MS hokej 2018 - online přenos Švédsko - USA, 19. května 2018 15:15, Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst)

Švédsko

USA

6 : 0

(1:0, 3:0, 2:0)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:15.
  • Z kodaňské Royal Areny přeji krásné sobotní odpoledne, vítejte u prvního semifinálového duelu, ve kterém Švédsko vyzve Spojené státy americké.
  • Konečná tabulka skupiny A:
    1. Švédsko – 20 bodů
    2. Rusko – 16
    3. Česko – 15
    4. Švýcarsko – 12
    -----
    5. Slovensko – 11
    6. Francie – 6
    7. Rakousko – 4
    8. Bělorusko – 0 (sestup)

    Konečná tabulka skupiny B:
    1. Finsko – 16 bodů
    2. USA – 16
    3. Kanada – 15
    4. Lotyšsko – 13
    -----
    5. Dánsko – 11
    6. Německo – 7
    7. Norsko – 6
    8. Jižní Korea – 0 (sestup)
  • Čtvrtfinálové výsledky:
    Rusko – Kanada 4:5 po prodl.
    USA – Česko 3:2
    Švédsko – Lotyšsko 3:2
    Finsko – Švýcarsko 2:3
  • Švédsko
    Tre kronor se jako obhájci titulu považuje za hlavního favorita na zisk poháru pro mistra světa. Skvěle sladěný tým s kostrou hráčů z NHL táhne první formace Rakell – Zibanejad – Janmark, navíc po vypadnutí přijeli další hráči jako například Filip Forsberg nebo Viktor Arvidsson. V obraně navíc září hvězdy jako Oliver Ekman-Larsson, Hampus Lindholm nebo Adam Larsson, v brance zase lape Anders Nilsson se skvělým průměrem 94,34 %. Švédsko neprohrálo v základní skupině jediný zápas, udolalo Rusko, Česko a po boji i Slovensko. Mírnou nejistotu vyvolal čtvrtfinálový duel proti outsiderovi z Lotyšska, Švédové ho nakonec po výsledku 3:2 zvládli.

    Počet bodů ve skupině: 20
    Celkové skóre: 34:11
    Nejproduktivnější hráči: Rickard Rakell (6+7), Mika Zibanejad (5+4), Mattias Janmark (3+6)
    Nejproduktivnější obránce: Oliver Ekman-Larsson (2+4)
    Nejlepší hráč v bodování +/-: Adam Larsson +11
    Nejhorší hráč v bodování +/-: nikdo není v záporných číslech
    Nejtrestanější hráč: Mattias Janmark – 8 minut
    Brankáři:
    Anders Nilsson – 300 minut / pr. 1,20 | 94,34 %
    Magnus Hellberg – 185 minut / pr. 1,62 | 93,75 %

    Přesilovky: využito 38,46 %
    Oslabení: ubráněno 85,19 %
    Úspěšnost střelby: 12,45 %

    Zápasy ve skupině:
    Švédsko – Bělorusko 5:0
    Švédsko – Česko 3:2
    Švédsko – Francie 4:0
    Švédsko – Rakousko 7:0
    Slovensko – Švédsko 3:4p
    Švýcarsko – Švédsko 3:5
    Rusko – Švédsko 1:3
  • Věděli jste, že semifinále bude hrát Čech? Tuhle i další zajímavosti se dočtete na speciálu iROZHLASu:
  • USA
    Spojené státy vedené kapitáném Patrickem Kanem, superhvězdou Chicaga, touží po dlouho očekávaném zlatu. Američané totiž byli naposledy ve finále v roce 1960! To se také stali mistry, od té doby mají jen pět bronzů, naposledy z Prahy 2015. V Dánsku mají hodně silný tým, v základní skupině dokázali porazit hned na úvod Kanadu, až na Lotyšsko, které se drželo, rozstříleli všechny outsidery, jen na závěr nestačili na Finsko. Suomi vyhrálo základní skupinu, ale po prohře se Švýcarskem už míří domů, naopak druhý tým skupiny B si poradil ve čtvrtfinále s Českem a zabojuje o medaili.

    Počet bodů ve skupině: 16
    Celkové skóre: 42:18
    Nejproduktivnější hráči: Patrick Kane (8+11), Cam Atkinson (7+4), Johnny Gaudreau (1+8)
    Nejproduktivnější obránce: Charlie McAvoy (3+5)
    Nejlepší hráč v bodování +/-: Neal Pionk +7
    Nejhorší hráč v bodování +/-: nikdo není v záporných číslech
    Nejtrestanější hráč: Tagr Thompson – 16 minut
    Brankáři:
    Keith Kinkaid – 406 minut / pr. 2,07 | 92,39 %
    Scott Darling – 80 minut / pr. 2,25 | 86,96 %

    Přesilovky: využito 40,00 %
    Oslabení: ubráněno 83,33 %
    Úspěšnost střelby: 13,55 %

    Zápasy ve skupině:
    USA – Kanada 5:4 s.n.
    Dánko – USA 0:4
    USA – Německo 3:0
    USA – Lotyšsko 3:2 po prodl.
    USA – Jižní Korea 13:1
    Norsko – USA 3:9
    Finsko – USA 6:2
  • Pohled na čtvrtfinále:
    Švédsko jako vítěz skupiny A narazilo na čtvrtý tým skupiny B, kterým bylo Lotyšsko, jež v klíčovém duelu udolalo 1:0 domácí Dánsko. Lotyši na MS potrápili Kanadu i Američany, s oběma soupeři prohráli až v prodloužení, a od začátku bylo vidět, že nedají kůži zadarmo ani proti dalšímu favoritovi. První třetina byla oťukávací, ale Tre kronor rozhodně neměly nějak příliš navrch. Ve druhé části se Švédové dostali do vedení zásluhou Filipa Forsberga, ovšem rychle bylo srovnáno, když Blugers prostřelil Nilssona. Lotyšsko vzápětí nevyužilo dlouhou přesilovku pěti proti třem, což byl asi klíčový moment zápasu. Ve třetí třetině už Švédsko dominovalo a dvěma brankami rozhodlo. Lotyši sice v závěru snížili, ale na vyrovnání už se nezmohli.
    Švédsko – Lotyšsko 3:2
    Branky a nahrávky: 27. F. Forsberg (Kempe, Ekman-Larsson), 42. Arvidsson (Ekholm), 47. Ekman-Larsson (Kempe, Rakell) – 32. Blugers (Rihards Bukarts), 51. Balcers (Keninš)
    Sestava Švédska: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Ekholm, Wikstrand – Janmark, Rakell, Zibanejad – Backlund (C), Nyquist, Hörnqvist – Kempe, Arvidsson, F. Forsberg – Jo. Larsson, J. de La Rose, Pääjärvi – Everberg, L. Andersson.

    Spojené státy, stejně jako na olympijských hrách, vyzvaly Česko. Tentokrát však byly favority a dokázaly uspět. Nakročily k tomu už v první třetině, kdy přesně pálil Patrick Kane a vzápětí překonal Francouze zapomenutý Atkinson. Ve druhé části Češi přečkali několik obrovských amerických šancí a vzápětí udeřili, po rychlé kombinaci pálil do černého Michal Řepík. Poté se však do tlaku znovu dostaly USA, Francouz však Čechy podržel a najednou přišlo vyrovnání.Parádní přesilovkovou tečí se prosadil Martin Nečas. Ve třetí části Češi hráli se soupeřem vyrovnanou partii, ale obrovskou šanci nevyužil Červenka a hned vzápětí přišel trest, když znovu ukázal své schopnosti a přesnou ránu Patrick Kane. Český tým už vyrovnat nedokázal a s turnajem se rozloučil ve čtvrtfinále, naopak Američané jdou dále.
    Branky a nahrávky: 11. P. Kane (D. Ryan), 13. Atkinson (Bonino, J. Gaudreau), 47. P. Kane (D. Ryan) – 25. Řepík (Faksa, Gudas), 31. Nečas (Pastrňák, Hronek)
    Sestava USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, McAvoy, Butcher, C. Murphy (A), Pionk, Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane (C) – Atkinson, Bonino, J. Gaudreau – Kreider, D. Larkin (A), Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.
  • Start duelu se pomalu blíží. Dokáže Švédsko před vyprodanou Royal Arenou, která se rychle zbarvuje do žluta, vybojovat postup do finále, nebo vyhrají Spojené státy v roli mírného outsidera?
  • Úvodní sestavy:

    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg, H. Lindholm, Wikstrand, Ekholm (A) – Rakell, Zibanejad, Janmark (C) – Hörnqvist, Backlund, Nyquist – F. Forsberg, Kempe, Arvidsson – J. de La Rose, Jo. Larsson, Pääjärvi – L. Andersson, Everberg.

    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, C. Murphy (A), Butcher, McAvoy, Pionk (C), Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane – J. Gaudreau, Bonino, Atkinson – Kreider (A), D. Larkin, Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Gouin (CAN) – McCrank (CAN), Vanoosten (CAN).
  • Utkání právě začalo.
  • Hned na úvod tohoto semifinálového duelu se do brankoviště soupeře natlačil Mika Zibanejad. Kotouč ovšem nechal u levé tyče z pohledu gólmana, Kinkaid má první zákrok.
  • O první ohrožení soupeřovy branky se pokoušeli také Američané, které zastavuje rozhodčí, jenž je přistihl v ofsajdovém postavení.
  • Nyní už ale musel Nilsson zasahovat! Boninovu střelu vyrazil před sebe, kde se o dorážku pokoušel Atkinskon. Švédský brankář si připisuje i proti jeho střele úspěšný zákrok. Bude se vhazovat.
  • Do útočného pásma najel Blake Coleman, jenž byl bráněn obráncem. Z levého křídla zkusil prověřit Nilssonovu pozornost. Jeho střela je ale sražena výrazně mimo.
  • Mezi několika americkými obránci se pokoušel proniknout Filip Forsberg, jenž se s kotoučem ale octil v ofsajdu. Hra se vrátí do středního pásma.
  • Dobrá příležitost, jak jít poprvé do vedení, zůstává nevyužita! Anders Lee se dostal ke střele z otočky přímo z mezikruží. Zkusil to k pravé tyčce, jež ale minul!
  • Bonino se vytočil s kotoučem z rohu kluziště a zkusil střílet z úhlu. Nilsson však s jeho pokusem moc práce neměl. Na druhou stranu poté míří Američané.
  • Nádherná akce Viktora Arvidssona! Švédský útočník se sám s kotoučem dostal mezi několika soupeři až ke střele. Arvidssonův následný pokus z prostoru mezi kruhy Kinkaid vykopává betonem!
  • Kane přihrál do střelecké pozice Colinu Whitovi, který svůj pokus mezi tři tyče nenasměroval.
  • Důležité
    Málem jsme se dočkali prvního gólu! Nilsson vykopl kotouč před sebe. Johnny Gaudreau byl u puku jako první a hned z prvního doteku dorážel. Nilsson se však skvěle přemístil a střelu vyrazil!
  • Trest
    Vyloučení v týmu Švédsko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Rickard Rakell.
  • Američané si vytvořili přesilovkový tlak, který ovšem gólem nekončí. Kane poslal puk před branku, kde jej šikovně tečoval Lee. Nilsson zasáhl včas!
  • Švédové se osvobodili. Poté si pro puk dojel Kinkaid, který ho chtěl rozehrát na modrou čáru. Jeho pas ale nebyl přesný, puk skončil jen na zakázaném uvolnění.
  • Střely na branku

    Švédsko – 3
    USA – 11
  • Pokus Patricka Kanea švédský gólman vyrazil. Connor Murphy si dojel pro odražený kotouč, čímž se mu otevřela cesta k brance. Murphyův pokus ale Nilsson taktéž zlikvidoval. Švédský gólman nyní drží svůj tým!
  • Důležité
    Z čistajasna mohli být ve vedení hokejisté ve žlutých dresech! Arvidsson vyslal do brejku Mattiase Janmarka. Druhý jmenovaný zkusil zblízka branky poslat puk do horních pater svatyně, ale trefil jen horní tyčku!
  • Ani na podruhé to Janmarkovi nevyšlo. Švédský střelec dostal přihrávku a pálil z podobné pozice jako před chvílí. Kinkaid neměl s jeho střelou větší obtíže.
  • Nick Jensen vypálil z větší vzdálenosti, Nilsson byl opět pozorný. Poté zkusil schovat kotouč pod lapačku, což se mu nepovedlo, a tak jeho tým raději vyhodil puk na zakázané uvolnění.
  • Alex DeBrincat zavezl puk do útočného pásma. Tam se ke střeleckému pokusu dostal Patrick Kane, jehož pokus končí někde v Nilssonově výstroji.
  • V Royal Areně zatím nepanuje atmosféra, na jakou jsme od švédských fanoušků byli zvyklí. Diváci nyní sledují útočnou akci Švédska.
  • Gól
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédští příznivci propukají v hromadný jásot! Forsbergův pokus Kinkaid ještě stihl zkrotit, na brankoviště si ale sjel VIKTOR ARVIDSSON, na jehož dorážku už byl ale americký brankář krátký. Asistence: Jacob de La Rose, Filip Forsberg.
  • Střely na branku

    USA – 15
    Švédsko – 6
  • Důležité
    Navzdory americké střelecké převaze to mohlo být o dvě branky! Viktor Arvidsson ujel do samostatného úniku, který těsně před brankou ale nedokázal proměnit. Arvidsson zkusil procedit puk mezi Kankaidovy betony.
  • Trest
    Vyloučení v týmu USA (Keith Kinkaid – 2 min., podražení). Trest odpyká Johnny Gaudreau.
  • Derek Ryan ujel do akce se svým spoluhráčem. Nezkoušel přihrát, ale střílel. Nilsson počítal i s touto variantou a první inkasovanou branku nepřipouští.
  • Patric Hörnqvist byl tísněn obráncem a sjížděl si k pravé tyčce Kinkaidovy svatyně. Bohužel pro švédský tým ale nedokázal v rychlosti zasunout kotouč do branky.
  • Mika Zibanejad vypálil zhruba z vrcholku kruhu. Do jeho pokusu zkusil sáhnout jeden z jeho spoluhráčů, jenže kotouč srazil jen vysoko do ochranné sítě. Hra se přestěhuje do středního pásma.
  • Američané se necelých čtrnáct vteřin před koncem první periody dopustili zakázaného uvolnění. Uvidíme ještě branku?
  • První třetina skončila.
  • Máme za sebou úvodních dvacet minut prvního semifinálového klání. Do finále šampionátu má prozatím o něco blíže Švédsko, které je ovšem o něco horším týmem. Američané mají střeleckou i herní převahu, kterou ale zužitkovat zatím nedokázali. Určitě nás čeká ještě velmi napínavé utkání.

    Další třetina začne přibližně v 16:05.
  • Začala druhá třetina.
  • Mattias Janmark vystihl rozehrávku soupeře. V útočném pásmu vyjel z rohu ledové plochy a natlačil se před branku, kde ale proti americkému brankáři neuspěl.
  • Viktor Arvidsson nahodil kotouč do útočného pásma, kde se však jeho tým neudržel vůbec dlouho. Zámořský soupeř si bere kotouč na své hole a jde s ním do útoku.
  • Cam Atkinson využil volného místa na modré čáře ke střele. Jeho táhlý střelecký pokus Nilsson nemusel vyrážet ani chytat, letěl totiž mimo.
  • Hra se přestěhuje také před Kinkaida, jehož spoluhráči se provinili zakázaným uvolnění.
  • Trest
    Vyloučení v týmu Švédsko (Adam Larsson – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
  • Důležité
    Tvrdá rána Butchera skončila těsně mimo a Kreider ještě dorážel odražený kotouč, zblízka však minul a Švédové vyhazují!
  • Už začala druhá polovina americké přesilovky, ale Švédsko se opět osvobodilo.
  • Nahození Kreidera bylo tečované a skončilo mimo, Američané kombinují...
  • Rána Hughesovi nesedla a Švédsko znovu vyhazuje.
  • Gól
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jdou do dvoubrankového vedení! Mikael Backlund ujel do samostatného úniku, který zkusil zakončit u pravé tyče, přičemž byl ještě faulován McAvoyem. Kinkaid stihl ještě zasáhnout, ale z druhé vlny dojížděl MAGNUS PÄÄJÄRVI, který z bekhendu rozradostnil fanoušky svého týmu! Asistence: Mikael Backlund.
  • Důležité
    Nick Bonino dobře vypálil z pravého kruhu, Nilsson naštěstí pro Švédy dokázal kotouč udržet, neboť k dorážkám se chystal netrpělivý Coleman, ale USA neproměnily ani tuto šanci a ztrácí tak stále dvě branky.
  • Rickard Rakell se proháčkoval až do střelecké pozice, brankář soupeře ale nakonec zasahovat nemusel. Rakellův projektil nakonec končí mimo brankovou konstrukci.
  • Trest
    Vyloučení v týmu USA (Johnny Gaudreau – 2 min., sekání).
  • Ihned po vhazování musel Kinkaid vyrážet střelu od modré čáry. Poradil si na jedničku a jeho tým se následně mohl osvobodit.
  • Gól
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Američané už prohrávají o tři branky a budou to mít hodně těžké! Mikael Backlund se neukvapil a zblízka branky nestřílel, naopak přihrál PATRICU HÖRNQVISOTVI, který si sjížděl před branku a následně neomylně zakončil! Asistence: Mikael Backlund, John Klingberg.
  • Gól
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jedenáct vteřin a je tu další branka Tre kronor! Do úniku se po přihrávce Rakella utrhl MATTIAS JANMARK, natlačil se před McAvoye a dokázal v tísni zakončit mezi betony Kinkaida, který tentokrát nebude mít čisté svědomí! Asistence: Rickard Rakell.
  • Američané reagují na čtvrtou inkasovanou branku oddechovým časem.
  • Trest
    Vyloučení v týmu Švédsko (Viktor Arvidsson – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
  • Adam Larsson dobře napadal soupeřovu rozehrávku a napodruhé dokázal kotouč vyhodit přes všechny čáry až ke Kinkaidovi.
  • Zajímavá situace! Jeden z Američanů nahazoval kotouč od mantinelu, Chris Kreider ještě před brankou stačil tečovat bruslí, Nilsson ale nepřipustil komplikace a kotouč lapil včas.
  • Arvidsson se vrací zpátky do hry, Švédové tedy toto oslabení zvládli.
  • Derek Ryan zkusil nahodit před branku, ale kotouč neprošel. Následně Švédové vybojovali kotouč a Janmark nabral rychlost a ocitl se v útočné třetině, kde objel branku, zblízka ni si však na Kinkaida nepřišel.
  • Hokejistům v žlutých dresech nevyšel přechod do útoku, načež se ke kotouči dostávají Američané, kteří se ještě před koncem třetiny určitě pokusí snížit své manko na soupeře.
  • Nick Jensen se málem prokličkoval až před brankáře, nakonec mu ale samostatná akce nevyšla. Nilsson zasahovat nemusel.
  • Johnny Gaudreau dostal kotouč na brankoviště, z čehož ale nikdo z jeho spoluhráčů nic nevytěžil. Kinkaid ve skrumáži na brankovišti společně se svou obranou dokázal udržet kotouč před brankovou čárou.
  • Švédové se usadili v útočném pásmu, žádná z jejich střel ale na branku neletěla. Jako poslední pálil Oliver Ekman-Larsson, ovšem i jeho pokus byl sražen mimo svatyni.
  • Rickard Rakell vyslal velmi nepříjemný projektil, Kinkaid si však poradil. Rakell se snažil zakončovat i na podruhé, tentokrát se ke kotouči ale neprobojoval.
  • Druhá třetina skončila.
  • V prostředním dějství udělali Švédové velký krok k postupu do finále mistrovství světa! V rozmezí zhruba tří minut se trefili hned třikrát, což znamená, že v celkovém součtu vedou už o čtyři branky. Uvidíme, zda Američané ještě zápas zdramatizují!

    Další třetina začne přibližně v 16:53.
  • Začala třetí třetina.
  • Janmark zahájil první útočnou akci svého týmu. Z mezikruží zkusil přihrávat na pravou stranu, kde ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nestál, a tak kotouč končí na amerických hokejkách.
  • Nick Jensen si sjel do útočné pozice. Zkusil pálit zhruba z vrcholu kruhu, nicméně kotouč skončil jen na prvním bránicím hráči.
  • Atkinsonův pokus zblízka branky nebyl vůbec špatný! Bohužel pro Američany ale skončil jen těsně mimo pravou tyč!
  • Johnny Gaudreau se zjevil v dobré pozici, ale zblízka si vylámal zuby na dobře chytajícím Nilssonovi. Na druhé straně mohl přidat pátou branku Forsberg, celou akci ale překombinoval a do šance se nedostal.
  • Mattias Janmark dobře držel kotouč v útočném pásmu u hrazení. Poté se k němu ale stáhli dva protihráči, kteří jej o kotouč obrali a míří s ním na druhou stranu ledové plochy.
  • Trest
    Vyloučení v týmu Švédsko (Gustav Nyquist – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
  • Za potlesku švédských fanoušků míří kotouč přes všechny čáry až ke Kinkadovi. Švédové se poprvé osvobozují.
  • Anders Lee dobře vložil hokejku do střely Kanea. Nilsson byl, stejně jako dnes prozatím pro celý zápas, připraven a podržel svůj tým.
  • Will Butcher si udělal prostor ke střele na modré čáře. Nilsson po celou dobu letu kotouč kontroloval, a proto neměl s vyražením puku žádné problémy.
  • Dylan Larkin si najel do útočného pásma a následně na levý kruh z pohledu brankáře, kam si dojel pro odražený kotouč. Zkusil své štěstí z prvního doteku, švédský strážce svatyně je ale opět úspěšnější.
  • S další americkou střelou neměl Nilsson žádnou práci, Connor Murphy totiž zacílil jen do zadního mantinelu, o který se kotouč zastavil.
  • Patric Hörnqvist si zpracoval ve středním pásmu vzdušnou přihrávku a vydal se do útoku. Před Kinkaidem ale nic moc nevymyslel a jeho tým už se opět stěhuje do obrany.
  • Proti švédskému gólmanovi neuspěl ani Chris Kreider se střelou z dobré vzdálenosti. Švédové poté reagují na menší americký tlak vyhozením kotouče na icing.
  • Gól
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Američané to zkusili devět minut před koncem s odkrytými zády, což se jim nevyplatilo. Z velké vzdálenosti do prázdné branky zacílil VIKTOR ARVIDSSON a Švédsko je jednou nohou ve finále! Asistence: Mika Zibanejad.
  • A slyšet jsou také švédští fanoušci, kteří mají pochopitelně důvod k radosti. Mezitím se ale jejich tým brání, konkrétně nyní vyhodil kotouč na zakázané uvolnění.
  • Na ledové ploše se nyní neodehrává nic, co by stálo za zmínku. Za to na tribunách probíhá parádní mexická vlna, kterou obstarávají spokojení fanoušci.
  • Důležité
    Kotouč se odrazil velmi příhodně pro Nicka Jensena, který ale z první neuspěl. Následně se z dorážky zkusil propasírovat puk do branky ještě Pionk, Nilsson je dnes ale fantastický.
  • Střely na branku

    USA – 34
    Švédsko – 17
  • Sonny Milano zhruba z pravého kruhu vystřelil jen do gólmana, následně se jeden z hráčů USA dostal k dorážce z bekhendu, tu ale perfektním zákrokem vyrážečkou zneškodnil opět Nilsson!
  • Gól
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Američané si ze semifinálového utkání odnesou velký příděl! Mikael Backlund těméř z nulového úhlu poslal kotouč před branku, odkud ho nadvakrát dorazil za brankovou čáru pohotový ADRIAN KEMPE! Asistence: Mikael Backlund.
  • Adrian Kempe mohl chvíli po první trefě přidat také druhou! Švédský útočník se tentokrát prodral skrz obranu, k zakončení už se ale nedostal. Pro Kietha Kinkaida tak nebyl problém schovat pomalu klouzající kotouč pod lapačku.
  • Trest
    Ke konci utkání se bude hrát ve čtyřech na obou stranách! Dvě minuty od rozhodčího vidí jak Dylan Larkin, tak Adrian Kempe. Oba jdou pykat za hrubost.
  • Trest
    Tak ještě jedno vyloučení! Na devět vteřin míří za katr Mikael Backlund za sekání! Švédští fanoušci už jsou ale na nohou a za chvíli se budou moci definitivně radovat z postupu do finále mistrovství světa!
  • Konec zápasu.
  • Střely na branku ve třetí třetině (celkem):
    Švédsko – 4 (20)
    USA – 20 (41)

    Nejlepší hráči utkání:
    Švédsko – Anders Nilsson
    USA – Patrick Kane
  • Známe prvního postupujícího do finále mistrovství světa a je jím Švédsko! Na straně vítěze snad dnes nemůže být pochyb o nejlepším hráči utkání. Anders Nilsson dnes pochytal vše, co se dalo, a velkou měrou se podílel na postupu do boje o zlato. Američané dnes byli střelecky aktivnější, to jim však nic nevyneslo. Švédsko svého soupeře vyškolilo především v produktivitě. Já vám děkuji za pozornost, hezký zbytek soboty!
  • Nejlepší hráči obou týmů na turnaji:

    Švédsko
    Adam Larsson
    Mikael Backlund
    Oliver Ekman-Larsson

    USA
    Patrick Kane
    Keith Kinkaid
    Cam Atkinson