Policisté našli v Itálii Banksyho dílo. Zloději dveře se zobrazením ženy ukradli z pařížského Bataclanu

Policisté ve střední Itálii nalezli graffiti připisované streetartovému umělci Banksymu, které minulý rok neznámí pachatelé ukradli v Paříži. Dílo znázorňovalo závojem zahalenou ženu ve smutečním postoji a umístěné bylo na požárních dveřích pařížského klubu Bataclan, kde teroristé v listopadu 2015 zabili 90 lidí. S odvoláním na středeční oznámení italských úřadů o tom informovala agentura AFP.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Graffiti připisovanému streetartovému umělci Banksymu na dveřích pařížského klubu Bataclan

Zloději dílo ukradli i s dveřmi v lednu 2019 | Foto: Apaydin Alain | Zdroj: Reuters

„Získali jsme dveře ukradené z Bataclanu s dílem Banksyho, znázorňující smutnou dívku,“ uvedl velitel italských karabiniérů.

Banksy poděkoval zdravotníkům starajícím se o pacienty s koronavirem. U nemocnice nechal obraz

Číst článek

Kulturní centrum Bataclan přepadli před čtyřmi lety islámští extremisté během rockového koncertu v době, kdy útočili i na jiných místech města. Zabili celkem 130 lidí.

Není zcela jasné, zda dílo skutečně vytvořil Banksy. Umělec, jehož identita i nadále zůstává utajená, ho však umístil na svůj instagramový účet. Majitelé Bataclanu uvedli, že dílo je poctou obětem teroristických útoků. Zloději ho v lednu 2019 ukradli i s dveřmi.

Italští policisté dílo objevili na farmě v regionu Abruzzo ve spolupráci s francouzskými vyšetřovateli. Detaily z operace má ve čtvrtek na tiskové konferenci zveřejnit prokuratura města L'Aquila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme