Radiožurnál je mezi českými rádii druhý v poslechovosti. Stanice slaví historický úspěch

Stanice Český rozhlas Radiožurnál zaznamenala historicky největší úspěch za dobu trvání výzkumu Radioprojekt. Podle aktuálních výsledků poslechovosti rádií v České republice za období od 1. 10. 2017 až 31. 3. 2018 se Radiožurnál posunul na druhé místo v pořadí stanic podle denní a týdenní poslechovosti a podílu na trhu. Posílila také pozice Českého rozhlasu jako celku. Na prvním místě je opět rádio Impuls.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radiožurnál, Český rozhlas, rádio, rozhlas, mikrofon (ilustrační foto)

Radiožurnál. Ilustrační foto. | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

„Jsme rádi, že posluchači ocenili naše vysílání z olympijských her a pokrytí hlavních politických událostí – tedy sněmovních a prezidentských voleb. Rekordní čísla bereme i jako závazek do budoucna,“ říká šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

Český rozhlas Radiožurnál ve sledovaném období poslouchalo v průměrném dni 908 tisíc posluchačů, což je o 62 tisíc více než v minulém období. Týdenní poslech stanice se pohyboval kolem 1 609 000 lidí, což je o 118 tisíc více než minule.

iROZHLAS má rok: investigoval, zpovídal, analyzoval i vysvětloval

Číst článek

Podíl Radiožurnálu na rozhlasovém trhu činil 11,4 procenta, to znamená, že stoupl o 0,9 procentního bodu proti předchozím výsledkům. Ve všech třech uvedených ukazatelích je Radiožurnál na druhém místě mezi českými rádii.

„Velký dík kolegům a ještě větší dík posluchačům za to, že tolik lidí denně má chuť naladit si Radiožurnál. Svědčí to o důvěře, kterou v nás jako médium veřejné služby mají,“ reagoval ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

„Stanice Český rozhlas Radiožurnál dosáhla na pomyslnou stříbrnou příčku v poslechovosti rádií. Je to veliký úspěch a ocenění pro všechny, kteří se na vysílání této stanice podílejí. Pevně věřím, že si tato stanice najde v budoucnu ještě větší počet posluchačů, které zaujme svou programovou skladbou,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Vzrostla i celková poslechovost Českého rozhlasu: některou z jeho stanic poslouchalo v daném období přibližně 1 585 000 lidí denně, což je o 85 tisíc více než v předchozím období. Poslechovost v průměrném týdnu se zvýšila o 104 tisíc na 2 538 000 posluchačů. Aktuální podíl na rozhlasovém trhu činí 23,5 procenta, což znamená nárůst o 1,1 procentního bodu proti minulým výsledkům.

Na třetím místě skončila Evropa 2, na čtvrtém Frekvence 1. Vyplývá to z šetření Radioprojekt, jehož výsledky ve čtvrtek zveřejnily na tiskové konferenci agentury STEM/MARK a Median.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme