Autor

Jan Charvát

Znamení:
Býk 

Životní motto:
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. 

Co dělám v rozhlase:
Snažím se přinášet zajímavé a čerstvé zprávy do ranního vysílání z Libereckého kraje, a to jak z politiky, tak třeba o počasí nebo dopravě. Je pro mě výzvou informovat posluchače nejen rychle, ale i srozumitelně a v kontextu, když například o události nikdy v životě neslyšel. Vždy je prostor pro zlepšování. Můžete mě občas slyšet i jako reportéra, tuhle rozhlasovou profesi jsem měl možnost si také několikrát vyzkoušet. Ze své zkušenosti vím, že mikrofon nic neutají – únavu, rozladění, trému, ale třeba i úsměv a radost. 

Před rozhlasem:
Střední a vysoká škola, ekonomická informační agentura, několik brigád, stáží a cestování po Finsku. 

Co mě baví:
Příroda, turistika, hraní na klavír, regionální historie, severské země a dobré jídlo.  

RSS autora

Články autora

|Jan Charvát |Film

Na Barrandov se po požáru vrátili herci. O práci možná přijdem, bojí se komparzisti

Američtí filmaři v pondělí na pražském Barrandově pokračovali v natáčení seriálu Knightfall, a to i přesto, že velká část kulis k němu o víkendu shořela. Na místo se tak vrátili herci i komparzisté a podle barrandovských studií si firma pozemek převzala zpátky. Oficiálně ale američtí producenti další natáčení komentovat nechtěli.

|Jan Charvát |Zprávy z domova

Invalidovna čeká na nového majitele. Studenti ukázali, co by s barokní památkou udělali

Poslední zájemci o koupi pražské Invalidovny si ve čtvrtek prohlédli její prostory. Stát chce bývalý druhý největší vojenský areál v Praze vydražit v pondělí. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) to označuje za letos nejvýznamnější prodej státního majetku. O budoucí podobě karlínské barokní památky tak rozhodne příští majitel. Jak by ale mohla vypadat, to přímo v Karlíně představili studenti architektury a designu.

| ČRo, Jan Charvát |Regiony

Z Proseka zmizí legendární hostinec U Brabců, developer chce postavit repliku

Pražský Prosek přijde o jednu ze svých dominant, tamní hostinec U Brabců čeká demolice. Na místě, kde údajně stála hospoda už od středověku, chce developer a majitel pozemku postavit novou budovu, která bude tu původní částečně kopírovat. Stavba je totiž podle nich v katastrofálním stavu a je prý lepší postavit novou. Záměr se ale řadě místních obyvatel nelíbí.