Autor

Jaroslav Růžička

Co dělám v rozhlase: Analyzuji vysílání z pohledu vyváženosti a pestrosti. Kromě toho připravuji podklady pro zprávy a čas od času přispěji komentářem či živým vstupem.

Co se mi na mojí práci líbí: Pracuji s velmi různorodými databázemi, ke kterým bych se jinde asi nedostal, minimálně ne v pracovní době. Kromě toho pracovat v rozhlase znamená držet prst na tepu doby, z čehož se člověku nezřídka zrychluje i tep vlastní.

Ve volném čase: Jsem doma a čtu si. Zkoušel jsem si číst i venku, ale vítr mi otáčel moc rychle stránky.

RSS autora

Články autora

|Petr Kadeřábek, Vojtěch Man, Marcel Šulek, Jaroslav Růžička |Hokej

Rusové mohou překonat Čechy a stát se nejúspěšnější pořadatelskou zemí MS

Jen čtyři země v téměř stoleté historii mistrovství světa dokázaly vyhrát domácí šampionát v ledním hokeji. Kromě někdejšího Československa jde o někdejší Sovětský svaz, Švédsko a USA. Rusko jako nástupnická země SSSR se letos může stát nejúspěšnější zemí na šampionátech hraných v domácích halách.

| ČRo, Jaroslav Růžička |Zprávy z domova

DATA: Úpravy překážek zvýšily bezpečnost i úroveň Velké pardubické

Jedenatřicet překážek a téměř sedmikilometrová distance dělá z Velké pardubické jeden z nejnáročnějších dostihů světa. V minulosti vzbuzoval negativní ohlasy v zahraničí i protesty ochránců zvířat, na začátku 90. let ale prošla dráha úpravami a smrtelné úrazy koní jsou dnes již spíše výjimkami. Statistika výsledků od roku 1970 ukazuje, že tyto změny pozitivně ovlivnily nejen bezpečnost, ale také dramatičnost a sportovní stránku dostihu.

|Petra Benešová, Marcel Šulek, Jaroslav Růžička |Zprávy z domova

Zahrajte si na ministra: Kolik by stálo zvýšení učitelských platů?

Je to dlouhodobá bolest českého školství. Pokud někdo chce učit, musí být nadšenec. Za výuku si nevydělá tolik jako učitelé v západních zemích. Podle srovnání zemí OECD ovšem platy českých učitelů dosahují 94 procent národního průměru, podobně jako v Rakousku, Finsku či Belgii. Zahrajte si na ministra financí a vyzkoušejte si v naší aplikaci, kolik by zvýšení učitelských platů stálo.

|Marcel Šulek, Jaroslav Růžička |Zprávy z domova

DATA: Kolik stojí fanouška gól hokejové extraligy a kdy se radši nedívat

Fanouška hokejové extraligy stál nejlevnější gól 14,68 korun a mohl si na něj zajít na stadion do Karlových Varů. Naopak nejdražší góly byly k vidění v Brně. Jeden tam vyšel na 32,99 korun. Takové výsledky přináší analýza počtu gólů ve vztahu k ceně vstupenky na jednotlivých stadionech klubů hokejové extraligy.

|Jaroslav Růžička |Zprávy z domova

Počet skokanů závisí na velikosti zastupitelstva

V komunálních volbách konaných tento víkend jsme objevili celkem 9061 kandidátů, kteří byli díky vysokému počtu hlasů zvoleni z místa, kterému by jinak mandát nepřipadl. Tito „skokani“ tvoří téměř 15 % z 60 121 nově zvolených zastupitelů.