Autor

Ivan Ruml

Narozen v roce 1951. Pro hudební vysílání stanice Vltava připravoval v letech 2001–2013 přímé přenosy z Metropolitní opery v New Yorku a z dalších světových operních domů, uváděl nedělní pořad Krásné hlasy. S digitální stanicí Českého rozhlasu D-dur spolupracuje od jejího vzniku.

Vystudoval na pražské konzervatoři hru na klavír a na filozofické fakultě Univerzity Karlovy obory dějiny hudby – dějiny divadla. Pracoval pět let v Československé tiskové kanceláři a v roce 1983 nastoupil do hudební redakce Československého rozhlasu. V 90. letech byl dramaturgem a pracovníkem zahraniční propagace v Supraphonu, na rok se pak stal šéfredaktorem časopisu Musica a dva roky byl dramaturgem hudebního vysílání České televize, pak se vrátil do Českého rozhlasu. V současnosti spolupracuje externě s ČT jako dramaturg archivu a připravuje převzaté zahraniční programy z oblasti operní a symfonické hudby. Vede hudební semináře na DAMU, doktorandské práce a je členem dozorčí rady Nadace Bohuslava Martinů.

RSS autora

Články autora

|Ivan Ruml, Eva Presová |Hudba

V Obecním domě vystoupil slavný tenorista Jonas Kaufmann

Ve Smetanově síni Obecního domu domě zazpívala jedna z největších operních hvězd současnosti, dvaačtyřicetiletý německý tenorista Jonas Kaufmann. Doprovodil ho Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK pod taktovkou německého dirigenta Jochena Riedera.

|Pavla Dluhoschová, Ivan Ruml, Lucie Maňourová |Hudba

V Obecním domě vystoupí operní hvězda Jonas Kaufmann

Prahu čeká jedinečná kulturní událost – v Obecním domě se dokončují přípravy na vystoupení jedné z největších operních hvězd současnosti, dvaačtyřicetiletého německého tenoristy Jonase Kaufmanna. Doprovodí ho Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK pod taktovkou německého dirigenta Jochena Riedera. Vzhledem k obrovskému zájmu posluchačů pořadatelé přidali do sálu další sedadla.