Amsterdamská opera rozprodala na 4000 kostýmů, lidé si odnesli brnění i převlek stromu a mumie

Na 4000 kostýmů rozprodala amsterodamská opera sběratelům, divadelním souborům a dalším nadšencům. Instituce potřebuje místo na rekvizity pro budoucí představení. Informovala o tom agentura AFP.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterdam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dva tisíce zájemců si mohly v sobotu pořídit kostýmy, obuv a látky zhotovené pro více než 25 oper, například pro Tannhäusera, Aidu či Romea a Julii.

'Byl to klášter, ale nádherný.' Dokument Červená je inspirativní pocta světoznámé operní pěvkyni

Číst článek

„Byl to takový civilizovaný chaos,“ řekl AFP Robby Duiveman, který v opeře spravuje oddělení kostýmů a masek. „Panovala příjemná atmosféra. Podařilo se nám lidem zapáleným pro divadlo udělat ohromnou radost,“ dodal.

Po zaplacení vstupného pět eur si každý mohl odnést maximálně pět kousků, jež se daly pořídit od jednoho do 300 eur. Fanoušci opery si mohli odnést třeba krásné bílé šaty z Lohengrina od Richarda Wagnera, anebo brnění z francouzské barokní opery Kastór a Polux. Amsterodamská opera prodávala i kostýmy stromů, zvířat a další zábavné kousky.

Instituce se tímto způsobem kostýmů zbavovala už potřetí, naposledy to bylo v roce 2009. V divadelním archivu ovšem zůstávají některé z kostýmů sólistů, jež mají historickou hodnotu.

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme