Česká unie karikaturistů oslaví dvacáté výročí výstavou

Před dvaceti lety byla založena Česká unie karikaturistů. K této příležitosti vznikla výstava kresleného humoru, která má v úterý večer vernisáž v Malostranské besedě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vtip Vladimíra Renčína

Vtip Vladimíra Renčína

Návštěvníci budou moci vidět práce většiny žijících umělců, a to například Miroslava Bartáka, Vladimíra Renčína nebo autorské dvojice Jiří Novák - Jaroslav Skoupý.

„Na výstavě bude mít každý autor svoji miniinformaci o své osobě, neboli text plus jeden obrázek nebo fotografie, z nějaké akce, která se týkala České unie karikaturistů nebo nějaké výstavní činnosti,“ popisoval Předseda ČUK Břetislav Kovařík.

„Na výstavě bude představeno na 70 autorů a zároveň bude k dispozici pěkný barevný katalog, což je v podstatě takový almanach České unie karikaturistů,“ uzavřel Kovařík.

Zuzana Filípková, Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme