Autor

Jana Tomková

tlf: 491 423 702

Je to práce někdy náročná, ale zajímavá, je to možnost být při aktuálních událostech, setkáních se zajímavými osobnostmi a je to také denodenní kontakt s posluchači.

Proto je pro mě v konečném výsledku příjemná. Dokáže někdy pěkně unavit, ale také posílit a mikrofon je pro každého "rozhlasáka" doslova droga, které se jen nerad zbavuje.

RSS autora

Články autora

|Jana Tomková |Regiony

Jaro dorazilo i do ZOO ve Dvoře Králové

ZOO Dvůr Králové má více než 60letou historii. Během této doby se změnila z původního malého zookoutku v jednu z největších zoologických zahrad v ČR a jednoho z nejvýznamnějších chovatelů afrických zvířat ve světě. Oživte si vzpomínky z dětství, kdy jste snili o dobrodružných výletech mezi divoká zvířata a sny si částečně plnili, když vás rodiče vzali do ZOO. V ZOO Dvůr Králové nad Labem vás čeká tajuplná Afrika, aniž byste museli cestovat přes devatero hor a devatero řek. Po dlouhé zimě k nám konečně dorazilo jaro. A to nejen z pohledu astronomického, ale také teplotního. O tom, že jaro zavítalo také do Zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem, přesvědčila Janu Tomkovou ředitelka Dana Holečková.

|Jana Tomková |Regiony

Prodej pivovaru Primátor v Náchodě budí pozornost

Loňský prodej Městského pivovaru Primátor vzbudil nelibost občanů Náchoda, ale také některých zastupitelů. Přesto pivovar ve výběrovém řízení získala za 150 milionů korun společnost Liberecký investiční fond. Proti tomu se ohradil druhý zájemce Pivovar Holba s vyšší nabídkou 185 milionů korun.

|Jana Tomková, Miroslav Panuška |Zprávy z domova

Poslanec Snítilý zůstane v ČSSD minimálně do začátku března

Poslanec Evžen Snítilý zřejmě setrvá v sociálně demokratické straně ještě nejméně do začátku měsíce března. Rozhodl o tom výbor místní organizace ČSSD v Náchodě. Její členové by se měli sejít dnes večer. Zabývat se budou přípravou březnové členské schůze - a až na ní bude jedním z bodů projednání případného setrvání Evžena Snítilého ve straně.

|Jana Tomková |Zprávy z domova

Celníci zabavili závadný benzin

Akce "Cisterna", při které celníci ve spolupráci s policisty kontrolovali kvalitu prodávané nafty a benzinu, proběhla také ve východních Čechách. U čtyř z devíti kontrolovaných čerpadel zjistili celníci v pohonných hmotách nepovolené příměsi, které snižovaly jejich předepsané parametry.

|Andrea Brtníková, Jana Tomková, Zdeňka Jílková, Vilém Janouš |Zprávy z domova

Některé obce na Bruntálsku jsou kvůli sněhu odříznuté od světa

Přívaly sněhu odřízly některé obce na Bruntálsku od světa. Silničáři od rána nasadili do terénu veškerou techniku, práci jim ale komplikuje silný vítr. Například zhruba tři stovky obyvatel Jiříkova jsou uvězněny ve svých domech - všechny cesty, které k nim vedou, jsou zaváté sněhem. Lidé si naštěstí včas pořídili zásoby pečiva.

|Lenka Šumová, Jana Tomková |Zprávy z domova

Sníh a ledovka budou i dnes komplikovat dopravu

Zimní počasí dál trápí Českou republiku. Téměř celou noc sněžilo na Liberecku a Olomoucku. V některých regionech připadlo až kolem 20 centimetrů sněhu. Všechny hlavní silniční tahy ale byly ráno sjízdné. Silničáři museli uzavřít jen několik méně využívaných komunikací v Karlovarském a Ústeckém kraji. Sníh ležel na vozovkách především ve výše položených oblastech, větší komunikace a silnice ve městech byly většinou mokré nebo na nich ležela rozbředlá sněhová vrstva. Meteorologové varují, že na silnicích dnes hrozí i ledovka. Ta se bude dopoledne vytvářet v nižších polohách při dešťových srážkách.

|Jana Tomková |Zprávy z domova

Zemětřesení na Úpicku připomíná jen popraskaná omítka

Popraskaná omítka zůstala jako jediný doklad toho, že se u nás včera třásla země. Záchvěvy pocítili lidé na Úpicku. Do tamní hvězdárny stále přicházejí nové a nové informace občanů o tom, co se včera po poledni dělo. Drnčela okna a nádobí ve skříni, bylo to jako by blízko proletělo letadlo, ale šlo to zespoda, popisují jev svědci.

|Jana Tomková, Vilém Janouš |Zprávy z domova

Kazatelka zahájila protestní hladovku

Kazatelka Církve Československé husitské Milena Tomešová zahájila hladovku. Chce tak upozornit veřejnost na spor mezi vedením církve a jejím patriarchou Janem Schwarzem. Ten ve svých prohlášeních poukazuje na neprůhledné hospodaření v kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí v Praze a zároveň na 25. června svolává mimořádný sněm církve.