MS HOKEJ 2019 - online přenos Česko - Německo, 23. května 2019 20:15, Zimný štadión Ondreja Nepelu

Česko

Německo

5 : 1

(0:0, 1:1, 4:0)

  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
  • Přejeme pěkný čtvrteční večer. Vítáme vás u textového přenosu z Mistrovství světa 2019, které dospělo do své nejnapínavější části. Dnes je totiž na programu čtvrtfinále, které je především mezi týmy z absolutní hokejové špičky považováno za hranici mezi úspěchem a neúspěchem. Na Rusko a USA čeká odpolední klání, večerní zápas v Bratislavě obstarají mužstva Česka a Německa. Celým utkáním vás budou provázet Klára Petrásková a Jonáš Majtyka.
  • Německo – 3. místo sk. A, 15 bodů, skóre 18:18

    Úřadující olympijští vicemistři vstoupili do turnaje parádně, získali totiž hned čtyři výhry v řadě. Na rozjezd si dali papírově slabší soupeře, postupně obrátky navyšovali. S Velkou Británií zvítězili 3:1, následovala těsná výhra 2:1 nad Dány. V duelu s Francií sice ztratili jednobrankový náskok, dojem ale napravili ve druhé polovině mače. Na konto přidali další tři trefy a zápas ovládli 4:1.

    Pro oko diváka, a obzvláště toho německého, byl velmi zajímavý souboj se Slovenskem. Němci v něm totiž přišli o vedení a ještě na startu 59. minuty prohrávali, pak ale zařadili nejvyšší rychlostní stupeň. Během minuty a půl nejenže vyrovnali, ale dokonce otočili skóre a na poslední chvíli slavili plnohodnotnou výhru 3:2!

    Po tomto parádním obratu si němečtí reprezentanti dva dny oddechli a duchem možná ještě zůstali v odpočinku. Kanada totiž byla nad jejich síly, když triumfovala vysokým rozdílem 8:1. Následný mač se Spojenými státy už byl vyrovnanější, avšak, podobně jako Němci se Slováky, Amerika zabrala v závěrečných minutách a přetlačila svého soka 3:1.

    V posledním klání skupiny se však Němci vrátili zpátky do pohody a na jejich výkonu to bylo vidět. S Finy, kteří v tu chvíli vedli tabulku skupiny, si poradili poměrem 4:2! Tento výsledek přičetl Německu další bodíky, díky čemuž se naši západní sousedé posunuli na třetí místo skupiny A a s 15 body na něm také setrvali.
  • Německo

    Umístění ve skupině: 3.
    Počet bodů: 15
    Skóre: 18:18
    Poslední utkání: Finsko vs. Německo 2:4
    Nejproduktivnější hráč: Leon Draisaitl (5+3)
    Využití přesilovek: 13,07 %
    Úspěšnost v oslabení: 75 %
    Střelecká úspěšnost: 10,29 %
    Trestné minuty: 72

    Němci na tomto turnaji ve statistikách moc nevynikají. Dokázali však, že ve výsledku je jediným podstatným ukazatelem počet bodů, kterých v košické skupině nasbírali patnáct, což jim stačilo na třetí místo. V tabulce nejtrestanějších týmů jsou těsně za Českem, tak uvidíme, jak se oba celky s disciplínou poperou.
  • Česko – 2. místo sk. B, 18 bodů, skóre 39:14

    Jestliže Německu se základní skupina povedla odehrát výborně, pak Čechům ještě lépe. Z osmi celků totiž obsadili za Ruskem se ziskem parádních 18 bodů 2. příčku, a díky tomu se na čtvrtfinále nemuseli stěhovat. Odehrají ho v Bratislavě, kde jim čeští fanoušci od začátku šampionátu tvoří takřka domácí atmosféru.

    Ale pojďme se podívat, jakou vedl národní tým k tomuto výsledku cestu. Jako první čekali na Čechy Švédové, kteří přijeli na turnaj s celkem nabitým hvězdami NHL. Národní tým se ale nezalekl a po přesvědčivém výkonu bral výhru 5:2. V dalším zápase sice Norové nejprve kousali a dokázali vstřelit kontaktní branku, pak už ale kralovala Česká republika, která nakonec vyhrála poměrem 7:2.

    Stopku vystavili Čechům až Rusové, kteří nakonec ovládli skupinu bez ztráty jediného bodu. Proti českému mužstvu vstřelili tři góly a nepovolili mu ani jeden, což znamenalo, že Češi poprvé, a až doposud také naposled, na šampionátu ani jednou v utkání neskórovali.

    Následovaly duely s papírově slabšími soupeři, v nichž reprezentanti získali dohromady plných devět bodů. Získali je za vítězství 6:3 nad Lotyšskem, 8:0 nad Itálií a 8:0 také nad Rakouskem. Zbýval tedy poslední krok k tomu, aby Česko postoupilo do čtvrtfinále z takové pozice, aby se nemuselo stěhovat.

    A tento krok se podařilo splnit v nervy drásající bitvě se Švýcary. Národní tým nad protivníkem vedl o dvě branky, jenže Švýcarsko zabralo a dokázalo vyrovnat. Týmu ze země helvétského kříže by ale dělba bodů nestačila, a tak odvolali gólmana ještě před 60. minutou. Toho Češi využili ke střele do prázdné klece, vyhráli 5:4 a karty byly definitivně rozdány.
  • Česko

    Umístění ve skupině: 2.
    Počet bodů: 18
    Skóre: 39:14
    Poslední utkání: Česko vs. Švýcarsko 5:4
    Nejproduktivnější hráč: Jakub Voráček (3+12)
    Využití přesilovek: 23,08 %
    Úspěšnost v oslabení: 82,76 %
    Střelecká úspěšnost: 15,66 %
    Trestné minuty: 90

    České reprezentaci se zatím nedaří přesilové hry, v jejich využití jsou až devátí ze všech týmů na mistrovství světa. Také disciplína není nejlepší, svěřenci trenéra Miloše Říhy jsou třetí nejtrestanější celek. Na druhou stranu, v úspěšnosti střelby aktuálně okupují první příčku!
  • Sestavy z posledních zápasů skupiny

    Česko: Bartošák – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas, D. Sklenička – Frolík, Simon, Voráček – Jaškin, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

    Německo: Grubauer – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Nowak, J. Müller, Reul, Schopper – Ehliz, Draisaitl, Hager – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Fauser, Loibl, Noebels – Pföderl.
  • Na co jsou všichni čeští fanoušci zvědaví, to je nasazení gólmanů. Co se českého týmu týká, nejvíce spekulací dává za pravdu tomu, že se mezi tři tyče postaví Patrik Bartošák. Což by bylo logické vzhledem k tomu, že odehrál nejvíce zápasů (konkrétně 4) a svým výkonem rozhodně potvrdil své kvality. Do brány se dostal i proti Švýcarsku, tedy v posledním duelu před vyřazovacími boji. Oproti tomu Pavel Francouz má za sebou "pouze" dva odchytané mače proti slabším soupeřů. Avšak ani variantu, že právě on nakonec naskočí do zápasu proti Německu, se nedá zcela vyloučit.
  • První lajna české reprezentace je na turnaji hodně vidět, a to především zásluhou dvojice Jakub Voráček (3+12) – Michael Frolík (7+7). Tito dva parťáci totiž díky vysokému zisku kanadských bodů okupují čtvrté, respektive páté místo ve statistice celého mistrovství. Kromě bodů je jejich výborná hra vidět i na ledě, dvě křídla okolo centra Dominika Simona si totiž opravdu sedla. Voráček je navíc s 12 asistencemi druhým nejlepším nahrávačem, Frolík zase se 7 góly figuruje v čele tabulky produktivity.
  • Samostatná Česká republika sehrála s Německem na mistrovství světa celkem třináct zápasů, z nichž padla pouze jednou. V roce 1996 se navíc naše reprezentace s Němci střetla rovněž ve čtvrtfinále, kdy zvítězila 6:1 a nakonec dokráčela až ke zlatým medailím. Z toho samého roku však křičí i pomyslný varovný prst, neboť na Světovém poháru Češi schytali od toho samého soupeře debakl 1:7.
  • Důležité
    Podle posledních zpráv je Pavel Francouz mírně zraněn a mezi tři tyče by se tak měl dnes postavit Patrik Bartošák.
  • Úvodní sestavy:

    Česko: Bartošák (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Sklenička – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Faksa, Chytil – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

    Německo: Grubauer (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Draisaitl (A), Hager (A) – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Loibl, Noebels, Pföderl – Fauser.

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), TUFTS (USA) – Golyak (BLR), Nikulainen (FIN).
  • Důležité
    Sestavy jsou venku, spekulacím je konec! Mezi tři tyče české brány se skutečně postaví Patrik Bartošák, na druhé straně mu bude ze stejné pozice čelit Philipp Grubauer. Mimo českou sestavu zůstal Petr Zámorský a také Jakub Vrána, na jeho úkor se do druhé letky vrátil další mladý hráč z NHL Filip Chytil.
  • Obě mužstva už dorazila na předzápasové rozbruslení. Český tým je dnes díky lepším výsledkům v základní skupině napsán jako domácí, a tak si zvolil bílé dresy. Němci se oblékli do černého.
  • Rozbruslení je u konce, utkání začne za necelých dvacet minut.
  • Tradiční videomapping je už za námi, teď ještě přichází na řadu pár minut pro show maskota Macejka. A potom už přivítáme hokejisty Česka a Německa!
  • Oba celky už jsou na ledové ploše, za chvíli jdeme na to!
  • Utkání právě začalo.
  • Němci se jako první dostali do útočného pásma, obranná dvojice první letky ale předvedla dobrou práci.
  • Češi se rozjeli do útoku, jenže už neměli moc sil a přišli o kotouč.
  • Markus Eisenschmid vracel z rohu kotouč do prostoru mezi kruhy, tam ale nebyl nikdo v černém, kdo by ve hře dopředu pokračoval.
  • Radko Gudas ukázal, v čem spočívá jeho silná stránka. Počíhal si u mantinelu kousek za obrannou modrou čarou a tvrdým hitem vyprovodil útočícího Němce.
  • Důležité
    Tak to byla obrovská šance! V přečíslení tři na dva přihrál Jan Kovář na osu hřiště Milanu Gulašovi, jehož střela byla sražena zpět k jeho spoluhráči. Ten měl před sebou zcela odkrytou klec, jenže po jeho dorážce puk projel skrz brankoviště zpět do hry!
  • Michal Řepík zaklekl na vrcholu mezikruží ke střele z první, trefil ale prvního bránícího hráče.
  • Trest
    Marco Nowak se provinil vysokou holí a je tu první přesilovka zápasu. Tu si zahraje český tým!
  • Německo vyhrálo buly v obranném pásmu a osvobodilo se.
  • Jakub Voráček se s rozehrávkou dostal jenom k červené čáře, než byl nucen odevzdat touš soupeři.
  • Po nepřesné kombinaci českého týmu Němci opět vyhazují.
  • Minuta přesilovky je pryč, čeští beci se snažili založit střeleckou akci nahrávkami po modré čáře. Ale nepovedlo se jim to.
  • Filip Hronek posílal touš do brankoviště, jenže jeho nahození bylo zblokováno.
  • Michal Řepík nahodil kotouč do pásma a sám jej také dojel, uvidíme tedy, co jeho akce přinese.
  • Michal Řepík nyní dvakrát pálil z levého kruhu, Philipp Grubauer však oba jeho pokusy pokryl.
  • Německo je v plném počtu, než si to ale stihlo uvědomit, poslalo kotouč přes všechny čáry. A teď už je to tedy icing.
  • Česko se nepřesnou přihrávkou samo připravuje o útočné pásmo. Začít bude muset v neutrální zóně.
  • Filip Chytil číhal před brankovištěm na nahrávku zpoza brány, aby mohl kotouč tečovat mezi betony, puk se k němu však nedostal.
  • Radko Gudas chtěl vyslat průnikovou nahrávku, Jakub Voráček na ni ale nedosáhl. O icing však stejně nešlo, Gudas se totiž přes celé hřiště trefil na betony brankáře.
  • Jan Kovář poslal kotouč před bránu, tam se ale nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů.
  • Jan Kolář vypálil od modré čáry, Philipp Grubauer měl však dobrý výhled a bez problému zasáhl.
  • Leonhard Pföderl byl připraven na útočné modré tak, že po průnikové nahrávce měl možnost jít do samostatného úniku. Naštěstí pro Čechy ale kotouč německému forvardovi nesedl na hůl a uskočil!
  • Naše reprezentace je v úvodu zápasu jasně lepší. Německo zatím ani nevystřelilo na bránu.
  • Jan Rutta dobře dojel Markuse Eisenschmida, který pronikal k bráně po levém mantinelu, a přišpendlil ho na hrazení dřív, než vystřelil.
  • Důležité
    Michael Frolík nyní vybojoval za bránou kotouč a naservíroval jej Dominiku Simonovi, jenž svou ranou z mezikruží mířil těsně mimo!
  • Sedm a půl minuty je odehráno, a přestože český tým byl už dvakrát velmi blízko úvodní brance, stále je stav 0:0. A přichází čas komerční přestávky.
  • Patrick Hager využil toho, že Němci zadrželi puk na modré čáře a dostal se ke střele z mezikruží. Jeho pokus byl ale přizvednut do výšky a Bartošákovu bránu přeplachtil.
  • Z levého kruhu nyní pálil Radek Faksa, Philipp Grubauer vyrazil jeho pokus do rohu kluziště.
  • Radko Gudas nic složitého nevymýšlel a jen nahodil za soupeřovu branku. Tam byla připravená německá obrana.
  • Až nyní musel Patrik Bartošák předvést zákrok. Korbinian Holzer to na něj zkoušel od modré čáry, jenže český gólman byl pozorný.
  • Ránu Moritze Müllera zablokovala dvojice hráčů soupeřících před gólmanem, a tak byl Patrik Bartošák tentokrát ušetřen zákroku.
  • Tahle česká akce gólové ovoce nepřinesla. Co ale přinesla, to bylo postavení mimo hru.
  • Dominik Simon špatně zpracoval touš na vlastní modré, načež se tak mohl do útoku dostat Markus Eisenschmid. Ten ale přes českou defenzivu neprošel.
  • Češi rozestavěli obranný val už ve středním pásmu a Němcům se nedaří přejít přes modrou čáru. Kotouč teď často končí u Bartošáka, který jej za bránou rozehrává zpět do hry.
  • Krátce po buly se kotouč dostal na vrchol levého kruhu, kde byl připraven Yannic Seidenberg. Ten se nerozmýšlel a vypálil k bližší tyči, Patrik Bartošák se přesunul včas.
  • Hra je nyní plná nepřesností na obou stranách.
  • Filip Chytil nabral rychlost ve středním pásmu a dostal se až k zakončení. Z levého puntíku pro vhazování ovšem mířil přímo do připraveného Philippa Grubauera.
  • David Musil dojel odražený puk a z vrcholu levého kruhu ho vracel před bránu, i tentokrát ale Philipp Grubauer zasáhl a zneškodnil gólové nebezpečí.
  • Důležité
    Tohle byla obrovská německá šance! Leon Draisaitl se dostal do samostatného úniku a tváří v tvář brankáři zkusil rychle vystřelit, Patrik Bartošák ale zasáhl pravým betonem!
  • Německo se snaží proniknout do pásma znovu, předchozí akce ho nakopla, jenže Češi už si chtějí dát na podobné průniky pozor.
  • Ondřej Palát si nabruslil do útočného pásma, jeho dalekonosný projektil ale Philipp Grubauer vyrazil.
  • Důležité
    Němci získali za brankou Bartošáka puk a Marcel Noebels tečoval z mezikruží, český gólman však vložil do pokusu vyrážečku!
  • Trest
    Přesilovku si vyzkouší také Němci. Ondřej Palát (CZE) je potrestán za sekání.
  • Radko Gudas získal za brankou puk pod kontrolu a svižným vyhozením ho poslal až za Grubauerovu svatyni.
  • Bartošák míří z brány a poměr sil na ledě se za chvíli vyrovná. Němci totiž také faulovali.
  • Trest
    Počet hráčů na ledě se srovná. Patrick Hager (GER) inkasoval dvě minuty za držení hole.
  • Češi se provinili ofsajdem, vhazovat se bude ve střední třetině.
  • Hra je od začátku třetiny poměrně pomalá. Nejinak to vypadá i nyní, kdy Filip Hronek raději dvakrát obkroužil bránu, než rozehrál.
  • Markus Eisenschmid to zkusil z ostrého úhlu, jenže mířil mimo. Jeho pokus byl navíc tak prudký, že puk po mantinelu vyjel z útočného pásma Německa.
  • Češi jsou na ledě v plném počtu a jejich zkrácená přesilovka začala.
  • Jakub Voráček napřáhl na střelu z první a z pravého kruhu mířil na delší tyč, tam ale Philipp Grubauer vytáhl pravý beton.
  • Německo už je také kompletní. Pokračujeme v pěti na obou stranách.
  • Michael Frolík vykroužil od mantinelu na vrchol levého kruhu a bez míření střílel, Philipp Grubauer jeho úmysl ale přečetl. Kotouč schoval do náruči.
  • Yasin Ehliz prověřil Patrika Bartošáka ranou z levého kruhu, český gólman měl však výhled čistý, nebyl pro něj tak větší problém skrýt puk ve výstroji.
  • Frederik Tiffels vybojoval za českou brankou kotouč a hned ho vyvezl na modrou lajnu, aby mohli Němci kombinovat. Ke střele však zatím nedošlo.
  • Dominik Kahun si po kruhu vybruslil až do ideální střelecké pozice, jenže trefil pouze hradbu před Bartošákem.
  • Michal Moravčík místo hokejisty v bílém našel toho ve druhé kontrastní barvě a musel se rychle otočit na podpatku, aby stihl protihráči zabránit v protiútoku.
  • Michael Frolík se po pravém křídle prosmýkl do útočné části hřiště a bekhendem zkusil překvapit Philippa Grubauera. Ten si ale poradil s jeho střelou i následnou dorážkou Dominika Simona.
  • Patrick Hager byl u kotouče vyhozeného přes celé hřiště jako první, a tak se Německu nepískal ofsajd.
  • Trest
    Patrick Hager (GER) si zopakuje pobyt na trestné lavici. Tentokrát jde sedět za podrážení.
  • Dominik Kubalík posunul puk po modré čáře na Jana Ruttu, který po svém pokusu otočil hlavu ke stropu haly. Slušnou bombou totiž našel pouze Grubauerovu výstroj.
  • Kotouče se dotkl hokejista na německé střídačce a hra je tak přerušena. Vhazovat se bude po levici německého brankáře.
  • Němci vyhazují puk až k Patriku Bartošákovi, Češi mají ještě čas tak akorát na jeden útok.
  • Jakub Voráček nabral nejprve rychlost, pak kotouč a nahrnul se do útočné třetiny. Tam nahodil za Grubauerovu bránu, tím také český výpad skončil.
  • První třetina skončila.
  • STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely: 11:6
    Vyloučení: 1:3
    Bez využití.
    Vhazování: 10:9.
  • NEJVYTĚŽOVANĚJŠÍ HRÁČI ZÁPASU

    Česko – Filip Hronek (6:53)
    Německo – Korbinian Holzer (9:49)
  • Máme za sebou první třetinu, která moc dobrý hokej nepřinesla. Utkání zatím postrádá náboj, u obou celků se objevuje spoustu nepřesných přihrávek. Češi mohli jít do vedení už ve druhé minutě, jenže Jan Kovář trestuhodně netrefil zcela odkrytou klec. Němci se dostali ke slovu až v polovině úvodní části a za naším týmem střelecky zaostávají. Jejich největší šanci si připsal Leon Draisaitl, kterého v samostatném úniku vychytal Patrik Bartošák. Poté se ještě objevilo několik přesilovek, jenže ani v těch branka nepadla, a tak svítí na kostce stav 0:0.
  • Hokejisté jsou z kabiny zpět na ledě, do začátku druhé části zbývá necelá minuta. Co prostřední dvacetiminutovka přinese?
  • Začala druhá třetina.
  • Buly vyhráli Němci a posílají puk na českou polovinu.
  • Matthias Plachta obral o kotouč Jakuba Voráčka a vysokým obloučkem ho poslal až k Patriku Bartošákovi.
  • Filip Hronek vystřelil od modré a dorážet se poté pokoušeli dva jeho spoluhráči. Philipp Grubauer je však zatím pevný jako skála.
  • Němci jsou v plném počtu a hned se také vydali k Patriku Bartošákovi, ten ale střelu ze střední vzdálenosti vykopl betonem.
  • Dlouho trvalo národnímu týmu, než získal v obranné třetině puk a vyvezl ho pryč.
  • V rámci rychlého protiútoku zakončoval Dominik Kahun, jehož jedovatý pokus Patrik Bartošák pouze vyrazil a měl velké štěstí, že na puk těsně nedosáhl jeden z Němců.
  • Tohle bylo těsné, ale rozhodčí zapískali. A tak se po českém ofsajdu bude vhazovat v neutrální zóně.
  • Trest
    Radko Gudas (CZE) chyboval na modré čáře a své zaváhání napravil pouze za cenu faulu. Odsedí si dvě minuty za podrážení.
  • Michal Řepík ztratil rovnováhu v souboji s německým soupeřem, v pádu se ale trefil do puku a vysvobodil české mužstvo.
  • Ne moc povedenou střelu Leona Draisaitla z pravého kruhu pro vhazování ukryl Patrik Bartošák do své náruče.
  • Dmitrij Jaškin vyvezl puk až na útočnou modrou čáru a byl by býval jel i dál, zastavili ho ale Němci, kteří byli přeci jen v početní výhodě.
  • Češi se opět osvobozují, zatím zvládají oslabení velmi dobře.
  • Důležité
    Češi se při vlastní početní nevýhodě z ničeho nic dostali do přečíslení dva na jednoho! Tomáš Zohorna přihrál svému bratru Hynkovi, jenže ten jeho pas nezpracoval.
  • Český tým teď dobře zareagoval na německou střelu a Filip Hronek pokus vylehl.
  • Národní tým je v plném počtu, oslabení zvládl.
  • Důležité
    Po chvíli kombinování v útočném pásmu vypálil od modré Michal Moravčík, na jehož tečovanou střelu stihl Philipp Grubauer jen tak tak zareagovat.
  • Marco Nowak přijel do akce z druhé vlny a okamžitě vyslal od modré lajny puk na Bartošáka, ten ale nakonec zasahovat nemusel. Kotouč totiž mířil vedle tyče.
  • Němci čekali, až se srovnají do natrénované formace, a poté zahájili rozehrávku zpoza vlastní brány. Nedostali se ale daleko, Češi je totiž zastavili na úrovni červené lajny.
  • Důležité
    Michal Řepík vjel po levé straně do útočné třetiny a vybízel k zakončení před bránu najíždějícího Ondřeje Paláta, jenž puk nasměroval těsně vedle tyče!
  • Tomáš Zohorna vybojoval na německém sokovi kotouč, než se k němu ale stihl dostat se svou hokejkou, zaklínil se do protihráče tak, že nebyl schopen pohybu. A už vůbec ne střely.
  • O pár vteřin později už ale Philipp Grubauer zasahovat musel, přikryl lapačkou pokus od levé tyčky a následně si o komerční přestávce vyslechl českou lidovku "Vysoký jalovec", kterou zazpívala celá hala.
  • Důležité
    Michal Moravčík se po několika minutách dostal k další střele od modré a opět to bylo nebezpečné. Philipp Grubauer vyrazil touš pouze před sebe, jenže Filip Chytil se svou dorážkou neuspěl.
  • Marco Nowak posunul puk po čáře na Denise Reula, který ihned vystřelil, trefil však jen pohotovou vyrážečku Patrika Bartošáka.
  • Slibně se vyvíjející akci Čechů zastavil hvizd rozhodčího, který signalizuje ofsajd.
  • Důležité
    Němcům teď přál i kousek štěstí. Radko Gudas totiž od modré čáry napálil okraj Grubauerovy výstroje, od ní se puk odrazil do tyčky a od ní zase ven z brány.
  • Po vhazování pálil Radko Gudas od modré lajny znovu, tentokrát ale trefil blokujícího protihráče.
  • Moritz Seider nebezpečně dojížděl kotouč letící na Patrika Bartošáka, ten ale stihl zareagovat holí a odpálil puk do rohu.
  • Jakub Voráček viděl před bránu najíždějícího Dominika Simona, kterému chtěl adresovat svou přihrávku. V tom mu však zabránil německý bek.
  • Jan Kovář výborně napadal a vymámil na Němcích kotouč, šanci střílet z otevřeného prostoru měl Milan Gulaš. Jenže v rozhodující chvíli mu odskočil puk daleko od těla.
  • Na druhé straně se nyní musel zaskvět Patrik Bartošák, který svým betonem vyrazil projektil Marcela Noebelse z levého kruhu.
  • Němečtí hokejisté se dlouho drželi v útočné třetině, což se nelíbilo většině haly, která se uchýlila k pískotu, aby Němce při jejich kombinacích rozhodila.
  • Při komerční přestávce se fanoušci náramně baví, bratislavskou arénou totiž probíhá kolem dokola mexická vlna.
  • Češi se úspěšně prokombinovali do obranné třetiny Německa, kde zakončoval obránce Jan Kolář. Kdosi z hráčů v černém jeho pokus přizvedl do ochranné sítě.
  • Důležité
    Tomáš Zohorna posunul touš do mezikruží na Ondřeje Paláta, snajprovi Tampy Bay se ale na mistrovství zkrátka nedaří. Z voleje totiž trefil jen brankářovu výstroj tak, že se puk odrazil do ochranné sítě.
  • Německý forčekink teď zabrzdil českou hru. Národní tým si nahrává kolem Bartošákovy brány a nemůže vymyslet akci přes modrou čáru.
  • Češi mají sice puk na svých holích, jenže se jim nedaří prokousat dobře postavenou německou defenzivou.
  • A opět německá obrana ve středním pásmu. Naši hokejisté do ní najíždějí ze všech stran, ne a ne ji ale překonat.
  • Gól
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na první branku jsme čekali hodně dlouho, o to větší radost nám ale udělala. Zapadla totiž do německé klece a národní tým vede 1:0! Je také třeba říci, že JAN KOVÁŘ to provedl opravdu fantasticky. Ze středního pásma si nabruslil na osu hřiště do mezikruží, předvedl drobný pohyb rameny, aby zmátl soupeře, a poté chladnokrevně umístil touš mezi tělo brankáře a levou tyčku. Bez asistence.
  • Naši reprezentanti si nerozuměli při rozehrávce a puk doputoval až na zakázané uvolnění.
  • Němci zachytili kotouč ještě před modrou čárou a vrátili jej do mezikruží, tam ale pokus o střeleckou akci definitivně skončil.
  • Také Čechům se v útočné třetině příliš nevedlo. Dokázali totiž jen nahodit puk na zadní mantinel, kde si jej vzali na starost naši západní sousedé.
  • Jan Rutta chtěl vyslat do samostatného úniku Jakuba Voráčka, jeho dlouhý pas byl však zlikvidován obráncem soupeře.
  • Denis Reul byl na Dominika Simona velké sousto a český útočník nedokázal prosvištět kolem levého mantinelu bez ztráty kotouče.
  • Radko Gudas přihrál od modré napřahujícímu Jakubu Voráčkovi, jenž svou ranou z první trefil pouze jednoho z hráčů Německa.
  • Teď Bartošákovi sebral práci svým hvizdem rozhodčí, který oznámil německý ofsajd. A po něm je tu komerční přestávka.
  • Moritz Seider vystihl českou rozehrávku a nedovolil Čechům pokračovat do útoku. Místo toho zahájil vlastní akci.
  • Němci se po delší odmlce nastěhovali do útočné třetiny, zatím se ale nedostali k zakončení.
  • Gól
    Německo právě vstřelilo branku!
    Náskok nevydržel národnímu týmu ani pět minut, Němci totiž využili české chybky a už je srovnáno na 1:1. Patrik Bartošák vyjel za bránu, aby pomohl s rozehrávkou, trefil ale jenom Frederika Tiffelse. Ten posunul puk na najíždějícího si FRANKA MAUERA, který měl před sebou volný prostor a překonal gólmana ranou kolem vyrážečky. Asistence: Frederik Tiffels.
  • Tomáš Zohorna pálil z ostrého úhlu, jenže Philipp Grubauer mezírku mezi tělem a tyčí dokonale utěsnil.
  • Důležité
    Marco Nowak našel krásným křižným pasem Markuse Eisenschmida, který měl před sebou odkrytou klec. Jeho zakončení naštěstí stačil zblokovat Filip Chytil.
  • Do druhé přestávky zbývá 60 vteřin, o puk se bojuje vedle české brány. Jak se situace vyvine dál?
  • Nevyvinula se nikterak zajímavě. Češi vyvezli puk k německé bráně a poté zase Němci k té české.
  • Důležité
    Těsně před sirénou to ale přece jen mohlo být veselejší pro české barvy! Michael Frolík totiž ujel s Jakubem Voráčkem do přečíslení a první jmenovaný předložil kapitánovi žabku na hůl, Voráček však přestřelil vzdálenější tyč!
  • Druhá třetina skončila.
  • Důležité
    Třetí třetina začne přibližně v 21:48.
  • STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely: 19:14 (11:6, 8:8).
    Vyloučení: 2:3.
    Bez využití.
    Vhazování: 18:18 (10:9, 8:9).
  • NEJVYTÍŽENĚJŠÍ HRÁČI ZÁPASU

    Česko – Filip Hronek (16:13)
    Německo – Moritz Müller (15:35), Korbinian Holzer (15:16)
  • Druhá třetina je minulostí. Národnímu týmu se podařilo trochu přidat a začal se dostávat do šancí. Dlouho se jim však nedařilo překonat Philippa Grubauera, jenž likvidoval jednu nebezpečnou šanci za druhou. Svěřenci trenéra Miloše Říhy se ale nakonec branky dočkali, když se prosadil Jan Kovář. Němci kousali pouze při protiútocích, jenže kýženou vyrovnávací branku vstřelili. Frank Mauer totiž využil chyby Patrika Bartošáka a i po prostřední dvacetiminutovce je stav nerozhodný. Závěrečné dějství tak jistě bude velmi zajímavé.
  • Třetí perioda je na spadnutí, hráči už se pomalu rozjíždějí na ledové ploše. Bude to velké drama a rozhodnout čtvrtfinálový mač může v tuto chvíli a s ohledem na vývoj duelu klidně jediný gól!
  • Začala třetí třetina.
  • Němci zahájili třetí periodu zakázaným uvolněním, které ale bylo následně odvoláno. Vhazovat se bude na středovém kruhu.
  • Leon Draisaitl se prodíral k pravé tyči, neprošel ale přes českou obranu.
  • Důležité
    Leon Draisaitl přihrál od modré Yasinu Ehlizovi, jenž pálil do odkryté klece! Patrik Bartošák se však stihl přesunout a fantastickým zákrokem podržel svůj tým! Možná mu trochu pomohla i branková konstrukce.
  • Důležité
    Také na druhé straně se vařil led! Střela z pravého kruhu se od brankáře odrazila na levý kruh, odkud ale Michael Frolík nedokázal trefit poloprázdnou bránu!
  • Druhému českému útoku se nepovedlo přejít modrou lajnu, Němci na ní totiž postavili vlastní lajnu, a to černou se žlutými prvky.
  • Dominik Kahun se vydal do útoku, jenže v souboji jeden na jednoho si na Filipa Hronka nepřišel.
  • Filip Hronek nahodil puk přes celé hřiště a Češi byli blízko využití hybridního icingu, jenže nakonec sudí zapískal.
  • Nahození Michala Řepíka málem bruslí tečoval za brankovou čáru Tomáš Zohorna, naštěstí pro Němce však touš zamířil vedle.
  • Jan Kolář se musel pro kotouč vrátit až do vlastního obranného pásma. Němci zkrátka vsadili na defenzivu a občasné protiútoky, s čímž mají Češi problémy.
  • Puk se ocitl v hledišti. Buly rozhodčí vhodí v neutrální zóně.
  • Michael Frolík šťouchal do puku na útočné modré tak dlouho, až jej dostal do pásma, tam u něj ale jako první byli hokejisté Německa.
  • Gól
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se dostávají zpět do vedení! JAKUB VORÁČEK se při přečíslení tři na jednoho rozhodl pro individuální zakončení a Philipp Grubauer jeho projektil vyrazil pouze před sebe. Marco Nowak chtěl puk odpálit pryč, jenže promáchl a český kapitán dorazil černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Dominik Simon.
  • Důležité
    Za českou svatyní se strhla mela, v níž skončili na ledě dva Němci a rozhodčí přerušil hru, protože jeden z nich zůstal ležet a vypadá to na problém s nohou.
  • Důležité
    Poraněným hráčem je Markus Eisenschmid, který za podpory spoluhráčů a realizačního týmu zamířil rovnou do kabiny. Nemohl došlápnout na levou nohu a v obličeji měl bolestivou grimasu.
  • Milan Gulaš chtěl narýsovat průnikovou nahrávku na Jana Kováře, ten ale schytal kotouč do bruslí a nemohl pokračovat v útoku.
  • Důležité
    Leon Draisaitl vystřelil zpoza obránce, jenže netrefil bránu. Kotouč se ale od zadního hrazení odrazil zpět před bránu a Draisaitl mohl dorážet. Patrik Bartošák se však stihl zorientovat a zasáhnout.
  • Důležité
    Hynek Zohorna posunul kotouč na svého spoluhráče u pravé tyče, který okamžitě vypálil. Grubauer vyrazil puk před sebe a Hynek Zohorna chtěl dorážet do odkryté brány, zabránila mu v tom však německá hůl!
  • Češi se na chvíli usadili v útočné třetině, ke střele je ale hráči s černou orlicí na dresech nepustili.
  • Dmitrij Jaškin si nenechal vzít puk a prošel s ním až na levý kruh, kde se rozhodl vystřelit. Philipp Grubauer byl ale v bdělém stavu a rychlým přesunem k tyči ránu zneškodnil. Na řadě je komerční pauza.
  • Michal Moravčík pálil od modré, Philipp Grubauer měl ovšem dobrý výhled a bez větších potíží zasáhl.
  • Hra se nyní přelévá ze strany na stranu.
  • Frederik Tiffels se dostal do ideální střelecké pozice mezi kruhy, situaci ale překombinoval a po jeho nepřesné přihrávce přišli Němci o kotouč.
  • Důležité
    Patrick Hager přihrál zpoza brány úplně volnému Yasinu Ehlizovi, jenž zakončoval z bezprostřední blízkosti. Patrik Bartošák však předvedl další skvělý zásah.
  • Důležité
    V přečíslení tři na dva přihrál Filip Hronek na osu kluziště Dmitriji Jaškinovi, jehož jedovatý pokus Philipp Grubauer vyrazil.
  • Gól
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko navyšuje vedení! Jan Kovář vyslal do útoku DOMINIKA KUBALÍKA, jenž vjel do útočného pásma, napřáhl se na levém kruhu a nádhernou ranou do horního rohu prostřelil bezmocného Philippa Grubauera. Asistence: Jan Kovář, Filip Hronek.
  • Jakub Voráček se proháčkoval až ke střele, jenže tu do své rukavice lapil Philipp Grubauer.
  • Gól
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to 4:1! Philipp Grubauer vyjížděl za bránu pro nahozený puk, zradil ho ale mantinel, od kterého se kotouč zákeřným způsobem odrazil do brankoviště, odkud jej do sítě poslal ONDŘEJ PALÁT. Německý gólman se do své svatyně vracel marně. Asistence: Jan Kolář.
  • Touš se ocitl na německé střídačce. Po komerční přestávce se bude vhazovat na středovém kruhu.
  • Němečtí hokejisté už nemají příliš času, a tak se snažili hned po komerční pauze jít do útoku. Jenže narazili na českou obranu.
  • Trest
    Dmitrij Jaškin (CZE) je vyloučen za podrážení. Němci mají nejspíše poslední šanci zápas zdramatizovat.
  • Důležité
    Němci odvolali gólmana a zkoušejí to ve zdvojené přesilovce!
  • Hráči Česka dostali puk za modrou čáru a Němci tak musejí začít útočit znovu.
  • Michael Frolík už ze středního pásma mířil do opuštěné klece, jenže jeden z obránců mu stačil ve skórování zabránit.
  • Češi vyhodili kotouč přes celé hřiště a už to vypadalo, že puk doklouže až do prázdné brány, jenže místo toho se odrazil o tyčku a zamířil k zadnímu mantinelu.
  • Důležité
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
  • Ne moc razantní pokus Moritze Seidera od modré Patrik Bartošák vyrazil do rohu.
  • Dmitrij Jaškin vybojoval u zadního mantinelu puk a vrátil ho před bránu, kde Milan Gulaš podklouzl a nezakončil tak do odkryté klece.
  • Důležité
    Po střele Matthiase Plachty se k dorážce dostal Marcel Noebels, jenž si vylámal zuby na Patriku Bartošákovi.
  • Gól
    Česko právě vstřelilo branku!
    Milan Gulaš ještě prázdnou bránu netrefil, chvilku po něm už ale Češi přeci jen vedou 5:1! Michal Moravčík totiž posunul touš na JANA KOVÁŘE, který neomylně trefil prostředek prázdné brány. Asistence: Michal Moravčík.
  • Konec zápasu.
  • Důležité
    Je dobojováno! Česko zvítězilo nad Německem 5:1 a postupuje do semifinále!
  • Vyhlášeni jsou nejlepší hráči zápasu, kterými byli vybráni: Frank Mauer (Německo) a Patrik Bartošák (Česko).
  • Jelikož Německo končí svou turnajovou cestu ve čtvrtfinále, byli také vyhlášeni jeho tři nejlepší hráči za celé mistrovství. Cenu převzali brankář Mathias Niederberger, útočník Markus Eisenschmid a obránce Korbinian Holzer.
  • Zápas je u konce! Nevýrazná první třetina góly nenabídla, těch se příchozí fanoušci dočkali až ve druhém dějství, kdy se Češi dostali do vedení. Velmi dobře hrající Němci však srovnali skóre a do závěrečné periody se tak šlo za stavu 1:1. Hráči s orlicemi na dresech velmi dobře bránili, jenže svěřenci trenéra Miloše Říhy kouzlo jejich defenzivy nakonec zlomili. Ve třetí dvacetiminutovce nastříleli Německu čtyři branky a po výsledku 5:1 postupují do závěrečné fáze turnaje, která je v plánu o víkendu.
  • STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely: 34:22 (11:6, 8:8, 15:8).
    Vyloučení: 3:3.
    Bez využití.
    Vhazování: 26:25 (10:9, 8:9, 8:7).
  • NEJVYTÍŽENĚJŠÍ HRÁČI ZÁPASU

    Česko – Filip Hronek (23:20)
    Německo – Leon Draisaitl, Korbinian Holzer (oba 21:33)
  • Důležité
    Večerní čtvrtfinále v Košicích už je rovněž u konce, a tak známe všechna mužstva, která se kvalifikovala do boje o medaile. Finové porazili Švédy 5:4 v prodloužení a v sobotu si to rozdají s Ruskem, na národní tým České republiky bude čekat houževnatá Kanada. Je také pravděpodobné, že Češi budou hrát až večerní semifinálový zápas, tedy druhý v pořadí.
  • Z naší strany je to pro dnešek vše, přejeme vám příjemný zbytek čtvrtečního večera.