Autor

Jiří Čondl

Co dělám v rozhlase:
Přináším vám nejnovější a nejdůležitější události z regionu, z domova, ze zahraničí i sportu. Zpravodajskou relaci připravím a pak vám ji sdělím. A také občas vyrazím do terénu s mikrofonem nebo fotoaparátem a zpracuji nějaké téma.

Před rozhlasem:
Vystudoval jsem pedagogickou fakultu Jihočeské univerzity, obor český jazyk – dějepis. Učitelství jsem se i nějakou dobu věnoval. Pak se ale naskytla možnost externě pracovat ve zpravodajství Českého rozhlasu České Budějovice, objevil jsem kouzlo rozhlasové práce a rozhodl se, že se touto cestou vydám. Nejprve jsem pracoval jako redaktor v terénu, nyní jako zprávař.

Co mě baví:
„Svět je plný samozřejmostí, kterých si jakživ nikdo nevšimne,“ řekl Sherlock Holmes v románu Pes baskervilský. A právě malé detaily nám v našem uspěchaném životě unikají. Proto je dobré se občas zastavit a rozhlédnout se kolem sebe. To mě naučila má největší záliba – fotografování. Dobrého ducha se snažím udržovat četbou knih a zdravé tělo sportem, hlavně se věnuji historickému šermu. Nejraději odpočívám se sklenkou dobrého vína a kouskem sýra.

RSS autora

Články autora

|Filip Černý, mta, Jiří Čondl, Simona Bartošová |Zprávy z domova

Policie obvinila primátora Českých Budějovic Thomu ze zneužití pravomoci

Ze zneužití pravomocí obvinila policie českobudějovického primátora z hnutí Občané pro Budějovice Juraje Thomu. Spolu s bývalým vedoucím odboru radnice měli podepsat bez vědomí rady města dodatek ke smlouvě na nákup počítačového vybavení. Městskou pokladnu tím měli připravit o pět milionů korun. Hrozí jim až desetileté vězení.

|Vladan Dokoupil, Michal Trnka, Monika Červená, Jiří Čondl, Kateřina Kozmová, Drahomíra Bačkorová |Zprávy z domova

Registr vozidel na mnoha místech republiky stále funguje s potížemi

Spouštění nového registru vozidel na mnoha místech republiky i nadále doprovázejí komplikace. V pondělí systém kvůli technickým potížím zkolaboval a lidé kvůli tomu nemohli přihlašovat a odhlašovat vozidla. Dnes už je samotný registr funkční, i když mnohde pracuje pomaleji nebo jen částečně. Objevují se také problémy s tiskem dokumentů.

| ČRo, Jiří Čondl, Michaela Vydrová, Martin Pařízek |Zprávy z domova

Večerní bouřka po sobě zanechala spadané stromy a domácnosti bez proudu

Větrná smršť, lijáky a blesky se večer a v noci prohnaly Českem. Živel způsobil větší škody mimo jiné na Plzeňsku nebo ve středních Čechách, na řece Smědá v Libereckém kraji zase vyhlásili třetí stupeň povodňové aktivity. Nejvíc zasahovali hasiči v Českobudějovickém a Královéhradeckém kraji. Nejčastěji tam odstraňovali spadlé stromy nebo odčerpávali vodu. Voda se dostala také do lochkovského tunelu na pražském okruhu, řidiči tam museli projíždět jen velmi pomalu.

|Eva Rajlichová, Jiří Čondl, bre, Mirko Kašpar |Ekonomika

ČEZ dostal nabídky na rozšíření Temelína od tří firem, vítěze oznámí za rok

Energetická společnost ČEZ dostala nabídky na rozšíření jaderné elektrárny Temelín o dva nové bloky od tří společností. Zájem o zakázku, jejíž cena se odhaduje na 200 až 300 miliard korun, mají americko-japonský Westinghouse, francouzská Areva a rusko-české konsorcium Atomstrojexport, Škoda JS a Gidropress. Proti dostavbě jsou ekologové i Bavoři a Rakušané, vadí jim třeba nejasná budoucnost vyhořelého paliva nebo nebezpečí havárie.

|Filip Černý, mta, Jiří Čondl |Zprávy z domova

Zastánci a odpůrci jádra diskutují o dopadech dostavby Temelína

Zastánci i odpůrci jádra diskutují celý den v Českých Budějovicích o dopadu dostavby jaderné elektrárny Temelína na životní prostředí. Se zástupci iniciativ z jižních Čech, Německa a Rakouska se tam sešli mimo jiné lidé z ČEZu a ministerstva životního prostředí. Z Německa a Rakouska přišlo na 30 tisíc připomínek, které budou muset technici a úředníci přezkoumat a případně do projektu zapracovat.

|Veronika Sedláčková, Jiří Čondl, pir, Kateřina Kozmová |Zprávy z domova

Veřejnou debatu o dostavbě Temelína provází happening aktivistů

Ve Sportovní hale v Českých Budějovicích začalo veřejné projednávání vlivu dostavby Temelína na životní prostředí. Zatím na něj dorazilo přes 200 lidí z Česka, Rakouska a Německa. Do města přijeli také protijaderní aktivisté, kteří uspořádali happening.

|Jiří Čondl, Simona Bartošová |Regiony

Polná na Šumavě ve vojenském újezdu Boletice může zkrachovat

Železniční zastávka, obchod, pošta, ale také zastaralé inženýrské sítě a sportoviště. To vše darovala česká armáda z vojenského prostoru Boletice budoucí obci Polná na Šumavě. Jenže doteď provoz všeho platili vojáci. Už za tři roky bude Polná svým pánem a obyvatelé do té doby musí vymyslet, čím naplní obecní kasu.

|Jiří Čondl |Zprávy z domova

Nový počítačový systém na úřadech práce má stále nedostatky

Nový počítačový systém na úřadech práce má stále nedostatky. Ty jsou sice dílčího charakteru, ale zaměstnancům práci buď stěžují, nebo ji zdržují. Většinu závad při vyplácení sociálních dávek se od nového roku podařilo odstranit tak, aby peníze klienti dostávali včas. Jenže podle dohody Ministerstva práce a sociálních věcí s odbory program by měl od dubna fungovat bez potíží.