Autor

Klára Stejskalová

Znamení: Panna ve znamení Opice

Životní motto: Nenervovat se kvůli hloupostem a užívat si každého dne.

Co dělám v rozhlase: Práci, která mě baví a která je mým koníčkem. A snažím se o to, aby mé zprávy, reportáže a vstupy bavily i posluchače Českého rozhlasu.

Před rozhlasem: Studovala jsem na Univerzitě Karlově a radovala se ze života, což mi, doufám, zůstalo.

Co mě baví: Být s rodinou, přáteli, cestovat, číst zajímavé knihy, chodit na operu, ale taky třeba na fotbal. Mám to štěstí, že některé mé koníčky se dají spojit s prací.

Co mě nejvíc dostane: Inteligentní humor.

RSS autora

Články autora

|Klára Stejskalová, Štěpán Macháček |Příroda

Izrael pokročil v odsolování mořské vody, region má tak naději na doplnění zásob

Příští války na Blízkém východě se povedou o vodu. Rostoucí populace a stoupající životní úroveň totiž znamenají větší spotřebu životodárné tekutiny. Jejích přirozených zdrojů ale zároveň ubývá. Upozorňuje na to i dnešní Světový den vody. Moderní technologie ale dávají blízkovýchodnímu regionu naději. Cestu z krize dnes úspěšně ukazuje například Izrael.

|Klára Stejskalová, ČRo |Zprávy ze světa

Volby v Turecku vyhrála AKP, mandáty pro změnu ústavy však nezískala

Padesát čtyři milionů tureckých voličů dnes rozhodovalo o složení nového parlamentu. I když nejsou ještě sečtené všechny hlasy, už je jasné, že vyhrála vládní strana AKP. Ta si však oproti minulým volbám pohorší. Nebude tak mít dostatek dostatek mandátů, aby prosadila změnu parlamentního systému na prezidentský, jak zamýšlela, a pro případnou vládu bude muset také hledat podporu u ostatních stran.

|Klára Stejskalová |Zprávy ze světa

Dva lidé zemřeli při explozích na předvolebním mítinku na východě Turecka

Dva mrtvé a nejméně 100 zraněných si vyžádaly exploze v Diyrbakiru na jihovýchodě Turecka během předvolebního mítinku prokurdské strany HDP. K detonacím ve městě, které je kurdskou baštou, došlo dva dny před parlamentními volbami ve chvíli, kdy mluvil lídr strany Demirtas. Zpočátku organizátoři shromáždění tvrdili, že explozi způsobilo selhání transformátoru.

|Klára Stejskalová, kov |Zprávy ze světa

Symbol nové éry i důkaz Erdoganovy honby za mocí, hodnotí Turci palác v Ankaře

Bílý palác, který se tyčí nad Ankarou, je symbolem nové éry Turecka pod vedením Recepa Tayyipa Erdogana. Tak to alespoň vidí sám Erdogan, někdejší premiér a současný prezident země. Stavba v přepočtu za zhruba 8,4 miliardy korun, která se otevřela na konci loňského roku, je ovšem zároveň mnohým lidem trnem v oku. Kritici tvrdí, že je jen důkazem Erdoganovy honby za absolutní mocí.

|Klára Stejskalová, Evelyna Kulíšková |Zprávy z domova

Česko by mohlo přijmout patnáct rodin křesťanských uprchlíků ze Sýrie

Přes 10 milionů Syřanů už muselo kvůli vleklé občanské válce odejít ze svých domovů. Jen třetina z nich dokázala překročit hranice a našla útočiště v sousedních státech. Statisíce uprchlíků zamířily do Jordánska. Tam ale často přežívají mimo uprchlické tábory a země dlouhodobě situaci nezvládá. Pomoc už nabídly některé západní státy a přijetí patnácti uprchlických rodin teď zváží také Česko. Návrh ministerstva vnitra dnes projedná vláda.