Dopravu na hlavním tahu v Hradci Králové zkomplikuje oprava mostu přes řeku Orlici

Stavbaři dnes v Hradci Králové začnou s opravou mostu přes řeku Orlici. Na městském okruhu tak musí řidiči počítat s omezeními. Znovu se most otevře zhruba za čtyři měsíce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kopání ulice, bagr

Kopání ulice, bagr | Foto: Ladislav Bába

Podle Stanislava Blažka z královéhradecké dopravní policie potrvají opravy u Všesportovního stadionu v Malšovicích zhruba do konce července.

„Při jízdě ve směru od křižovatky Brněnská od okružní křižovatky směrem ke křižovatce Tesla bude zavřený pravý mostní objekt,“ popsal Blažek.

Ze dvou jízdních pruhů bude provoz sveden v úseku dlouhém 300 metrů do jednoho pruhu a přes střední dělicí pás se bude přejíždět do protisměru.

V místě omezení pojedou auta jen "třicítkou"

Dopravní policisté proto apelují na řidiče, aby respektovali pravidlo zipu. Rychlost v místě bude omezená na 30 kilometrů v hodině.

V opačném směru se pak bude jezdit ve dvou jízdních pruzích. Levý bude vyhrazen pouze pro osobní automobily, jeho šířku omezí na 2,2 metrů. Pravý jízdní pruh zůstane standardně široký.

Stavbaři dnes začnou s demontáží původních ocelových částí mostu, odstraní svodidla, zábradlí a podobně. Tyto práce by měly trvat zhruba dva dny.

Ve čtvrtek přijde na řadu odstraňování asfaltové a betonové vrstvy na mostě pomocí silniční frézy. Pokračovat bude i v pátek. Celkově by oprava měla být hotová na konci července.

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme