MS HOKEJ 2019 - online přenos Česko - Švýcarsko, 21. května 2019 12:15, Ondrej Nepela Arena

Česko

Švýcarsko

5 : 4

(1:1, 3:1, 1:2)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:15.
  • Dobré úterní brzké odpoledne, pokud právě obědváte, přejeme dobrou chuť. Všichni doufáme, že Česká republika si dneska jako dezert dá švýcarskou čokoládu.
  • Švýcarsko – 4. místo, 12 bodů, skóre 23:9

    Švýcaři mají momentálně v zádech dvě porážky v řadě. Předtím zvládli "povinné" zápasy se slabšími týmy ve skupině B, ale na Švédy a Rusy si nepřišli. Zatímco se seveřany sehráli velice vyrovnaný duel, ve kterém podlehli až 3:4, tak s Ruskem to bylo podstatně horší. Sborná jim nepovolila ani branku a vyhrála s naprostým přehledem 3:0.

    Švýcarští hráči tuto prohru nenesli příliš dobře a v novinářské mix zóně sdílní nebyli. Každopádně půjde o umístění v první čtyřce a také o setrvání v Bratislavě, které zaručují první dvě místa.
  • Česká republika – 2. místo, 15 bodů, skóre 34:10

    Češi zatím působí na turnaji velice slušně. Na kontě mají jedinou prohru, a to s zatím suverénním Ruskem. V posledních dvou duelech rozstříleli Itálii a Rakousko 8:0. Český útok táhnou především Michael Frolík a Jakub Voráček, kteří se řadí mezi nejproduktivnější hráče turnaje. Dvě nuly v řadě udržel Pavel Francouz, který je tak v čele gólmanských statistik, zachytal si zatím ale "jen" proti soupeřům z chvostu tabulky.

    Branky a nahrávky Česka v utkání s Rakouskem: 7. Faksa (J. Kolář, Gudas), 15. D. Kubalík (Gudas), 21. Simon (Voráček, Hronek), 31. Řepík (Faksa, D. Kubalík), 31. Frolík (Gulaš, Hronek), 43. Řepík (D. Kubalík, J. Kolář), 45. J. Kolář (Voráček, Frolík), 46. J. Vrána (Jaškin, Faksa).
  • Dnes se proti sobě utkají mužstva, která mimo jiné oba velmi ráda střílejí. Češi totiž každý zápas vyšlou na soupeřovu branku 37,17 pokusů, Švýcaři jsou na tom ještě lépe. Jejich protivníci totiž musejí pravidelně krýt hned 40 ran!

    A naopak obrany fungují oběma týmům poměrně dobře, protože gólmani takové množství střel řešit nemusejí. V této statistice je na tom o něco lépe zase národní tým, který propustí přes svou hradbu jen 23,17 střel. Švýcarští hokejisté zaostávají jen o kousek, jejich brankáři totiž řeší za zápas 25,5 pokusů.
  • Kde by mohli Češi, a především Švýcaři zapracovat, to jsou početní výhody. Česko už odehrálo 21 přesilovek, úspěšnost využití drží těsně pod 20 %. A hokejisté ze země helvétského kříže mají statistiku ještě o něco horší. Ze 34 přesilových her totiž využili jenom 11,76 %.

    Zajímavá bude tato statistika v porovnání s ubráněnými oslabeními, protože tady jsou na tom zase lépe hráči ze Švýcarska. Ti průměrně ubrání parádních 86,36 % početních nevýhod, reprezentanti Česka jsou na hodnotě 80,77 %.
  • Průběžná tabulka skupiny B:

    1. Rusko – 18 bodů, skóre 29:3
    2. Česko – 15 bodů, skóre 34:10
    3. Švédsko – 15 bodů, skóre 37:14
    4. Švýcarsko – 12 bodů, skóre 29:9
    5. Norsko – 6 bodů, skóre 18:29
    6. Lotyšsko – 6 bodů, skóre 17:19
    7. Itálie – 2 body, skóre 5:48
    8. Rakousko – 1 bod, skóre 9:40
  • Švýcaři spoléhají při své hře hlavně na týmové výkony. Nejlépe bodujícím hokejistou je totiž až na celkovém 20. místě turnaje Nico Hischier, který má na kontě 7 bodů za 3 góly a 4 asistence. Oproti tomu ve výběru trenéra Miloše Říhy vyčnívají na vrcholu statistik dvě jména – Michael Frolík a Jakub Voráček, kterým patří s 12 body třetí, respektive čtvrtá příčka v tabulce produktivity. Voráček je s deseti nahrávkami navíc druhým nejlepším asistentem, Frolík zase díky 6 gólům jedním z top střelců na mistrovství.
  • Zajímavé bude, jak dopadne otázka ohledně brankářů. Za Švýcary totiž odchytali po třech zápasech Reto Berra i Leonardo Genoni, oba navíc s podobnou úspěšností zákroků pohybující se kolem skvělých 94 %.

    V české bráně si jednou zachytal Šimon Hrubec, u nějž se dá ale předpokládat, že nyní již bude naplno plnit roli trojky. O post gólmana číslo jedna se tedy může před zápasem poprat Patrik Bartošák (3 zápasy, úspěšnost 91, 57 %, průměr 2,35 gólu na zápas) s Pavlem Francouzem. Ten byl na soupisku dopsán až v průběhu turnaje, od té doby odchytal dva poslední zápasy. V nich sice pochytal pokaždé všechny střely a úspěšnost tak bez inkasování drží na 100 %, mezi tři tyče se ale dostal jen proti papírově slabším soupeřům z Itálie a Rakouska. Hodilo by se tedy, aby se do tempa dostal i proti Švýcarům, pokud by však Miloš Říha plánoval nasadit na čtvrtfinále Bartošáka, šel by do brány v posledním mači skupiny on.
  • Postupová matematika

    Jedno je jisté. Do čtvrtfinále postoupí všechny čtyři týmy, kterým momentálně patří první čtyři pozice. Teď se hraje o umístění a o to, kdo bude muset absolvovat nepříjemný výlet do více než 450km vzdálených Košic.

    Nejblíže k vítězství ve skupině a setrvání v Bratislavě mají Rusové, kterým stačí uhrát v zápase se Švédskem bod. I kdyby jej však nezískali, tak zůstanou v hlavním městě Slovenska, pokud neprohrají o více než tři góly.

    Nejhorší výchozí pozici má naopak Švýcarsko, které potřebuje zvítězit o více než tři góly a doufat, že Rusové vyhrají za plný počet bodů se Švédy.

    České republice s největší pravděpodobností bude k uhájení druhého místa stačit tříbodová výhra se Švýcarskem. Existuje však hypotetická varianta, že Švédsko zvítězí nad Ruskem třígólovým rozdílem a v tu chvíli se kromě bodů a skóre z minitabulky dostanou na řadu další kritéria.
  • Úvodní sestavy:

    Česko: Bartošák (Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas, D. Sklenička – Frolík, Simon, Voráček – Jaškin, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

    Švýcarsko: Berra (Mayer) – Josi, Y. Weber, Genazzi, Loeffel, Rod, Diaz, Frick, Fora – Niederreiter, Haas, Andrighetto – Hofmann, Hischier, Fiala – Scherwey, Kurashev, Martschini – S. Moser, Bertschy, Ambühl.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Romasko (RUS) – Golyak (BLR), Oliver (USA).
  • Spekulace se potvrdily, trenéři skutečně, možná trochu překvapivě, poslali do brankoviště Patrika Bartošáka. Do sestavy se také nevešli Filip Chytil a Petr Zámorský. Třináctým útočníkem je Hynek Zohorna.
  • Ještě jednou krásný den z Bratislavy! Ať už právě obědváte, pracujete, simulujete nemoc či sabotujete hodiny matematiky, doufáme, že náš on-line přenos vám bude k chuti. Přejeme vám u něj příjemnou zábavu a hráčům férovou hru!
  • Na ledové ploše probíhá icemapping, jak jej pojmenoval speaker dnešního duelu. Řada fanoušků ve tmě rozsvítila své mobilní telefony a vytvořila tak moc pěknou podívanou.
  • Do dnešního mače zasáhne poprvé také švýcarský útočník Nino Niederreiter, který zažil hokejově výživné uplynulé dny. Po prohře Caroliny ve finále konference totiž hned sedl na letadlo a nyní už je v Bratislavě, aby zemi helvétského kříže pomohl na šampionátu.
  • Velký rachot vítá české i švýcarské hokejisty při příchodu na ledovou plochu. Dovolíme si tvrdit, že bude fantastická atmosféra, protože oba fanouškovské tábory patří mezi to nejlepší, co zatím v bratislavské skupině bylo k vidění a slyšení.
  • Utkání právě začalo.
  • Švýcarsko se jako první dostalo do útočného pásma, ale nebylo to nic nebezpečného pro českou obranu.
  • Jakub Vrána protečoval kotouč do útočné třetiny, tam ale nedojel nikdo z jeho spoluhráčů tak, aby z nahození vznkla střela.
  • Nino Niederreiter na nic nechce čekat. Hnedka po přejetí modré čáry vyslal na Bartošáka tvrdou ránu, kterou český gólman srazil do rohu.
  • Důležité
    Reto Berra měl teď plné ruce práce s vyražením střely. Dominik Kubalík následně ještě vracel puk z leže znovu na gólmana, hrací předmět se ale odrazil mimo.
  • Helvéti rychle otočili hru a Grégory Hofmann nahazoval skrz skupinku hráčů. V té se ale puk zastavil, takže český brankář nemusel zasahovat.
  • Gól
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To je rychlé otevření skóre a bohužel pro národní tým se vedení ujímají Švýcaři. Lino Martschini dojel za bránou kotouč a všiml si najíždějícího LUKASE FRICKA, který napřáhl na vrcholu mezikruží a umístil puk k pravé tyči. Asistence: Lino Martschini, Tristan Scherwey.
  • A Švýcaři jsou prvním úspěchem pořádně povzbuzeni. Kolem české brány letěla další střela, tentokrát o kousek vedle.
  • Sven Andrighetto nezvládl kličku na útočné modré čáře a s pukem tak mohou chvíli operovat hráči v bílých dresech.
  • Švýcaři vybojovali na chvíli puk za českou svatyní, nedokázali ale v jeho držení sečkat dlouho.
  • Dmitrij Jaškin neudržel nohu na modré čáře a přejel příliš brzy do útočné třetiny. Sudímu nezbylo nic jiného než zapískat ofsajd.
  • Radko Gudas si udělal útočný výlet, když na pravém křídle přebral křižnou nahrávku a z úhlu vypálil. Berra nemusel nakonec zasahovat, jen zkontroloval puk očima.
  • Dominik Kubalík se zmocnil puku na obranné modré, sám se dostal do pásma a skrz obránce prověřil Berru. Ten zasáhl levým betonem.
  • Philipp Kurashev posunul touš na Lukase Fricka, ten ale na levém křídle nepřebral nahrávku ideálně. A místo střely musel spěchat do rohu.
  • Dobrá práce Paláta v obranném pásmu, když zamezil střele Diaze.
  • Rozhodčí signalizovali hru vysokou holí, a jelikož se puku po tomto znamení jako první dotkli Češi, vhazovat se bude před jejich gólmanem.
  • Frolíkovi se vůbec nepovedla přihrávka a letěla až na Reta Berru. Češi zatím nehrají dobrý hokej.
  • Trest
    První trest zápasu přichází nyní a bohužel si půjde odpočinout český hráč. Jakub Voráček se při švýcarské rozehrávce soupeře dle sudích dopustil sekání a Švýcaři mají přesilovku.
  • Roman Josi se s ničím nepáral a hned po buly napřáhl na modré čáře k tvrdé střele. Tentokrát česká defenziva zapracovala dobře a puk se odrazil k mantinelu.
  • Dmitrij Jaškin aktivně napadal v útočném pásmu a o pár vteřin tak zadržel švýcarskou rozehrávku.
  • Důležité
    Neskutečná kombinace, na jejímž konci byl Nico Hischier, který pálil z bezprostřední blízkosti. Patrik Bartošák vytáhl skvostný zákrok a drží akcie Čechů.
  • Důležité
    Simon Moser si nebezpečně najel k pravé tyči, odkud tečoval ránu od modré. Naštěstí pro Čechy ale Bartošák zareagoval.
  • Raphael Diaz střílel od modré čáry a Bartošák vyrazil pouze před sebe. Pochytal ale i dorážky, takže i tohle český výběr přežil.
  • Jan Rutta si vyjel v oslabení na pravý kruh a chtěl prověřit Berru, kotouč se ale odrazil jen do ochranné sítě.
  • Jakub Voráček je už na ledě a národní tým tak hraje v plném počtu. První oslabení zvládl.
  • Důležité
    Grégory Hofmann dostal na pravém kruhu spoustu prostoru, kterého využil ke střele na bližší tyč. Bartošák ji lapačkou vytáhl vedle a Hofmann pak po hitu od Gudase odletěl dva metry do rohu.
  • Celá hal plná především českých fanoušků bouří "My chceme gól!", hra se ale momentálně odehrává před Bartošákem.
  • Češi hodně přidávají na důrazu, Jaškin zboural dalšího soka mezi střídačkami.
  • Trest
    Radek Faksa přejel modrou čáru s pukem o chvíli později než jeho spoluhráči a byl z toho tedy ofsajd. Po něm se u mantinelu strhla mela, z níž rozhodčí vyvodili trest pro Dmitrije Jaškina a Reta Berru. Český forvard i švýcarský gólman vyfasovali dvojku za hrubost, Berra si ji vysloužil za to, když vyjel po Filipu Hronkovi svou vyrážečkou úplně mimo brankoviště. Hrát se ale každopádně bude čtyři na čtyři.
  • Rozhodčí ještě debatují s rozhodčími a dvířka na českou trestnou lavici jsou stále otevřena. Bude se tedy vylučovat ještě jednou?
  • Nebude, příčinou herní přestávky jsou drobné opravu mezi střídačkami. Ledaři si přinesli na plochu bednu s nářadím a žebřík, hráči krouží po kluzišti, aby se udrželi v pohybu.
  • Jeden žebřík při výměně plexiskla zřejmě nestačí, na led totiž právě nyní vypochodoval další ledař s dalším žebříkem. Diváci se ale i bez hokeje nyní baví, stadionem projíždí mexická vlna!
  • Opravy ještě stále nejsou dokončeny, přestože ledaři s vrtačkami dělají, co můžou. Kterému z týmů bude tato neplánovaná přestávka vyhovovat více?
  • Kromě hokeje se tu zřejmě pořádá i soutěž ve zpěvu. Češi nejprve spustili "Vysoký jalovec", Švýcaři kontrují jejich tradičním chorálem podporujícím jejich zemi.
  • Přestávka v hokeji baví nejen fanoušky, ale také novináře. Ti si čekání na znovuzahájení hry krátí známým tanečkem na písničku "La Macarena", která nyní zní halou.
  • Žebříky odneseny, půjdeme znovu na hokej. Český tým zatím působil velmi ospalým dojmem, tak doufejme, že během dlouhé pauzy dostal impuls.
  • Milan Gulaš si najel na vrchol mezikruží a vystřelil táhlou ránu švihem, ta ale proletěla jenom kolem pravé tyčky.
  • Řepík fotbalovým centrem našel před bránou najetého Paláta, který držadlem hole sice trefil puk, ale ne na bránu.
  • Michal Řepík vyslal na Berru prudkou ránu a švýcarský gólman dokázal puk jenom vyrazit před sebe. K dorážce se ale včas nedostal nikdo v bílém.
  • Jakub Voráček málem nabídl Helvétům velkou šanci, když svojí přihrávkou nastřelil napadajícího forvarda. Puk se naštěstí odrazil šikovně pro české barvy.
  • K Philippu Kurashevovi se kotouč dostal kousek za modrou lajnou a protože už předtím Švýcaři byli v útoku, jednalo se o ofsajd.
  • Utkání si nenechal ujít ani Jiří Fischer, vítěz Stanleyova poháru a současný činovník klubu Detroit Red Wings.
  • Trest
    Oba celky už byly v plném počtu, ten ale dlouho nevydržel. K trestoměřičům nyní putuje Tristan Scherwey, který bude české přesilovce přihlížet, protože vyfasoval dvě minuty za krosček.
  • Švýcarsko i v oslabení jelo do nebezpečné akce. Chvíli to vypadalo na přečíslení dva na jednoho, ale česká obrana situaci dobruslila. Přesto Bartošák zřejmě musel vytáhnout zákrok.
  • Gól
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tahle česká přesilovka přinesla ovoce a hala je ve varu, národní tým totiž srovnal stav utkání na 1:1! Češi ujeli do přečíslení dva ne jednoho, které zužitkovali náramně. Jan Kovář, český mistr křižných nahrávek, narýsoval přesnou žabku na hokejku JAKUBA VORÁČKA, který se z první opřel do puku a poslal jej za přesunujícího se Berru. Asistence: Jan Kovář, Michael Frolík.
  • Teď jsou to zase Češi, kdo je na koni. Berra měl před sebou dva dotírající hráče a musel si dát velký pozor.
  • Vrána našel přihrávkou zpoza brány Jana Koláře, který při své střele bohužel přelomil hokejku.
  • Tahle nahrávka Česka nebyla dobře mířená, doletěla přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
  • Filip Hronek vykouzlil moc pěknou přihrávku přes celé hřiště na Dmitrije Jaškina, jenže tomu puk přeskočil hokejku. Je z toho tedy další icing.
  • Sven Andrighetto poslal okamžitě po obdržení puku střelu na Bartošáka, český strážce svatyně se však přesunul včas a schoval kotouč v náručí. Následuje komerční pauza.
  • Berra raději pomohl s rozehrávkou, protože hrozilo, že Michael Frolík dojede puk jako první.
  • Grégory Hofmann se už natahoval po samostatném úniku, v jeho počínání mu ale stihl vypíchnutím kotouče zabránit Michal Moravčík.
  • Hischier dostal puk do jízdy na levou stranu a nabízel puk před bránu pro Hofmanna. Bartošák puk chviličku nechal volný ve svém brankovišti, ale jeho lapačka jej přikryla v pravou chvíli.
  • Yannick Weber zkusil vypálit hned po buly, Patrik Bartošák se ale nedal a znovu přerušil hru.
  • Zajímavý přechod modré čáry v podání české lajny. Kubalík byl v ofsajdu a mířil na něj oblouček, takže se útočník švýcarského Ambri Piotta sehnul, vyjel z pásma a pak se pro puk teprve vracel.
  • Roman Josi vypustil puk z vrcholu levého kruhu směrem na bránu, Bartošákovi ale tentokrát stačilo jen sledovat touš pohledem.
  • Češi se snaží aktivně forčekovat, což dělá momentálně Švýcarům problémy. Hokejisté ze země helvétského kříže nemohou přejít střední pásmo.
  • Národní tým teď dobře zahustil střední pásmo a nenechal Švýcary projít. Jenže ani česká rozehrávka nebyla kvalitní.
  • Gaëtan Haas se ocitl v dobré palebné pozici u pravé tyčky, Patrik Bartošák se ale ošálit nenechal. Proti jeho pokusu vykopl levý beton.
  • Romain Loeffel měl napřaženo u pravého mantinelu, ale svoji střelu si rozmyslel. Místo toho poslal přihrávku, která přeletěla jeho spoluhráče.
  • Důležité
    Dmitrij Jaškin s Jakubem Vránou se dostali do rychlého protiútoku a druhý jmenovaný měl na obránce krok nebo dva náskok, najel si ale příliš na stranu a střelu z poměrně velkého úhlu schoval Reto Berra ve výstroji.
  • Sklenička nejprve neuspěl bekhendovým pokusem a puk se dostal do středního pásma. Švýcaři šli střídat, čehož chtěl využít Dominik Simon a z vrcholu levého kruhu poslal štiplavku do výstroje Berry.
  • První rána po buly byla zablokovaná bránícími hráči, ta druhá v podání Dominika Kubalíka už ale na bránu letěla. A odrazila se ke zvláštnímu obloučku, který naštěstí pro Berru přeplachtil horní tyč.
  • Radko Gudas to na šampionátu zatím neskutečně čistí. Několikátý jeho čistý hit znechutil hru Švýcarům.
  • Důležité
    Ondřej Palát najížděl na Berru z pravé strany a měl před sebou dost prostoru, rozhodl se tedy zkusit oklamat gólmana blafákem. Při zakončení se ale proletěl vzduchem, ne tak úplně bez přispění soupeře. Místo puku s brány tak musel sbírat z ledu své tělo.
  • Ofsajd českého týmu, po kterém se Radek Faksa opět dostal do menší potyčky, tentokrát s Haasem. Jaškin je ale od sebe oddělil a rozhodčí tak nemuseli téměř zasahovat.
  • Reto Berra vyjel za bránu, aby pomohl s rozehrávkou a napadat ho jel Jan Rutta. V tomto souboji uchránil puk švýcarský brankář.
  • Vrána nezpracoval puk a kvůli tomu nemohli jít Češi do brejku dvou proti jednomu. I tak ale jsme v útočném pásmu.
  • Důležité
    Reto Berra měl v závěru třetiny opravdu napilno! Nejprve vyrazil ránu z pravé strany, následně se musel bleskově přesunout k dorážce Davida Musila. Ten si pro kotouč sjel do mezikruží, hrací předmět ale narval jenom do brankáře.
  • První třetina skončila.
  • STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely: 12:11.
    Vyloučení: 2:2.
    Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
    Vhazování: 10:9.

    Druhá třetina začne přibližně ve 13:15.
  • NEJVYTĚŽOVANĚJŠÍ HRÁČI ZÁPASU

    Česko – Jan Rutta (8:24), Filip Hronek (7:10)
    Švýcarsko – Nino Niederreiter (7:22), Sven Andrighetto (6:27)
  • První třetina právě skončila a byla rozdělena téměř přesně na dvě poloviny. V té první existovalo pouze mužstvo Švýcarska, které bylo všude rychleji, nahrávalo přesněji a zaslouženě se ve třetí minutě dostalo do vedení. Lukas Frick dostal nabito zpoza brány do ideální pozice mezi kruhy a povedenou pumelicí nedal Bartošákovi šanci. I nadále měli Helvéti více ze hry, což se ale změnilo v 10. minutě. To totiž přišla zhruba sedmiminutová přestávka kvůli výměně plexiskla a tato pauza posloužila svěřencům Miloše Říhy k tomu, aby se zkoncentrovali a přepnuli na vyšší rychlostní stupeň.

    Ve 13. minutě přišla odměna, kterou byla využitá přesilovka. Skvělou přihrávku Jana Kováře zužitkoval nejproduktivnější Čech Jakub Voráček střelou z první. Berra musel i na konci třetiny předvést několik slušných zákroků, které ale zvládl.
  • Všichni aktéři už krouží na ledové ploše a druhá třetina za malou chvíli začne.
  • Začala druhá třetina.
  • Jakubu Voráčkovi nesedla první rozehrávka a český kapitán se musel za pukem rychle vrhnout, aby nehrozil švýcarský protiútok.
  • Čárový rozhodčí je hlavou zřejmě ještě u svačiny v kabině. Nejprve chtěl rozpažit, pak pískat, pak znovu rozpažit a nakonec skutečně foukl do píšťalky na znamení icingu.
  • Důležité
    Duchem v kabině ale naštěstí není Patrik Bartošák. Simon Moser totiž pálil přes ležícího Filipa Hronka v přečíslení dvou na jednoho, český gólman ale vytáhl zákrok okrajem výstroje a vyškrábl puk mimo!
  • Důležité
    Voráček se hnal do šance, ale švýcarský bek mu znemožnil zakončení. Česká lavička si bere trenérskou výzvu, jestli náhodou nedošlo k brance. Voráček totiž v pádu sestřelil gólmana, jenže pokud se prokáže, že to byl faul a kotouč prošel za brankovou čáru, tak by gól měl být uznán.
  • Podruhé v zápase krouží hokejisté po ledě, aby se při neplánovaném přerušení zahřáli bruslením. Jak dopadne verdikt rozhodčích?
  • Gól
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je skvělý start pro český tým. Fanoušci se nejprve ani neradovali, protože sudí okamžitě třikrát rozpažil. Skvělou práci ale odvedla česká lavička, která si vzala trenérskou výzvu. Sudí usoudili, že o nedovolené bránění brankáři se nejednalo a ze šťastného gólu se tak raduje DOMINIK SIMON. Asistence: Jakub Voráček, Filip Hronek.
  • Po netradičním dosažení české branky jsou Švýcaři trochu zaskočení, nedaří se jim proniknout do útoku.
  • Ani teď neprotečoval Nino Niederreiter touš za modrou lajnu, byli u něj totiž dřív čeští hokejisté.
  • Milan Gulaš nepřešel přes svého strážce na modré čáře.
  • Reto Berra vyjel za svou klec a pomohl s rozehrávkou, Švýcarům to ale nebylo příliš platné. Nedostali se totiž dál než do střední třetiny.
  • Důležité
    Berra to přehnal s bohorovností při rozehrávce a málem si hodně zavařil. Michal Řepík jej chtěl nachytat střelou zpoza brány, ale švýcarský gólman měl štěstí, že puk se od něj odrazil mimo.
  • Michal Řepík si najížděl po pravém mantinelu, jeho spoluhráč ale špatně odhadl Řepíkovu výšku. Oblouček totiž doplachtil vzduchem k soupeři a ne k českému forvardovi.
  • Raphael Diaz hledal Philippa Kurasheva, který naštěstí promáchl a vůbec nezakončil.
  • Jakub Vrána se rozjel středem hřiště a díky vysoké rychlosti měl našlápnuto ke střele z mezikruží, jeden z protihráčů mu ale při průniku přidržel hokejku. Rozhodčí zůstali v klidu...
  • Lino Martschini si při poslední kličce puk upálil do rohu, čímž výrazně pomohl české obraně.
  • Bratislavská Arena by chtěla vidět další gól, z téhle akce ale určitě nepřijde. Národní tým se totiž sice dostal do pásma, tam ale brzy odevzdal puk Švýcarům.
  • Joël Genazzi nahazoval od modré čáry a puk dlouho poskakoval těsně před brankovištěm. Naštěstí se jej nikdo z červených už nedotkl.
  • Ondřej Palát si vybruslil z pravého kruhu na osu hřiště a svižně vypálil, proti kotouči však stihl Berra vykopnout levý beton.
  • Gól
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tahle třetina zatím Česku vychází, národní tým už nyní vede 3:1! A branka to byla velmi povedená. První letka české reprezentace využila mezírky ve švýcarské obraně a Jakub Voráček vyslal do samostatného nájezdu MICHAELA FROLÍKA. Ten si roztáhl gólmana od jedné tyčky k druhé a zasunul puk mezi betony do brány. Asistence: Jakub Voráček, Dominik Simon.
  • Střídání
    Švýcarsko zkouší všechno možné. Poprvé na šampionátu si zachytá Robert Mayer, který střídá Reta Berru.
  • Gól
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A novic na turnaji se hned může z brankoviště radovat z gólu. Patrik Bartošák vyrazil střelu TRISTANA SCHERWEYE do Dmitrije Jaškina, od kterého se kotouč nešťastně odrazil do vlastní brány. Asistence: Lino Martschini, Philipp Kurashev.
  • Důležité
    Nino Niederreiter si najel na hranu brankoviště a tečoval kotouč mezi Bartošákovy betony, český brankář však stihl zasáhnout. Emoce ale pracují a po této situaci se strhla šarvátka!
  • Trest
    Trest vyfasovali hráči na obou stranách, uvidíme tak hru čtyři na čtyři. Filip Hronek i Christoph Bertschy si odsedí dvě minuty za hrubost.
  • Švýcarský obránce podklouzl, čehož se snažil využít Ondřej Palát. Ten se s pukem dostal zatím k mantinelu.
  • Ondřej Palát od něj vyjel na vrchol pravého kruhu, jeho švihovka však mezi třemi tyčemi neskončila.
  • První útok hraje opět náramně. Ryšavý fousáč a novopečený táta Jakub Voráček uzmul puk Švýcarům a z levé strany prověřil Mayera, který si připsal první zákrok.
  • Český tým vytáhl forčekink až ke švýcarské bráně, což hokejistům ze země helvétského kříže dělá značné potíže.
  • Gól
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už však Mayer dostal nepříjemnější rekomando. Dominikové se totiž postarali o to, že český tým vede o dva góly. Simon totiž vybojoval puk pro DOMINIKA KUBALÍKA, který nádherně našel své oblíbené střelecké místo mezi betony. Mayer se ani nepohnul. Asistence: Dominik Simon.
  • Trest
    Na ledě v rohu švýcarského obranného pásma zůstal po ataku ležet Yannick Weber a Dmitrij Jaškin si za tuto situaci odpyká trest za krosček, stejně tak ale i švýcarský bek. Zajímavé rozhodnutí, pokračovat se tak bude ve hře čtyři na čtyři.
  • Komická vložka od Jana Kováře. Ten mohl využít chyby ve švýcarské rozehrávce, ale zřejmě se mu střetly myšlenky, a tak podklouzl a dojel k mantinelu po kolenou.
  • Hokejisté potrestaní už v 28. minutě jsou nyní zpět na ledě, i přes další potrestání se tak teď bude hrát v plném počtu na obou stranách.
  • Důležité
    Patrik Bartošák si musel dát velký pozor na Kevina Fialu, který se z pravé strany cpal do brankoviště.
  • Joël Genazzi prověřil Bartošáka pumelicí od modré čáry, český brankář však nechal svou klec zamčenou.
  • Trest
    A emotivní zápas pokračuje, bohužel jej trochu nezvládá rozhodčí. Nenápadnou pošťuchovačku před bránou Mayera vyhodnotil jako hrubost pouze od Tomáše Zohorny, který však rozhodně nebyl jediným aktivním v šavlovačce.
  • Skvělá práce Jana Koláře, který čekal přihrávku na jeho obránce a zablokoval mu hokejku.
  • Důležité
    Obrovský závar před Bartošákem, který dostal pukem do masky a netušil, kam se odrazil. Josi byl hodně aktivní při dorážení a sudí k nevoli Švýcarska vykázal hru do středního pásma.
  • Švýcaři hrají zkrácenou přesilovku, protože Weber už je na ledě, nedaří se jim ale vůbec prosadit před Bartošáka.
  • Gudas nakonec dostal puk přes skákajícího beka na modré čáře až do středního pásma. Skvělá práce českého zbojníka.
  • Důležité
    Nico Hischier si najel k levé tyčce na příklep z první, naštěstí pro Čechy mu ale střela nesedla na hůl a Švýcar otevřený kousek svatyně netrefil.
  • Gaëtan Haas prohrál souboj s Kolářem u mantinelu a puk si to opět štráduje pěkně na druhou stranu od Bartošákovy brány.
  • Puk zase přeletěl všechny čáry až za švýcarskou bránu, jenže malým problémem je to, že teď už to bylo za rovnovážného počtu hráčů na ledě. Píská se tedy zakázané uvolnění a vhazuje se před Bartošákem.
  • Trest
    Rozhodčí dnes, a především ve druhé třetině, rádi zvedají pravici nad helmu. Nyní tak učinili po vysoké holi Radka Faksy, Švýcarsko tak má početní výhodu.
  • Gudas zapracoval perfektně a vyhodil puk do bezpečí.
  • Trest
    Jako bychom to před chvílí znovu nepřivolali, pravice sudího je opět ve vzduchu. Tentokrát vylučuje za hrubost Romana Josiho, který tak srovnal stav hráčů na ledě.
  • Hodně riskantní kroužení Fialy na útočné modré skončilo pro Helvéty ještě celkem dobře. Češi sice mají puk, ale pouze v obranném pásmu.
  • Ondřej Palát rychlými kroky nabral rychlost a jako rychlík proletěl modrou čáru, jeho expres ale nedošel až k bráně. Stopku mu totiž vystavil švýcarský bek.
  • Hronek neměl kudy střílet, a tak oslovil Voráčka. Ten se svým parťákem z útoku ale tentokrát nevymyslel žádnou pozici pro střelu a odešel střídat.
  • Češi jsou v plném počtu a mají k dispozici několik málo vteřinek v početní výhodě.
  • Švýcarsko už je také kompletní, takže po dlouhé době zase vidíme na ledě dvanáct hráčů.
  • Jan Kovář zkoušel Roberta Mayera překvapit nahozením od pravého mantinelu, švýcarský muž v masce si však pokus z úrovně brankové lejny pohlídal. Následuje pauza pro komerční účely.
  • Jaškin zůstal ležet na ledě a nechtělo se mu na nohy. Nakonec se ale zvedl a hraje dál.
  • Andres Ambühl jel do šance k levé tyčce, obtočil se kolem své osy a vystřelil, Patrik Bartošák však zůstal v klidu.
  • Dmitrij Jaškin se chtěl pomstít za nepříjemný hit a střílel zpoza obránce na vzdálenější tyč, kde ale zasáhl betonem Robert Mayer.
  • Gaëtan Haas obdržel přesný pas středem kluziště a zamířil po ose směrem k bráně, než se však dostal ke střele, zjistil, že vinou českých beků už nemá puk.
  • Hronek zvládl těžkou situaci pod tlakem a vysunul Gulaše. Plzeňský forvard ale nezakončil.
  • Překvapení Roberta Mayera se nekonalo. Švýcarský gólman totiž přilepil výstroj k tyči a proti puku působil jistější obranu, než by svedlo vteřinové lepidlo.
  • Laskominka pro Patrika Bartošáka. Romain Loeffel mu poslal puk přímo do rukavice a a vděčný český gólman si připsal do statistik jednoduchý zákrok.
  • Poslední minutka druhé části. Stane se ještě něco zajímavého?
  • Radek Faksa při předchodu modré čáry na chvíli ztratil puk, hned ho však dojel u mantinelu. Šance ale nakonec nepřišla.
  • Radek Gudas zblokoval střelu Michaela Fory těsně před českou bránou.
  • Radko Gudas tentokrát počíhal na puk ve středním pásmu a v klidu ho odehrál za švýcarskou bránu. Vypadá to, že v prostřední části už se příliš významného nestane.
  • Druhá třetina skončila.
  • STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely: 22:25 (12:11, 10:14)
    Vyloučení: 6:5
    Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
    Vhazování: 21:19 (10:9, 11:10).

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:15.
  • NEJVYTĚŽOVANĚJŠÍ HRÁČI ZÁPASU

    Česko – Jan Kolář (14:22), Jan Rutta (14:09)
    Švýcarsko – Nino Niederreiter (14:38), Roman Josi (14:19)
  • Výtečná druhá třetina v podání českých hokejistů. Hnedka po startu se totiž kuriózní brankou prosadil Dominik Simon. Skvělou práci odvedla střídačka, která si vyžádala trenérskou výzvu a změnila tak verdikt rozhodčích. Rozhození Švýcaři byli horší a Češi se toho snažili využít. Nakonec se to povedlo dvěma elitním útočníkům Jakubu Voráčkovi a Michaelu Frolíkovi. První jmenovaný vyslal druhého, ten udělal dva klamavé pohyby rameny a donutil Berru roztáhnout nohy a pak mu mezi ně bez problémů poslal kotouč.

    Švýcarsko zareagovalo odvoláním Reta Berry, na jehož místo se poprvé na turnaji dostal Robert Mayer. Ten si po 29 sekundách vyzkoušel, jaké to je radovat se přímo z ledu, protože Tristan Scherwey vystřelil a Bartošák vyrazil puk do Jaškina a od něho za brankovou čáru. Češi si ale připravili senzační odpověď, když Dominik Kubalík dostal puk od Simona na brankoviště a s naprostým přehledem jej šoupnul mezi betony.

    Hrálo se hodně agresivně a bylo spousta vyloučení, to vše je skvělou pozvánkou ke sledování třetí třetiny.
  • Kameraman v bílém ještě tradičně před začátkem třetiny detailně zabírá gólmany a už peláší za mantinel. To značí jediné, začínáme!
  • Začala třetí třetina.
  • Kotouče se po vhazování ujali Švýcaři, kteří nejprve zacouvali do vlastního pásma a následně se vydali dopředu.
  • Scherwey střílel od modré čáry a Bartošák neměl puk v lapačce, jak si možná původně myslel. Nakonec ale vše dopadlo dobře.
  • Gaëtan Haas dojel za bránou kotouč, který do pásma sám nahodil, nevydržel mu ale na hokejce dlouho. Češi totiž ke Švýcarovi přistoupili rychle.
  • Faksa byl u puku nejrychleji a zrušil tím icing.
  • Sven Andrighetto z pravé strany střílel k bližší tyči na lapačku českého gólmana, ale ten si tuto střelu velmi dobře pohlídal.
  • Philipp Kurashev se s ničím nepáral a okamžitě po vhazování vypálil zprostřed modré lajny. Bartošák jeho ránu viděl a švihl pro kotouč lapačkou.
  • Gól
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nepříjemná situace pro Českou republiku, Švýcarsko se velmi brzo dotahuje na rozdíl jednoho gólu. Po buly se dostal Weber k mantinelu a našel spoluhráče, kterým byl TRISTAN SCHERWEY, jenž střelou do horních pater brány zapsal druhý gól v zápase. Asistence: Yannick Weber, Lino Martschini.
  • Čeští hokejisté chtěli rychle odpovědět, jenže se jim nejprve nepovedl přechod pásma a Simonova střela byla z následné akce nepřesná.
  • Ambühl rozjel další akci Helvétů, která ale skončila jen nahozením do českého obranného pásma a odchodem na střídačku.
  • Michael Frolík hledal střílenou nahrávkou u brány najetého Jana Koláře, tomu ale kotouč mířil na brusle. Nedokázal ho tak usměrnit na místo určení.
  • Kolář střílel od levého mantinelu do betonu Mayera. Tohle ale nebylo nic nebezpečného.
  • Romain Loeffel pálil od modré a pro Bartošáka to nebylo vůbec jednoduché. Naštěstí puk skončil v rohu.
  • Jakub Vrána dobruslil puk včas, a tak mohli Češi pokračovat v útoku a nejednalo se o icing.
  • Trest
    Roman Josi se po pravice svého brankáře neudržel a uchýlil se k sekání, odchází tedy na trestnou lavici. Přesilovka pro Česko!
  • Jan Kovář byl zezadu trošku postrčen a ztratil stabilitu. Nebylo to však nic, za co by se vylučovalo.
  • Důležité
    Švýcaři se dostali v oslabení do přečíslení dva na jednoho a nechybělo mnoho, aby vyrovnali! Tristan Scherwey vypálil z pravé strany a jeho pokus vykopl Bartošák betonem na Michaela Foru, kterému podjel v klíčovém okamžiku puk pod holí a nedokázal dorážet!
  • Filip Hronek na druhé straně dostal dobrý pas od Frolíka, ale jeho střela byla sražena vedle.
  • Čechům se zatím přesilovka vůbec nedaří. Hráči v červeném úplně v pohodě vyhazují a navíc chodí do nebezpečných brejků.
  • Ambühl po pravé straně opět ujel a vystřelil, takže Bartošák musel přerušit hru.
  • Christoph Bertschy se ve středním pásmu opřel do kotouče a odpálil ho do bezpečné vzdálenosti od švýcarské brány.
  • Švýcarsko už je v plném počtu. Oslabení zvládlo s gracií.
  • Na Švýcarech je vidět, že jim přestávka přišla vhod a že jsou odhodlaní srovnat. Češi se musejí soustředit na obranu!
  • Důležité
    Neskutečný zmatek před českou bránou. Weber obkroužil bránu a velmi nebezpečně vystřelil. Puk se zřejmě od Bartošáka odrazil a zůstal v brankovišti, kde se o něj strhla velká mela. Důraznější však byla česká defenziva.
  • Dominik Kubalík chtěl vymámit puk od rozehrávajícího Roberta Mayera, švýcarský brankář však předvedl zručnou práci s hokejkou.
  • Tohle vyhození bylo těsné, nakonec ale sudí odpískali icing. A tak se hra stěhuje k Patriku Bartošákovi.
  • Gulas po icingu odvezl puk do útočného pásma a odjel střídat. Splnil přesně to, co si umanul.
  • Jakub Voráček je znám pro svou důraznou hru, tentokrát byla tato přednost ale na straně jeho soupeře. Voráček tak zůstal schován za bránícím hokejistou a k nahrávce na osu hřiště se nedostal.
  • Tristan Scherwey se opět hnal do velké šance a mohl mít hattrick. Naštěstí při prudké brzdě nechal kotouč trochu za sebou a nechal beky, aby jej zpacifikovali.
  • Čeští hokejisté se stáhli především do obrany, což by se jim ale mohlo také vymstít. Rozdíl ve skóre je totiž jen jednobrankový a Švýcaři vystrkují útočné růžky čím dál víc.
  • Důležité
    Roman Josi napřáhl a přestřelil z pravé strany. Teď je to opravdu brutální zámek Švýcarů.
  • Důležité
    Christoph Bertschy se dostal k dorážce u pravé tyčky a mnozí diváci už očekávali srovnávací branku, Patrik Bartošák ale stihl natáhnout k tyči beton!
  • Trest
    Tak to je hloupý faul od Švýcarska. Snad dvě minuty motalo hlavy české zatavené obraně, ale pak přišel zásah vysokou holí od Christopha Bertschyho a další oslabení pro hráče s helvétským křížem na prsou.
  • Filip Hronek si přiťukl se spoluhráčem na modré a vystřelil, trefil ale jenom prvního bránícího hráče.
  • Důležité
    Gaëtan Haas měl na hokejce vyrovnání. Češi jej nechali na levé straně volného, švýcarský útočník si ještě vylepšil pozici zasekávačkou, ale pak nechal vyniknout Patrika Bartošáka. Česko si ale ve vlastních přesilovkách hodně koleduje.
  • Hronek nyní u střely z vrcholu pravého kruhu, Robert Mayer však zasahovat nemusel. Pomohli mu spoluhráči.
  • Řepík navezl puk do Mayera a bude se vhazovat v útočném pásmu našeho národního týmu.
  • Švýcarsko vyhrálo vhazování a vyhodilo až na druhý konec hřiště, tahle početní výhoda českému týmu příliš nevychází.
  • Roman Josi opět střílel z extrémně nebezpečné pozice. Kdyby byli Švýcaři potentnější, rozhodně jsme už nemuseli vést.
  • Dominik Simon si chtěl ukousnout velké sousto v podobě hned dvou Švýcarů, ti však jeho kličky zastavili. A o kotouč se postaral Robert Mayer.
  • Švýcaři už jsou na ledě v plném počtu, je ale potřeba říci, že ubránit tohle oslabení jim tolik potíží neudělalo.
  • Faksa střílel zpoza brankové čáry, ale Mayer u tyče neměl místečko, kudy by puk mohl projít.
  • Dlouho se o kotouč bojovalo v rohu českého obranného pásma, nakonec se jeho péče ujal národní tým.
  • Trest
    Filip Hronek poslal nešťastně puk rovnou mimo hřiště a inkasuje dvě minuty za zdržování hry. To budou hodně perné chvilky pro Čechy, kteří už v plném počtu měli problémy s rychlostí jejich soupeřů.
  • Češi vyhráli buly a Radko Gudas odpálil forhendem puk přes všechny čáry.
  • Jan Kovář s Michalem Řepíkem pošetřili cenné vteřiny v útočném pásmu.
  • Čeští hráči se poprali o puk u mantinelu a hrací předmět nakonec vyletěl z chumlu až do švýcarského obranného pásma.
  • Skvěle Radek Faksa nepustil hráče podél mantinelu a opět vyhodil.
  • Jako před chvílí Švýcaři, také Češi se nyní v oslabení brání dobře a nechtějí soupeře pustit k nebezpečné střele.
  • Mayer chtěl rozehrát před Janem Kovářem a puk lehce škrtl o hokejku českého útočníka. Velká škoda, že se puk neodrazil lépe.
  • Dnešní utkání sleduje dle údajů z kostky nad ledem 9 085 diváků. Je zajímavé, že se jedná o naprosto totožný počet fanoušků, který navštívil i oba včerejší bratislavské mače.
  • Česká republika je kompletní a oslabení zvládla na jedničku. Ještě ale zbývá více než pět minut.
  • Ondřej Palát neměl komu přihrát, a tak opět jen tak nahodil na bránu z ostrého úhlu.
  • David Musil obral protihráče o puk, vyhození bekhendem ale nebylo tak razantní, aby vyletělo do neutrální zóny.
  • Fora nahazoval od modré čáry a Jakub Voráček vložil svoji ruku do této střely, aby ji srazil vedle.
  • Dominik Kubalík aktivně forčekoval v útočné třetině a dopřál tak spoluhráčům čas ke střídání.
  • Gól
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se, bohužel po právu, dočkali vyrovnání. NINO NIEDERREITER se na brankovišti dostal k odraženému kotouči a dostal prostor ke dvěma střelám. Ta druhá už prošla do sítě. Asistence: Roman Josi, Nico Hischier.
  • Dmitrij Jaškin se bil do pásma kolem levého mantinelu a zkusil také vystřelit, obtěžován bekem ale zamířil jen za bránu.
  • Robert Mayer měl práci s likvidací střely z levého kruhu, po úspěšném zákroku je to komerční přestávka.
  • Jan Kovář našel Dominika Kubalíka mezi kruhy a ten okamžitě vypálil. Střela ale byla sražena.
  • Důležité
    Robert Mayer míří na střídačku a Švýcarsko hraje za vyrovnaného skóre power-play!
  • Kubalík prohrál rychlostní souboj, takže nemohl zakončit do prázdné brány.
  • Od Voráčkových bruslí se puk odrazil do středního pásma, Švýcaři tak musejí z toho útočného vycouvat.
  • Švýcaři vyhodili na zakázané uvolnění a Robert Mayer musí zpět do brány.
  • Důležité
    Švýcaři získali puk pod kontrolu a Robert Mayer je opět na střídačce!
  • Důležité
    Michal Moravčík střílel ze středního pásma bekhendem, ale netrefil bránu!
  • Gól
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už to Česku vyšlo a odkrytá brána přivítala kotouč, národní tým je v jednogólovém vedení! JAN RUTTA nejprve obral švýcarského soka o kotouč, poté se s ním dostal na útočnou modrou a zamířil neomylně do sítě. Bez asistence.
  • Důležité
    A máme tu power-play znovu!
  • Noah Rod chtěl střílet z první, ale netrefil dobře puk.
  • Střelu z úhlu zkontroloval Bartošák očima a kotouč zamířil do rohu hřiště.
  • Švýcarsko je stále v útočném pásmu a kombinuje.
  • Důležité
    Grégory Hofmann vypálil od modré a o dorážku se ještě pokoušela skupina Švýcarů, úspěšná ale nebyla!
  • Důležité
    Puk letěl po bekhendovém vyhození Radka Gudase těsně vedle brány. Je z toho icing.
  • Důležité
    Český celek si po zakázaném uvolnění vyžádal oddechový čas.
  • Důležité
    Milan Gulaš skočil do nahrávky z hole Joëla Genazziho a tohle už bude dobré, puk totiž vyletěl do středního pásma!
  • Konec zápasu.
  • Vyhlášeni jsou nejlepší hráči z obou týmů napínavé bitvy. Z rukou Petra Hájka a Vladimíra Vůjtka přebrali ocenění za Švýcarsko Tristan Scherwey (2+1) a za Čechy kapitán Jakub Voráček (1+2).
  • Tak to bylo drama až do konce. Švýcarsko stáhlo manko a srovnalo skóre zásluhou gólu Nina Niederreitera v 57. minutě. Česku velmi pomohlo, že Švýcaři nutně potřebovali vyhrát za tři body, aby se mohli posunout ze čtvrtého místa, a tak odvolali gólmana. Dopadli ale stejně jako Lotyši ve včerejším duelu se Švédskem a inkasovali do opuštěné klece. Výhru tedy Čechům vystřelil Jan Rutta.

    Česká republika je tedy blízko k zisku druhého místa. Bude doufat, že ve večerním duelu nevyhrají Švédi nad Ruskem třígólovým rozdílem s více než pěti vstřelenými góly.
  • STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely: 26:40 (12:11, 10:14, 4:15).
    Vyloučení: 7:7.
    Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
    Vhazování: 31:26 (10:9, 11:10, 10:7).
  • NEJVYTĚŽOVANĚJŠÍ HRÁČI ZÁPASU

    Česko – Jan Kolář (21:50), Radko Gudas (20:55)
    Švýcarsko – Roman Josi (22:48), Nino Niederreiter (21:49)
  • Už jsme se báli, že švýcarská čokoláda Čechům pořádně zhořkne, ale naštěstí se tak nestalo. Česká republika zvládla napínavý duel a vyhrála nakonec 5:4, před čtvrtfinále ale dostala velké varování, že ani dvougólový rozdíl neznamená jistotu vítězství.
  • Pro tuto chvíli je to od nás všechno. Onlajn pro vás zprostředkovali Klára Petrásková a Lukáš Foff. Rozhodně nezapomeňte sledovat také zbývající dva duely z bratislavské skupiny. V 16:15 se odehraje souboj Lotyšska s Norskem a večer šlágr skupiny Rusko – Švédsko. Oba zápasy odkomentují naši kolegové.

    Děkujeme za pozornost a přejeme krásné odpoledne strávené s hokejem!