Autor

Hana Mikulincová

Kontakt: Masarykovo náměstí 42, Jihlava tel.: 567 310 900 mobil: 724 019 182 e-mail: hana.mikulincova@rozhlas.cz

Jak ses dostala k práci v rádiu? Vlezla jsem do přenosového vozu, ze kterého Region kvůli úpravám ve studiu přechodně vysílal. Posluchači si tam mohli v tom týdnu zkusit mluvit do mikrofonu. Mě to moc lákalo. Potom jsem poslala Životopis panu řediteli a přišla na konkurz...

Co jsi dělala před rádiem? Pracovala jsem v bankovnictví, v marketingu nebo jako obchodní zástupce. Po rádiu jsem ale pokukovala pořád a v skrytu duše jsem si přála tam pracovat. Jsem moc ráda, že tu jsem.

Co bys dělala jiného? Bydlela bych se svými blízkými na samotě u lesa ve srubu, měla bych tam spoustu zvířat a každý den bych se toulala přírodou. Večer bych si dala u krbu sklenku vína. A k civilizaci bych se přibližovala jen výjimečně.

Co nejhoršího tě potkalo při práci za mikrofonem? Při prvním živém vstupu ve studiu se mi rozbušilo srdce a hlas mi vylítl do takové výšky, za kterou by se nestyděla ani operní pěvkyně. Co je ale opravdu úplně nejhorší, je sledovat a s kamennou tváří informovat o šílených případech, při kterých umírají nevinní.

A naopak co nejhezčího tě potkalo při práci za mikrofonem? Každý den je pestrý a někdy i dobrodružný. Poznávám spoustu zajímavých a někdy i výjimečných lidí, od kterých získávám nové informace, které pak moc ráda předávám dál.

Oblíbené aktivity aneb Co děláš ve volném čase? Jezdíme s kamarády a našimi ratolestmi na výlety. Chodím na dlouhé procházky se svým psem. Ráda čtu, v létě často plavu, v zimě bruslím a lyžuji.

Znamení: Beran

RSS autora

Články autora

|Hana Mikulincová |Ekonomika

České brambory ohrožuje hnědá hniloba. Farmářům hrozí likvidace polí, zákazníkům vyšší ceny

Čeští farmáři budou muset letos dodržovat přísnější pravidla při pěstování brambor. V Česku se objevila nebezpečná hnědá hniloba brambor, která způsobuje úhyn plodiny. Bakterie se nyní vyskytuje v řekách Dyje a Labe, tedy v oblastech, kde se pěstují hlavě rané brambory. Pěstitelé se tak musejí připravit na častější testování a kontroly sadby. A spotřebitelé zřejmě na vyšší cenu.

|Hana Mikulincová |Zprávy z domova

Ochranáři se děsí každého ohniska ptačí chřipky. Nemohou sehnat potravu pro dravce

Kvůli ptačí chřipce dochází Záchranné stanici v Pavlově na Vysočině krmení pro zvířata. Pro výry, krahujce, puštíky nebo norky a lišky jsou denním chlebem vyřazená kuřata z líhní. Ty teď ale kvůli obavám z šíření nákazy ochranářům odmítají dodávat. Stanice pro své zvířecí obyvatele marně shání jiné dodavatele, díky kterým by nepříznivé období přestála.

|Hana Mikulincová |Regiony

Výzkumníci z Vysočiny se snaží ochránit brambory před suchem

Brambory na poli ve Valečově na Vysočině nově hlídají čidla, která hlízám v extrémním suchu zajistí dodávku vody. Přímo ke kořenům ji pošle speciální děrovaná hadice skrytá v půdě. Zavlažovací systém v těchto dnech instalují havlíčkobrodští výzkumníci. Chtějí dát zemědělcům návod na lepší výnos i při očekávaném nedostatku deštivých dnů.

| ČRo, Hana Mikulincová |Regiony

Soud snížil knězi Tvrdoňovi trest za pohlavní zneužívání na čtyři roky. Obě strany se odvolaly

Kněz Erik Tvrdoň by měl jít za pohlavní zneužívání a sexuální nátlak na čtyři roky do vězení. Rozhodl o tom dnes havlíčkobrodský okresní soud, který duchovnímu uložil také ambulantní léčení a pětiletý zákaz práce s nezletilými. Rozsudek není pravomocný. Odvolal se proti němu Tvrdoňův advokát i státní zástupkyně.

| ČRo, Hana Mikulincová |Zprávy z domova

Cílem je zaměstnat všechny práceschopné vězně, představil své plány Pelikán

V českých věznicích bude pracovat více odsouzených. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) chce, aby se zaměstnanost vězňů do několika let blížila ke stu procent. Resort už o zaměstnávání odsouzených jedná s desítkami podniků, od začátku roku prý uzavřel už třicet smluv. Ministr Pelikán to dnes řekl v ženské věznici ve Světlé nad Sázavou.