online přenos Rusko - Česko, 18. května 2017 16:15, AccorHotels Arena, Paříž (kapacita: 13 500 míst)

Rusko

Česko

3 : 0

(2:0, 0:0, 1:0)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
  • Krásné čtvrteční odpoledne z Paříže přeji všem hokejovým fanynkám a fanouškům! Vítejte při sledování textového online přenosu ze čtvrtfinále Mistrovství světa 2017 v ledním hokeji. Nastal den, který na turnaji odděluje úspěšné týmy od těch neúspěšných, zlomový den, v němž se rozhodne, kdo si zahraje o medaile. V tomto přenosu budeme podrobně sledovat napínavé utkání mezi Ruskem a Českem.

    Sborná je ve čtvrtfinále favoritem, ale v této fázi turnaje jdou papírové předpoklady stranou. A česká reprezentace už se dokázala nesčetněkrát proti ruskému obru vytáhnout. Rusové hráli základní skupinu v Kolíně, skončili druzí, ale kvůli postupu domácích Němců se museli stěhovat do Paříže. To Češi zůstávají ve Francii i navzdory třetí pozici ve skupině. V té nestačili na Kanadu a Švýcarsko. Čtvrtfinále začíná v pařížské AccorHotels Areně v 16:15. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
  • MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI 2017

    Šampionát pořádají po čtyřech letech dvě země, tentokrát poprvé v historii společně Německo a Francie. Skupina A se hrála v Kolíně nad Rýnem, skupina B v Paříži. Čtvrtfinálové boje jsou ještě rozděleny mezi obě města, vrcholit ale bude turnaj o víkendu už jen v Německu.

    Němci dokázali postoupit ze skupiny a ve čtvrtfinále vyzvou Kanadu. Zato Francie mezi nejlepší osmičku turnaje nepronikla. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří USA a Finsko a Švýcarsko se Švédskem. Sestupujícími se stala znovu mužstva Itálie a Slovinska, tedy nováčci v elitní skupině MS.

    Kanaďané obhajují dvě zlata z posledních šampionátů a zatím mají ke zlatému hattricku nakročeno dobře. Ve skupině ztratili jen dva body proti Švýcarům, naopak Čechy i Finy s přehledem porazili. Česká reprezentace teď vyráží do vyřazovacích bojů jako strážce zlatého hattricku. Nejdříve musí skolit Rusy.


  • RUSKO

    Rusové mají na každém turnaji ty nejvyšší cíle, nejinak je tomu také letos. Ambiciózní hokejisté vedení trenérem Olegem Znarokem tvrdí od počátku šampionátu, že přijeli vyhrát. Rusové těžce kousají kanadskou nadvládu a rádi by navázali na poslední zlaté mistrovství z roku 2014 v Minsku. Letos nesází sborná na největší hvězdy z NHL, ale spíše na smrtící sehranost hráčů z Petrohradu. Mužstvo táhnou Šipačov, Panarin a Dadonov, kterým sekundují taková jména jako Kučerov, Gusev, Provorov nebo brankář Vasilevskij.

    Rusové hráli na úvod turnaje proti Švédsku a radovali se z vítězství 2:1 po prodloužení. V dalším zápase zesměšnili Itálii, které uštědřili debakl 10:1. V naprosté pohodě zvládli také utkání proti ostatním týmům kolínské skupiny. Domácí Němce porazili 6:3, Dány 3:0, Slováky 6:0 a Lotyše 5:0. Po třech zápasech bez inkasované branky ale nezvládli souboj o vítězství ve skupině a ve strhujícím duelu podlehli Američanům 3:5. Od zápasu s Německem na turnaji nepokračuje zraněný kapitán Mozjakin.

    Skupina A, úterý 16. května, 16:15, Kolín nad Rýnem:
    Rusko – USA 3:5 (1:0, 2:3, 0:2)
    Branky a asistence: 13. N. Gusev (Kiselevič), 28. A. Bělov (S. Plotnikov, Andronov), 37. N. Gusev (Šipačov, Dadonov) – 21. K. Hayes (B. Nelson, Keller), 33. D. Larkin (B. Nelson), 38. K. Hayes (J. Gaudreau, Bjugstad), 53. Lee (J. Gaudreau, Eichel), 60. B. Nelson (D. Larkin). Diváci: 18 756 (vyprodáno).

    Rusko: Vasilevskij (I. Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Bělov (C), Provorov, Orlov, Zub – Tělegin, Andronov (A), S. Plotnikov – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Kučerov, Naměstnikov, Panarin – Ničuškin, Kuzněcov, Barabanov – Tkačjov. Trenér: Znarok.

    Nejproduktivnější hráči Ruska:
    Artěmij Panarin (3+10)
    Vadim Šipačov (2+10)
    Nikita Kučerov (5+6)

    Brankáři:
    Andrej Vasilevskij (6 utkání, 93,57 %, 1,57, 2 SO)
    Ilja Sorokin (2 utkání, 100 %, 0, 1 SO)


  • ČESKO

    Češi poskládali před šampionátem silné mužstvo s posilami ze zámoří a postup do čtvrtfinále byl brán jako samozřejmost. Trenér Josef Jandač touží s mužstvem získat jakoukoliv medaili po pětiletém čekání. Před rokem v Moskvě vyhráli Češi základní skupinu, ale nezvládli čtvrtfinále proti USA. Letos prošli s lehkými zádrhely a v nejdůležitějším utkání narazí na papírového favorita. Hokejová republika je v napětí a vyhlíží utkání proti největšímu rivalovi. Zápasy proti Rusku psaly historii českého, potažmo československého hokeje.

    Češi začali v Paříži proti nejtěžšímu možnému soupeři, Kanadě. Javorové listy české mužstvo přehrály s přehledem zvítězily 4:1. Ve druhém utkání Češi smetli matné Bělorusy 6:1 a následně otočili proti Finsku z 0:3 na 4:3 po nájezdech. Zdálo se, že je vše na dobré cestě, jenže poté Norové obrali Čechy o bod. Prohráli s nimi 0:1 po prodloužení. Se Slovinci už si poradili lehce 5:1 a zvládli také domácí Francii (5:2). V závěrečném duelu ve skupině hráli o umístění, ale proti Švýcarům bojovali marně. Defenzivně skvěle vybavený soupeř zvítězil 3:1 a dobyl druhou příčku.

    Skupina B, úterý 16. května, 16:15, Paříž:
    Česko – Švýcarsko 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
    Branky a asistence: 35. Červenka (Pastrňák, Šulák) – 2. Praplan (Diaz), 29. Suri (Kukan, Schlumpf), 53. Brunner (Richard, Marti).
    Diváci: 4 531 (34 % celkové kapacity).

    Česko: Mrázek (Francouz) – Gudas, R. Šimek, Jeřábek, J. Krejčík, Kempný, Rutta, Šulák, Kundrátek – Plekanec (A), Sobotka, Voráček (C) – Červenka, Jan Kovář (A), Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, R. Hanzl, T. Zohorna. Trenér: Jandač.

    Nejproduktivnější hráči Česka:
    David Pastrňák (1+6)
    Roman Červenka (3+3)
    Roman Horák (3+3)

    Brankáři:
    Pavel Francouz (3 utkání, 92,68 %, 0,99, 1 SO)
    Petr Mrázek (4 utkání, 88,1 %, 2,47, 0 SO)
  • VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Češi se s Rusy střetávají pravidelně každý rok v cyklu turnajů Euro Hockey Tour. V letošní sezoně ale neporazili sbornou ani jednou. Na Karjale prohráli 0:3 a na Channel One Cupu v Rusku 1:5. Nedařilo se jim ani ve Švédsku, kde Rusku podlehli 2:4. Jediný bod uhráli Češi proti sborné v Českých Budějovicích, v poslední generálce před MS. Rusové srovnali až v závěru a zvítězili 4:3 po nájezdech.

    Co se týče světových šampionátů, tak se Češi s Rusy v posledních letech příliš nepotkávali. Vyjma loňského turnaje v Moskvě. Češi tehdy v prvním utkání turnaje dokonale zaskočili pořadatelskou zemi a zvítězili 3:0. Další vzájemný zápas na MS se datuje až do roku 2012. Na konci základní skupiny ve Švédsku Češi prohráli 0:2. O rok dříve v Bratislavě vyhráli Češi ve skupině 3:2 a v zápase o třetí místo 7:4.

    Ve čtvrtfinále mistrovství světa se Rusko a Česko naposled střetly před deseti lety v Mytišči, v Moskvě. Rusko potvrdilo roli favorita a s přehledem zvítězilo 4:0. Památnější duel pro české fanoušky se odehrál v roce 2006 v Rize. Rusové hráli s našlapaným týmem a mladíky Ovečkinem a Malkinem. Češi srdnatě bojovali a nakonec zvítězili 4:3 po prodloužení. Rozhodla skvělá branka Irgla. Kdo by si nepamatoval finále MS z roku 2010 a vítězství Čechů 2:1. Také před sedmi lety byli Češi považováni za outsidery.
  • Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Ruskem a Českem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #IIHFWorlds a #RUSvsCZE.
  • Úvodní sestavy:

    Rusko: Vasilevskij (I. Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Bělov (C), Provorov, Orlov, Zub – Tělegin, Andronov (A), Ničuškin – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Naměstnikov – S. Plotnikov, Barabanov, Kuzněcov – Tkačjov. Trenér: Oleg Znarok.

    Česko: Francouz (Mrázek) – Gudas, R. Šimek, Jeřábek, Šulák, Kempný, Rutta, Kundrátek – Sobotka, Jan Kovář (A), Voráček (C) – Červenka, R. Hanzl, Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, Plekanec (A), T. Zohorna – Radil. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Mark Lemelin (AUT), Tobias Wehrli (SUI) – Brian Oliver (USA), Nathan Vanoosten (CAN).
  • Rusové před čtvrtfinále trochu zamíchali sestavou, ale nastoupí v podobném složení jako naposled ve skupině proti USA. Brankářská dvojice ani sedmička obránců se nemění. V první útočné formaci si dnes s Těleginem a Andronovem zahraje Ničuškin. Nejúdernější druhá řada zůstává pospolu. Plotnikov se z prvního útoku přesunul do třetího k Barabanovi s Kuzněcovovem. Třináctým útočníkem je Tkačjov, mimo sestavu znovu brankář Igor Šesťorkin, obránce Andrej Mironov a útočník Sergej Mozjakin, pro kterého skončilo MS již v souboji s Německem.
  • Češi na rozdíl od soupeře gólmany vystřídali. Podle očekávání začne ve čtvrtfinále Pavel Francouz a Petr Mrázek bude připraven jako náhradník. První obranná dvojice se nemění, ale ze sestavy vypadl Jakub Krejčík. Místo něj nastoupí po boku Jeřábka překvapení Šulák. Kempný s Ruttou zůstávají ve třetí řadě, sedmým obráncem je Kundrátek.

    Kouč Jandač experimentuje také s útočnými formacemi. K Sobotkovi s Voráčkem přidal Kováře, k Červenkovi s Pastrňákem zase Hanzla. Třetí útok je beze změny, Plekanec nastoupí proti Rusům až v tom čtvrtém spolu s Horákem a Zohornou. Na pozici třináctého útočníka se vrací Lukáš Radil, mimo sestavu jsou vedle Krejčíka ještě brankář Dominik Furch a útočník Tomáš Hyka.
  • Zbývá zhruba půlhodinka do začátku zápasu. Rozbruslení je v plném proudu, Češi budou hrát v bílých dresech, Rusové v červeném.
  • Patnáct minut před úvodním vhazování se o ledovou plochu starají rolby. Pozvolna se zaplňuje hlediště.
  • Spousta sedaček v pařížské hale pořád zůstává prázdných. Po Asterixovi s Obelixem nastoupí na led rozhodčí. A poté již samotní aktéři čtvrtfinále.
  • Mužstva jsou na ledě, za chvilku začínáme.
  • Utkání právě začalo.
  • Utkání odstartovalo a po úvodním vhazování získali puk Češi. Kovář se štěstím prostrčil na Voráčka, ale tomu se nepodařilo zakončit.
  • Vasilevskij si připsal první zákrok proti nahození Šimka od mantinelu. Češi se v první minutě drží v útočné třetině.
  • Češi nastoupili velmi aktivně. Voráčkovi se nepodařilo tečovat střelu od Gudase, proti pokusu Červenky nezasáhl Vasilevskij zrovna nejjistěji, ale kotouč udržel.
  • Hvězdná lajna Dadonov, Šipačov a Gusev nedokázala překonat modrou čáru podle pravidel. Týmy střídají, vhazuje se ve středním pásmu.
  • Horák přenechal puk u mantinelu Kempnému, a ten přihrál pod sebe na Plekance. Vasilevskij ale ucpal prostor u první tyčky a připsal si další důležitý zákrok.
  • Šimek přihrál Gudasovi trochu riskantně a obránce Philadelphie vyhodil po mantinelu. Zdálo se, že Rusové mohou hrát, nicméně rozhodčí odpískal poněkud přísné zakázané uvolnění.
  • Andronov dostal puk na Antipina, který nahodil od hrazení. Francouz zasahovat nemusel, kotouč letěl mimo branku.
  • Trest
    Češi si zahrají první přesilovku. Sergej Andronov (RUS) je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění Kováře.
  • Šimek nastřelil Naměstnikova, který se vůbec nemohl zvednout z ledu. Češi pokračovali v kombinaci, jenže Pastrňákova rána se odrazila od mantinelu do ochranné sítě.
  • Naměstnikov byl sestřelen skutečně velmi tvrdě. V doprovodu spoluhráčů a za potlesku diváků se teď belhá na střídačku.
  • Šimkova střela jen těsně minula ruskou branku. Voráček se pak u mantinelu dostal do problémů a Tkačjovovi se povedlo vyhodit.
  • Možná trochu nervozity na holi Řepíka. Tomu sjel kotouč z čepele a Ničuškin v pohodě vyhodil. Přesilovka se Čechům nedaří.
  • Francouz přikryl kotouč po sraženém nahození od Barabanova. Sedmnáct sekund před koncem české přesilovky se vhazuje v útočné třetině Rusů.
  • Jeřábek zavezl puk do útočného pásma, ale nedokázal se tam udržet. Andronov se po návratu z trestné lavice hned zapojil do hry.
  • Zohorna pronikl po pravé straně a zkusil vypálit. Vasilevskij byl připraven a vykopl kotouč betonem.
  • Šimek sklepl vysoké nahození Rusů rukavicí a ve hře pokračoval Sobotka. Píská se přihrávka rukou v podání českého týmu.
  • Důležité
    Hanzl přihrál mezi kruhy Pastrňákovi, který už mohl střílet, ale ještě přihrával Červenkovi. Tomu se nepodařilo zakončit! Po nahození od Kempného zasáhl Vasilevskij levým betonem.
  • Trest
    Po komerční přestávce začne první ruská přesilovka. David Pastrňák (CZE) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Rusové mají suverénně nejlepší přesilovku na turnaji.
  • Šimek se natlačil před Dadonova, získal odražený puk a vyhodil. Rusové se snaží co nejrychleji vrátit do pásma.
  • Šipačov přihrál Panarinovi, do jehož střely padl Jeřábek. Čechům se pak podařilo vytlačit Provorova ze třetiny.
  • Důležité
    Teď měli Češi štěstí! Kuzněcov nastartoval Plotnikova a jeho rána Francouzovi propadla. Šimek s Plekancem zastavili puk na brankové čáře a spolu s Francouzem odolali ruskému tlaku!
  • Gól
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Češi už byli v plném počtu, ale Rusové zůstali v útočné třetině a podařilo se jim vstřelit první branku! DMITRIJ ORLOV si zpracoval křižnou přihrávku, obelstil Sobotku, objel ležícího Gudase a trefil se přesně k levé tyči – 1:0! Asistence: Sergej Plotnikov, Viktor Antipin.
  • Rušno bylo před brankou Francouze také po nahození Gavrikova. Češi pak vyhodili puk jen za cenu zakázaného uvolnění.
  • Po akci Plotnikova se Francouzovi podařilo přerušit hru. Češi mohou vystřídat, ale Rusové zůstávají po vstřelené brance v útočném pásmu.
  • Trest
    Češi dostávají druhou šanci na přesilovku. Nikita Gusev (RUS) zbytečně fauloval Řepíka na útočné modré čáře a odsedí si dvě minuty za hákování.
  • Důležité
    Šimkovi se od modré čáry podařilo uvolnit před brankou Sobotku, ale jeho střelu srazil mimo Tělegin. Poté Rusové vyhodili.
  • Důležité
    Češi propadli vepředu a Ničuškin s Tkačjovem ujížděli proti Šimkovi. Ničuškin nedokázal po zpětné přihrávce od Tkačjova zakončit!
  • Červenka nepřihrál Řepíkovi tak, aby mohl z první vystřelit. Rusové zablokovali následný pokus od Červenky a Barabanov vyhodil.
  • Rusové jsou v plném počtu a přečkali také druhé oslabení. Češi jsou zakřiknutí a opaření první brankou.
  • Jeřábek dostal kotouč alespoň do středního pásma, ale tam pokračují Rusové. Častěji mají puk na svých holích.
  • Trest
    Bodyček Jakuba Jeřábka (CZE) neprošel a český obránce si po komerční pauze odsedí dvě minuty za nedovolené bránění. Druhá ruská přesilovka.
  • Kučerov dvěma dělovkami těsně minul českou branku. Ruská smyčka se postupem času ještě více utahuje.
  • Teď se však českému týmu podařilo vyhodit a posléze byl odpískán ofsajd Kuzněcovovi. Vhazuje se ve středním pásmu.
  • Gól
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové využívají přesilovku a ve čtrnácté minutě navyšují náskok! Kuzněcov nabral na levé straně rychlost, zbavil se Kempného, objel branku a přihrál NIKITOVI KUČEROVOVI. Ten prudkou ranou nahoru prostřelil Francouze a mohl slavit – 2:0! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Viktor Antipin.
  • Hanzl našel na levém křídle Pastrňák, který zprudka zabrzdil, otočil se kolem Zuba a vystřelil. Vasilevskij zasáhl betony.
  • Gudas měl na modré čáře čas, aby zamířil na branku. Češi však zrovna střídali, a tak Vasilevskij v pohodě rozehrál na Provorova.
  • Andronovovi se nepovedlo nahodit, a tak jen odevzdal Jeřábkovi. Nahození Kundrátka bylo tečováno, zakázané uvolnění se nepíská.
  • Plekanec ztratil kotouč na pravém křídle a Rusové bleskově přešli do útoku. Kuzněcov krouží po přihrávce od Kučerova okolo branky.
  • Zohorna s Kempným připravili Kuzněcova o kotouč a Rusové mohou střídat. Češi mají klid na rozehrávku.
  • Červenka vybojoval puk pro Pastrňáka, který však nedokázal skákavý kotouč zkrotit a vystřelit. O puk se bojuje u mantinelu.
  • Trest
    Rusové přicházejí s další nabídkou přesilovky pro český tým. Alexander Barabanov (RUS) fauloval v útočné třetině a odpyká si dvouminutový trest za podražení.
  • Kovář v pádu neudržel pásmo, Čechům se ale podařilo rychle se vrátit. Nyní ovšem nemají kotouč pod kontrolou.
  • Důležité
    Pastrňák byl znovu sám mezi kruhy a ještě přihrával Voráčkovi. Jeho střela zprava se otřela o tyčku a puk zamířil mimo!
  • Řepík tečoval Ruttovu střelu od modré čáry, ale Vasilevskij si poradil. Rusové pak přečkali i skrumáž na brankovišti.
  • Rusové jsou v plném počtu. Češi byli v přesilovce blízko vstřelenému gólu, ale skóre zůstalo stejné.
  • Provorov se pokusil zaútočit po levé straně, ale nestihl zakončit akci před koncem třetiny. Za to ho narazili na mantinel Zohorna s Gudasem.
  • První třetina skončila.
  • Další třetina začne přibližně v 17:05.
  • Střely na branku: 8 – 13
    Vyhraná vhazování: 11/22 – 11/22
    Trestné minuty: 6 – 4
  • První část je za námi, Rusko vede nad českým národním týmem 2:0. Češi začali aktivně, jenže nedokázali využít přesilovku a neprosadili se ani v sedmé minutě, kdy se Pastrňák možná zalekl zakončení a zbytečně přihrával. Posléze byl Pastrňák vyloučen a Češi v oslabení přečkali situaci na brankovišti po střele Plotnikova. Těsně po návratu vyloučeného hráče ale inkasovali. Orlov nachytal bránící Sobotku i Gudase a přesnou střelou k tyči nedal Francouzovi šanci.

    V další přesilovce českého mužstva zasáhl Vasilevskij proti Sobotkovi, Rusům nevyšlo přečíslení v podání Ničuškina a Tkačjova. Po faulu Jeřábka hrála sborná podruhé v početní výhodě. Kuzněcov se utrhl Kempnému a připravil druhý gól pro Kučerova, jenž ranou pod břevno překonal Francouze. Češi naproti tomu neproměnili v gól ani třetí přesilovku, Voráček střílel po přihrávce od Pastrňáka do tyčky. Rusové mají po první třetině méně střel na branku, přesto s přehledem vedou.
  • Začala druhá třetina.
  • Druhá třetina je tu, aktivní nástup předvádějí Rusové. Těleginovi pomáhá za brankou v boji s Kovářem Ničuškin.
  • Češi přešli do protiútoku, ale Hanzlovu střelu z levého křídla zablokoval Antipin. Rusové rozehrávají.
  • Přihrávka Dadonova zpoza branky byla přizvednuta a vyhnala Rusy z útočné třetiny. Češi však odražený puk nezískali.
  • Bělov si po přechodu modré čáry poradil s Kundrátkem a přihrál napravo Provorovovi. Francouz dobře viděl a vykopl puk betonem.
  • Důležité
    Rusové se rychlou kombinací dostali až před branku a Panarin dostal nabito na levé křídlo! Francouz se zrovna přesouval, ale roztáhl se a dokázal skvěle zasáhnout.
  • Rutta zachytil ruské vyhození u mantinelu rukavicí, ale neměl čas na rozehrávku. Nahodil puk a byl dohrán Plotnikovem.
  • Andronov srazil váhajícího Zohornu a rozjel ruskou akci. Sborná se díky tomu usazuje v útočném pásmu.
  • Čeští hokejisté působí nejistě a jejich hra je pomalá. Střelu Provorova ale dokázali srazit do ochranné sítě.
  • Hanzl přišel u branky trestuhodně o kotouč a Gusev přihrál do výborné střelecké pozice Dadonovi. Ten naštěstí pro Čechy netrefil puk dobře a Francouz v pohodě zasáhl lapačkou.
  • Panarinovi sice nevyšel přechod do útočného pásma, ale Rusové dostali Čechy při rozehrávce pod velký tlak a puk opět získali.
  • Kovář obral o puk Barabanova, ale nedokázal rychle přihrát do jízdy Voráčkovi. K tomu se navíc brzy stáhli ruští beci.
  • Češi kupí vzadu velké hrubky, jako naposled Gudas. Kotouč se mu zamotal pod bruslemi, z čehož těží Andronov.
  • A znovu. Šimek přišel za brankou o jistý puk a mohl děkovat Šipačovovi, že mu vůbec nevyšla přihrávka do brankoviště.
  • Červenka s Vránou útočili po pravé straně, ale druhého jmenovaného při pokusu o střelu zablokoval Orlov.
  • Sobotka zklidnil hru na modré čáře a přihrál dozadu Šulákovi. Mladý obránce zapojuje do rozehrávky Kundrátka.
  • Po dalším přerušení ve středním pásmu je tu komerční pauza. Český tým pokračuje bez zraněného Jeřábka.
  • Panarin připravil Kempného o kotouč a Rusové se usadili v pásmu. Po dlouhé kombinaci vystřelil Antipin a donutil Francouze k zákroku.
  • Trest
    Ivan Provorov (RUS) si pomohl nedovoleným způsobem v souboji s Voráčkem. Je vyloučen za hákování a oslabí své mužstvo na dvě minuty.
  • Ruttova střela od modré čáry Vasilevskému vypadla a Birner se okamžitě pokoušel o dorážku. Marně, hra byla po chvilce přerušena.
  • Také po dalším pokusu Rutty od modré čáry byl před brankou zmatek. Jenže Vasilevskij dokázal znovu přerušit.
  • Dlouhá kombinace skončila znovu u Rutty, jehož střelu zablokoval vkleče Antipin. Rutta měl následně co dělat s bráněním Tělegina.
  • Voráček vnikl do útočné třetiny, vysmekl se Zubovi, ale nedokázal vyzrát na Orlova. Rusové pak vyhodili mimo hrací plochu, ale vylučovat se nebude. Vhazování po levici Vasilevského.
  • Důležité
    Rusové si v oslabení vypracovali obrovskou šanci. Tkačjov přihrál Ničuškinovi, který naznačil střelu, objel bránu a pak jeho pokus zablokoval na čáře Pastrňák!
  • Rusové zvládli oslabení s naprostým přehledem, dokonce mohli skórovat. Českou akci zakládá Gudas.
  • Plekancova přihrávka před branku nenašla nikoho z Čechů. Na druhé straně odvezl Šulák Dadonova na mantinel.
  • Vasilevskij pokryl Červenkovo zakončení a přerušil hru. Rusové drží dvoubrankový náskok, pokračujeme po komerční přestávce.
  • Důležité
    Kuzněcova zastavil Kempný a Češi vyrazili dopředu. Hanzl obešel dva obránce a střílel z nadějné pozice na levém kruhu! Vasilevskij však puk udržel.
  • Plotnikovovi se nepodařilo tečovat nabídku od modré čáry a další přihrávkou vyhnal Orlova z útočného pásma.
  • Tělegin nabral mnohem větší rychlost než Šulák, a tak se po vyhození Gavrikova nepíská zakázané uvolnění Ruska.
  • Vasilevskij zakročil betonem proti střele Vrány z levé strany. Rusové potom vyhodili ze třetiny pohodlným obloučkem.
  • Rusové se v posledních minutách soustředí hlavně na bránění, což jim vychází. Češi se do velkých šancí nedostávají.
  • Přihrávka na Pastrňáka neprošla a Kundrátek pak musel spěchat dozadu, aby odehrál kotouč před Kučerovem.
  • Pastrňákovi nevyšla herní situace jeden na jednoho proti Orlovovi. Obránce Washingtonu ho obral o puk a rozehrál.
  • Kovář obětavě lehl do střely proti ruskému kapitánovi Bělovovi a pravou nohou odrazil puk do ochranné sítě za Francouzem.
  • Gudas nabil Kempnému, jehož střelu ale Vasilevskij dobře viděl a vyrazil puk. Rusům přechod do útoku nevyšel.
  • Rusové ve dvou připravili Sobotku o kotouč a vyhodili přes všechny čáry. Hra se vrací k Vasilevskému.
  • Francouz vykopl nahození od Bělova, ale Šimkovi se potom vůbec nepovedla rozehrávka. Zakázané uvolnění Česka.
  • Důležité
    Panarin našlápl ve středním pásmu k sólu, pronikl po pravém křídle a nastřelil horní tyčku! Štěstí stálo při Francouzovi.
  • Češi dohrávají poslední minutu druhé třetiny v útočném pásmu. Ale Ruttova přihrávka před branku neprošla.
  • Plekanec nedokázal vystřelit a pouze nahodil puk po mantinelu. Rusové jej získali a šetří čas.
  • Druhá třetina skončila.
  • Další třetina začne přibližně v 17:53.
  • Střely na branku: 14 – 22
    Vyhraná vhazování: 16/40 – 24/40
    Trestné minuty: 8 – 4
  • Ve druhé periodě jsme gól neviděli. Rusové měli první dobrou příležitost po třech minutách, ale přesouvající se Francouz dokázal skvěle zasáhnout proti ráně Panarina z první. Po vyloučení Provorova nedokázali Češi využít ani čtvrtou přesilovku, Vasilevskij si se střelami od modré čáry v pohodě poradil. Naopak se mohl v oslabení prosadit Ničuškin, ale po objetí branky neprostřelil Pastrňáka.

    Ve druhé polovině prostředního dějství se Rusové více zatáhli a soustředili na defenzivní činnost. Hanzl pronikl se štěstím na levý kruh, jenže recept na brankáře Tampy Bay nenašel. Další šance už Rusové nepřipustili a sami mohli navýšit náskok. V předposlední minutě druhé třetiny pálil Panarin po průniku pravou stranu do břevna. Češi ztrácejí před třetí třetinou stále dvě branky.
  • Ve druhé třetině českému týmu chyběl zraněný obránce Jakub Jeřábek, který si nejspíš zlomil prst.
  • Začala třetí třetina.
  • Rutta zkusil nahodit puk už z obranného pásma. Ostrým příklepem ale minul branku, a tak se píská zakázané uvolnění.
  • Kempný přenechal puk Sobotkovi, ale tomu se nepodařilo prostřelit ruský blok. Rusové zablokovali i Hanzlovu přihrávku.
  • Francouz pokryl nahození od Panarina a vhazuje se po jeho pravé ruce. Na vhazování se střetnou Hanzl a Kuzněcov.
  • Vránovo nahození se pro Čechy smolně odrazilo do ochranné sítě. Hra je proto vykázána do středního pásma.
  • Horákova přihrávka byla sražena, po chvilce se dostal k odraženému puku Zohorna. Jenže nepřihrál ani nevystřelil.
  • Po ose Dadonov – Šipačov se puk dostal na modrou čáru k volnímu Zubovi. Francouz vykopl kotouč betonem.
  • Kučerov se užuž tlačil k bekhendovému zakončení, ale Kempnému se podařilo na poslední chvíli vypíchnout puk.
  • Trest
    Druhou třetinu zvládli Češi bez oslabení, nyní však musí na trestnou lavici na dvě minuty Jakub Voráček (CZE) za vysokou hůl proti Kuzněcovovi.
  • Orlovovi utekl puk na modré čáře, ale ruský obránce jej udržel pod kontrolou. Přechod do pásma Rusům moc času nezabere.
  • Kučerov přestřelil ze své oblíbené pozice na pravém kruhu. Následně dokázali Češi vyhodit ze třetiny.
  • Důležité
    Elitní komando úřaduje. Šipačov přihrál před branku Dadonovovi, proti kterému vytáhl perfektní zákrok Francouz! Panarin o chvilku později minul.
  • Češi zvládli oslabení bez obdržené branky a jsou v plném počtu. Voráčkovi se ale zatím nepodařilo posunout do středního pásma.
  • Šulák visel na zádech Andronovovi, ale nedokázal ho obrat o puk. V akci pokračuje Ničuškin proti Plekancovi.
  • Důležité
    Rusové získali puk a vytvořili střeleckou pozici pro Andronova! Znovu se ozvalo jen zadunění Francouzových betonů.
  • Birner si nedokázal Kundrátkovu přihrávku zpracovat a Antipin posunul puk po mantinelu. Rusové jdou dopředu.
  • Trest
    Češi si zahrají po komerční přestávce pátou přesilovku. Nikita Kučerov (RUS) je potrestán dvěma minutami za podražení.
  • Rusům se podařilo okamžitě dostat puk z obranného pásma. Pastrňák ale donutil prudkou střelou Vasilevského k zákroku a vrátil hru zpět.
  • Pastrňák zlomil při snaze o střelu od modré čáry hůl. Češi pak dokázali přehrát kotouč na Voráčka, jenže ani tomu rána vůbec nesedla.
  • Řepík ztratil puk u mantinelu a Barabanov vyhodil. Rusové zvládají oslabení naprosto bez problémů.
  • Řepíkovu lehkou střelu chytil Vasilevskij do lapačky, a dokonce si mohl v oslabení dovolit komfort rozehrávky.
  • V této přesilovce neměli Češi žádnou šanci a čas se jim povážlivě krátí. Začala poslední desetiminutovka třetí třetiny.
  • Šulák přihrál zpoza branky Zohornovi, ale tomu puk v klíčový moment utekl. Bělov posunul do středního pásma.
  • Birner udržel hru na modré čáře a nahodil na branku. Vasilevskij měl zakrytý výhled, přesto dokázal kotouč vyrazit.
  • Důležité
    Panarin jel sám na Francouze, ale zakončení mu nevyšlo. Dadonov však vrátil puk před branku a donutil Francouze k dalšímu zákroku!
  • Český brankář odolal náporu Plotnikova a Barabanova. Češi vyrážejí do útoku po pravé straně.
  • Gudas srazil Barabanova k mantinelu, ale Rusové stejně udrželi puk. A pokračují v kombinaci v útočné třetině.
  • Hra je přerušena, je tady poslední komerční pauza ve třetí třetině. Na čtvrtfinále mezi Ruskem a Českem si našlo cestu 6 209 diváků.
  • Andronov přitlačil Voráčka zezadu na branku a českému kapitánovi nevyšla přihrávka na spoluhráče. Rusové ale rozehráli jen na zakázané uvolnění.
  • Tečovaná střela z Ruttovy hole netrefila branku Vasilevského. Pastrňákovu přihrávku zase nepustil před bránu Kiselevič.
  • Gól
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Šest minut před koncem třetí třetiny se zdá, že je o postupujícím rozhodnuto. Češi nechali pootevřená zadní vrátka a Kučerov ujel do přečíslení. Přihrál kolem Šimka na ARTĚMIJE PANARINA, a ten střelou k pravé tyči pokořil Francouze – 3:0! Asistence: Nikita Kučerov, Jevgenij Kuzněcov.
  • Horák se zaklesl do souboje s Orlovem za ruskou brankou, ale puk nevybojoval. S českými nadějemi to nevypadá dobře.
  • Kundrátek nahodil kotouč zpoza červené čáry, jenže nikdo z Čechů neměl potřebnou rychlost. Po zakázaném uvolnění se hra vrací před Francouze.
  • Češi nadvakrát zastavili průnik Ničuškina, ale kotouč nezískali. Rusové se usazují v útočném pásmu.
  • Důležité
    Panarin udělal z Gudase a Šuláka sloupy, prokličkoval se před Francouze a mohl přidat další gól! Brankář Čeljabinsku puk vyrazil.
  • Češi dostali puk ze třetiny, ale nemohou zaútočit, protože hrají Rusové. Antipin nahazuje zase zpátky.
  • Plekanec nezvládl souboj s Dadonovem, kterého posléze nastartoval Kiselevič. Dadonov se otočil kolem Kundrátka a střílel vedle.
  • Důležité
    Čeští hráči si svým nedůrazem koledují o další branku. Panarin střílel po nabídce od Kuzněcova těsně vedle!
  • Kovář si zpracoval přihrávku od Voráčka a přihrál na modrou čáru Šulákovi. Ten však střílel nepřesně.
  • Běží poslední minuta zápasu a Češi se marně pokoušejí o poslední zteč. Rusové posunuli do středního pásma.
  • Tělegin zablokoval nahození od Šimka a odrazil puk do ochranné sítě. Zřejmě poslední vhazování se odehraje před Vasilevským.
  • Konec zápasu.
  • Utkání končí, do semifinále postupují Rusové. Ti vstupovali do třetí části s náskokem a nedali Čechům žádnou šanci. Francouz musel na začátku třetí třetiny v oslabení zasahovat proti šancím Panarina, Dadonova a Andronova. Češi pak zahodili další přesilovku a Francouz čelil samostatnému úniku Panarina. Ten se prosadil až podějí po přihrávce od Kučerova. Závěr už jasně patřil Rusům, kteří sice nedokázali přidat další branku, ale zápas naprosto ovládli.
  • Nejlepší hráči utkání:
    Andrej Vasilevskij – RUS (27 úspěšných zákroků)
    Jan Rutta – CZE (0+0)
  • Nejlepší tři hráči Česka na turnaji:
    Pavel Francouz, Radko Gudas, Jakub Voráček
  • Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. Večer sleduje na Onlajnech zbylá dvě čtvrtfinále. Na počtenou!