Autor

Kateřina Křenová

Co dělám v rozhlase:Od léta 2009 mám na starosti internetové zpravodajství Českého rozhlasu, tedy portál zpravy.rozhlas.cz.Do Českého rozhlasu jsem nastoupila v roce 2006 a do roku 2009 jsem byla v týmu Rádia Česko, kde jsem urazila cestu od externí spolupracovnice k editorce vysílání.

Před rozhlasem:V novinařině se pohybuji od roku 2002. Na jaře jsem nastoupila do Radia Akropolis (tehdy ještě Radia Strahov). Internetovému rádiu jsem zůstala věrná po čtyři roky, během kterých jsem získávala cenné zkušenosti z terénu i v oblasti vedení týmu.

V průběhu studia jsem měla možnost dostávat se do tajů televizní novinařiny. Psanou žurnalistiku jsem si poprvé vyzkoušela během povodní v roce 2002 v Hospodářských novinách. V létě roku 2003 jsem v týdeníku Sport Style a v deníku Im(n)puls zjišťovala, jaké je to být sporťačkou. Na přelomu let 2008 a 2009 jsem získala několikaměsíční zkušenost z týdeníku Týden a online deníku tyden.cz, kde jsem se věnovala mediální rubrice.

V letech 2004 až 2006 jsem pracovala na pozici online producer (česky bychom řekli webeditor) české redakce BBC.

RSS autora

Články autora

|Kateřina Křenová |Zprávy z domova

Šest videí, která prý ukazují činy migrantů. Ale je to trochu jinak

Od začátku roku se vyrojilo na sociálních sítích mnoho videí, která mají údajně dokládat, jak migranti terorizují Evropu. Leckdy se ale jedná o záznam události, kterou někdo popíše jinak, než jak se stala. Další mystifikační technikou je využít starší video a dát k němu informaci, že se vše událo v současnosti.

|Kateřina Křenová, Silvie Třeslínová |Zprávy ze světa

Funkce Evropského parlamentu

Ve volbách do Evropského parlamentu bude přes 400 milionů obyvatel Unie rozhodovat o obsazení celkem 751 poslaneckých míst. Od přistoupení Chorvatska k EU v červenci 2013 má Evropský parlament 766 poslanců, tento počet se ale po volbách sníží a na této úrovni zůstane i v budoucnu.

|Petr Kološ, Kateřina Křenová |Regiony

Strážníci se v ulicích Hořovic v lednu neobjevili. Prý na jaře

Už mnoho let sledujeme příběh hořovické městské policie. Když se po létech úvah a analýz letos v září hořovičtí rozhodli, že město strážníky opravdu potřebuje, mluvilo se o tom, že se v ulicích objeví s Novým rokem. Prvního ledna už ale bylo a strážníky stále není vidět. Prý budou od března - nebo od dubna.