Ain't No Sunshine aneb slunce už nesvítí. Zemřel zpěvák Bill Withers, držitel tří cen Grammy

V 81 letech zemřel zpěvák Bill Withers, který se proslavil například hity Ain't No Sunshine, Lean on Me a Lovely Day. Držitel tří cen Grammy podlehl srdečním komplikacím, informoval v pátek hudební magazín Rolling Stone, který se odvolává na prohlášení rodiny soulové legendy. Podle agentury AP zemřel písničkář v pondělí v Los Angeles. V roce 2015 byl Withers v Clevelandu uveden do Rokenrolové síni slávy.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mezi zpěvákovi největší hity patří i píseň Ain’t No Sunshine

Mezi zpěvákovi největší hity patří i píseň Ain’t No Sunshine | Foto: Marc Duncan | Zdroj: AP

„Jsme zdrceni ztrátou našeho milovaného, oddaného manžela a otce,“ uvedla rodina, podle níž hudba Billa Witherse navždy patří světu. V této těžké době se rodina modlí, aby jeho hudba poskytovala pohodu a zábavu.

Jeden z nejslavnějších Elvisových hitů slaví 60 let. Připomeňte si přelomovou píseň

Číst článek

Jeden z největších hitů soulového písničkáře Lean on Me (Opři se o mě) se v současné koronavirové krizi skutečně dočkal mnoha nových amatérských verzí a stal se hymnou naděje a solidarity. Píseň zazněla také při inauguracích amerických prezidentů Billa Clintona a Baracka Obamy.

8 alb a jedna velká stopa

Withers vydal pouze osm alb a v roce 1985 se stáhl do ústraní. Přesto zanechal neuvěřitelnou stopu ve světě hudby a celkově v kultuře, poznamenal Rolling Stone.

Ačkoli některé z nejznámějších Withersových písní pochází už ze 70. let, mnohé z nich jsou dodnes velmi oblíbené. Mezi největší hity patří Ain’t No Sunshine, Lean On Me, Grandma’s Hands, Use Me nebo Lovely Day. Ain’t No Sunshine a Lean on Me jsou na seznamu 500 nejlepších písní všech dob časopisu Rolling Stone.

sot, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme