležet na hrací ploše Giovanni Di Lorenzo. To se nelíbí belgickému kapitánovi, který soupeřům ihned vynadal.
  • Kevin De Bruyne už spěchal a poslal další pas na hranici velkého vápna, kde se pohyboval pouze Romelu Lukaku. Jenomže centr byl velmi nepřesný a proto si pro něj v pohodě došel Gianluigi Donnarumma.
  • Bude se hrát o chvilku déle, protože Itálie v nastaveném čase zdržovala. Další akce Belgie skončila po nepřesností a Giorgio Chiellini jej pak poslal velmi daleko.
  • Domácí mužstvo ještě rozehrávalo rohový kop, na který přispěchal také Thibaut Courtois. K hlavičce se procpal Thomas Vermaelen a jeho hlavička mířila jen nad branku. Itálie už může pomalu slavit!
  • Konec zápasu.
  • Důležité
    Itálie slaví postup do semifinále, kde vyzve Španělsko!
  • V prvním poločase jsme byli svědky výborného fotbalu, ovšem hra ve druhé části trochu už pokulhávala. Belgie měla dvě velké příležitosti, které zahodila. Romelu Lukaku mohl být znovu národním hrdinou, jenže toto žezlo převzal italský krajní obránce Leonardo Spinazzola, jenž se ještě stihl zranit a šampionát pro něj nejspíše skončil. V závěru utkání pak začala Itálie zdržovat, čímž Belgii značně rozhodila. Roberto Mancini své mužstvo výborně připravil a může dál pomýšlet na titul pro mistra Evropy. Ovšem k němu potřebuje ještě dva vítězné kroky.
  • S konstatováním, že Itálie se v semifinále střetne se Španělskem, se loučím a přeji vám dobrou noc. Už zítra ale mistrovství Evropy pokračuje, když do něj nastoupí také česká reprezentace, která vyzve Dánsko. Dnes je to ale už opravdu vše.