Autor

Iva Piskalová

Co v rozhlase dělám:
V každém případě si každou chvíli za mikrofonem vychutnávám. Ale hlavně jsem dostala příležitost natáčet Odpolední interview (dříve Apetýt) a moderovat pořad Host ČRo Ostrava (dříve Koktejl). Tedy pořady, kde jsme na sebe hodní. A to mi hodně vyhovuje.

Jak jsem se k této práci dostala:
Byla jsem oslovena lidmi, kteří znali mou práci z minulých let.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Budu se opakovat - pohoda, která v ostravském studiu momentálně panuje. Ale hlavně je to možnost setkat se s lidmi, kteří mají co říct.

Dosavadní kariéra:
Ve 20 jsem se snažila přesvědčit 15 - 18leté kluky z jednoho odborného učiliště, že kultura je k životu hodně důležitá. Funkci kulturní vychovatelky jsem pak na několik let vyměnila za pobyt na mateřské dovolené. V roce 1993 jsem se posadila za rozhlasový mikrofon, který jsem o osm let později vyměnila za kamery České televize.

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Stala jsem se babičkou, nerada sbírám houby, ale ráda je konzumuji a nejsem ranní ptáče.

 

Telefon: 221 555 623 (produkce)
E-mail: iva.piskalova@rozhlas.cz

RSS autora

Články autora

|Iva Piskalová |Zprávy z domova

'Viníci si zaslouží doživotí.' Metanol jí vzal dva blízké, z rozsudku je zoufalá

ROZHOVOR. Krajský soud ve Zlíně vynesl ve čtvrtek další rozsudek v takzvané ostravské větvi metanolové kauzy. Případ z roku 2012 mu vrátil olomoucký vrchní soud. Většina odsouzených dostala tresty v rozmezí od 5,5 do 8,5 roku vězení. Některé jsou o několik měsíců nižší, než ty původní. Obvinění vinu popírají. Pozůstalí po obětech považují tresty nízké. „Doufám, že to nebylo poslední rozhodnutí soudců. Zaslouží si doživotí,“ svěřila Českému rozhlasu Renata Fučelová, dcera jedné z prvních obětí.